5.Γιάννης Μιχαηλίδης

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
van rooy

Re: 5.Γιάννης Μιχαηλίδης

Δημοσίευση από van rooy »

Τη φετινή σεζόν οι εναλλαγές στο δίδυμο των στόπερ δημιούργησαν πάρα πολλά προβλήματα.

Τόσο ροτέσιον στις θέσεις με το λιγότερο τρέξιμο και την μικρότερη καταπόνηση.

Θα πουλούσα μιχα.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

van rooy έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 13:30 Τη φετινή σεζόν οι εναλλαγές στο δίδυμο των στόπερ δημιούργησαν πάρα πολλά προβλήματα.

Τόσο ροτέσιον στις θέσεις με το λιγότερο τρέξιμο και την μικρότερη καταπόνηση.

Θα πουλούσα μιχα.
Ολλανδε παιχταρα καλησπέρα.
Μέχρι να τραυματιστεί ο Λοβρε και να γυρίσει ως πρώην ποδοσφαιριστης, το ροτειτιον λειτουργούσε ομαλά. 3 δίδυμα, ένα δίδυμο σε καθε αγώνα για τους 3 αγώνες της εβδομάδας. Μετά το Γενάρη ξεσκιστηκε το σύμπαν με τον Λοβρεν. Κι ο Μιχα έπαιξε παραπάνω ίσως από όσο άντεχε.
Ριαν_Καπαγιαννιδης

Δημοσίευση από Ριαν_Καπαγιαννιδης »

marsantos έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 13:29
Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 12:42
Καταλαβαίνω πως το εννοείς. Για μένα πρέπει ο 4ος να είναι ένας παίκτης με προοπτική και οι 3 να είναι δυνάμει βασικοί, αλλά αυτά είναι θέματα προτιμήσεων και δεκτές όλες οι διαφωνίες. Να σε ρωτήσω όμως, γιατί θες και Λουτσέσκου, θες και Τσιρίλο. Ο Λουτσέσκου αν του λείπει παίκτης στον οποίο στήνει ομάδα, μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε. Πιστεύεις ότι με στόπερ που απλά διώχνει, δεν θα χάσει? Αν η ομάδα δούλευε αληθινά στο τακτικό κομμάτι και υπήρχαν προσαρμογές κι εναλλακτικοί τρόποι να βγει η μπάλα από την άμυνα (εν προκειμένω, στην επίθεση έχουμε άλλα θέματα), τότε θα το δεχόμουν αυτό που λες, να έχουμε δηλαδή έναν άτεχνο σκληροτράχηλο. Εκεί θα πρέπει όμως να σχεδιάσεις παιχνίδι βασισμένο σε πολλαπλές κινήσεις παικτών για δημιουργία χώρων και ελεύθερων εύκολων πασών. Αυτό απέχει τραγικά πολύ από ότι τέλος πάντων κάνουμε εμείς.
Καταρχήν φίλε Ριαν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον τρόπο που συζητάμε και διαφωνούμε (όποτε διαφωνούμε). Καθαρά αγωνιστικα χωρίς να ξεφεύγουμε σε γύρω γύρω και χωρίς να ξεφεύγουμε στον τρόπο που επικοινωνούμε.
Για Λουτσέσκου και Τσιριλο.
Μα ο Λουτσέσκου έχει δουλέψει για 2μιση έτη με τέτοιο στόπερ. Και μάλιστα τα 2 τελευταία ήταν το σουπερ βασικό στόπερ, ο Ινγκι.
Και η ομάδα μια χαρά λειτούργησε. Γιατί το κομβικό στο παιχνίδι Λουτσέσκου είναι αυτός που βρίσκεται μπροστά από τα στόπερ. Ένας Αουγκουστο κάλυπτε την αμπαλιαση του Ινγκι, την απειρία του Κουλέ και τα γεράματα Κρεσπο, Βαρελα.

Σκέψου οτι τώρα δε μιλάω για βασικό σαν τον Ινγκι. Μιλάω για τον τέταρτο. Όπως κι εσύ έτσι κι εγώ θέλω 3 εν δυνάμει βασικά και το 4ο ένα αξιοπιστο μπακ το οποίο όταν λέω σκληρό δεν εννοώ σκληροτραχηλο καδρονι. Δε λέω κάποιον σαν τον Λαζαρίδη. Ο Τσιριλο είναι ο πιο χαρακτηριστικος που μου έρχεται το μυαλό αν και όπως λες οτι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο αντιστοιχα κι ο σημερινός Τσιριλο θα είναι σε ανώτερος επίπεδο από εκείνον καθώς έχει περάσει από πιο προχωρημένη εκπαίδευση.
Εσύ τι χαρακτηριστικά σκέφτεσαι να έχει το 4ο στόπερ από τη στιγμή που το διαθέσιμο μπάτζετ για αυτόν θα είναι περιορισμένο;
Αν εννοείς Ίνγκασον, μαζί σου, απλά δεν τον θεωρώ "άμπαλο" με την έννοια που το είχα στο μυαλό μου. Είχε εξαιρετικό κουβάλημα και τον έβλεπες συχνά να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή. Κι ας μην είχε την πάσα πχ του Μιχαηλίδη, του Κουλιεράκη, ακόμα και του Κρέσπο. Αλλά έχεις δίκιο αν αναφέρεσαι σε σημερινή, εξελιγμένη μορφή Τσιρίλο, τότε όντως κάτι τέτοιο είναι οκ.

Προσωπικά θα φρόντιζα να βρω έναν 3ο που να μπορεί να καλύψει κενά ώστε να μπορεί ο 4ος να εξελιχθει, αλλά και οι 2 βασικοί να ξεκουραστούν. Να στο πω αλλιώς. Θέλω όποιος εκ των Κώττα-Μπαταούλα αξίζει να ανέβει 4ος ιεραρχικά. Θέλω έναν καλύτερο του Κετζιόρα βασικό. Θέλω τον Μιχαηλίδη βασικό. Φέρε μου για δεξιά έναν δυναμικό, 26-29 χρονών, με ηγετική φυσιογνωμία, να ξεαγχώνει με την παρουσία του τον Μιχαηλίδη και να καλύπτει τις αδυναμίες του στο physical game, και βρες μου έναν 3ο all-around που να μπορεί να κουμπώσει με όλους. Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να έχεις 2 άψογα φτιαγμένες 11αδες, και υψηλού επιπέδου παίκτες, προτιμώ οι αναπληρωματικοί μου να είναι σε θέση να βοηθάνε κάθε φορά που χρειάζεται και να μην είναι υπερεξειδικευμένοι σε κάτι και μέτριοι στα άλλα- με λίγες εξαιρέσεις, πχ ένα φορ περιοχής με εύκολο γκολ, ένα πολύ δημιουργικό πάικτη, έναν που να ξεκλειδώνει άμυνες με ατομικές ενέργειες ή σουτ κλπ. Με νοιάζει κυρίως να μπορεί η ομάδα να κάνει ροτέισον ξεκουράζοντας όποιον πρέπει, παρά να έχει ποιοτικά αναντικατάστατους.
These users thanked the author Ριαν_Καπαγιαννιδης for the post:
marsantos
Άβαταρ μέλους
van rooy

φίλε marsantos,

Κατά την άποψη μου τα δίδυμα των στόπερ δεν χρειάζονταν να αλλάζουν τόσο συχνά .

Δεν είναι χαφ ούτε εξτρέμ ούτε μπακ.

Εκει που έπρεπε να γίνεται ροτέσιον δεν γίνονταν όπως έπρεπε.
These users thanked the author van rooy for the post:
marsantos
George Best4

Δημοσίευση από George Best4 »

Ο Ραζβαν τον στηριξε απολυτα περυσι (οχι οτι ειχε και πολλες επιλογες)
σε μια σεζον που απο Νοεμβρη μεχρι Φλεβαρη εκανε σε καθε ματς 3-4 γκαφες.
Μετα βρηκε πως πρεπει να παιζει, εδεσε με τους αλλους

Σε εμας φαινεται οτι βελτιωθηκε τρελα.
Οντως βελτιωθηκε αλλα προσαρμοστηκε και το παιχνιδι της αμυνας για να γινει αυτο.

Αλλη ομαδα με Κουλιερακη που ηταν ενα σεντερ μπακ καλο με την μπαλα στα ποδια που ανεβαζε την ομαδα, μπορουσε να κρατησει την αμυνα ψηλα, εκανε και παιχνιδι, ηταν ενας ηγετης στην αμυνα.
Αλλη ομαδα με Μιχαηλιδη που δε θα παρει μετρα στο γηπεδο, θα ψαξει τις μακρινες μπαλιες, σε φαση πιεσης θα διωξει απλα την μπαλα στα τυφλα πολλες φορες.

Στα ματια μου ο Μηχαιλιδης ειναι ο ιδανικος για να αλλαξεις τον τροπο παιχνιδιου σου ,κατα τη διαρκεια του αγωνα σε κατι που δεν ειναι προετοιμασμενος ο αντιπαλος. Αλλα θες πιο κυριαρχικο σεντερ μπακ με τα στοιχεια που ανεφερα.

Επισης η αποδοση του Μπαμπα επηρεαζεται αμεσα απο τον τροπο παιχνιδιου του σεντερ μπακ που εχει διπλα του.

Ειμαι σιγουρος οτι με αντιστοιχο Κουλιερακη διπλα του ο Μπαμπα και παραπανω μετρα θα επαιρνε στο γηπεδο, και θα εβγαζε παλι ασσιστ και θα πατουσε περιοχη.

Τωρα δε γινεται αυτο γιατι η ασφαλεια που δινει ο Μηχανιλιδης με την μπαλα στα ποδια δεν ειναι ιδια με αυτη που εδινε ο Κουλιερακης.
marsantos

Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 13:44 ...
Αλλά έχεις δίκιο αν αναφέρεσαι σε σημερινή, εξελιγμένη μορφή Τσιρίλο, τότε όντως κάτι τέτοιο είναι οκ.
Ακριβώς
Προσωπικά θα φρόντιζα να βρω έναν 3ο που να μπορεί να καλύψει κενά ώστε να μπορεί ο 4ος να εξελιχθει, αλλά και οι 2 βασικοί να ξεκουραστούν. Να στο πω αλλιώς. Θέλω όποιος εκ των Κώττα-Μπαταούλα αξίζει να ανέβει 4ος ιεραρχικά. Θέλω έναν καλύτερο του Κετζιόρα βασικό. Θέλω τον Μιχαηλίδη βασικό. Φέρε μου για δεξιά έναν δυναμικό, 26-29 χρονών, με ηγετική φυσιογνωμία, να ξεαγχώνει με την παρουσία του τον Μιχαηλίδη και να καλύπτει τις αδυναμίες του στο physical game, και βρες μου έναν 3ο all-around που να μπορεί να κουμπώσει με όλους. Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να έχεις 2 άψογα φτιαγμένες 11αδες, και υψηλού επιπέδου παίκτες, προτιμώ οι αναπληρωματικοί μου να είναι σε θέση να βοηθάνε κάθε φορά που χρειάζεται και να μην είναι υπερεξειδικευμένοι σε κάτι και μέτριοι στα άλλα- με λίγες εξαιρέσεις, πχ ένα φορ περιοχής με εύκολο γκολ, ένα πολύ δημιουργικό πάικτη, έναν που να ξεκλειδώνει άμυνες με ατομικές ενέργειες ή σουτ κλπ. Με νοιάζει κυρίως να μπορεί η ομάδα να κάνει ροτέισον ξεκουράζοντας όποιον πρέπει, παρά να έχει ποιοτικά αναντικατάστατους.
Κατανοητός όπως πάντα.
Τώρα που ο Μιχα φαίνεται να έχει θεματακια με το γόνατο τι θα έκανες;
These users thanked the author marsantos for the post:
Ριαν_Καπαγιαννιδης
Άβαταρ μέλους
van rooy

Πώληση ...να πιάσουμε κανέναν στον ύπνο...να καλύψουμε τα κενά.
Τρόμος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Τρόμος »

George Best4 έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 13:47 Ο Ραζβαν τον στηριξε απολυτα περυσι (οχι οτι ειχε και πολλες επιλογες)
σε μια σεζον που απο Νοεμβρη μεχρι Φλεβαρη εκανε σε καθε ματς 3-4 γκαφες.
Μετα βρηκε πως πρεπει να παιζει, εδεσε με τους αλλους

Σε εμας φαινεται οτι βελτιωθηκε τρελα.
Οντως βελτιωθηκε αλλα προσαρμοστηκε και το παιχνιδι της αμυνας για να γινει αυτο.

Αλλη ομαδα με Κουλιερακη που ηταν ενα σεντερ μπακ καλο με την μπαλα στα ποδια που ανεβαζε την ομαδα, μπορουσε να κρατησει την αμυνα ψηλα, εκανε και παιχνιδι, ηταν ενας ηγετης στην αμυνα.
Αλλη ομαδα με Μιχαηλιδη που δε θα παρει μετρα στο γηπεδο, θα ψαξει τις μακρινες μπαλιες, σε φαση πιεσης θα διωξει απλα την μπαλα στα τυφλα πολλες φορες.

Στα ματια μου ο Μηχαιλιδης ειναι ο ιδανικος για να αλλαξεις τον τροπο παιχνιδιου σου ,κατα τη διαρκεια του αγωνα σε κατι που δεν ειναι προετοιμασμενος ο αντιπαλος. Αλλα θες πιο κυριαρχικο σεντερ μπακ με τα στοιχεια που ανεφερα.

Επισης η αποδοση του Μπαμπα επηρεαζεται αμεσα απο τον τροπο παιχνιδιου του σεντερ μπακ που εχει διπλα του.

Ειμαι σιγουρος οτι με αντιστοιχο Κουλιερακη διπλα του ο Μπαμπα και παραπανω μετρα θα επαιρνε στο γηπεδο, και θα εβγαζε παλι ασσιστ και θα πατουσε περιοχη.

Τωρα δε γινεται αυτο γιατι η ασφαλεια που δινει ο Μηχανιλιδης με την μπαλα στα ποδια δεν ειναι ιδια με αυτη που εδινε ο Κουλιερακης.
Ο Μπάμπα δεν ανεβαίνει γιατί γέρασε και δεν έχει ανάσες . Επίσης μπροστά του παίζει ο Τάισον που κάνει διαχείριση δυνάμεων. Τα στόπερ δεν έχουν σχέση με το ανέβασμα του μπακ τα πνευμόνια του μετράνε,το εξτρέμ από την πλευρά του και άντε ίσως και το αμυντικό χαφ από την αριστερή πλευρά.
Ριαν_Καπαγιαννιδης

Δημοσίευση από Ριαν_Καπαγιαννιδης »

marsantos έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 14:00
Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 13:44 ...
Αλλά έχεις δίκιο αν αναφέρεσαι σε σημερινή, εξελιγμένη μορφή Τσιρίλο, τότε όντως κάτι τέτοιο είναι οκ.
Ακριβώς
Κατανοητός όπως πάντα.
Τώρα που ο Μιχα φαίνεται να έχει θεματακια με το γόνατο τι θα έκανες;
Τον σταυρό μου. Δεν θα βρούμε Μιχαηλίδη. Μπορεί να βρούμε κάτι άλλο, κάτι καλύτερο αμυντικά κλπ, αλλά ο Μιχαηλίδης είναι παγκόσμιας κλάσης στο να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω. Οι 40αρες του στον Ντέλια (που τον ξέρει από παιδί) αλλάζουν όλο το παιχνίδι μας, όλο το στήσιμο του αντιπάλου. ξεκλειδώνουν ακόμα και πολύ καλά στημένο counterpressing. Ακόμα κι εγώ που δεν είμαι πολύ φαν των μακρινών μεταβιβάσεων, θεωρώ ότι με Μιχαηλίδη έχουμε ένα έξτρα όπλο που δεν έχει κανένας άλλος. Γι'αυτό θέλω 3ο δυνάμει βασικό και προσαρμοστικό. Αν λείπει ο Γιάννης, να τον καλύπτει χωρίς να έχουμε κενά. Αλλά κόπια του δεν θα βρούμε.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Νομίζω ότι υπερβάλλετε λιγάκι .

Εκτός απο τη μακρινή πάσα τι άλλο διαθέτει ως στόπερ?
Άβαταρ μέλους
van rooy

Να προσθέσω ότι η μακρινή μπαλιά- γιόμα όση ακρίβεια και να έχει δεν είναι φτιάχνω παιχνίδι απο πίσω.
marsantos

van rooy έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 13:46 φίλε marsantos,

Κατά την άποψη μου τα δίδυμα των στόπερ δεν χρειάζονταν να αλλάζουν τόσο συχνά .

Δεν είναι χαφ ούτε εξτρέμ ούτε μπακ.

Εκει που έπρεπε να γίνεται ροτέσιον δεν γίνονταν όπως έπρεπε.
Μαζί σου, αλλά 50+ αγώνες δε βγαίνουν εύκολα με 2.
Άβαταρ μέλους
chri5ti9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από chri5ti9 »

Aν θέλουμε κάτι να του προσάψουμε είναι ότι όσες χρονιές έπαιζε ο ΠΑΟΚ με Μιχα βασικό , έδειξε μια άμυνα φοβική . Δυστυχώς βγάζει φοβίες μέσα στο παιχνίδι .
Στα στημένα σπάνια θα ακούσεις να καθαρίσει . Σαν να κρύβεται . Ωστόσο όταν ανεβαίνει για κόρνερ , με την ψυχολογία τύπου δεν διακυβεύεται και κάτι , σκοράρει και παίρνει κεφαλιές .
Είναι σχετικά γρήγορος σαν Σέντερ μπακ και βγαίνει στα πλάγια με τάκλιν , αλλά σε παιχνίδι κατά μέτωπο σε τρανζίσιον , πάλι υστερεί. Το θέμα είναι ότι αυτό το παιδί το έχει . Κακά τα ψέματα δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι κακός παίκτης γενικά . Αλλά είναι μέτριος αμυντικός .
Αν αποκτήσει την ψυχολογία και την νοοτροπία «σε καθάρισα» αλλά με σιγουριά θα μιλούμε για παίκτη περίπου ισάξιο του Κουλιερακη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chri5ti9 την Τετ 20 Μάιος 2026, 14:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
marsantos

van rooy έγραψε: Τετ 20 Μάιος 2026, 14:21 Νομίζω ότι υπερβάλλετε λιγάκι .

Εκτός απο τη μακρινή πάσα τι άλλο διαθέτει ως στόπερ?
Ολλανδε εγώ πιστεύω πως με τη μπάλα στα πόδια είναι πολλά ακόμα που τον κάνουν να ξεχωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και όχι μόνο η μακρινή πάσα.
Γι' αυτό χαλάλι οι όποιες αμυντικές του αδυναμίες. Και ειδικά για παιχνίδι Λουτσεσκου είναι εκπληκτικός.
Ένα θα σου πω. Μπορεί αυτή η ομάδα να έχει Μιχα και μπροστά Αουγκουστο, Μεϊτέ; Θα βλέπαμε αλλόκοτα πράγματα για Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
chri5ti9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από chri5ti9 »

Μαρσαντος εγώ θα πω , πως και με Νταντάς το κέντρο θα ήταν άλλο .
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”