Ιβάν Σαββίδης VII
Re: Ιβάν Σαββίδης VII
@Logistis
Απάντησα στον psara πιο πάνω υπό ποια έννοια θεωρώ ότι βασικός υπεύθυνος είναι ο Ραζβάν.
Επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι και προσωπικά στις επιτυχίες πάντα δίνω το βασικό credit στον Ραζβάν. Δηλαδή δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση άδικο αυτό που συμβαίνει.
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι τα διπλά στάνταρ.
Όταν (σωστά) θεωρείς ότι ο βασικός υπεύθυνος για τις επιτυχίες είναι ο προπονητής τότε οφείλεις να κάνεις το ίδιο και για τις αποτυχίες.
Απάντησα στον psara πιο πάνω υπό ποια έννοια θεωρώ ότι βασικός υπεύθυνος είναι ο Ραζβάν.
Επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι και προσωπικά στις επιτυχίες πάντα δίνω το βασικό credit στον Ραζβάν. Δηλαδή δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση άδικο αυτό που συμβαίνει.
Όταν (σωστά) θεωρείς ότι ο βασικός υπεύθυνος για τις επιτυχίες είναι ο προπονητής τότε οφείλεις να κάνεις το ίδιο και για τις αποτυχίες.
- These users thanked the author JohnDag for the post (total 2):
- Montrealiotis, smoothcriminal1926
Παρατηρώ με προσοχή αυτά που γράφεις και δεν υπάρχει αμφιβολία για την αγνότητα σου.bane1980 έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:42 Πάμε και για τα υπόλοιπα.
Στήσε οργανισμό που να ξέρει μπάλα. Τα σόγια κλπ ΔΕΝ ξέρουν μπάλα. Κράτα τα μέσα προφανώς επειδή δεν εμπιστεύεσαι κανένα, και στο κάτω κάτω των παιδιών σου (θα) είναι η ΠΑΕ, ιδιοκτήτες είναι, πρέπει να είναι παρόντες και να είναι όλοι σούζα όταν εμφανίζονται.
Αλλά τις αποφάσεις και το σχεδιασμό, άστα σε ανθρώπους που ξέρουν μπάλα και έχουν τα @@ να παίρνουν την ευθύνη των αποφάσεων τους.
Εάν όμως η απάντηση στη φετινή ΑΠΟΤΥΧΙΑ είναι "πουλάμε Ντέλια γιατί αλλιώς η τρύπα από τα 12μ δεν καλύπτεται", το περσινό καλοκαίρι θα είναι κατασκήνωση σε σχέση με το φετινό.
Ούτε εγώ θέλω να πωληθεί ο Ντελιας, το είχα γράψει παλιότερα. Να κόψουν τον κώλο τους αυτοί που πληρώνονται αδρά για να βρούνε τρόπο. Δεν είναι μόνο το τι μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά, είναι και πολλά που κερδίζουμε σαν οργανισμός εξωαγωνιστικά. Και επιπλέον αν δωθεί χρόνος στον Ζαφείρη θα δούμε όμορφα πράγματα.
Από εκεί και πέρα, πολλοί είναι αυτοί που φωνάζουν για τεχνοκρατικό τρόπο λειτουργίας που πρέπει να έχει η ΠΑΕ και οι επιλογές του Σαββίδη είναι προς αυτό το μοντέλο και σε άτομα που εμπιστεύεται, το γράφεις και εσύ.
Εγώ διαφωνώ προς αυτό το μοντέλο, αλλά ποιος είμαι εγώ.
Δεν καταλαβαίνω όμως τα παιδιά που γκρινιάζουν ενώ το ζητούσαν.
Δεν υπάρχει τρύπα 12 εκ.(τουλάχιστον έτσι νομίζω με το φτωχό μου μυαλό) Η οδηγία ήταν, "φτάστε μέχρι εκεί που δεν θα υπάρχει πρόβλημα μελλοντικά."
Στην ουσία λευκή επιταγή χωρίς μακροπρόθεσμο αντίκρισμα.
Δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα, ποτέ δεν ήταν.
Η εμπιστοσύνη είναι. Που (επιτέλους) φαίνεται ότι έχει χαθεί στους ανθρώπους που επανειλημμένα έχουν δείξει περισσότερο ζήλο για τον εγώ τους παρά για το σύνολο της ομάδας μας. Εξού και Παπαμιμίκος.
@JohnDag
Σε πιο οργανωμένα clubs υπάρχει συνήθως μια σαφής ιεραρχία. Στην κορυφή βρίσκεται ο Sporting Director, ο οποίος έχει την ευθύνη της συνολικής ποδοσφαιρικής στρατηγικής. Κάτω από αυτόν λειτουργούν: Youth Development, Scouting, Performance, Technical Director και κάτω από τον Technical Director , το coaching staff. Ο head coach δεν λειτουργεί ως απόλυτος άρχοντας του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά ως μέρος μιας δομής. Είναι υπεύθυνος για την προπόνηση, το αγωνιστικό πλάνο και τη διαχείριση της ομάδας στο γήπεδο, αλλά δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να υποκαθιστά όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού.
-----------------------------------------Sport Director (κεφαλή όλων)-----------------------------------------------
Head of Youth Development -----Head of Scouting ----- Head of Performance--------------Technical Director
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Head Coach
Αν στον ΠΑΟΚ η πραγματική δομή είναι ουσιαστικά Ιβάν - Ραζβάν, τότε το πρόβλημα είναι θέμα διοίκησης, οργάνωσης και κατανομής ρόλων. Όταν ο προπονητής συγκεντρώνει υπερβολικά πολλές αρμοδιότητες ή όταν δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι θεσμικοί ρόλοι με πραγματική (εξ)ουσία και ευθύνες, τότε το club θα δυσκολεύεται να λειτουργήσει με συνέχεια, έλεγχο και πρόληψη κρίσεων. Βέβαια μπορεί να υπάρχουν αυτές οι δομές στην ομάδα και εμείς (εγώ) να έχουμε μαύρα μεσάνυχτα.
Σε πιο οργανωμένα clubs υπάρχει συνήθως μια σαφής ιεραρχία. Στην κορυφή βρίσκεται ο Sporting Director, ο οποίος έχει την ευθύνη της συνολικής ποδοσφαιρικής στρατηγικής. Κάτω από αυτόν λειτουργούν: Youth Development, Scouting, Performance, Technical Director και κάτω από τον Technical Director , το coaching staff. Ο head coach δεν λειτουργεί ως απόλυτος άρχοντας του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά ως μέρος μιας δομής. Είναι υπεύθυνος για την προπόνηση, το αγωνιστικό πλάνο και τη διαχείριση της ομάδας στο γήπεδο, αλλά δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να υποκαθιστά όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού.
-----------------------------------------Sport Director (κεφαλή όλων)-----------------------------------------------
Head of Youth Development -----Head of Scouting ----- Head of Performance--------------Technical Director
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Head Coach
Αν στον ΠΑΟΚ η πραγματική δομή είναι ουσιαστικά Ιβάν - Ραζβάν, τότε το πρόβλημα είναι θέμα διοίκησης, οργάνωσης και κατανομής ρόλων. Όταν ο προπονητής συγκεντρώνει υπερβολικά πολλές αρμοδιότητες ή όταν δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι θεσμικοί ρόλοι με πραγματική (εξ)ουσία και ευθύνες, τότε το club θα δυσκολεύεται να λειτουργήσει με συνέχεια, έλεγχο και πρόληψη κρίσεων. Βέβαια μπορεί να υπάρχουν αυτές οι δομές στην ομάδα και εμείς (εγώ) να έχουμε μαύρα μεσάνυχτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Psaras την Δευ 11 Μάιος 2026, 10:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author Psaras for the post:
- Montrealiotis
Προσωπικά εννοείται ότι θέλω τη δεύτερη θέση. Αλλά κάθε φόρα είναι σαν να ζούμε τη μέρα της μαρμότας. Θα παίξουμε προκριματικά τσου.λου, θα γίνουν αυτά που πρέπει για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να μπούμε στη league phase? ή απλά θα είναι ευχαριστημένοι στην ΠΑΕ να περάσουμε έναν γύρο για να εξασφαλίστεί η παρουσία στο europa. Δεν τρέφω αυταπάτες.ΠΟΡΚΥ-5 έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:36 Ακούω και διαβάζω πολλούς ΠΑΟΚτσηδες σήμερα, που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η 2η θέση..!! Σιγά ρε απλες! Σιγά ρε στραβοστομηδες που συνηθίσατε στα τρόπαια και δεν θέλετε να πάρετε τη 2η θέση! Ε τότε καθίστε και χάσετε από την Χάρτινη και τον Μουλωχτο, να βγει Τσαμπιονς Λιγκ ο Gayρος, για να είστε χαρούμενοι! Τι ακούμε ρε γαμωτο! Ναι, όλοι είμαστε ξενερωμενοι, αλλά να είμαστε και λίγο σοβαροί, έτσι? Εάν γίνουν 2-3 πραγματάκια αμέσως μετά τη λήξη των Πλέι Οφ και σε αγωνιστικό, αλλά κυρίως σε διοικητικό επίπεδο, νομίζω πως ένας δουλεμένος από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να θεωρεί ανυπέρβλητα εμπόδια ομάδες όπως πχ την Γιαγκελόνια, την Μπόντο Γκλιμτ ή την Φενερμπαχτσε για να μπορέσεις να μπεις στο League Stage του Τσαμπιονς Λιγκ..!!
Απλά δεν θέλω να μας θεωρείς κυρία ΠΑΕ ΠΑΟΚ μ@λ@κες! Αγαπάμε τον Δικέφαλο, στηρίζουμε, είμαστε και θα είμαστε εκεί στα δύσκολα, αλλά όταν βγαίνεις και δίνεις υποσχέσεις, ΠΡΕΠΕΙ να τηρούνται! Βγήκες Ευεργέτη Ιβάν (δεν το ξεχνάμε ποτέ αυτό) μέσω του ανιψιού σου (ξανά μετά από πoύτσα...) και μας είπες ότι αρχές του 2027, εντός του χειμώνα, ξεκινάνε τα έργα στους Ταγαραδες και αμέσως μετά, το καλοκαίρι, μετακομίζουμε για να πέσει το παλιό γήπεδο. Όλα καλά, θα βάλουμε πλάτη και ας μην έχουμε σούπερ πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα βρεις απέναντί σου! Τέλος!
Η χαρτινη περσι βγηκε 4η, φετος πρωταθλημα με 4 αλλαγες: Γιοβιτς, Βαργκα, Μαριν, Ρελβας. Θες να βαλεις και Κουτεσα Ζοαο Μαριο ως αλλαγες; Οκ 4+2 μαζί με άνοδο Στρακόσια. Εμείς τάχα έχουμε ομάδα καρναβάλι που είμαστε 2οι και πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο διοίκησης να γίνουμε η Μπράιτον. Όπως λες, τα πράγματα είναι πιο απλά.rouki έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:35 Χάσαμε το νταμπλ απο μία μέτρια ομάδα και απο τον ΟΦΗ (απο τον ΟΦΗ ρε σεις;) με όλα τα σιχαμένα προηγούμενα, που πονά ποιό πολύ, διότι μέχρι τον Φεβρουάριο ήμασταν κλάσεις καλύτεροι.
Τώρα πρέπει να αρχίσει το χτίσιμο για την επόμενη περίοδο και με γενναίες αποφάσεις, που ΟΛΕΣ θα αρχίζουν με την παραμονή του Κωνσταντέλια.
Τόσοι εκεί μέσα στην ΠΑΕ, δεν μπορούν να σκεφτούν και να κάνουν ΛΟΓΙΚΕΣ κινήσεις;
Πάλι θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών για να μάθουμε, άν μπορεί κάποιος να έρθει ελεύθερος στην ομάδα;
ΕΛΕΟΣ.
- These users thanked the author aivas19 for the post (total 6):
- Dimitrisou, nunies4, paok apo epilogi, geobila, Ally Samagoal, paokkerkir
Νομίζω ότι πολλοι λίγοι θα διαφωνήσουν ότι ο προπονητής έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στις αποτυχίες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο αυτό καθαυτό αλλά με την ιδότητα και τα καθήκοντα του ρόλου του ως μανατζερ του αγωνιστικού, όπως πολύ σωστά περιέγραψες πιο πάνω. Παρολαυτα, εγώ δεν ανήκω σε κάποιον από τους δύο πόλους που επικρατούν στις συζητήσεις αυτού του φόρουμ. Αναφέρομαι στους πόλους που ο ένας θεωρεί ότι φταίει ο προπονητής και πρέπει οπωσδήποτε να φύγει για να βελτιωθούν τα πράγματα, και ο άλλος ότι φταίει ο Ιβαν που δεν ενίσχυσε σωστά και έγκαιρα την ομάδα και δεν έδωσε στον προπονητη ένα ολοκληρωμένο και ισσοροπημένο ρόστερ για να δουλέψει. Εγώ βρίσκομαι κάπου στην μέση. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο έντονων προσωπικοτήτων είναι η κύρια αιτία για ότι βλέπουμε στο χορτάρι. Έχει κάνει στο παρελθόν μια πολύ καλή ανάλυση γι αυτό το θέμα ο Joshua, η οποία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. (αλήθεια, που έχει χαθεί αυτός; μάλλον κουράστηκε από την συνεχή επανάληψη των ίδιων προβλημάτων χρόνο με το χρόνο)JohnDag έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 10:22 @Logistis
@logistis, προφανώς κι εγώ μιλάω για το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Σε έναν πολύπολοκο οργανισμό όπως μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα οποιαδήποτε άποψη του στυλ "Φταίει ο Ραζβάν για όλα" ή "Φταίει ο Ιβάν για όλα" στερείται σοβαρότητας.
Σε έναν πολύπολοκο οργανισμό όπως μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα οποιαδήποτε άποψη του στυλ "Φταίει ο Ραζβάν για όλα" ή "Φταίει ο Ιβάν για όλα" στερείται σοβαρότητας.
Oι καθυστερήσεις στο προπονητικό γιατί να σε πειράζουν? Εφόσον γίνει το έργο, να γίνει σωστά και όπως το σχεδιάζουν.ΠΟΡΚΥ-5 έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 09:36 Ακούω και διαβάζω πολλούς ΠΑΟΚτσηδες σήμερα, που λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η 2η θέση..!! Σιγά ρε απλες! Σιγά ρε στραβοστομηδες που συνηθίσατε στα τρόπαια και δεν θέλετε να πάρετε τη 2η θέση! Ε τότε καθίστε και χάσετε από την Χάρτινη και τον Μουλωχτο, να βγει Τσαμπιονς Λιγκ ο Gayρος, για να είστε χαρούμενοι! Τι ακούμε ρε γαμωτο! Ναι, όλοι είμαστε ξενερωμενοι, αλλά να είμαστε και λίγο σοβαροί, έτσι? Εάν γίνουν 2-3 πραγματάκια αμέσως μετά τη λήξη των Πλέι Οφ και σε αγωνιστικό, αλλά κυρίως σε διοικητικό επίπεδο, νομίζω πως ένας δουλεμένος από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να θεωρεί ανυπέρβλητα εμπόδια ομάδες όπως πχ την Γιαγκελόνια, την Μπόντο Γκλιμτ ή την Φενερμπαχτσε για να μπορέσεις να μπεις στο League Stage του Τσαμπιονς Λιγκ..!!
Απλά δεν θέλω να μας θεωρείς κυρία ΠΑΕ ΠΑΟΚ μ@λ@κες! Αγαπάμε τον Δικέφαλο, στηρίζουμε, είμαστε και θα είμαστε εκεί στα δύσκολα, αλλά όταν βγαίνεις και δίνεις υποσχέσεις, ΠΡΕΠΕΙ να τηρούνται! Βγήκες Ευεργέτη Ιβάν (δεν το ξεχνάμε ποτέ αυτό) μέσω του ανιψιού σου (ξανά μετά από πoύτσα...) και μας είπες ότι αρχές του 2027, εντός του χειμώνα, ξεκινάνε τα έργα στους Ταγαραδες και αμέσως μετά, το καλοκαίρι, μετακομίζουμε για να πέσει το παλιό γήπεδο. Όλα καλά, θα βάλουμε πλάτη και ας μην έχουμε σούπερ πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα βρεις απέναντί σου! Τέλος!
Ούτε καν το Champions League. Φίλε βγήκες πολλές φορές στο Champions League και η απαραίτητη και ΕΓΚΑΙΡΗ (Ιούνιο) επένδυση για τον Α ή Β λόγο δεν έγινε ούτε 1 φορά. Γιατί να γίνει τώρα? Πως περιμένεις οτι θα γίνει τώρα? Εγώ θα ήθελα μια ανταγωνιστική ομάδα για την επόμενη σεζόν, με όποια σύνθεση θέλου.
Εγώ δεν έχω απαιτήσεις για πορείες στο Champions League.
Ωστόσο, Εκλογές ΑΣ ΠΑΟΚ 2027.
Αν ο Ιβαν Σαββίδης και η ΠΑΕ στηρίξουν -όπως το 2023- τις μούμιες του Κατσαρή, Ισαϊάδηδες, Παϊσιάδηδες και λοιπούς, και το καθεστώς τους που λιμαίνεται τον ΠΑΟΚ 30 χρόνια, τότε θα έχουμε πρόβλημα....
ΤΟΤΕ αλλάζουν τα πράγματα. Τότε με τη στάση του δημιουργεί πρόβλημα σε όλο τον ΠΑΟΚ, και στα υπόλοιπα τμήματα που κυριολεκτικά καταστράφηκαν.
Αν ΔΕΝ στηριχθούνε Χατζόπουλος-Τσαλόπουλος, αλλάζουν πολλά.
Ακριβώς!JohnDag έγραψε: Δευ 11 Μάιος 2026, 10:56 Σε έναν πολύπολοκο οργανισμό όπως μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα οποιαδήποτε άποψη του στυλ "Φταίει ο Ραζβάν για όλα" ή "Φταίει ο Ιβάν για όλα" στερείται σοβαρότητας.
Ουσιαστικά, δεν γίνεται να κρίνουμε τον ΠΑΟΚ μόνο μέσα από το δίπολο Ιβάν - Ραζβάν. Δεν μπορεί να κατηγορείται ο Ιβάν ότι δεν βάζει λεφτά, όταν φέτος ξοδεύτηκαν πάνω από 16 εκατομμύρια μόνο για μεταγραφές. Και δεν μπορεί να κατηγορείται αποκλειστικά ο Ραζβάν για μια σεζόν που η ομάδα αντιμετώπισε χιονοστιβάδα τραυματισμών.
Το πραγματικό ερώτημα είναι τι υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Ποιος σχεδιάζει το ρόστερ; Ποιος αξιολογεί αν οι μεταγραφές ταιριάζουν στο μοντέλο παιχνιδιού; Ποιος ελέγχει τα δεδομένα των παικτών; Ποιος παρακολουθεί το φορτίο; Ποιος εισηγείται στον προπονητή ποιος είναι έτοιμος και ποιος βρίσκεται σε αυξημένο ρίσκο; Ποιος αξιολογεί αν τα χρήματα πιάνουν τόπο;
Σε ένα σύγχρονο club, η επιτυχία ή η αποτυχία του προπονητή και του μεγαλομετόχου κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς τους ενδιάμεσους μηχανισμούς.
@Franky θεωρώ αδύνατο η συγκεκριμένη διοίκηση να μπορέσει να ακολουθήσει αυτά που έρχονται στα 2 μεγάλα τμήματα και είναι πολύ σοβαρό αυτό, καθώς το μόνο που κάνουν είναι να ζητάνε και για όλα τα άλλα έχει ο Θεός.
Αλλά έχεις κάποια πληροφόρηση για ενασχόληση Χατζό-Τσαλό ή ευσεβής πόθος.
Αλλά έχεις κάποια πληροφόρηση για ενασχόληση Χατζό-Τσαλό ή ευσεβής πόθος.
-
john4serres
@Psaras Χωρίς να διαφωνώ επί της γενικής εικόνας, επίμενω ότι η αγωνιστική εικόνα βαραίνει κυρίως τον προπονητή.
Οι τραυματισμοί δεν είναι ξεκομμένοι από την εκγύμναση φυσικής κατάστασης, την προετοιμασία και την διαχείριση που θα γίνει μέσα στην χρονιά.
Και ήταν ξεκάθαρο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ότι το πρόβλημα της ομάδας από τον Φλεβάρη και μετά ήταν πρόβλημα φυσικής κατάστασης.
Προσωπικά δεν είδα παίκτες αδιάφορους, να μην το θέλουν και να μην προσπαθούν.
Είδα παίκτες να μην μπορούν γιατί δεν είχαν τα τρεξίματα και την φυσική κατάσταση για να κάνουν αυτά που θέλουν.
Ε δε νομίζω να είναι παράλογο να υποστηρίζει κάποιος ότι η βασική ευθύνη για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας βαραίνει τον προπονητή.
Οι τραυματισμοί δεν είναι ξεκομμένοι από την εκγύμναση φυσικής κατάστασης, την προετοιμασία και την διαχείριση που θα γίνει μέσα στην χρονιά.
Και ήταν ξεκάθαρο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ότι το πρόβλημα της ομάδας από τον Φλεβάρη και μετά ήταν πρόβλημα φυσικής κατάστασης.
Προσωπικά δεν είδα παίκτες αδιάφορους, να μην το θέλουν και να μην προσπαθούν.
Είδα παίκτες να μην μπορούν γιατί δεν είχαν τα τρεξίματα και την φυσική κατάσταση για να κάνουν αυτά που θέλουν.
Ε δε νομίζω να είναι παράλογο να υποστηρίζει κάποιος ότι η βασική ευθύνη για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας βαραίνει τον προπονητή.
-
leomatos88
Κάθε φίλος του ΠΑΟΚ, κι ένα διαφορετικό μοντέλο επιτυχίας. Κάθε φίλος του ΠΑΟΚ, κι ένα μοντέλο εξήγησης της αποτυχίας. Έτσι κι εγώ έχω τα δικά μου κατά καιρούς. Αυτό το γαμωπρωτάθλημα, όχι χθες, αλλά από κείνο το κωλόβραδο πέριξ του τριμπούρδελου της οδού Δεκελείας, που η ομάδα έχασε με κάτω τα χέρια, αυτό το πρωτάθλημα και η απώλειά του είναι μέσα στο μυαλό μου η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία σου πρόεδρε. Από εκείνη τη μέρα στέρεψαν κι οι ιδέες μου. Μου πέταξες κι έναν Παπαμιμίκο και ο δόλιος απόκαμα. Καταλαβαίνω παράλληλα την επιλογή του, δε λέω. Όλα τα καταλαβαίνω. Και το κύπελλο είναι ένα ματς, μπορείς να το χάσεις, ό,τι ομάδα και να έχεις, όποια ομάδα και να έχεις απέναντί σου. Και η Ευρώπη καλοκαιριάτικα, και όλα σωστά να τα κάνεις, δεν παύει να είναι μια ηλεκτρική καρέκλα, από την οποία και να επιζήσεις, θα επιζήσεις καμμένος. Αλλά αυτό το πρωτάθλημα Ελλάδας ρε πρόεδρε, αυτό το γαμημένο, το σκέφτομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Τόσα χρόνια έβλεπα να το παίρνουν οι άλλοι. Τόσα χρόνια, πριν εμφανιστείς από το υπερπέραν στη ζωή μας, ήταν ο αυτοσκοπός, το απωθημένο, το όνειρο, πες το όπως γουστάρεις. Ακόμα αυτόν το μαστραπά θέλω να βλέπω τον εκάστοτε αρχηγό της ομάδας να σηκώνει και μαζί του να το σηκώνουμε όλοι μας. Δε με νοιάζουν τα μοντέλα, τα φράγκα, τα οργανογράμματα, τα τεφτέρια, τα πλακάκια, οι τουαλέτες, τα πόμολα, οτιδήποτε. Βρες τον τρόπο του χρόνου να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα, όπως τον ξαναβρήκες στο παρελθόν. Ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά, αλλά και στην Αθήνα γενικότερα. Άχτι το έχω, γαμώ την τρέλα μου.
-
Developer4
Προφανώς η χρονια είναι αποτυχημένη και οι ευθύνες βαραίνουν διάφορους, καθώς τα λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό ήταν πολλά και μερικά από αυτά εξώφθαλμα...
Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι αποτύχημαμε παταγωδώς στη χρονιά των 100 δε λέει απαραίτητα και κάτι, ούτε καν ότι χάσαμε το κύπελλο όπως το χάσαμε από τον ΟΦΗ... Παίζει και ο αντίπαλος, υπάρχει ανταγωνισμός και ενίοτε θα είναι καλύτερος από εσένα, πιο τυχερός, πιο οργανωμένος, πιο διψασμένος κλπ κλπ...
Το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι τόσο την αποτυχία, όσο και την επιτυχία... Τα τελευταία αρκετά χρόνια ο Π.Α.Ο.Κ. το μόνο που διαχειρίστηκε σωστά ήταν το κλέψιμο του 2018 που οδήγησε στην ισοπέδωση και το νταμπλ του 19... Η αδυναμία διαχείρησης της τρομερής επιτυχίας του 19 και του 24 φυσικά, επίσης μνημειώδης... Απαιτούνταν τόσο λίγα πράγματα και όμως ο οργανισμός τα έκανε ΟΛΑ λάθος...
Στο σήμερα, την Κυριακή η σεζόν τελειώνει... Μένει να δούμε το πως... Άλλο πράγμα η 2η θέση, άλλο η 3η για διάφορους λόγους... Μετά ούτε ιδιαίτερος χρόνος υπάρχει, ούτε κυρίως περιθώρια για πειράματα και αποτυχίες...
Πχ βασικό φορ δεν έχεις... Στην προετοιμασία που θα πας, θα έχεις τελειώσει το θέμα Γιακουμάκης θετικά ή αρνητικά και θα έχεις βασικό φορ ή κλασικά θα πεις, έχω Γέρε-Μύθου αρκούν για τα προκριματικά και παράλληλα ψάχνω;
Στην προετοιμασία που θα πας, βασικό ή δυνητικά βασικό ηγετικό σέντερ μπακ θα έχεις ή θα πεις να κρατήσω Βολιάκο να τον δω και φέτος;
Αντίστοιχα αριστερό εξτρέμ θα έχεις ή θα αρχίσεις τα γνωστά έχω 1-2-3-4-5 που μπορούν να παίξουν τη θέση, ο Στρατηγός είναι καλά;
Χαφ με σοβαρά χαρακτηριστικά και προσωπικότητα θα πάρεις ή θα αρχίσεις πάλι 4 αρκούν, ο Οζντόεφ μπλα μπλα μπλα....
Αριστερό μπακ θα αποφασίσεις τι πρέπει να γίνει;
Γενικά θα κινηθείς μεθοδικά, γρήγορα και με τα χρήματα που πρέπει ή κλασικά θα πάμε το καλοκαίρι δεν έρχονται σοβαροί παίκτες Ελλάδα, ψάχνουμε - κάνουμε προτάσεις αλλά τρώμε άκυρα, να μπούμε ομίλους και θα δούμε που έχουμε δει και έχουμε ζήσει τόσα καλοκαίρια;
Για να δούμε λοιπόν, κοντός ψαλμός....
Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι αποτύχημαμε παταγωδώς στη χρονιά των 100 δε λέει απαραίτητα και κάτι, ούτε καν ότι χάσαμε το κύπελλο όπως το χάσαμε από τον ΟΦΗ... Παίζει και ο αντίπαλος, υπάρχει ανταγωνισμός και ενίοτε θα είναι καλύτερος από εσένα, πιο τυχερός, πιο οργανωμένος, πιο διψασμένος κλπ κλπ...
Το θέμα είναι πως διαχειρίζεσαι τόσο την αποτυχία, όσο και την επιτυχία... Τα τελευταία αρκετά χρόνια ο Π.Α.Ο.Κ. το μόνο που διαχειρίστηκε σωστά ήταν το κλέψιμο του 2018 που οδήγησε στην ισοπέδωση και το νταμπλ του 19... Η αδυναμία διαχείρησης της τρομερής επιτυχίας του 19 και του 24 φυσικά, επίσης μνημειώδης... Απαιτούνταν τόσο λίγα πράγματα και όμως ο οργανισμός τα έκανε ΟΛΑ λάθος...
Στο σήμερα, την Κυριακή η σεζόν τελειώνει... Μένει να δούμε το πως... Άλλο πράγμα η 2η θέση, άλλο η 3η για διάφορους λόγους... Μετά ούτε ιδιαίτερος χρόνος υπάρχει, ούτε κυρίως περιθώρια για πειράματα και αποτυχίες...
Πχ βασικό φορ δεν έχεις... Στην προετοιμασία που θα πας, θα έχεις τελειώσει το θέμα Γιακουμάκης θετικά ή αρνητικά και θα έχεις βασικό φορ ή κλασικά θα πεις, έχω Γέρε-Μύθου αρκούν για τα προκριματικά και παράλληλα ψάχνω;
Στην προετοιμασία που θα πας, βασικό ή δυνητικά βασικό ηγετικό σέντερ μπακ θα έχεις ή θα πεις να κρατήσω Βολιάκο να τον δω και φέτος;
Αντίστοιχα αριστερό εξτρέμ θα έχεις ή θα αρχίσεις τα γνωστά έχω 1-2-3-4-5 που μπορούν να παίξουν τη θέση, ο Στρατηγός είναι καλά;
Χαφ με σοβαρά χαρακτηριστικά και προσωπικότητα θα πάρεις ή θα αρχίσεις πάλι 4 αρκούν, ο Οζντόεφ μπλα μπλα μπλα....
Αριστερό μπακ θα αποφασίσεις τι πρέπει να γίνει;
Γενικά θα κινηθείς μεθοδικά, γρήγορα και με τα χρήματα που πρέπει ή κλασικά θα πάμε το καλοκαίρι δεν έρχονται σοβαροί παίκτες Ελλάδα, ψάχνουμε - κάνουμε προτάσεις αλλά τρώμε άκυρα, να μπούμε ομίλους και θα δούμε που έχουμε δει και έχουμε ζήσει τόσα καλοκαίρια;
Για να δούμε λοιπόν, κοντός ψαλμός....
- These users thanked the author Developer4 for the post:
- Kevin
σου πετάει ένα παπαμιμίκο να σου πει 2-3 πολιτικές παπατζοαοριστολογίες και ολα καλα