Ο κόσμος παίζει μπάλα ΙV

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
renegade

Re: Ο κόσμος παίζει μπάλα ΙV

Δημοσίευση από renegade »

Και μόνο που το μεγάλο επιχείρημα είναι " δεν θέλω να δίνονται τέτοια πέναλτι" καταλαβαίνει κανείς το πόσο λάθος σκεπτικό υπάρχει.
Και εγώ δεν θέλω να κρίνεται ένα μουντιάλ στη διαδικασία των πέναλτι άλλα regeln sind regeln
Σε όποιον δεν αρέσουν οι κανονισμοί μπορεί να πάει στη fifa και την ΟΥΕΦΑ,να πάρει κατάλληλη θέση και να τους αλλάξει
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Είναι συγκεκριμένα αυτά που λέμε.
Δε λέμε ότι δε μας αρέσει το οφσάιντ ως κανονισμός ή γιατι έχουν 11 παίκτες οι ομάδες.
Αν ήταν κάτι που ενεπιπτε ξεκάθαρα σε συγκεκριμενο κανονισμο δε θα συζητούσαμε τίποτα.
Εδωσε κατι ο Σουριναμέζος και ταυτόχρονα ο κανονισμός αφήνει ανοιχτό το να ερμηνευεις κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
...when the position of their hand/arm is not a consequence of, or justifiable by, the player’s body movement for that specific situation.

Όταν ο ίδιος ο κανονισμός μιλάει για justifiable και specific situation σημαίνει πως κάθε φάση επιδέχεται ερμηνείας.
Είναι τυχαίο που 7 σερί χρονιά αλλάζουν κάθε καλοκαίρι οι οδηγίες για τα χερια;
Σε όποιον δεν αρέσει που υπάρχουν κανονισμοί που επιδέχονται ερμηνείας μπορεί να πάει στη fifa και την ΟΥΕΦΑ, να πάρει κατάλληλη θέση και να τους κάνει πιο συγκεκριμένους.
These users thanked the author marsantos for the post:
Andrew R
renegade

Αυτό που έδωσε ο Σουριναμέζος είναι ένα μόνο εδάφιο. Αν κάποιος πάρει αυτό το εδάφιο αποκλειστικά και δεν το συνδέσει με τα δύο βασικά εδάφια που αφορά την παράβαση για χέρι, τότε θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε παίκτης να έρχεται σε επαφή με την μπάλα με το χέρι αν αυτή προέρχεται από συμπαίκτες, αφού στο συγκεκριμένο εδάφιο αναφέρει ως παράβαση μόνο αν έχουμε κατάληξη της φάσης με τέρμα.

Φυσικά και κάθε φάση επιδέχεται ερμηνείας...αλλα
αν η θέση ενός χεριού που είναι λες και κάνει χειρονομία στην κερκίδα θεωρείται φυσιολογική θέση και ότι δεν μεγαλώνει αφύσικα τον όγκο του σώματος...τότε καμία θέση χεριού δεν θεωρείται αφύσικη.

Υγ αφεινω ασχολίαστο το ότι ένας παίκτης που κάνει αριστερόστροφη κίνηση σηκώνει το πίσω χέρι ( αριστερο ) για να προφυλαχτεί από μπάλα που έρχεται από την δεξιά του πλευρά :lol:
marsantos

renegade έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 18:13 ...

Υγ αφεινω ασχολίαστο το ότι ένας παίκτης που κάνει αριστερόστροφη κίνηση σηκώνει το πίσω χέρι ( αριστερο ) για να προφυλαχτεί από μπάλα που έρχεται από την δεξιά του πλευρά :lol:
Άρα θεωρείς πως το έκανε. delibaretely.
Οπότε δε χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι για unnaturally bigger body.
Είδες λοιπόν ότι κι εσύ δίνεις τη δική σου ερμηνεία.

Ο διαιτητής και το var γιατί πιστεύεις δεν το έδωσαν; Υπάρχει κάτι στον κανονισμό που τους δίνει πάτημα ώστε ακόμα και με διάθεση να στηρίξουν Παρί, να έχουν κάτι να στηριχθούν;
Ή υπάρχει πραξικοπηματική απόφαση ενάντια σε κανονισμό;
renegade

Δεν χρειάζεται κάτι να γίνει εσκεμμένα για να είναι παράβαση. Ξέρεις υπάρχουνε και τα στιγμιαία λάθη.
Στιγμιαίο λάθος είναι ένα πηδήξεις και να είναι τα χέρια σου ψηλά
Όπως είναι και στιγμιαίο λάθος να γυρίσει το σώμα σου και το χερι σου να είναι σε προέκταση και ψηλά. Τι να κάνουμε τώρα...αν έχεις την ατυχία και σε βρει η μπάλα είναι παράβαση
2ο εδάφιο για την παράβαση χεριού είναι αν αυτό μεγαλώνει αφυσικα το σώμα. Εσύ πες ότι δεν το μεγαλώνει
Εξάλλου έχεις βγάλει και το five dots conclusion
Τέλος πάντων κακώς ασχολούμε ειδικά με όσους προσπαθούνε να επιχειρηματολογήσουνε αποκλειστικά με εκείνο το μικρό απόσπασμα που έβαλε ο σούρηναμέζος
marsantos

renegade έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 20:16 ...
Τέλος πάντων κακώς ασχολούμε ειδικά με όσους προσπαθούνε να επιχειρηματολογήσουνε αποκλειστικά με εκείνο το μικρό απόσπασμα που έβαλε ο σούρηναμέζος
Καταρχήν νομίζω μετά από τόσα χρόνια διαφωνιών και συμφωνιών μεταξύ μας σε αυτόν τον χώρο έχω προσπαθήσει πάντα ακόμα και σε τεταμενες καταστάσεις να αντιμετωπίζω με σεβασμό τις απόψεις σου και δε χρειάζεται να αντιμεπιζεις υποτιμητικά και απαξιωτικά τις δικές μου.
Δεν χρειάζεται κάτι να γίνει εσκεμμένα για να είναι παράβαση. Ξέρεις υπάρχουνε και τα στιγμιαία λάθη.
Στιγμιαίο λάθος είναι ένα πηδήξεις και να είναι τα χέρια σου ψηλά
Προφανώς, όμως εσύ με τη μελέτη της κίνησης που περιεγραψες έβαλες το deliberately. Και προφανεστερα ενα στιγμιαίο λάθος μπορεί να έχει και το εσκεμμενο μέσα. Στο χέρι του Πηλίου στο Βόλο υπάρχει στιγμιαίο λάθος. Είναι ταυτοχρονα ομβς και ξεκάθαρη deliberate κατάσταση.
2ο εδάφιο για την παράβαση χεριού είναι αν αυτό μεγαλώνει αφυσικα το σώμα. Εσύ πες ότι δεν το μεγαλώνει
Προφανώς μόνο για αυτό μπορεί να γίνει κουβέντα.
Αφού διαβάζεις τι έχω γράψει θα έβλεπες πως από την αρχή επεσημανα πως έχουμε unnaturally bigger body οπότε με τα κουτάκια των εδαφιων προφανως και μπορεί να δοθεί πέναλτι.
Όμως από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλα εδάφια, όπως του Σουριναμεζου ή και οδηγιών περί απόστασης και ταχύτητας της μπάλας τότε μπορεί να ανοίξει κουβέντα και για άλλες οπτικές. Μια από αυτές εξέφρασα πως από τη στιγμή που ένας αμυνόμενος απομακρύνει πειστικά, η μπάλα έχει πορεία προς την κερκίδα και σε κοντινή αποσταση ένας αμυντικός με ενστικτωδη κίνηση κατεβάζει τη μπάλα στην περιοχή άρα ζημιωνει την ομάδα του και δεν αποκτα πλεονέκτημα, δε θέλω να δοθεί ένα τέτοιο πέναλτι.
Και αυτήν την άποψη μπορώ να την εκφράσω γιατί ο κανονισμός αφήνει περιθώρια.
Αν υπάρχει ένας κανονισμός που δεν επιδέχεται ερμηνείας και είναι ξεκάθαρος, μας αρέσει δε μας αρέσει ακολουθούμε.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Πρόπερσι ακυρώθηκε γκολ του Μπράντον ως οφσάιντ απέναντι στον αρη.
Ο Μπράντον έκανε κίνηση προς τα πίσω για να πάει στη μπάλα και διενυσε μεγαλύτερη απόσταση από τον αμυνόμενο που ήταν πιο κοντά.
Ουσιαστικά λοιπόν η θέση οφσάιντ δεν του έδινε πλεονέκτημα. Μάλιστα θυμάμαι είχε γράψει άρθρο και ο Μηλιος στο πορτοκαλί λέγοντας ακριβώς αυτό το πράγμα, πως ο κανονισμός έχει αυτήν την αδικία καθώς ο επιτιθεμενος σε τέτοιες φάσεις δεν αποκομιζει πλεονέκτημα από την εκτεθειμένη θέση του. Όμως εκεί μπορούμε μόνο φιλολογικά να συζητήσουμε γιατί ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος για το οφσάιντ για παίκτη που παίρνει από συμπαίκτη του τη μπάλα. Άρα δεν έχει μα μου σου του. Οφσάιντ και τελειωσαμε.
Εν κατακλείδι με τα κουτάκια και τα εδάφια βεβαίως και μπορεί να δοθεί πέναλτι.
Προσωπικά προτιμώ το ότι δε δόθηκε για τους λόγους που έχω εξηγήσει.

Υγ. Ωστόσο δεν απάντησες. Η διαιτητική ομάδα γιατί δεν έδωσε πέναλτι; Ήταν πραξικοπηματικη απόφαση ή υπάρχει κάποιο πάτημα στον κανονισμό;
Andrew R
Χόλγκερ Τρίμχολντ

Δημοσίευση από Χόλγκερ Τρίμχολντ »

Ρε παιδιά έχετε γράψει τόσες σελίδες για να υποστηρίξετε τις απόψεις σας και άκρη δεν βγάζετε. Τους μόνους που δεν καταλαβαίνω είναι αυτοί που γράφουν στην λογική "οι Γερμανοί είναι αχώνευτοι", "η Παρί και η Σίτι είναι νεόπλουτοι", "η Ρεάλ είναι μαφία" κλπ. Εμείς το ποδόσφαιρο αγαπάμε και θέλουμε να βλέπουμε ωραία μπάλα με δίκαιη διαιτησία. Άμα την παίζουν Άγγλοι, Γάλλοι ή Πορτογάλοι δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Εγώ την Μπάγερν συμπαθώ, αλλά δεν θα στεναχωρεθώ που πέρασε η Παρί, έπαιξε ωραία μπάλα. Ο διαιτητής όμως την έσπρωξε ξεκάθαρα. Όσες φορές έδειξαν την φάση του Λάιμερ χέρι δεν υπάρχει. Είναι ξεκάθαρα εφεύρεση για να μην αναγκαστεί να δώσει κόκκινη. Το ματς είναι στο 25', αν την δώσει δεν μπορεί να περάσει η Παρί και την προστατεύει. Το πέναλτυ για μένα είναι, δεν μπορεί να έρχεται η μπάλλα από δεξιά και εσύ να σηκώνεις το αριστερό χέρι, δεν έχει καμία λογική προστασίας. Και τέλοςπάντων όταν έχεις δοθεί εκείνο του Ντέιβις στο πρώτο ματς, είναι κάπως να μην δίνεται αυτό. Ξαναλέω: μου αρέσει η Παρί και η μπάλα που παίζουν οι ομάδες του Ενρίκε και μακάρι να το πάρει.....
These users thanked the author Χόλγκερ Τρίμχολντ for the post (total 3):
nunies4, don PAOK, flash4
renegade

@marsantos επειδή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και επειδή πετάς και τις δηθενιες περι σεβασμού ( αλλά πρωτύτερα έχεις τοποθετήσει στα ένα από τα 5 σου σημεία αυτούς με τους οποίους διαφωνείς)....άστο. καλή συνέχεια
marsantos

Τοποθέτησα κάποιον υποτιμητικά; Ήταν κάποιο από τα 5 σημεία προσβλητικό;
Δε νομίζω.
marsantos

PAOK DreXleR έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 10:18 ...
Δεν τσουβαλιάζω αλλά that's life. Από 1 λάθος κρίνονται λίγα, πολλά, πάρα πολλά, όλα. Όχι δεν είναι δικαστής.
Η κουμπάρα μου όμως που είναι εισαγγελέας, μου είπε πως είναι ο ορισμός :mrgreen:
:lol: :lol:
Καλό Drex. Πολύ καλό.
PAOK DreXleR
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Σήμερα ο Κούλιε θα κάνει τους επιθετικούς της Μπάγερν να αλλάξουν επάγγελμα.
These users thanked the author ΑποστόληςΑ for the post:
marsantos
marsantos

Γιατί όχι και τους αμυντικούς;
ΑποστόληςΑ
Andrew R

Δημοσίευση από Andrew R »

Μεγάλη η κουβέντα γαι την διαιτησία αλλά πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας θα προσαρμόζεται στο πως θα παίρνει το περισσότερο από κάθε συνθήκη . Γαι αυτό κι με την έλευση της τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να δίνονται μια σειρά από/πέναλτι που κατά κύριο λόγο είναι προσχηματικά ( θυμηθηται τα πέναλτι της βαζελας δυο χρόνια πριν ) από κει κι μετά για μένα είναι πολύ σημαντικό οι διαιτητες τους δεύτερου αγώνα να έχουν δει καθοριστικές φάσεις του πρώτου κι να μην αποκλίνουν 180 μοίρες απο τον τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων φάσεων . Πάντως αν βγάλουμε το κομμάτι διατησια οι δυο ομάδες που πέρασαν στον τελικό τακτικά υπερίσχυσαν των αντιπάλων τους στην ρεβάνς . Η στρατηγική προσέγγιση και η τακτική ανωτερότητα φέραν την πρόκριση στο τέλος .
These users thanked the author Andrew R for the post (total 2):
PAOK DreXleR, marsantos
Maxpaok

Δημοσίευση από Maxpaok »

Η δική μου τοποθέτηση.
Δεν γνωρίζω τι αναφέρει, γράφει η αθλητική εντολή για τα πέναλτι.
Ο αμυντικός θέλει να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του. Όμως πολύ κοντά του βρίσκονταν συμπαίκτης και προσπαθεί ο δεύτερος να προστατευθεί. Κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Διότι τα κλάσματα δευτερολέπτου δεν επαρκούν για να δώσουν εντολή τέτοια για οτιδήποτε άλλο εκτός του να αποφύγει ή να προστατέψει το κεφάλι του. Διότι όσοι έχουν παίξει μπάλα το έχουν αντιμετωπίσει. Κι αυτό μες την πάροδο του χρόνου δεν έχει αλλάξει. Ενστικτωδώς πάντα προσπαθείς να "γλιτώσεις" την επαφή.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι είναι άδικο αν υπάρχει κανονισμός όπου τέτοιες περιπτώσεις ορίζονται ως πέναλντι.
PAOK DreXleR

Δημοσίευση από PAOK DreXleR »

Andrew R έγραψε: Σάβ 09 Μάιος 2026, 12:24 Μεγάλη η κουβέντα γαι την διαιτησία αλλά πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας θα προσαρμόζεται στο πως θα παίρνει το περισσότερο από κάθε συνθήκη . Γαι αυτό κι με την έλευση της τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να δίνονται μια σειρά από/πέναλτι που κατά κύριο λόγο είναι προσχηματικά ( θυμηθηται τα πέναλτι της βαζελας δυο χρόνια πριν ) από κει κι μετά για μένα είναι πολύ σημαντικό οι διαιτητες τους δεύτερου αγώνα να έχουν δει καθοριστικές φάσεις του πρώτου κι να μην αποκλίνουν 180 μοίρες απο τον τρόπο αντιμετώπισης παρόμοιων φάσεων . Πάντως αν βγάλουμε το κομμάτι διατησια οι δυο ομάδες που πέρασαν στον τελικό τακτικά υπερίσχυσαν των αντιπάλων τους στην ρεβάνς . Η στρατηγική προσέγγιση και η τακτική ανωτερότητα φέραν την πρόκριση στο τέλος .
Πάνω από μια 15ετία λέω, πως πρέπει-επιβάλλεται κ τα 2 ματς να τα σφυρίζει ο ίδιος διαιτητής. Χάνεται κάθε νόημα & μπερδεύονται κ οι παίκτες, με αλλοπρόσαλλα μεταξύ τους σφυρίγματα.
These users thanked the author PAOK DreXleR for the post:
Andrew R
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”