Σουριναμέζος έγραψε: Τρί 16 Ιουν 2026, 23:32
Ξεκινώ με ένα disclaimer: είμαι έξαλλος με την απόφαση να αντικατασταθεί ο Λουτσέσκου.
Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο από το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Προσωπικά, θεωρώ εντελώς ασόβαρες τις τοποθετήσεις του τύπου "αν είναι να έρθει ο Χ θέλω να φύγει ο Λουτσέσκου, αν είναι να έρθει ο Ψ θέλω να μείνει ο Λουτσέσκου"
Υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία στο βιογραφικό του Πούσιτς που δεν μπορώ να παραβλέψω. Το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με ουσιαστικά ανύπαρκτη ποδοσφαιρική καριέρα, ο οποίος ξεκίνησε προπονώντας ομάδες φούτσαλ και έφτασε να πάρει πρωτάθλημα με τη Σαχτάρ και τους ακριβοπληρωμένους πάγκους των Εμιράτων. Προφανώς, αυτή η διαδρομή δείχνει έναν άνθρωπο που δουλεύει πολύ και κυνηγά κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται.
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την έως τώρα πορεία του με εκείνη τύπων όπως ο Λουτσέσκου ή ο Κονσεϊσάο, για τους οποίους ήταν σαφώς ευκολότερο να βρουν ανοιχτές πόρτες σε νεαρότερη ηλικία, λόγω του ονόματος τους.
Τώρα οκ το θεωρώ και λίγο καραγκιοζιλίκι από τους ίδιους τύπους που φαγώθηκαν να φύγει ο Ραζβάν τώρα να ξεφτυλίζουν τον υποψήφιο αντικαταστάτη γιατί αυτοί είχαν φαντασιωθεί τον τάδε και τον δείνα.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε όλα. Προσυπογράφω μέχρι κόμματος και τελείας. Και πως η αλλαγή προπονητή για φέτος ήταν επί της ουσίας αχρείαστη παντελώς, με μόνη υποσημείωση, πέρα από την αναμφισβήτητα άσχημη πολύ κατάληξη της σεζόν, ότι ίσως αξιολογήθηκε ότι ο Λουτσέσκου δε θα κατόρθωνε να επανέλθει εγκαίρως λόγω των προσωπικών του θεμάτων σε αποδεκτή για τις ανάγκες της ομάδας κατάσταση.
Οι παρατηρήσεις σου για τον Ολλανδό παράλογες δε μου φαίνονται, δίχως να έχω απτό δείγμα της δουλειάς του. Οκ, οι απόλυτα αριθμολάγνοι μπορούν να κάνουν πάρτι, προσωπικά δε με πολυνοιάζει. Εμένα με ενδιαφέρει ως επιλογή της ομάδας όποιος είναι να έρθει να στηριχθεί ουσιαστικά και να αφεθεί να δουλέψει όσο κι αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα σπάει σίγουρα φούτσες 24/7.
Ούτως ή άλλως όσα γράφεις στην τελευταία παράγραφο τα είχα γράψει κι εγώ βδομάδες πριν. Δεν υπάρχει σωτηρία. Τελείως αποστασιοποιημένα και με ψυχρό κεφάλι η κατάσταση, αν στο διοικητικό/αγωνιστικό κρίνεται για τα πανηγύρια, σε ό,τι έχει να κάνει με κάποιους άλλους εύκολα χαρακτηρίζεται γτπκ.