Razvan Lucescu VI
Re: Razvan Lucescu VI
Έκατσα και ξαναδιάβασα το τι έχει πετύχει αυτός ο άνθρωπος και σκέφτομαι "που θα βρούμε πιο επιτυχημένο Προπονητή, που να θέλει να έρθει στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη;"..!! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει λοιπόν στο παλμαρε του :
- 1 Τσαμπιονς Λιγκ Ασίας με την Αλ Χιλαλ,
- 1 Προημιτελικό Γιουροπα Λιγκ με την Ραπιντ Βουκ.,
- 2 Προημιτελικους Κόνφερενς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ,
- 3 (*) Πρωταθλήματα Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ,
- 1 Πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Χιλαλ,
- 2 Κύπελλα Ρουμανίας με την Ραπιντ Βουκ.,
- 2 Κύπελλα Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ,
- 1 Κύπελλο Κατάρ με την Ελ Τζαις,
- 1 Κύπελλο Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Χιλαλ,
- 1 Πρωτάθλημα Β' Εθνικής Ρουμανίας με την Μπρασοβ,
- 3 χαμένους Τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ,
- 1 χαμένο Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με την Ξάνθη,
Τι έχει δηλαδή παραπάνω ο "χψ Παούνοβιτς"? Μην τρελαθούμε τώρα..!!
(*) το 1 κλάπηκε στα χαρτιά.
- 1 Τσαμπιονς Λιγκ Ασίας με την Αλ Χιλαλ,
- 1 Προημιτελικό Γιουροπα Λιγκ με την Ραπιντ Βουκ.,
- 2 Προημιτελικους Κόνφερενς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ,
- 3 (*) Πρωταθλήματα Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ,
- 1 Πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Χιλαλ,
- 2 Κύπελλα Ρουμανίας με την Ραπιντ Βουκ.,
- 2 Κύπελλα Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ,
- 1 Κύπελλο Κατάρ με την Ελ Τζαις,
- 1 Κύπελλο Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Χιλαλ,
- 1 Πρωτάθλημα Β' Εθνικής Ρουμανίας με την Μπρασοβ,
- 3 χαμένους Τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ,
- 1 χαμένο Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με την Ξάνθη,
Τι έχει δηλαδή παραπάνω ο "χψ Παούνοβιτς"? Μην τρελαθούμε τώρα..!!
(*) το 1 κλάπηκε στα χαρτιά.
- These users thanked the author ΠΟΡΚΥ-5 for the post:
- George Best4
Καλησπέρα ρενε.renegade έγραψε: Τρί 26 Μάιος 2026, 23:00 ...
Ο ρασβάν παρουσιάζει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο λες και διεύονται από κάποιους φυσικούς νόμους και κανόνες οι οποίοι είναι αμετάβλητοι.
. .
Μεγάλο παράδειγμα ημπαρτσελόνα
...
Όπως είπες εσύ για Ατλέτικο έτσι μίλησα κι εγώ για την κουλτούρα επιτυχίας, την τεχνογνωσία πρωταθλητισμού κτλ.
Με τον τρόπο του ο Ρασβάν μας επιβεβαίωσε και τους 2.
Οπότε λοιπόν..
Επειδή τη ρητορικη του προπονητή για φυσικους νομους και κανόνες τη χρησιμοποιώ κι εγώ και είμαι αυτής της λογικής όπως έγινε σαφές τις τελευταίες εβδομάδες θέλω να σε ρωτήσω το εξής χωρίς καμία διάθεση να ξαναυπαρξει σύγκρουση.
Μπορείς να μου αναφέρεις μερικά παραδείγματα ομάδων που χωρίς να αλλάξει απότομα το οικονομικό τους στάτους έναντι και των υπολοίπων (όχι μόνο του εαυτού τους) να κατάφεραν αυτά που λες;
Γιατί η Μπαρτσελονα δεν νομίζω πως ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Ο Ροναλντινιο πήγε στην Μπαρτσα το 2003.
Η Μπαρτσελονα την δεκαετία του 90, μέσα σε 10 χρόνια πήρε 6 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 1 τσουλου και 1 κυπελλούχων.
Άρα δε νομίζω πως ταιριαζει ως παράδειγμα ομαδας που ήταν μακριά από επιτυχιες.
Ξαναλέω, δεν έχω διάθεση να διαφωνήσω απλά για τη διαφωνία επειδή ειμαι με τη μεριά του προπονητή. Ειδες πως και οι 2 αυτά που σκεφτόμαστε τα είπαμε πολυ πριν απο τον προπονητή.
Και σου ομολόγω πως από όταν ανέφερες το παράδειγμα με την Ατλέτικο όντως με έβαλες σε προβληματισμό χωρίς φυσικά να παραβλέπω τις ιδιαιτεροτητες του δικού μας ποδοσφαιρικου χώρου.
Όπως επίσης δεν παραβλέπω πως άλλο τι λέω εγώ και άλλο τα επίσημα χείλη του προπονητή που όλα αυτά μπορεί να λειτουργούν ως άλλοθι και μοχλός στασιμότητας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Τετ 27 Μάιος 2026, 00:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- These users thanked the author marsantos for the post:
- George Best4
Προφανώς και κάθεται στο συμβόλαιο του, που θα βρει 2χαρτια με ανοχή σε απώλειες τίτλων από ομάδες της πλάκας με παίκτες και αντιπάλους προπονητές του κατοσταρικου. Αλλά αν οι αρδ του ρωτάνε ερωτήσεις χαρτάκι λογικό να είναι σε εικονική πραγματικότητα.
Ακόμα και αν τον αφήνουν επειδή φοβούνται το ρίσκο ενός νέο προπονητή που δεν θα μπει στη σωστή νοοτροπία για να ανεβάσει την ομάδα, πρέπει ομως να φέρεις αθλητικό διευθυντή που να καθορίσει τις κινήσεις με βάση όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο του συλλόγου, μόνο έτσι θα περιοριστεί στο ρόλο του και θα κριθεί με βάση τα συστήματα, τη φυσική κατάσταση και τους αυτοματισμούς που παρουσιάζει η ομάδα.
Ακόμα και αν τον αφήνουν επειδή φοβούνται το ρίσκο ενός νέο προπονητή που δεν θα μπει στη σωστή νοοτροπία για να ανεβάσει την ομάδα, πρέπει ομως να φέρεις αθλητικό διευθυντή που να καθορίσει τις κινήσεις με βάση όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο του συλλόγου, μόνο έτσι θα περιοριστεί στο ρόλο του και θα κριθεί με βάση τα συστήματα, τη φυσική κατάσταση και τους αυτοματισμούς που παρουσιάζει η ομάδα.
Σημαντικά αυτά που λες γιατί βγαίνουν άλλα συμπεράσματα από αυτά που διαβάζουμε στη μετάφραση και που όντως δίνουν άλλη αίσθηση.Dimitrisou έγραψε: Τρί 26 Μάιος 2026, 23:48 ...
Βασικά η μετάφραση είναι λίγο google να ξέρεις..
Εγώ που την διάβασα και την είδα στα ρουμανικα μπορώ να σου πω πως η γενική ιδέα είναι σωστή αλλά δεν λέει ακριβώς αυτά ειδικά στο κομμάτι για το ξεβλαχεμα...λέει ότι είναι λογικό όταν δεν έχεις πολλές κατακτήσεις στην ιστορία σου και τα τελευταία χρόνια παίρνεις κάποια μαζεμένα δημιουργείτε περισσότερη πίεση και μεγαλύτερη απογοήτευση και πρέπει και ο ίδιος του και οι παίκτες να μπορέσουνε να το διαχειριστούν(εννοώντας ότι φέτος δεν το καταφέραν).Βασικά λέει ξεκάθαρα ότι δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τις προσδοκίες που δημιούργησαν στο καλό διάστημα της ομάδας που όλοι έλεγαν για νταμπλ.Δεν αναφέρεται καθόλου στον κόσμο.Και την Ατλέτικο την χρησιμοποιεί σαν παράδειγμα ότι όταν πέρασε την Μπαρτσελόνα στο κύπελλο και το Τσου Λου ανέβηκαν οι προσδοκίες και στην πρώτη στραβή κατέρρευσε και αυτή.
-
Dimitrisou
Γενικά κατά καιρούς οι συνεντεύξεις του στη Ρουμανία δεν μεταφράζονται ακριβώς είτε στις λέξεις είτε στον τρόπο που τα λέει..σε αυτήν ας πούμε εδώ πέρασε ότι την λέει και λίγο στον κόσμο αλλά ο ίδιος του δεν έβγαλε την ουρά του η τον παικτών του απ' έξω...μίλησε για κατάρευση υπό το βάρος των στόχων και τραυματισμούς που κάποιοι ήταν και μια στο εκατομμύριο...marsantos έγραψε: Τετ 27 Μάιος 2026, 00:05Σημαντικά αυτά που λες γιατί βγαίνουν άλλα συμπεράσματα από αυτά που διαβάζουμε στη μετάφραση και που όντως δίνουν άλλη αίσθηση.Dimitrisou έγραψε: Τρί 26 Μάιος 2026, 23:48 ...
Βασικά η μετάφραση είναι λίγο google να ξέρεις..
Εγώ που την διάβασα και την είδα στα ρουμανικα μπορώ να σου πω πως η γενική ιδέα είναι σωστή αλλά δεν λέει ακριβώς αυτά ειδικά στο κομμάτι για το ξεβλαχεμα...λέει ότι είναι λογικό όταν δεν έχεις πολλές κατακτήσεις στην ιστορία σου και τα τελευταία χρόνια παίρνεις κάποια μαζεμένα δημιουργείτε περισσότερη πίεση και μεγαλύτερη απογοήτευση και πρέπει και ο ίδιος του και οι παίκτες να μπορέσουνε να το διαχειριστούν(εννοώντας ότι φέτος δεν το καταφέραν).Βασικά λέει ξεκάθαρα ότι δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τις προσδοκίες που δημιούργησαν στο καλό διάστημα της ομάδας που όλοι έλεγαν για νταμπλ.Δεν αναφέρεται καθόλου στον κόσμο.Και την Ατλέτικο την χρησιμοποιεί σαν παράδειγμα ότι όταν πέρασε την Μπαρτσελόνα στο κύπελλο και το Τσου Λου ανέβηκαν οι προσδοκίες και στην πρώτη στραβή κατέρρευσε και αυτή.
Επίσης βγήκε και μια συνέντευξη ενός μεγάλου ονόματος του ρουμανικού ποδοσφαίρου με κονέ γενικότερα στην αγορά που μας είπε πως πέρσι ο Ραζβαν είχε πρόταση από την Ιταλία με την ομάδα που τον ήθελε να δίνει 2 εκατ.στον ΠΑΟΚ αλλά την αρνήθηκε η ομάδα .
- These users thanked the author Dimitrisou for the post (total 2):
- marsantos, Kabamaru11
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι το παράδειγμα της ατλέτικο το έχω πει για κακό και όχι για καλό.marsantos έγραψε: Τρί 26 Μάιος 2026, 23:57Καλησπέρα ρενε.renegade έγραψε: Τρί 26 Μάιος 2026, 23:00 ...
Ο ρασβάν παρουσιάζει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο λες και διεύονται από κάποιους φυσικούς νόμους και κανόνες οι οποίοι είναι αμετάβλητοι.
. .
Μεγάλο παράδειγμα ημπαρτσελόνα
...
Όπως είπες εσύ για Ατλέτικο έτσι μίλησα κι εγώ για την κουλτούρα επιτυχίας, την τεχνογνωσία πρωταθλητισμού κτλ.
Με τον τρόπο του ο Ρασβάν μας επιβεβαίωσε και τους 2.
Οπότε λοιπόν..
Επειδή τη ρητορικη του προπονητή για φυσικους νομους και κανόνες τη χρησιμοποιώ κι εγώ και είμαι αυτής της λογικής όπως έγινε σαφές τις τελευταίες εβδομάδες θέλω να σε ρωτήσω το εξής χωρίς καμία διάθεση να ξαναυπαρξει σύγκρουση.
Μπορείς να μου αναφέρεις μερικά παραδείγματα ομάδων που χωρίς να αλλάξει απότομα το οικονομικό τους στάτους έναντι και των υπολοίπων (όχι μόνο του εαυτού τους) να κατάφεραν αυτά που λες;
Γιατί η Μπαρτσελονα δεν νομίζω πως ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Ο Ροναλντινιο πήγε στην Μπαρτσα το 2003.
Η Μπαρτσελονα την δεκαετία του 90, μέσα σε 10 χρόνια πήρε 6 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 1 τσουλου και 1 κυπελλούχων.
Άρα δε νομίζω πως ταιριαζει ως παράδειγμα ομαδας που ήταν μακριά από επιτυχιες.
Ξαναλέω, δεν έχω διάθεση να διαφωνήσω απλά για τη διαφωνία επειδή ειμαι με τη μεριά του προπονητή. Ειδες πως και οι 2 αυτά που σκεφτόμαστε τα είπαμε πολυ πριν απο τον προπονητή.
Και σου ομολόγω πως από όταν ανέφερες το παράδειγμα με την Ατλέτικο όντως με έβαλες σε προβληματισμό χωρίς φυσικά να παραβλέπω τις ιδιαιτεροτητες του δικού μας ποδοσφαιρικου χώρου.
Όπως επίσης δεν παραβλέπω πως άλλο τι λέω εγώ και άλλο τα επίσημα χείλη του προπονητή που όλα αυτά μπορεί να λειτουργούν ως άλλοθι και μοχλός στασιμότητας.
Το να θεωρεις εσύ ή ο προπονητής ότι ο ΠΑΟΚ είναι η αντίστοιχη ατλέτικο της ελλάδας και ανταγωνίζεται τις αντίστοιχες ρεάλ και μπαρτσελόνα με βρίσκει όχι μόνο αντίθετο αλλά και απέναντι.
Προσωπικά με προσβάλλει αυτή η άποψη
Υγ για την μπαρτσελόνα τα απάντησε το παλικάρι πολύ καλύτερα. Αυτό που άλλαξε ήτανε φιλοσοφία της και την έφερε τίτλους και επιτυχίες. Μία φιλοσοφία που έφερε ο μεγάλος Κρόιφ
Υγ2 οι δύο Μάντσεστερ έχουν ξοδέψει την τελευταία δεκαετία σχεδόν ίδια ποσά για μεταγραφές, ενώ η chelsea κάτι λιγότερο από 1 δις περισσότερα.
Άρα δεν έκαναν την διαφορά τα περισσότερα χρήματα που έβαλε η city και για αυτό πηρε ότι πηρε
Υγ3 του ΠΑΟΚ αυτό που του έλειπε πάντα ήταν ένας ισχυρός ιδιοκτήτης.
Δυστυχώς όταν τον βρήκε έχασε έχασε σχεδόν ταυτόχρονα το μεγαλύτερο του όπλο μέχρι τότε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Τετ 27 Μάιος 2026, 00:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολύ αμήχανη η στιγμή.
Κατά τη γνώμη μου όχι γιατί είπε αυτές τις μαρσαντιες δικαιολογίες για ατλέτικο και στατιστικά ένα στα τόσα και συσχετισμούς τίτλων. Τα οποία είναι προσβλητικά και κατάπτυστα αλλά άσε το ρενεγκειτ να κράζει (δίκαια) για αυτά.
Αλλά γιατί από το τρόπο της απάντησης είναι φανερό ότι δεν έχει αποφασίσει η διοίκηση τι θέλει να κάνει.
Αν είχε αποφασίσει θα έβγαινε ο κόουτς όλο "χαρά" και θα έλεγα έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση , έχουμε άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά να επανέλθουμε.
Ο τρόπος που απάντησε είναι σαν να λέει έχω συμβόλαιο αλλά ρωτήστε τον ιδιοκτήτη μη τυχόν θέλει να με απολύσει.
Δεν είδα πείσμα , δεν είδα ενθουσιασμό, δεν είδα όρεξη από αυτά που (έγραψαν ότι) είπε.
Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι στο γύψο.
Αυτό καταλαβαίνω.
Κατά τη γνώμη μου όχι γιατί είπε αυτές τις μαρσαντιες δικαιολογίες για ατλέτικο και στατιστικά ένα στα τόσα και συσχετισμούς τίτλων. Τα οποία είναι προσβλητικά και κατάπτυστα αλλά άσε το ρενεγκειτ να κράζει (δίκαια) για αυτά.
Αλλά γιατί από το τρόπο της απάντησης είναι φανερό ότι δεν έχει αποφασίσει η διοίκηση τι θέλει να κάνει.
Αν είχε αποφασίσει θα έβγαινε ο κόουτς όλο "χαρά" και θα έλεγα έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση , έχουμε άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά να επανέλθουμε.
Ο τρόπος που απάντησε είναι σαν να λέει έχω συμβόλαιο αλλά ρωτήστε τον ιδιοκτήτη μη τυχόν θέλει να με απολύσει.
Δεν είδα πείσμα , δεν είδα ενθουσιασμό, δεν είδα όρεξη από αυτά που (έγραψαν ότι) είπε.
Αυτό καταλαβαίνω.
Και να ήθελα δε γινόταν να καταλάβω πως αναφέρεσαι για καλό στην Ατλέτικο.renegade έγραψε: Τετ 27 Μάιος 2026, 00:24 ...
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι το παράδειγμα της ατλέτικο το έχω πει για κακό και όχι για καλό.
Το να θεωρεις εσύ ή ο προπονητής ότι ο ΠΑΟΚ είναι η αντίστοιχη ατλέτικο της ελλάδας και ανταγωνίζεται τις αντίστοιχες ρεάλ και μπαρτσελόνα με βρίσκει όχι μόνο αντίθετο αλλά και απέναντι.
...
Αφού σου είπα με προβλημάτισε η άποψη σου.
Ο προπονητής δεν ξέρω αν μας θεωρεί Ατλέτικο, πάντως εγώ δεν έκανα καμία αντιστοίχιση.
Μιλάω μόνο για το πως βλέπω τον ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Και όχι δε βλέπω βασικές ομοιότητες με την Ατλέτικο. Ο ΠΑΟΚ παίζει στα ίσια τις αντίστοιχες Ρεαλ και Μπαρτσα μόνο που είναι φρέσκος σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό λέω και είναι διαφορετικό.
Τέλος πάντων μικρή σημασία θα έχουν όλα αυτά καθώς δε θα μου κάνει έκπληξη να έχουμε αλλαγή προπονητή. Αρχίζει να υπάρχει έντονη οσμή.
Το μόνο που φοβάμαι είναι να μη γίνει με τέτοιο τρόπο που ακόμα κι εσείς που τη ζητάτε στο τέλος να δυσανσχετησετε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Τετ 27 Μάιος 2026, 00:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αυτό είναι σοβαρά ζητήματα όπως τα θίγεις και συνήθως τον ΠΑΟΚ τον κατρακυλανε περισσότερο.giapas έγραψε: Τετ 27 Μάιος 2026, 00:25 Πολύ αμήχανη η στιγμή.
...
Αυτό καταλαβαίνω.
-
Dimitrisou
Εμένα στο πλαίσιο που το λέει δεν με πειράζει το παράδειγμα της Ατλέτικο γιατί μιλάει καθαρά αριθμητικά στους τίτλους.
Δεν θέλω να δικαιολογήσω τον Λουτσεσκου αλλά να ξέρετε έχουν πάρει κομμάτια της συνέντευξης και έχουν κάνει μια μίξη...οπότε τα περισσότερα που γράφτηκαν εδώ είναι μισά..
Επίσης ναι να πω ότι δεν είπε ούτε μένω ούτε φεύγω...ξεκάθαρα..την πρώτη φορά είπε έχω ένα χρόνο ακόμη..και την δεύτερη που τον ρωτήσανε είπε ανάλογα την απόφαση της ομάδας γιατί μπορεί η ομάδα να θέλει να τα αλλάξει όλα(αυτό δεν γράφτηκε πουθενά εδώ) αλλιώς συνεχίζουμε...
Πάντως σε αυτό που επιβεβαίωσε τους περισσότερους εδώ μέσα είναι ότι η ομάδα είχε αδειάσει ψυχολογικά..
Για το κύπελλο είπε πως επειδή η ομάδα ουσιαστικά μόλις είχε χάσει το πρωτάθλημα με την ήττα στην Κούλα πήγε στο κύπελλο με ένα φόβο μήπως το χάσει(όχι με φόβο για τον ΟΦΗ).
Δεν θέλω να δικαιολογήσω τον Λουτσεσκου αλλά να ξέρετε έχουν πάρει κομμάτια της συνέντευξης και έχουν κάνει μια μίξη...οπότε τα περισσότερα που γράφτηκαν εδώ είναι μισά..
Επίσης ναι να πω ότι δεν είπε ούτε μένω ούτε φεύγω...ξεκάθαρα..την πρώτη φορά είπε έχω ένα χρόνο ακόμη..και την δεύτερη που τον ρωτήσανε είπε ανάλογα την απόφαση της ομάδας γιατί μπορεί η ομάδα να θέλει να τα αλλάξει όλα(αυτό δεν γράφτηκε πουθενά εδώ) αλλιώς συνεχίζουμε...
Πάντως σε αυτό που επιβεβαίωσε τους περισσότερους εδώ μέσα είναι ότι η ομάδα είχε αδειάσει ψυχολογικά..
Για το κύπελλο είπε πως επειδή η ομάδα ουσιαστικά μόλις είχε χάσει το πρωτάθλημα με την ήττα στην Κούλα πήγε στο κύπελλο με ένα φόβο μήπως το χάσει(όχι με φόβο για τον ΟΦΗ).