Που ακριβώς φαίνεται αυτό; Γιατί τα βίντεο δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό. Και χέρι να ήταν -που ξεκάθαρα δεν ήταν- δεν μπορεί ο διαιτητής να γυρίσει πίσω τη φάση, υπό κανονικές συνθήκες.black death έγραψε: Πέμ 07 Μάιος 2026, 22:16 Συμφωνω με μαρσαντο αν και αυτος τα λεει πιο ήπια ως συνηθως. Ντροπή για το αθλημα να δοθει τετοιο πεναλτι.
Δεν εχει καμια λογικη να δινεις ετοιμο γκολ στον αντιπαλο σε τέτοια φάση. Και οντως φαίνεται οτι ο λάιμερ εχει κανει χερι πριν το μεντες.
Ο κόσμος παίζει μπάλα ΙV
Re: Ο κόσμος παίζει μπάλα ΙV
-
black death
Εχοντας δει το βίντεο πολλες φορές, χωρις παλι να ειμαι σίγουρος, θα πονταρα οτι δεν κανει χερι ο λάιμερ. Τη φαση απ'οσο ξέρω κι εγω δεν μπορεί να τη γυρισει ναι.
Συγνώμη ρε σεις, κι αυτο πάει πιο πολυ στο damon, σας φαίνεται λογικό να στηνεις τον αλλο στα 11 μετρα για αυτή τη φαση αλλα δεν σας φαινεται λογικο να υπαρχουν αλλες οδηγιες για φάουλ μες στην περιοχη;
Δεν μπορω να καταλάβω πως γίνεται να μιλάει κάποιος για το αγαπημένο του άθλημα σαν δικαστης.
Συγνώμη ρε σεις, κι αυτο πάει πιο πολυ στο damon, σας φαίνεται λογικό να στηνεις τον αλλο στα 11 μετρα για αυτή τη φαση αλλα δεν σας φαινεται λογικο να υπαρχουν αλλες οδηγιες για φάουλ μες στην περιοχη;
Δεν μπορω να καταλάβω πως γίνεται να μιλάει κάποιος για το αγαπημένο του άθλημα σαν δικαστης.
-
PAOK DreXleR
Καλημέρα,
ο Νέβες ΒΛΕΠΕΙ το συμπαίκτη του που είναι έτοιμος να απομακρύνει τη μπάλα, αντιλαμβάνεται ότι αυτή έρχεται κατά πάνω του, από ΕΝΣΤΙΚΤΟ & εντελώς αυθόρμητα - όπως κάθε άνθρωπος, σηκώνει το χέρι για να προστατεύσει το κεφάλι του ενώ παράλληλα τείνει να στρίψει κ το σώμα του. Ένοχη κ όλη η στάση του μετέπειτα, όπως αναφέραμε σε προηγούμενες παραθέσεις.
Δε γίνεται αναφορά πουθενά στον κανονισμό, για το ποια κατεύθυνση έχει η μπάλα κ δε θα μπορούσε άλλωστε να γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο.
Ξεκάθαρο λάθος του, όπως κ ξεκάθαρο πέναλτυ.
Αυθόρμητη η αντίδραση του, ΝΑΙ αλλά ξεκάθαρο πέναλτυ.
ο Νέβες ΒΛΕΠΕΙ το συμπαίκτη του που είναι έτοιμος να απομακρύνει τη μπάλα, αντιλαμβάνεται ότι αυτή έρχεται κατά πάνω του, από ΕΝΣΤΙΚΤΟ & εντελώς αυθόρμητα - όπως κάθε άνθρωπος, σηκώνει το χέρι για να προστατεύσει το κεφάλι του ενώ παράλληλα τείνει να στρίψει κ το σώμα του. Ένοχη κ όλη η στάση του μετέπειτα, όπως αναφέραμε σε προηγούμενες παραθέσεις.
Δε γίνεται αναφορά πουθενά στον κανονισμό, για το ποια κατεύθυνση έχει η μπάλα κ δε θα μπορούσε άλλωστε να γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο.
- These users thanked the author PAOK DreXleR for the post:
- marsantos
black death έγραψε: Πέμ 07 Μάιος 2026, 22:16 Συμφωνω με μαρσαντο αν και αυτος τα λεει πιο ήπια ως συνηθως.
Καλημέρα black.
Θα προτιμούσες να ανέβαζα ντεσιμπέλ;
Δε μπορώ διαδικτυακά.
Εκεί που φορτώνω και είμαι έτοιμος να μπινελικώσω, μέχρι να πατήσω 'υποβολή' πέφτουν οι σφιγμοί και επικρατεί η λογική.
Black χτύπησες κέντρο..black death έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 07:56 ...
Για μένα όποιος θέλει πέναλτι σε αυτή τη φάση ή στη φάση του Πανσερραϊκού, κάποιο από τα 5 ενδεχόμενα υπάρχει:
1) Δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο.
2) Δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο σε βάθος ώστε να νιώσει τη φύση του αθλήματος και δεν το λέω με καμία υποτιμητική ή ξερολίστικη διάθεση.
3) Για στοιχηματικούς λόγους.
4) Είναι μέλος είτε ως παίκτης είτε ως παράγοντας της ομάδας που εμπλέκεται στον αγώνα
5) Έχει συμπάθεια ή παθολογική αγάπη με την ομάδα που εμπλέκεται στον αγώνα.
Καταλαβαίνω απόλυτα έναν οπαδό του Πανσερραϊκού να θέλει πέναλτι στη δική του φάση. Καταλαβαίνω απόλυτα όσους συμπαθούν τη Μπάγερν ή την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ ή τη Λίβερπουλ κτλ.
Προσωπικά δεν έχω καμία συμπάθεια ή αντιπάθεια στην Παρί ή στην Μπάγερν οπότε εκφράζω άποψη σαν έπαιζε Αϊτή - Πράσινο Ακρωτήρι.
Μπορεί άμα εμπλεκόταν ο ΠΑΟΚ να υπήρχε θολούρα στη σκέψη μου. Αλλά θα ήταν λόγω ΠΑΟΚ. Θα ανήκα στο ενδεχόμενο 5.
Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο την Κυριακή, να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι αμυντικά, να προηγούμαστε 0-1 και στο 96 να δώσει ένα τέτοιο πέναλτι.
Το ωραίο σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν μετά τον αγώνα να έχουμε και αγωνιστική κριτική για τις αλλαγές του Λουτσέσκου, για τη διοίκηση που πήρε τον άχρηστο Γερεμέγεφ που έχασε το τετ α τετ για το 0-2 και άλλα τέτοια ωραία.
- These users thanked the author marsantos for the post:
- black death
Drex αυτή ακριβώς είναι η ανάγνωση της φάσης όπως την περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο.PAOK DreXleR έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 08:38 Καλημέρα,
ο Νέβες ΒΛΕΠΕΙ το συμπαίκτη του που είναι έτοιμος να απομακρύνει τη μπάλα, αντιλαμβάνεται ότι αυτή έρχεται κατά πάνω του, από ΕΝΣΤΙΚΤΟ & εντελώς αυθόρμητα - όπως κάθε άνθρωπος, σηκώνει το χέρι για να προστατεύσει το κεφάλι του ενώ παράλληλα τείνει να στρίψει κ το σώμα του.
...
Εδώ έρχεται η δική μου ένσταση.
Με τα κουτάκια του κανονισμού μπορεί να δοθεί πέναλτι καθώς εμπίπτει στο unnaturally bigger body. Και είναι unnaturally γιατί οι ενστικτώδεις κινήσεις που οφείλονται σε συναισθηματική κατάσταση (φόβος κτλ.) δεν εμπίπτουν στη φυσιολογία της κίνησης. Αν ενέπιπταν τότε και οι αμυντικοί στο τείχος όταν τους έρχεται μια οβίδα και βάζουν το χέρι να προστατέψουν το πρόσωπο δε θα τιμωρούνταν. Έχουμε εξηγήσει δεκάδες φορές εδώ μέσα πως unnaturally έχει ρίζα το nature και αυτό δεν έγινε τυχαία. Άρα δε μιλάμε για κινήσεις logical, typical, usual κτλ. Άρα με τα κουτάκια βεβαίως και μπορεί να δοθεί πέναλτι.
Όμως αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο και αναφέρομαι στη συγκεκριμένη φάση και όχι σε άλλες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Παρ 08 Μάιος 2026, 09:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Σουριναμέζος
Ο κανονισμός αναφέρεται σε παράβαση γενικά και όχι μόνο σε πέναλτι οπότε το ίδιο ισχύει και εκτός περιοχής. Βέβαια θα πρέπει να συμψηφιστεί και με τις υπόλοιπες οδηγίες, δεν αρκεί 100% ότι η μπάλα έρχεται από συμπαίκτη, διαφορετικά θα στην σήκωνε ο συμπαίκτης και θα έκανες μανσέτα.DamoN έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 04:59Καλημέρα παιχταρα μου ! Ε αυτό της μπαγιερν από ότι κατάλαβα από αυτά που ειπώθηκαν δεν είναι πέναλτι αν πάει από συμπαίκτη η μπάλα στο χέρι προς τα έξω .Σουριναμέζος έγραψε: Πέμ 07 Μάιος 2026, 22:40Γιατί υπάρχει κανονισμός που λέει ότι είναι φάουλ εκτός περιοχής και όχι πέναλτι εντός?DamoN έγραψε: Πέμ 07 Μάιος 2026, 19:58 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ κάτι είναι φάουλ δεν είναι πέναλτυ αν γίνεται μέσα στην περιοχή το ίδιο
Αν ήταν στο κέντρο του γηπέδου τέτοιο χέρι δεν θα ήταν φάουλ ;
Το θέμα είναι ότι στο κέντρο του γηπέδου, όπως είναι λογικό, δεν υπάρχει τέτοιο overthinking από τους διαιτητές. Εξάλλου στην μια περίπτωση το λάθος τους στοιχίζει μια αλλαγή κατοχής και στην άλλη 0.8 γκολ.
- These users thanked the author Σουριναμέζος for the post:
- black death
- Σουριναμέζος
Φάε την γλώσσα σου ρε Μαρσάντοmarsantos έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 09:20 Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο την Κυριακή, να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι αμυντικά, να προηγούμαστε 0-1 και στο 96 να δώσει ένα τέτοιο πέναλτι.
- These users thanked the author Σουριναμέζος for the post:
- marsantos
Μη φοβάσαι, δε θα το δώσει πέναλτι..Σουριναμέζος έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 09:35Φάε την γλώσσα σου ρε Μαρσάντοmarsantos έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 09:20 Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο την Κυριακή, να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι αμυντικά, να προηγούμαστε 0-1 και στο 96 να δώσει ένα τέτοιο πέναλτι.![]()
Είναι Ισπανός..
- These users thanked the author marsantos for the post:
- Σουριναμέζος
-
PAOK DreXleR
Έχουν ξεκινήσει - γιγαντωθεί καριέρες & καριέρες, έχουν στεφθεί αδίκως ή μη ομάδες & ομάδες, γύρω απ' τα πέναλτυ. 500 135χιλ. σελίδες να καλύψουμε, πάλι θα το συζητάμε...marsantos έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 09:30Drex αυτή ακριβώς είναι η ανάγνωση της φάσης όπως την περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο.PAOK DreXleR έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 08:38 Καλημέρα,
ο Νέβες ΒΛΕΠΕΙ το συμπαίκτη του που είναι έτοιμος να απομακρύνει τη μπάλα, αντιλαμβάνεται ότι αυτή έρχεται κατά πάνω του, από ΕΝΣΤΙΚΤΟ & εντελώς αυθόρμητα - όπως κάθε άνθρωπος, σηκώνει το χέρι για να προστατεύσει το κεφάλι του ενώ παράλληλα τείνει να στρίψει κ το σώμα του.
...
Εδώ έρχεται η δική μου ένσταση.
Με τα κουτάκια του κανονισμού μπορεί να δοθεί πέναλτι καθώς εμπίπτει στο unnaturally bigger body. Και είναι unnaturally γιατί οι ενστικτώδεις κινήσεις που οφείλονται σε συναισθηματική κατάσταση (φόβος κτλ.) δεν εμπίπτουν στη φυσιολογία της κίνησης. Αν ενέπιπταν τότε και οι αμυντικοί στο τείχος όταν τους έρχεται μια οβίδα και βάζουν το χέρι να προστατέψουν το πρόσωπο δε θα τιμωρούνταν. Έχουμε εξηγήσει δεκάδες φορές εδώ μέσα πως unnaturally έχει ρίζα το nature και αυτό δεν έγινε τυχαία. Άρα δε μιλάμε για κινήσεις logical, typical, usual κτλ. Άρα με τα κουτάκια βεβαίως και μπορεί να δοθεί πέναλτι.
Όμως αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο και αναφέρομαι στη συγκεκριμένη φάση και όχι σε άλλες.
Για εμένα είναι όσο πέναλτυ είναι, όταν κάποιος τσιμπάει τη μπάλα όποια κατεύθυνση & δύναμη αν έχει και έρχεται κάποιος ανατρέποντας τον. Αποτελεί απειλή όταν τη στέλνει κάποιος ξεκάθαρα άουτ αλλά ανατρέπεται; ΝΑΙ
Δεν τσουβαλιάζω αλλά that's life. Από 1 λάθος κρίνονται λίγα, πολλά, πάρα πολλά, όλα. Όχι δεν είναι δικαστής.
Η κουμπάρα μου όμως που είναι εισαγγελέας, μου είπε πως είναι ο ορισμός
- These users thanked the author PAOK DreXleR for the post:
- marsantos
-
black death
Καλημερα! Θεωρω πως και ο ΠΑΟΚ να το επαιρνε θα ελεγα οτι ημασταν κωλοφαρδοι και πάμε παρακατω. Επισης θεωρω πως δεν θα γκρινιαζα αν χαναμε επειδη δεν πηραμε αυτο το πεναλτι. Στα υπολοιπα συμφωνώ και ειδικα στο 2. Σε αυτες τις φασεις καταλαβαινεις σε ενα βαθμό ποιος έχει παιξει μπαλιτσα, και δεν εννοω σε ομαδα κτλ εστω σε ερασιτεχνικό επιπεδο, να έχεις παιξει ρε παιδι μου και να το γουσταρεις πιο πολυ απ'οτι να βλεπεις.marsantos έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 09:20Black χτύπησες κέντρο..black death έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 07:56 ...
Για μένα όποιος θέλει πέναλτι σε αυτή τη φάση ή στη φάση του Πανσερραϊκού, κάποιο από τα 5 ενδεχόμενα υπάρχει:
1) Δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο.
2) Δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο σε βάθος ώστε να νιώσει τη φύση του αθλήματος και δεν το λέω με καμία υποτιμητική ή ξερολίστικη διάθεση.
3) Για στοιχηματικούς λόγους.
4) Είναι μέλος είτε ως παίκτης είτε ως παράγοντας της ομάδας που εμπλέκεται στον αγώνα
5) Έχει συμπάθεια ή παθολογική αγάπη με την ομάδα που εμπλέκεται στον αγώνα.
Καταλαβαίνω απόλυτα έναν οπαδό του Πανσερραϊκού να θέλει πέναλτι στη δική του φάση. Καταλαβαίνω απόλυτα όσους συμπαθούν τη Μπάγερν ή την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ ή τη Λίβερπουλ κτλ.
Προσωπικά δεν έχω καμία συμπάθεια ή αντιπάθεια στην Παρί ή στην Μπάγερν οπότε εκφράζω άποψη σαν έπαιζε Αϊτή - Πράσινο Ακρωτήρι.
Μπορεί άμα εμπλεκόταν ο ΠΑΟΚ να υπήρχε θολούρα στη σκέψη μου. Αλλά θα ήταν λόγω ΠΑΟΚ. Θα ανήκα στο ενδεχόμενο 5.
Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο την Κυριακή, να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι αμυντικά, να προηγούμαστε 0-1 και στο 96 να δώσει ένα τέτοιο πέναλτι.
Το ωραίο σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν μετά τον αγώνα να έχουμε και αγωνιστική κριτική για τις αλλαγές του Λουτσέσκου, για τη διοίκηση που πήρε τον άχρηστο Γερεμέγεφ που έχασε το τετ α τετ για το 0-2 και άλλα τέτοια ωραία.
Sera καλημέρα.Sera4 έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 07:16 ...
Υγ Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης το πέναλτι που δόθηκε στο Παρίσι ενώ η μπάλα πάει από το πόδι στο χέρι του αμυντικού της Μπάγερν χωρίς πρόθεση. Εντάξει αν σε 2 παιχνίδια ημιτελικών είχαμε εμείς τέτοιες φάσεις να λέγαμε μετά ότι κλαψουρίζουμε χωρίς λόγο.
...
Το ότι δόθηκε πέναλτι κάποια άλλη φάση σε άλλον αγώνα δε σημαίνει τίποτα για μια διαφορετική φάση σε άλλον αγώνα.
Και εμένα δε μου αρέσει το πέναλτι που πήρε η Παρί. Όμως είναι παντελώς διαφορετική φάση με το προχθεσινό.
Τέλος πάντων.
Δε θα βγάλουμε άκρη με τα χέρια όπως γενικά δε βγαίνει ακόμα και στα υψηλά κλιμάκια γι' αυτό και κάθε χρόνο από το 2019 και μετά που μπήκε στον κανονισμό το unnaturally bigger body, μα κάθε χρόνο όμως, έχουμε ψιλοτροποποιήσεις και καινούριες οδηγίες.
Ας ελπίσουμε να μην είμαστε θύματα τέτοιας φάσης σε κρίσιμο αγώνα. Όπως πχ. την Κυριακή που πήγε να διώξει ο Κεντζιόρα και εκείνη τη στιγμή σηκωνόταν από το έδαφος ο Κένι και είχε απλωμένο χέρι. Αν έβρισκε η μπάλα θα λέγαμε είναι πέναλτι αυτό;
Άρα δε διαφωνείς παιχταρά μου γιατί και εγώ τα ίδια πιστεύω.black death έγραψε: Παρ 08 Μάιος 2026, 10:29 ...
Καλημερα! Θεωρω πως και ο ΠΑΟΚ να το επαιρνε θα ελεγα οτι ημασταν κωλοφαρδοι και πάμε παρακατω. Επισης θεωρω πως δεν θα γκρινιαζα αν χαναμε επειδη δεν πηραμε αυτο το πεναλτι. Στα υπολοιπα συμφωνώ και ειδικα στο 2.
Δε θα γκρίνιαζα αν δεν παίρναμε τέτοιο πέναλτι.
Θα έλεγα ότι μας βόλεψε αν παίρναμε κάτι τέτοιο.
-
black death