Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧVIII

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
marsantos

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧVIII

Δημοσίευση από marsantos »

geobila έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:50 Marsantos δε ξέρω αν θυμάσαι κάποτε δηλώσεις εναντίον του Τεν Κάτε ότι τους έκανε πολύ δυνατή γυμναστική βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών που εμείς δεν συνηθίζεται εδω μιας και κάνουμε πιο πολύ τακτική παρά εκγύμναση φυσικής κατάστασης για εντάσεις κλπ. Το οποίο συμβαδίζει με τον τρόπο που παίζουν παραδοσιακά όλες οι ελληνικές ομάδες (τέμπο, τακτική έμφαση κλπ) σε όλες τις κατηγορίες μαζί και η εθνική.
Geo καλημέρα.
Όχι όχι, δεν τις θυμάμαι.
Τι να πω δεν ξέρω.
Κάποιος που έχει ασχολείται επαγγελματικά ή έχει γνώσεις θα μπορούσε να μας διαφωτίσει για το τι δουλειά γίνεται στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Όπως παίζεται πλέον το ποδόσφαιρο το να συζητάμε για την φυσική κατάσταση μιας ομάδας μόνο ως ανέκδοτο το εκλαμβάνω.

Η φυσική κατάσταση , τρεξίματα με ένταση και ταχύτητα όλα αυτά πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.
marsantos

van rooy έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:57 ...
Δεν είναι η πρώτη φορά που <καταρρέουμε> σε τρεξίματα στα πλέι οφ.
...
Ολλανδέ δεν είναι δικό μας θέμα μόνο.
Δες όλες τις ομάδες στα πλέι οφ όλα τα χρόνια.
Πάρε την πρώτη χρονιά του Αλμέιδα που θεωρείται για κάποιο ανεξήγητο λόγο πως είχε ομαδάρα. Πάρε και τον πάο επίσης εκείνη τη χρονιά που με την πορεία του ήταν γκράντε φαβορί. Δες τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους στα πλέι οφ που έληξαν αμφότερα με 0-0. Ήταν επιπέδου Λάρισας - Ατρομήτου.
Θυμήσου τις ομάδες αυτές που έπαιζαν για πρωτάθλημα 2 αγωνιστικές πριν το τέλος που έπαιξαν στην έδρα τους με εμάς και τον οσφπ. 0-0 η άεκ με κάκιστη εμφάνιση, 1-1 εμείς με το βάζελο μέσα στην ταλαιπωρία. Θυμήσου τα τρεξίματα των 2 αυτών ομάδων σε εκείνα τα πλέι οφ που κατά την πλειοψηφία ήταν οι καλύτερες ομάδες.
Θα μπορούσα να σου φέρω παραδείγματα από κάθε χρονιά.
Η αλήθεια είναι πως οι αγώνες των πλέι οφ παίζονται ένα κλικ κάτω σε όλα τα επίπεδα.
Ίσως αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που πρέπει να συμπεριληφθεί στη σκέψη για κατάργηση.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Όταν όλο το χρόνο παίζεις απέναντι σε ομάδες που κλείνονται πίσω πως να αποκτήσουν οι ομάδες ένταση και αθλητικότητα.

Συνηθίζουν στη μαλθακότητα και την διαφορά ποιότητας.

Πρωταθλήματα χαμηλού ανταγωνισμού.

Αυτό το πληρώνουμε και στην Ευρώπη όπου όλα θεωρούνται υπερβάσεις γιατί οι ομάδες μας υπερβάλλουν εαυτόν.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

marsantos έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:46 Μιας και πιάνουμε το θέμα των τρεξιμάτων.
Μίλησα πρωί πρωί με γαυράκι δυνατό που πάει γήπεδο κάθε χρόνο με διαρκείας και του έχω εμπιστοσύνη ποδοσφαιρικά.
Δηλαδή, χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις κάποια πράγματα; Από παραδείγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά και του έξω δεν βγάζεις συμπέρασμα; Αν νομίζεις ότι τα προπονητικά επιτελεία, τη σημερινή εποχή, από γυμναστές τερματοφυλάκων μέχρι γυμναστές φυσικής κατάστασης, δεν γνωρίζουν τι χρειάζεται ή η σούπερ προπόνηση φυσικής κατάστασης είναι κανένα κρυμμένο μυστικό που κατέχουν οι αγγλικές και γερμανικές ομάδες ή ο γυμναστής της Ατλέτικο, που είχα δει σε βιντεάκι, όπου τους έβαζε να κάνουν σπριντ σε ανηφόρα, τότε θα γίνεις κι εσύ σαν τον γαυράκο φίλο σου να αναρωτιέσαι γιατί κάηκαν οι παίχτες. Τα παραδείγματα Αραούχο της χάρτινης επί Αλμέυδα και του δικού μας Μπάμπα πρόσφατα. Επίσης, ας θυμηθούν κάποιοι τη μοναδική χρονιά επί Ίβιτς, πώς άρχισε το καλοκαίρι με Άγιαξ και πώς τελείωσε στα πλέι οφ.
Αδικήθηκε ο Σβαμπ που δεν πήγε κι αυτός premier league, θα τον κάνανε τούρμπο (για μια βδομάδα).
These users thanked the author Miles for the post:
marsantos
Άβαταρ μέλους
WeWillRockYou

Δημοσίευση από WeWillRockYou »

marsantos έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:46 Μιας και λοιπόν από ότι φαίνεται και στις 2 ομάδες υπάρχει αυτό το ζήτημα με το και στις 2 ομάδες. Το ότι δλδ στο τέλος της περιόδου και οι δύο φαίνονται σαν να έχουν καεί το ερώτημά μου είναι το εξής.
Οκ, οι δικοί μας είναι άχρηστοι, πρώτη φορά προπονούν ομάδα και δεν ξέρουν.
Το ίδιο συμβαίνει και στον οσφπ. Το ίδιο συνέβη πέρυσι και στην άεκ και χωρίς ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Τι γίνεται. Κάνουν καποιο λάθος τα επιτελεία; Είναι χαμηλής ποιότητας οι υποδομές και η τεχνογνωσία στην Ελλάδα; Είναι νομοτελειακό να συμβαιίνει στο τέλος της σεζόν; Είναι το ποδοσφαιρικό περιβάλλον της Ελλάδας τέτοιο που δε μπορεί να έχει πρόσβαση και σε ποιότητα και σε αθλητικότητα ταυτόχρονα οπότε φτιάχνεται ένα ετερογενές μείγμα μέτριων αθλητικά ποιοτικών παικτών με χαμηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας αλλά πολύ καλών αθλητών οπότε όταν βαδίζουμε στο τέλος της σεζόν οι ποιοτικοί αλλά κακοί αθλητές σκάνε και βλέπουμε ομάδες χωρίς σταθερές στο παιχνίδι;
Ειλικρινά μακάρι να υπάρχει κάποιος με γνώσεις πάνω στο θέμα να μας δώσει μερικές απαντήσεις, γιατί και για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη απορία.
ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ παίζανε μέχρι το Φεβρουάριο τουλάχιστον 1 παιχνίδι υψηλής έντασης την εβδομάδα, την ώρα που η ΑΕΚ αντιμετώπιζε ομάδες χαμηλού επιπέδου στο Κόνφερενς. Το είχαμε συζητήσει κιόλας σε κάποια φάση στο φόρουμ, για το αν θα καταφέρει στα πλέι οφ να τα βγάλει πέρα με συνεχομένα ντέρμπι, καθώς κανένας δεν υπολόγιζε τέτοια καθίζηση από τις υπόλοιπες ομάδες.
Το ταβάνι που είχαμε φέτος σε κάποια φάση και εμείς και ο ΟΣΦΠ ήταν πολύ πιο υψηλό, αλλά δεν είχε την απαραίτητη διάρκεια.
These users thanked the author WeWillRockYou for the post:
marsantos
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι ότι οφείλεται στους ίδιους παράγοντες η καθίζηση του γαύρου και η δική μας.

Εμείς είχαμε πιο πολλούς τραυματισμούς απο αυτούς (μαζεμένους) νομίζω.

Όσο δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για μένα ως κύρια αιτία της αγωνιστικής καθίζησης θα θεωρούνται οι μαζικοί και συνεχόμενοι τραυματισμοί των βασικών μας και όχι μόνο.

Δεν γνωρίζω σε πόσο διάστημα επανέρχεται ένας ποδοσφαιριστής στη προηγούμενη κατάσταση .

Δεν γνωρίζω σε πόσο διάστημα αποκτά τον αγωνιστικό ρυθμό που είχε.

Η καθίζηση του γαύρου μπορεί να οφείλεται σε άλλους λόγους.

Εμένα με ενδιαφέρει μόνο η δική μας.

Δεν θέλω να το θεωρήσω ως ένα γενικευμένο και δομικό πρόβλημα των ομάδων των πλέι οφ.

Τα χανούμια έβγαλαν φρεσκάδα στο γήπεδο ακόμα και ο αδιάφορος βάζελος που επίσης είχε τραυματισμούς και απουσίες.
marsantos

Miles έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 11:00
marsantos έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:46 Μιας και πιάνουμε το θέμα των τρεξιμάτων.
Μίλησα πρωί πρωί με γαυράκι δυνατό που πάει γήπεδο κάθε χρόνο με διαρκείας και του έχω εμπιστοσύνη ποδοσφαιρικά.
Δηλαδή, χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις κάποια πράγματα; Από παραδείγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά και του έξω δεν βγάζεις συμπέρασμα; Αν νομίζεις ότι τα προπονητικά επιτελεία, τη σημερινή εποχή, από γυμναστές τερματοφυλάκων μέχρι γυμναστές φυσικής κατάστασης, δεν γνωρίζουν τι χρειάζεται ή η σούπερ προπόνηση φυσικής κατάστασης είναι κανένα κρυμμένο μυστικό που κατέχουν οι αγγλικές και γερμανικές ομάδες ή ο γυμναστής της Ατλέτικο, που είχα δει σε βιντεάκι, όπου τους έβαζε να κάνουν σπριντ σε ανηφόρα, τότε θα γίνεις κι εσύ σαν τον γαυράκο φίλο σου να αναρωτιέσαι γιατί κάηκαν οι παίχτες. Τα παραδείγματα Αραούχο της χάρτινης επί Αλμέυδα και του δικού μας Μπάμπα πρόσφατα. Επίσης, ας θυμηθούν κάποιοι τη μοναδική χρονιά επί Ίβιτς, πώς άρχισε το καλοκαίρι με Άγιαξ και πώς τελείωσε στα πλέι οφ.
Αδικήθηκε ο Σβαμπ που δεν πήγε κι αυτός premier league, θα τον κάνανε τούρμπο (για μια βδομάδα).
Εμένα οι ερωτήσεις μου είναι ρητορικές. Δεν μέμφομαι καμία ειδικότητα και κανένα κλάδο. Με τις αρνητικές απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα, μειώνεται το εύρος των πιθανών εξηγήσεων.
Κάποιο άλλο μέλος έγραφε χθες πως το τεχνικό επιτελείο δεν ξέρει πότε να φορμάρει την ομάδα. Εγώ δεν είμαι σχετικός και ακούω όλες τις γνώμες.
Εσένα κατά τη γνώμη σου είναι η πρώτη ύλη κακή; Δλδ το είδος των παικτών που προσεγγίζουμε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Δευ 11 Μάιος 2026, 12:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
geobila

Δημοσίευση από geobila »

marsantos έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 10:20
geobila έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:50 Marsantos δε ξέρω αν θυμάσαι κάποτε δηλώσεις εναντίον του Τεν Κάτε ότι τους έκανε πολύ δυνατή γυμναστική βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών που εμείς δεν συνηθίζεται εδω μιας και κάνουμε πιο πολύ τακτική παρά εκγύμναση φυσικής κατάστασης για εντάσεις κλπ. Το οποίο συμβαδίζει με τον τρόπο που παίζουν παραδοσιακά όλες οι ελληνικές ομάδες (τέμπο, τακτική έμφαση κλπ) σε όλες τις κατηγορίες μαζί και η εθνική.
Geo καλημέρα.
Όχι όχι, δεν τις θυμάμαι.
Τι να πω δεν ξέρω.
Κάποιος που έχει ασχολείται επαγγελματικά ή έχει γνώσεις θα μπορούσε να μας διαφωτίσει για το τι δουλειά γίνεται στην Ελλάδα.
Είχε τσακωθεί με τον Γκούμα θυμάμαι και τον είχε διώξει από την προπόνηση. Αργότερα κι άλλοι παίχτες του ΠΑΟ είχαν κάνει παράπονα γιατί λέει δεν κάνανε αρκετη τακτική όπως είχαν συνηθίσει και τους πάταγε στις εντάσεις
These users thanked the author geobila for the post:
marsantos
Miles

Δημοσίευση από Miles »

marsantos έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 12:24
Miles έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 11:00
Εμένα οι ερωτήσεις μου είναι ρητορικές. Δεν μέμφομαι καμία ειδικότητα και κανένα κλάδο. Με τις αρνητικές απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα, μειώνεται το εύρος των πιθανών εξηγήσεων.
Κάποιο άλλο μέλος έγραφε χθες πως το τεχνικό επιτελείο δεν ξέρει πότε να φορμάρει την ομάδα. Εγώ δεν είμαι σχετικός και ακούω όλες τις γνώμες.
Εσένα κατά τη γνώμη σου είναι η πρώτη ύλη κακή; Δλδ το είδος των παικτών που προσεγγίζουμε;
Δηλαδή τι παίχτες μπορούμε να προσεγγίσουμε ή τι παίχτες προσέγγισε η χάρτινη μετά την πρώτη χρονιά Αλμέυδα και ιδίως πέρυσι με Μαρσιάλ, Λαμέλα κλπ. Αυτά που είπες για τα ποσοστά επιτυχίας κατάκτησης πρωταθλημάτων από τις ελληνικές ομάδες περιέχει και αυτό το ζήτημα και πολλά άλλα που έχουν ειπωθεί για την τεχνογνωσία των ομάδων.
Και τον Αλμέυδα να φέρουμε τα ίδια θα δούμε και δεν εννοώ απαραίτητα ότι θα κάνει κάτι λάθος αυτός. Εκτός αν δεν ήταν αυτός που αποκλείστηκε από τους Αρμένιους καλοκαιριάτικα...
These users thanked the author Miles for the post (total 2):
marsantos, geobila
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δεν μας φτάνει η στεναχώρια μας ανοίγουμε να διαβάσουμε καμία αθλητική είδηση και παντού μας πρήζουν για το ποδοσφαιρικό θαύμα των χανουμιών.

Ζητάνε να δείξουμε και ποδοσφαιρικό πολιτισμό να τους κάνουμε πασίγιο...για να ανέβει το προιόν.

Να έρθουν, και οι δικοί μας να τους πατήσουν μια ξεγυρισμένη 4αρα .

Και μια γιούχα κλέφτες κλέφτες και αυτό θα ήταν το καλύτερο πασίγιο που μπορούμε να τους προσφέρουμε.

Ξαφνικά θυμήθηκαν τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό ...τον οποίο είχαν ξεχάσει στα αποδυτήρια της ομάδας μας στο γήπεδο τους...όπως και στα υπόγεια τους.

Άμα είμαστε μ@λ@κες ας το κάνουμε και αυτό.

Θα ήταν πάρα πολύ διδακτικό ..να σε πηδάνε...και να τους λες και ευχαριστώ.

υγ. Πήρε πρωτάθλημα αυτό το πράμα ρε...
These users thanked the author van rooy for the post (total 5):
Γερασίμου, Iznogoud4, paok apo epilogi, PAOK DreXleR, lkosmid
saxon1976

Δημοσίευση από saxon1976 »

Φίλε Van Rooy προφανώς αναφέρεσαι στο άρθρο του Σπυρόπουλου στο SDNA. Κοίτα, ο συγκεκριμένος έχει μια διαφορετική οπτική για το ποδόσφαιρο και δεν τον λες και μεροληπτικό εις βάρος της ομάδας μας αντιθέτως έχει καλύτερη προαίρεση έναντι της από πολλούς. Το φοβάμαι οτι υπάρχει μια πιθανότητα να προβεί το club σε αυτή την κίνηση αβρότητας, δεν θα με εξέπληττε με άλλα λόγια, αν το έκανε. Οχι φυσικά οτι θα αλλάξει κάτι, μας σιχαίνονται ούτως ή άλλως όλοι, έφτιαξε το προϊόν ο ιδιοκτήτης με προσωπικό κόστος θα προσέθετα, για να παίρνουν στη βάρδια μας τίτλο όλοι, πλην του Άρεως...
Άβαταρ μέλους
theo86

Δημοσίευση από theo86 »

Μόνο μην τολμήσει κανείς να αφήσει το παρατράγουδο να κόβει βόλτες στον αγωνιστικό χώρο την τέταρτη.
marsantos

WeWillRockYou έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 11:01 ...
Ειλικρινά μακάρι να υπάρχει κάποιος με γνώσεις πάνω στο θέμα να μας δώσει μερικές απαντήσεις, γιατί και για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη απορία.
ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ παίζανε μέχρι το Φεβρουάριο τουλάχιστον 1 παιχνίδι υψηλής έντασης την εβδομάδα, την ώρα που η ΑΕΚ αντιμετώπιζε ομάδες χαμηλού επιπέδου στο Κόνφερενς. Το είχαμε συζητήσει κιόλας σε κάποια φάση στο φόρουμ, για το αν θα καταφέρει στα πλέι οφ να τα βγάλει πέρα με συνεχομένα ντέρμπι, καθώς κανένας δεν υπολόγιζε τέτοια καθίζηση από τις υπόλοιπες ομάδες.
Το ταβάνι που είχαμε φέτος σε κάποια φάση και εμείς και ο ΟΣΦΠ ήταν πολύ πιο υψηλό, αλλά δεν είχε την απαραίτητη διάρκεια.
Τι να πω. Ειναι πολλά πράγματα που δε μπορούμε εμείς οι απέξω να καταλάβουμε.
Μόνο ο Καρπουζας θα μπορούσε να πει κάποια πράγματα αλλά και πόσα να τον ρωτήσουμε τον άνθρωπο.
geobila

Δημοσίευση από geobila »

Προσωπικά δε με ενοχλεί που πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ.

Με ενοχλεί το αφήγημα ότι το πήραν ενάντια στη Βρωμα και στην πουστια δλδ εμάς και τον γαύρο και την ΕΠΟ που ελέγχεται από εμάς και τον γαύρο.
Ότι εκείνοι δεν ήταν και ούτε θα είναι βρώμικοι. Αυτά μένουν.

Τετάρτη 4 στο κεφάλι έστω για το γαμωτο και του χρόνου πρωτάθλημα μακάρι με Ραζβαν.
These users thanked the author geobila for the post:
rockcity4
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”