Razvan Lucescu VI
Re: Razvan Lucescu VI
Καλημέρα φίλε marsantos ,
Φέτος η γλώσσα του σώματος τρέχει πιο γρήγορα απο την γλώσσα ομιλίας.
Φέτος αυτή η ηρεμία που έβγαλε μου προκαλεί τεράστια εντύπωση .
Κάποιες φορές την αποκωδικοποιώ ως αποτέλεσμα των συζητήσεων που έχουν γίνει με Ιβαν και τις αποφάσεις που έχουν ίσως λάβει και εμείς δεν τις γνωρίζουμε.
Άλλες φορές ως μια παραδοχή <λευκή πετσέτα>.
Φέτος η γλώσσα του σώματος τρέχει πιο γρήγορα απο την γλώσσα ομιλίας.
Φέτος αυτή η ηρεμία που έβγαλε μου προκαλεί τεράστια εντύπωση .
Κάποιες φορές την αποκωδικοποιώ ως αποτέλεσμα των συζητήσεων που έχουν γίνει με Ιβαν και τις αποφάσεις που έχουν ίσως λάβει και εμείς δεν τις γνωρίζουμε.
Άλλες φορές ως μια παραδοχή <λευκή πετσέτα>.
Η σεζόν στράβωσε άσχημα και έχει και ο Λουτσέσκου μεγάλη ευθύνη σε αυτό. Αλλά δεν ήταν μια σεζόν για πέταμα, είναι μια σεζόν για μαθήματα.
Ενδεχόμενη απόλυση του θα ήταν τεράστια λάθος και κίνηση πανικού καθώς ΔΕΝ είναι ο προπονητής το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, ούτε η ομάδα χρειάζεται ολικό ριμπίλντ.
Το σωστό είναι να πλαισιωθεί με ένα τεχνικό διευθυντή που να έχει το ελεύθερο να παίρνει αποφάσεις.
Προσωπικά θα του πρόσφερα νέο 5ετές συμβόλαιο για να τελειώνουμε με το θέμα προπονητή.
Ενδεχόμενη απόλυση του θα ήταν τεράστια λάθος και κίνηση πανικού καθώς ΔΕΝ είναι ο προπονητής το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, ούτε η ομάδα χρειάζεται ολικό ριμπίλντ.
Το σωστό είναι να πλαισιωθεί με ένα τεχνικό διευθυντή που να έχει το ελεύθερο να παίρνει αποφάσεις.
Προσωπικά θα του πρόσφερα νέο 5ετές συμβόλαιο για να τελειώνουμε με το θέμα προπονητή.
- These users thanked the author paokspren for the post:
- paok apo epilogi
μαρσάντος? αν τα ξεκαθαρίσεις κι εσύ λίγο καλύτερα στο μυαλό σου, κάντα μας λιανά μπας και βγάλουμε καμία σχέση......
ειδάλλως συνέχισε με τις μαντεψιές που έκανες πριν τρεις τέσσερις μήνες.
φθάνουν οι δικαιολογίες και τα χαιδέματα.
το επιτελείο του θα έπρεπε να φυσάει... κι όχι να μην ξέρει πότε κι αν πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες όταν έρχονται από τραυματισμούς. θα έπρεπε να έχει γνώση από την εικόνα που έχει στις προπονήσεις και από την βοήθεια από το επιτελείο του αν ο κένι, ο μειτέ είναι έτοιμοι να παίξουν 10, 20, 40 ή 90 λεπτά.
θα πρέπει να μάθει να ανακατεύει την τράπουλα και στο ημίχρονο κι όχι μόνο μετά το 75.
φέρνεις τον γερεμέγιεφ για να δώσεις χρόνο και αξιοποίηση στον μύθου όπου τον θάβει για ένα δίμηνο.
δέχεται δύο ιταλούς αλλά τους ξεχνά.
αλλά αποδέχεται και επιμένει σε άλλον δανεικό τον ιβανούσετς. αν με ρωτήσεις γιατί αυτές οι διακρίσεις? θα σου πω ευθέως. λειτουργεί σύμφωνα με την δυναμική προσωπικότητας κάθε παίκτη. θα δίνει χρόνο σε κάθε τέτοιον που ξέρει ότι θα του δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις και θα αφήσει εκτός αυτούς που έχουν πιο αδύναμες αντιδράσεις, βλέπε μπακαγιοκο, καμαρά, τσάλοφ, ιβανούσετς, τάισον, λόβρεν.
δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη για το ποιους του φέρνουν. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει πείσει να του φέρουν ένα σέντερ μπακ που αυτός θα είχε ζητήσει, εδώ και τέσσερα χρόνια. ούτε έναν στην πλευρά του τάισον.
ξέρεις εσύ ομάδα να αλλάζει σε κάθε παιχνίδι το δίδυμο των σέντερ μπακ? σχέσεις για να μην ταράξει τα νερά.
γνωρίζεις καμία ομάδα που να ακυρώνει σε συνεχή ματς το βασικό του δίδυμο των χαφ όταν τα ματς καίνε και δεν έχουν κριθεί?
σε τελικό που παίζεται τίτλος, παρουσιάζει ταυτόχρονα τέσσερις με πέντε παίκτες που έρχονταν από τραυματισμό. όλοι λοιπόν αποθεραπεύτηκαν, ήταν έτοιμοι για να ξεκινήσουν συγχρόνως? ξέρεις τι έδειξε? φοβίες και μη εμπιστοσύνη στο γκρουπ που διατυμπανίζει μόνιμα ότι εμπιστεύεται.
αυτά τα ολίγα κι άλλα περισσότερα όπως αρκετοί φίλοι επισημαίνουν με συχνότητα. κι όπως γράφεις.... επικυρώνοντας με τον λόγο του όλα όσα εμείς γράφουμε?
ειδάλλως συνέχισε με τις μαντεψιές που έκανες πριν τρεις τέσσερις μήνες.
φθάνουν οι δικαιολογίες και τα χαιδέματα.
το επιτελείο του θα έπρεπε να φυσάει... κι όχι να μην ξέρει πότε κι αν πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες όταν έρχονται από τραυματισμούς. θα έπρεπε να έχει γνώση από την εικόνα που έχει στις προπονήσεις και από την βοήθεια από το επιτελείο του αν ο κένι, ο μειτέ είναι έτοιμοι να παίξουν 10, 20, 40 ή 90 λεπτά.
θα πρέπει να μάθει να ανακατεύει την τράπουλα και στο ημίχρονο κι όχι μόνο μετά το 75.
φέρνεις τον γερεμέγιεφ για να δώσεις χρόνο και αξιοποίηση στον μύθου όπου τον θάβει για ένα δίμηνο.
δέχεται δύο ιταλούς αλλά τους ξεχνά.
αλλά αποδέχεται και επιμένει σε άλλον δανεικό τον ιβανούσετς. αν με ρωτήσεις γιατί αυτές οι διακρίσεις? θα σου πω ευθέως. λειτουργεί σύμφωνα με την δυναμική προσωπικότητας κάθε παίκτη. θα δίνει χρόνο σε κάθε τέτοιον που ξέρει ότι θα του δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις και θα αφήσει εκτός αυτούς που έχουν πιο αδύναμες αντιδράσεις, βλέπε μπακαγιοκο, καμαρά, τσάλοφ, ιβανούσετς, τάισον, λόβρεν.
δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη για το ποιους του φέρνουν. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει πείσει να του φέρουν ένα σέντερ μπακ που αυτός θα είχε ζητήσει, εδώ και τέσσερα χρόνια. ούτε έναν στην πλευρά του τάισον.
ξέρεις εσύ ομάδα να αλλάζει σε κάθε παιχνίδι το δίδυμο των σέντερ μπακ? σχέσεις για να μην ταράξει τα νερά.
γνωρίζεις καμία ομάδα που να ακυρώνει σε συνεχή ματς το βασικό του δίδυμο των χαφ όταν τα ματς καίνε και δεν έχουν κριθεί?
σε τελικό που παίζεται τίτλος, παρουσιάζει ταυτόχρονα τέσσερις με πέντε παίκτες που έρχονταν από τραυματισμό. όλοι λοιπόν αποθεραπεύτηκαν, ήταν έτοιμοι για να ξεκινήσουν συγχρόνως? ξέρεις τι έδειξε? φοβίες και μη εμπιστοσύνη στο γκρουπ που διατυμπανίζει μόνιμα ότι εμπιστεύεται.
αυτά τα ολίγα κι άλλα περισσότερα όπως αρκετοί φίλοι επισημαίνουν με συχνότητα. κι όπως γράφεις.... επικυρώνοντας με τον λόγο του όλα όσα εμείς γράφουμε?
- These users thanked the author Maxpaok for the post (total 2):
- Λεμεσος4, smoothcriminal1926
Εγώ σήμερα, 14-5-2026, κάνω πρόβλεψη πως και του χρόνου με προπονητή τον Ραζβάν θα είμαστε.
Δεν πιστεύω ότι θα φύγει εκτός αν το απαιτήσει επιτακτικά ο ίδιος, που δεν το βλέπω να γίνεται.
Δεν πιστεύω ότι θα φύγει εκτός αν το απαιτήσει επιτακτικά ο ίδιος, που δεν το βλέπω να γίνεται.
Ρε σεις κουλάρετε λίγο. Το έχετε κάνει μέγα θέμα πως θα αντικατασταθεί ένας προπονητής. Λες και το επίπεδο της λίγκας είναι τόσο υψηλό. Έναν απλό προπονητή θέλουμε που να είναι νέος, να έχει φιλοδοξία, να δουλεύει με μικρούς και να μην βγει πρώτη φορά από τη χώρα του ( να είναι ας πούμε Ισπανός και να έχει δουλέψει και λίγο Τουρκία). Για τον Πάμπλο δεν ξέρω ήμουν πολύ υπέρ μέχρι τη χρονιά στον Πανσερραϊκό. Είχε συνεχή ανοδική πορεία και έργο σε κάθε ομάδα. Οι δύο τελευταίες χρονιές σε Ατρόμητο και ΑΠΟΕΛ με κρύωναν κάπως . Όχι μόνο για τα αποτελέσματα αλλά και τη μη βελτίωση παικτών και αλλαγή αγωνιστικής νοοτροπίας. Σαν να έχει ταβάνι
- Amsterdamer_87
-
vasilis1976
Μειτέ ακόμα και στο 40%!!!!. ή είναι εμμονικός μέχρι αηδίας ή στο λέει όσο πιο ξεκάθαρα μπορεί: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ !!! και επειδή κατά πάσα πιθανότητα ισχύει το δεύτερο συνεπάγεται οτι ο επόμενος αντιμειτε είναι κάτω του 40% από αυτόν!!! επομένως μιλάμε για το... χάος. υπάρχει όμως και ηθικό ζήτημα. ο αρχιψεύταρος Ρουμάνος που μόνιμα καλύπτει τη διοίκηση. γιατί όταν έσκιζε τα ρούχα του και μας έλεγε ότι το ρόστερ είναι πλήρης σε ποιον θα απολογηθεί??? σε κανέναν προφανώς΄. η μήπως στην κακιά Αθήνα....
Μα το έχω γράψει εδώ και ένα μήνα.JohnDag έγραψε: Πέμ 14 Μάιος 2026, 10:05 Εγώ σήμερα, 14-5-2026, κάνω πρόβλεψη πως και του χρόνου με προπονητή τον Ραζβάν θα είμαστε.
Ο άνθρωπος έχασε το πατέρα του, ο Ιβαν είναι συναισθηματικός σε τέτοια και έχουν πει πολλες φορές ο ένας για τον άλλον ότι πρόκειται για οικογένεια.
Ξέρεις πολλούς πατεράδες να διώχνουν τα παιδιά τους;
Ούτε μια στο εκατομμύριο δε θα φύγει ο προπονητής. Εκτός κι αν το απαιτήσει αυτός.
Εγώ δεν έχω καημό να τον διώξει. Να αφήσουν τις μαλακίες, να δουν τι πήγε λάθος και να το διορθώσουν θέλω.
Μπορούν;
Αμφιβάλλω αλλά δεν είμαι κατηγορηματικός κιόλας.
Φίλε Μαρσάντος καλημέρα. Πολύ ωραίο το σχόλιο σου. Δεν είναι δικαιολογίες το να προσπαθείς να αξιολογήσεις τι πήγε λάθος, αποτυχία με αποτυχία διαφέρουν οπότε και η ανάλυση κάθε φορά πρέπει να διαφέρει. Επειδή ξεκίνησαν πολλοί την αποδόμηση ομάδος και διοίκησης θα γράψω κάποια πράγματα παίρνοντας αφορμή από το σχόλιο σου.marsantos έγραψε: Πέμ 14 Μάιος 2026, 09:23 Καλημέρα σε όλους.
Κάθισα με ψυχραιμία και αργά το βράδυ έβαλα να δω τη συνέντευξη τύπου του Ρασβάν γιατί αυτή τη φορά ήθελα να δω εκφράσεις, γλώσσα σώματος, ύφος απαντήσεων κτλ.
Ειλικρινά μου προκλήθηκε μια αμηχανία και βρίσκομαι σε μια περισυλλογή από χθες το βράδυ.
Άκουγα τον προπονητή να εξηγεί από τη δική του μεριά την αλληλουχία γεγονότων που έχει φέρει την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση και ήταν ακόμα και σε επίπεδο λέξεων κάποιες στιγμές, ακριβώς όσα γράφουμε κάποια παιδιά εδώ στο φόρουμ.
Το ακόμα πιο σοκαριστικό, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν όταν άκουσα τον Ρασβάν να λέει πως η ομάδα μας, τώρα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση να διεκδικεί κάθε χρόνο μέχρι τέλους πράγματα οπότε βρίσκεται σε φάση αποκομιδής τεχνογνωσίας σε κάθε επίπεδο.
Και ήταν σοκαριστικό γιατί από την Κυριακή το βράδυ, κόντρα στο χαμό που γινόταν με αποτέλεσμα να δεχτώ αρκετή λέζα, ακριβώς αυτό το θέμα άνοιξα λέγοντας πως οι άλλοι κάνουν πρωταθλητισμό από τα γεννοφάσκια τους ενώ ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση οπότε είναι σε μια φάση που συνεχώς αποκομίζει εμπειρίες από αυτήν τη διαδικασία προβαίνοντας σε αστοχίες βρισκόμενος μπροστά στο άγνωστο της διαχείρισης καινούριων καταστάσεων.
Οπότε είναι ακόμα μια δύσκολη κατάσταση που εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο όπως είναι αναμενόμενο μιας και ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τη δική μου οπτική, βρίσκεται σε μια φάση που τώρα αναδιατάσσει τη θέση του στο ελληνικό ποδοσφαρικό περιβάλλον. Και η διαδικασία αυτή βρίσκεται εν εξελίξει
Είναι μια αμήχανη στιγμή λοιπόν όσα γράφονται εδώ στο φόρουμ εκ των προτέρων, να ακούς τον ίδιο τον προπονητή να τα επικυρώνει.
Και η αμηχανία έγκειται στο εξής.
'Οσοι είμαστε στην από δω μεριά του ποταμού, παρά τις συνεχιζόμενες αγωνιστικές σφαλιάρες, έχουμε υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που το μυαλό μας έχει μάθει να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο προσπαθώντας να βρει δικαιολογίες;
Ή όντως, σκαλίζοντας τα γεγονότα, επιχειρούμε με λογική να ανακαλύπτουμε αιτίες προσπαθώντας να αποτοξινωθούμε από το συναίσθημα των αποτυχιών;
Δεν ξέρω τι να πω. Άλλο ένα καλοκαίρι ΠΑΟΚτσήδικων φιλοσοφικών αναζητήσεων..
Για να βρεις τα αρνητικά πρέπει πρώτα να θέσεις επίπεδο αναφοράς τα θετικά γιατί από εκεί θα ξεκινήσεις να βρεις την μαγιά για τη λύση (εκτός αν κάνεις tanking-rebuilding).
Θετικά φέτος: Σε ματς με τους 3 των πλειόφ είσαι από πάνω εκτός απο την αεχ που είσαι ίσα. Επίσης κέρδισες Λιλ και Μπέτις. Αυτό σημαίνει ότι στα δυσκολότερα ματς ανταπεξήλθες κάλλιστα και ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΑ. Δηλαδή έπιασε η στρατηγική που επέλεξες μέχρι ένα σημείο πχ έπιασαν μεταγραφες όπως ο Κενι, Γιακουμ, Γερεμέγιεφ, πέτυχε η άνοδος Μύθου και Χάτσι, πέτυχε το πλάνο με Παβλένκα/Τσιφτσή. Για μένα είχαμε το μεγαλύτερο ταβάνι σε σχέση με τους άλλους 3.
Αρνητικα:
1. Δεν τράβηξαν παίκτες που έπρεπε να κουβαλήσουν ή απλά να κάνουν τα βασικά όπως Τσάλοφ, Ντέσπο, Ιβανουσετς, Καμαρα, Πελκας, Τέιλορ, Βολιακο (οκ δεν επαιξε και πολύ), Λόβρεν (καλός αλλά ήθελες κάτι παραπανω). Οκ αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες (γαβρος 0/10 μεταγραφές με στρωμενη ομάδα) ΑΛΛΑ το λάθος για μένα είναι ότι δεν έσπασες αβγά να το διορθωσεις πχ Τσαλοφ τον Αυγουστο, Ιβανουσετς- Καμάρα το Γεναρη, Είναι τόσο κοντά οι 3 διεκδικητές που μια λεπτομέρεια μετράει.
2. Το οτι δεν τράβηξαν οι παίκτες αυτοί επηρέασε την ομάδα και γκελάραμε σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ματς με «μικρους». Δεν επεκτείνομαι, καταλαβαίνεις. Εκεί χάσαμε το πρωτάθλημα.
3. Άλλοι θα πουν για φυσική κατάσταση, εγώ δεν είμαι ειδικός. Θα πω όμως ότι λογω του 1. και όσο μεγάλωνε το 2. Είδαμε την ομάδα σε κάποια ματς σε τραγική ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ κατάσταση, λες και έτρεχε ακέφαλο κοτόπουλο, λες και ξέχασαν τη μπαλα, τελείως ασόβαρη. Αυτό για μένα ειναι ευθύνη Λούτσε. Πχ 2-1 με Βόλο, 2-0 με Ατρόμητο 3-3 με Τρίπολη, ματς με Μπραν Μακαμπι Λουντογκόρετς. Η αηδία με το Λεβαδειακό και τον ΟΦΗ. Θα λύνονταν αυτό με μια εξτρεμάρα αντι Ιβάνουσετς; Με εναν αντιΜειτε αντί του Καμαρά; Με άλλο προπονητή που οκ κατι κερδίζεις κάτι χάνεις; Ίσως να λυνόταν και με άλλες παρεμβάσεις πχ την γκρίνια του τροβαδούρου για τη διαιτησία που συσπείρωσε τους χάρτινους και κλαψούριζαν δημιουργώντας αίσθημα «μόνοι μας και όλοι σας». Εκεί θα μπορούσε να κάνει κάτι η διοίκηση, ίσως έκανε αλλά δεν έπιασε. Πχ θέμα με το χρέωμα εύνοιας σε μας ενώ δεν παίρναμε ούτε σπόρι είναι σφάλμα της διοίκησης.
Και πάμε στο 4. Όλο το μαύρο σύννεφο μετά τις 27/1, με τη δολοφονία του Κλεομένη, το θανατο του Μιρτσέα και άλλα συμβάντα επιδείνωσε το 3. και εκεί χάθηκαν όλα, δεν υπήρχε κινητήριος δύναμη για να δει η ομάδα λίγο φως. Προσπαθούσε μηχανικά αλλά δε μπορούσε. Προσθέτουμε σε αυτο και το 5. Τους τραυματισμούς (πέραν των ατυχιών Γιακουμ, Ζίφκο, Κένι, ευθύνη όλων, από προπονητικό τιμ, διοίκηση λόγω σύνθεσης ρόστερ κτλ). Έτσι έγινε το supernova και η ομάδα φτάνει ασθμαίνοντας στο τέλος της σεζον. Οπότε η διοίκηση πρέπει να αποφασίσει αν 1. Κρατάω Λούτσε και κάνω ΚΑΛΎΤΕΡΑ όσα έκανα φέτος διορθώνοντας τα λάθη μου ή 2. Πάμε σε reset, φέρνω νέο προπονητή και ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ λάθη. Είναι κάποια πράγματα που δεν σχετίζονται με τον Λούτσε που πρέπει να διορθώσει η διοίκηση και κάποια που σχετίζονται με τον προπονητή και αν τον κρατήσεις πρέπει να πορευτείς ανάλογα.
Σόρι για το σεντόνι
- These users thanked the author aivas19 for the post (total 6):
- marsantos, giapas, Maxpaok, Γερασίμου, leomatos88, paok apo epilogi
Giapa καλημέρα.giapas έγραψε: Πέμ 14 Μάιος 2026, 09:58 ...
Μαρσάντε , πραγματικά πρέπει να κάνω τεράστια προσπάθεια για να σου γράψω κάτι που δε θα το μετανιώσω.
Ιδίως η εξεφρασμένη σου άποψη ότι ο ΠΑΟΚ "είναι σε μια φάση αναδιάταξης της θέσης του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο" και το 1/5 που για άλλους είναι 1/10 κι άλλα τέτοια που λες το τελευταίο καιρό , ειλικρινά στο λέω με φέρνουν με τρομερά δύσκολη θέση.
Η θα κόψω τσ πάρε δώσε μαζί σου ή θα φάω μπαν.
Δε βλέπω άλλό δρόμο.
Κατ' αρχήν τελειώνει η χρονιά οπότε δε θα υπάρχει κάτι που να φέρνει προστριβή, μιας και έχω πάγια τακτική όταν τελειώνουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να συμμετέχω σταδιακά ολοένα και λιγότερο στο φόρουμ για λόγους αποφόρτισης.
Τώρα όσον αφορά τις απόψεις μου. Αυτά που λέω τα λέω ως γενικές σκέψεις. Δεν έχουν στόχο να πλήξουν τις δικές σου απόψεις. Δεν προσπαθώ να μπω σε αντιδικία μαζί σου. Ίσα ίσα που σε εκτιμώ και πάντα αντιμετωπίζω με ενδιαφέρον τα όσα λες προσπαθώντας να ανοιχθούν διάλογοι οι οποίοι πάντα είχαν ουσία. Ακόμα ακόμα και αυτό που κάνεις τώρα και μου λες στα ίσια ότι σου τη σπάνε τα όσα λέω, να ξέρεις ότι το εκτιμώ γιατί ενισχύεις την άποψη που έχω για σένα πως είσαι καθαρός και ντόμπρος.
Όμως δε μπορώ να καταλάβω γιατί επειδή λέω κάτι διαφορετικό ο μόνος δρόμος είναι ή να με βρίσεις ή να μη μου ξαναμιλήσεις.
Τι έχουμε να χωρίσουμε; Ούτε εσύ ούτε εγώ βγάζουμε χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Την αγάπη μας σε παθολογικό επίπεδο εκδηλώνουμε με τον τρόπο συμμετοχής μας σε αυτό το φόρουμ.
Υπάρχει κάποιος από μας που δεν είναι στενοχωρημένος;
Αν τα βάλεις κάτω, φέτος είμαι ο πιο μακρόχρονα στενοχωρημένος και ξενερωμένος στο φόρουμ και το εκφράζω εδώ και μήνες.
Το ότι προσπαθώ να διαβάσω αλλιώς κάποια πράγματα και μπορεί τα συμπεράσματά μου να είναι μπαρούφες γιατί συνεπάγεται ότι πρέπει να με βρίσεις. Δηλαδή αν με είχες μπροστά σου θα με έσπαγες και στο ξύλο επειδή λέω διαφορετικά πράγματα;
Δεν ξέρω τι να πω. Τελειώνει η χρονιά και αυτό ίσως είναι το μόνο βάλσαμο για όλους μας.
- These users thanked the author marsantos for the post (total 5):
- xrisitsapa, aivas19, Maxpaok, Spike4, leomatos88
Μα θεωρώ μαλακια του Λουτσέσκου να βγαίνει και να λέει δημόσια ότι τώρα μαθαίνουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό.
Πρέπει να απευθύνεσαι σε ηλίθιους για να λες κάτι τέτοιο, σε ιθαγενείς .
Είναι εξοργιστικό το πόσο μαλάκα με θεωρεί για να μου λέει κατάμουτρα κάτι τέτοιο.
Το ότι πριν από αυτόν η ομάδα είχε 6 τρόπαια. Άρα τώρα μαθαίνει.
Αυτός έχει το ελαφρυντικό ότι τα λέει στη κάμερα και λες ότι οκ , μπορεί και να λέει μπαρούφες γιατί δε θέλει να πει δημόσια κάποια πράγματα.
Έ όταν εσύ αυτά τα αναπαράγεις μέσα εδώ και προσπαθείς να βάλεις στην ατζέντα της κουβέντας το ίδιο πράγμα, σορυ τρελαίνομαι.
Δαιμονίζομαι.
Πρέπει να απευθύνεσαι σε ηλίθιους για να λες κάτι τέτοιο, σε ιθαγενείς .
Είναι εξοργιστικό το πόσο μαλάκα με θεωρεί για να μου λέει κατάμουτρα κάτι τέτοιο.
Το ότι πριν από αυτόν η ομάδα είχε 6 τρόπαια. Άρα τώρα μαθαίνει.
Αυτός έχει το ελαφρυντικό ότι τα λέει στη κάμερα και λες ότι οκ , μπορεί και να λέει μπαρούφες γιατί δε θέλει να πει δημόσια κάποια πράγματα.
Έ όταν εσύ αυτά τα αναπαράγεις μέσα εδώ και προσπαθείς να βάλεις στην ατζέντα της κουβέντας το ίδιο πράγμα, σορυ τρελαίνομαι.
Δαιμονίζομαι.
- These users thanked the author giapas for the post (total 3):
- marsantos, Amsterdamer_87, geobila
Δεν έχω πρόβλημα να μείνει αν γίνει σωστή αξιολόγηση της κατάστασης και ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά ας κάνουμε μια επανάληψη.giapas έγραψε: Πέμ 14 Μάιος 2026, 10:22Μα το έχω γράψει εδώ και ένα μήνα.JohnDag έγραψε: Πέμ 14 Μάιος 2026, 10:05 Εγώ σήμερα, 14-5-2026, κάνω πρόβλεψη πως και του χρόνου με προπονητή τον Ραζβάν θα είμαστε.
Ο άνθρωπος έχασε το πατέρα του, ο Ιβαν είναι συναισθηματικός σε τέτοια και έχουν πει πολλες φορές ο ένας για τον άλλον ότι πρόκειται για οικογένεια.
Ξέρεις πολλούς πατεράδες να διώχνουν τα παιδιά τους;
Ούτε μια στο εκατομμύριο δε θα φύγει ο προπονητής. Εκτός κι αν το απαιτήσει αυτός.
Εγώ δεν έχω καημό να τον διώξει. Να αφήσουν τις μαλακίες, να δουν τι πήγε λάθος και να το διορθώσουν θέλω.
Μπορούν;
Αμφιβάλλω αλλά δεν είμαι κατηγορηματικός κιόλας.
- Διατήρηση του κορμού με προσθήκη 3-4 πραγματικά ποιοτικών παικτών. Είναι δυσκοίλιος στην ενσωμάτωση, δεν χρειάζεται να του το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο.
- Ευρώπη δεν μπορείς να την κάψεις, καμία ομάδα δεν έχει δυνατότητα να "χάσει" τα 10Μ+ κατ' ελάχιστον που δίνει συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όμως, οφείλεις να στοχεύσεις στο Κονφερενς. Ξεκάθαρα, ανοιχτά και χωρίς περιστροφές. Λιγότερα ματς, ευκολότεροι αντίπαλοι σημαίνουν πιο εύκολο rotation, περισσότερη ξεκούραση.
- Κύπελλο, λες πως δεν υπάρχει. Rotation μέχρι τέλους, παίκτες Β' ομάδας αν χρειαστεί και όπου φτάσουμε. Δεν μας χρειάζεται 4ος σερί χαμένος τελικός, γκώσαμε.
- Βασικός στόχος το πρωτάθλημα. Τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι άνευ σημασίας. Όλος ο προγραμματισμός, η προετοιμασία πρέπει να γίνει για να βγουν σε τοπ επίπεδο οι 26 αγώνες της κανονικής διάρκειας και οι 6 των πλέι οφ.
Έχεις έναν προπονητή που σιχαίνεται τα 3 ματς την βδομάδα, δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν ξέρει πως; Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μιλάμε για εκτίμηση. Μιλάμε για κάτι που μας το έχει πει ο ίδιος αμέτρητες φορές.
Ξέρει, όμως, και μπορεί (αν οι συνθήκες ευνοήσουν) να πάρει το πρωτάθλημα.
Ε δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν παραμείνει. Περνάς όμιλο Κόνφερενς (γιατί δεν γίνεται αλλιώς) και μετά τα γράφεις όλα στα παπάρια σου εκτός από το πρωτάθλημα.
- These users thanked the author JohnDag for the post (total 3):
- Patron, Logistis, smoothcriminal1926
-
Ριαν_Καπαγιαννιδης
Ρε συ, είσαι έξυπνος άνθρωπος για να τα λες αυτά. Τι θα πει έχουμε τεχνογνωσία για πρωταθλητισμό? Και η έμφαση εδώ στο "έχουμε". Ποιος έχει και ποιος δεν έχει? Δεν είναι μεταφυσική το πράγμα, η τεχνογνωσία πάει κι έρχεται με τους ανθρώπους, δεν μένει σαν πνεύμα μέσα σε έναν οργανισμό. Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη κάνει ντε φάκτο πρωταθλητισμό. Έχει υψηλότατο μπάτζετ, έχει καλά στελέχη, έχει ακαδημίες, έχει εδώ και χρόνια όπως μαθαίνουμε από επαγγελματίες το καλύτερο σκάουτινγκ στην χώρα (σε παραπέμπω στην κοπέλα που δουλεύει στην Νόριτς που ισχυρίστηκε το παραπάνω), κλπ κλπ. Ακόμα κι οι παίκτες του είναι ανάλογης νοοτροπίας. Πιο refuse to lose παίκτες από τον Ζίφκοβιτς και τον Τάισον δεν υπάρχουν. Ο Λόβρεν έκανε πρωταθλητισμό πριν ο Ηλιόπουλος σταματήσει να παίρνει χαρτζηλίκι από τον πατέρα του. Τι να το κάνω αν ο Παναθηναϊκός είχε τεχνογνωσία πρωταθλητισμού ως το 2000 όταν έκτοτε έχει 2 πρωταθλήματα? Προφανώς την έχει χάσει. Που την βρήκε ο Ηλιόπουλος και το επιτελείο της ΑΕΚ? Την πήρε από τον Μπάγεβιτς? Την έφερε ο Νίκολιτς που είχε τόσα πρωταθλήματα στην καριέρα του όσα κι ο Λουτσκέσκου στον ΠΑΟΚ? Πότε θα την αποκτήσουμε, τι άλλο πρέπει να γίνει? Κι από ποιόν εξαρτάται αν όχι από τον προπονητή? 7 σεζόν δουλεύει υπό τις καλύτερες συνθήκες που έχει δουλέψει προπονητής στον ΠΑΟΚ. Ποιον περιμένει να μεταλαμπαδεύσει αυτή την τεχνογνωσία στην ομάδα? Είναι γελοίες οι δικαιολογίες του. Τεχνογνωσία για πρωταθλητισμό δεν έχουμε, πορεία στην Ευρώπη δεν μπορούμε να κάνουμε, τι ένα δεν γίνεται, το άλλο είναι αδύνατο, ε ως πότε θα ρίχνουμε τον πήχη στον πάτο? Στο τέλος θα μας πει ότι δεν έχουμε εμπειρία σε κατάκτηση κυπέλλων, γι'αυτό έχει 0/3 σερί.marsantos έγραψε: Πέμ 14 Μάιος 2026, 09:23 Καλημέρα σε όλους.
Κάθισα με ψυχραιμία και αργά το βράδυ έβαλα να δω τη συνέντευξη τύπου του Ρασβάν γιατί αυτή τη φορά ήθελα να δω εκφράσεις, γλώσσα σώματος, ύφος απαντήσεων κτλ.
Ειλικρινά μου προκλήθηκε μια αμηχανία και βρίσκομαι σε μια περισυλλογή από χθες το βράδυ.
Άκουγα τον προπονητή να εξηγεί από τη δική του μεριά την αλληλουχία γεγονότων που έχει φέρει την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση και ήταν ακόμα και σε επίπεδο λέξεων κάποιες στιγμές, ακριβώς όσα γράφουμε κάποια παιδιά εδώ στο φόρουμ.
Το ακόμα πιο σοκαριστικό, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν όταν άκουσα τον Ρασβάν να λέει πως η ομάδα μας, τώρα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση να διεκδικεί κάθε χρόνο μέχρι τέλους πράγματα οπότε βρίσκεται σε φάση αποκομιδής τεχνογνωσίας σε κάθε επίπεδο.
Και ήταν σοκαριστικό γιατί από την Κυριακή το βράδυ, κόντρα στο χαμό που γινόταν με αποτέλεσμα να δεχτώ αρκετή λέζα, ακριβώς αυτό το θέμα άνοιξα λέγοντας πως οι άλλοι κάνουν πρωταθλητισμό από τα γεννοφάσκια τους ενώ ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση οπότε είναι σε μια φάση που συνεχώς αποκομίζει εμπειρίες από αυτήν τη διαδικασία προβαίνοντας σε αστοχίες βρισκόμενος μπροστά στο άγνωστο της διαχείρισης καινούριων καταστάσεων.
Οπότε είναι ακόμα μια δύσκολη κατάσταση που εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο όπως είναι αναμενόμενο μιας και ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τη δική μου οπτική, βρίσκεται σε μια φάση που τώρα αναδιατάσσει τη θέση του στο ελληνικό ποδοσφαρικό περιβάλλον. Και η διαδικασία αυτή βρίσκεται εν εξελίξει
Είναι μια αμήχανη στιγμή λοιπόν όσα γράφονται εδώ στο φόρουμ εκ των προτέρων, να ακούς τον ίδιο τον προπονητή να τα επικυρώνει.
Και η αμηχανία έγκειται στο εξής.
'Οσοι είμαστε στην από δω μεριά του ποταμού, παρά τις συνεχιζόμενες αγωνιστικές σφαλιάρες, έχουμε υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που το μυαλό μας έχει μάθει να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο προσπαθώντας να βρει δικαιολογίες;
Ή όντως, σκαλίζοντας τα γεγονότα, επιχειρούμε με λογική να ανακαλύπτουμε αιτίες προσπαθώντας να αποτοξινωθούμε από το συναίσθημα των αποτυχιών;
Δεν ξέρω τι να πω. Άλλο ένα καλοκαίρι ΠΑΟΚτσήδικων φιλοσοφικών αναζητήσεων..
- These users thanked the author Ριαν_Καπαγιαννιδης for the post (total 8):
- giapas, Maxpaok, TylerDurden, Amsterdamer_87, Patron, geobila, Spike4, smoothcriminal1926
Εγω παλι πιστευω το αντιθετο. Για καποιο λογο μου εχει κατσει (μονο διαισθηση) οτι στην προσφατη συναντηση τους συμφωνηθηκε να προσπαθησουν να τελειωσουν την σεζον οσο πιο ομαλα γινεται και μετα να αποχωρησει.JohnDag έγραψε: Πέμ 14 Μάιος 2026, 10:05 Εγώ σήμερα, 14-5-2026, κάνω πρόβλεψη πως και του χρόνου με προπονητή τον Ραζβάν θα είμαστε.