Καλημέρα icue.icue έγραψε: Τετ 06 Μάιος 2026, 10:11 Ετσι ειναι. Αλλη βαση θα δωσεις σε ενα ματς οταν ειναι το τελευταιο και αλλη αν εχεις αλλα 6. Επισης τα πλειοφ ακυρωνουν ενα μεγαλο μερος της προσπαθειας της ομαδας ολη την σεζον. Πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα απο το φετινο δεν υπαρχει. Ανεξαρτητα το τι θα γινει και ποιον ευνοει.
Ειχαμε 3 αγωνιστικες μεσα σε διαστημα ενος μηνα και τωρα θα εχουμε 3 αγωνιστικες μεσα σε μια εβδομαδα. Ειναι εντελως απαραδεκτο. Σε μια ομαδα εκατσαν 100 τραυματισμοι σε αλλες οχι. Η μια ομαδα επαιξε 2 εξτρα παιχνιδια σε κενο και πηρε ρυθμο, η αλλη ενα και οι αλλες δυο απλα καθονται και περιμενουν ποτε θα παιξουν.
Και ολα αυτα στο πιο κρισιμο σημειο και στο φιναλε της σεζον.
Είναι πολύ σωστό αυτό που λες με τα κενά του καλενταριού. Φέτος ήταν λίγο απαράδεκτη η διεξαγωγή των πλέι οφ. Και αν περνούσε η άεκ ημιτελικά θα συνεχιζόταν το περίεργο των πλέι οφ. Πιστεύω την πάτησαν με τη συναυλία των mettalica. Ήθελαν σώνει και ντε να κάνουν τον τελικό ΟΑΚΑ, είδαν πως δε μπορούν να κάνουν τον τελικό μέσα Μαϊου και τον έβαλαν Απρίλη. Εν τέλει ούτε τελικό στο ΟΑΚΑ έκαναν και φτάχτηκε αυτό το πρόγραμμα έκτρωμα για τις ομάδες.
Τώρα σε αυτό που λες:
Επισης τα πλειοφ ακυρωνουν ενα μεγαλο μερος της προσπαθειας της ομαδας ολη την σεζον.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μετατροπή της βαθμολογίας όπως στο 5-8 αλλά συνεχίζεται η ίδια βαθμολογία, ουσιαστικά δεν ακυρώνεται η προσπάθεια αλλά συνεχίζεται. Αυτό που παθαίνουν οι ομάδες είναι κυρίως πνευματικό χάλασμα. Επειδή έχουν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνιστή ακόμα 2 φορές, με το νου τους, θεωρούν πως 'έλα μωρέ, τον κερδίζω μέσα έξω και καλύπτω τη διαφορά'. Αυτή η σκέψη ουσιαστικά αδυνατίζει την προσπάθεια της κανονικής διάρκειας. Γι' αυτό ο Ρασβάν μετά το Χαριλάου δήλωνε πως το Φλεβάρη κρίνεται το κύπελλο και η Ευρώπη και όχι το πρωτάθλημα.
Αν δεν υπήρχαν πλέι οφ, άλλη διαχείριση θα υπήρχε σε εκείνα τα 2 παιχνίδια και στη Λάρισα.
Τέλος πάντων. Τα παρελθοντικά αν δεν έχουν σημασία.
Η αλλαγή του φορμάτ μόλις επιβεβαιωθεί, θα είναι γνωστή σε όλους οπότε θα κάνουν τα κουμάντα τους.
Όσο για μας, θα ισχύει στο μέγιστο βαθμό το ρητό, τα μικρά ματς και τα μάτια μας.