Λειτουργία ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Θετικά, αρνητικά και αναγκαίες βελτιώσεις

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Iznogoud4

Re: Λειτουργία ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Θετικά, αρνητικά και αναγκαίες βελτιώσεις

Δημοσίευση από Iznogoud4 »

Στα εισιτήρια δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το κόστος, ή μόνο το κόστος για να το πω καλύτερα.

Για παράδειγμα την 1-2-3 την βλέπω πάντα σχετικά γεμάτη κι ας έχει το ακριβότερο εισιτήριο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση. Αντίθετα θυμάμαι στο πρωτάθλημα του 24 η 4 δεν γέμιζε ποτέ παρότι είχε το φθηνότερο εισιτήριο γτ έκαναν τη βλακεία κ την κλείσαν για τους συνδέσμους μόνο.

Στην 5-6 που πηγαίνω τα τελευταία χρόνια τα διαρκείας από επαρχία μια έρχονται κ δέκα δεν έρχονται (ξέρω ότι είναι μεγάλο το κόστος, βενζίνες κλπ κ εγώ το κάνω δεν λέω) και ειδικά στα ευρωπαϊκά που είχε 35€ και δεν γέμιζαν ποτέ. Φίλοι μου πανηγυρτσήδες θέλαν να έρθουν μαζί μου αλλά άκουγαν 35€ κ λάκιζαν. Και μην αρχίσουμε αυτά τα εμείς δεν φύγαμε ποτέ γιατί όλους τους χρειαζόμαστε, ακόμα κ αυτούς που θα έρθουν σε 5 άκυρα ματς τον χρόνο. Ένα γεμάτο γήπεδο έχει πολλαπλά οφέλη κ στην ομάδα κ στο brand name πάμε τελευταία τα έσοδα των εισιτηρίων.

Και επιτέλους ας σταματήσει αυτή η βλακεία με τα εισιτήρια λίγες μέρες πριν τον αγώνα. ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη Να θέλει ο άλλος να έρθει από Αθήνα ή Γερμανία και να μην ξέρει αν θα βρει εισιτήριο, σε ποια θύρα κ σε τι τιμή. Βγάλτα ένα μήνα πριν και στην τελική βάλε δυναμική τιμή όπως ξέρω ότι κάνουν στη Γαλλία. Κανονική τιμή σαν προσφορά στην αρχή κ καπέλο αν μείνουν λίγα εισιτήρια.

Θα κάνουμε κανένα διπλό την Κυριακή κ θα τρέχουν όλοι Δευτέρα να προλάβουν εισιτήρια με αεχ ή αντίθετα αν χάσουμε θα είμαστε πάλι οι γνωστοί άγνωστοι. Βγάλτα από τώρα 5€ πιο κάτω να δημιουργήσεις μομέντουμ (FOMO που λέμε κ στο χωριό) να βρίζουμε εν χορώ σε γεμάτο γήπεδο την Κούλα την Τέταρτη ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Κυριακής. Αν κερδίσουμε βάζεις καπέλο σε αυτούς που άργησαν κ έχεις μεγαλύτερα έσοδα ενώ αν χάσουμε είναι άλλο να έχεις τρεις μέρες να διαχειριστείς την ήττα με πληρωμένο εισιτήριο, να λες δεν γαμιέται πάμε να βγάλουμε γούστα και άλλο να του λες πέρα από την ήττα κάτσε πλήρωσε κ ένα 30άρι μίνιμουμ να έρθεις γήπεδο.
These users thanked the author Iznogoud4 for the post (total 3):
nkoss, GEOL, Ιάσονας
Άβαταρ μέλους
Anwnimos

Δημοσίευση από Anwnimos »

Αν δεν αναβαθμιστεί και η αγορά στην βόρεια Ελλάδα κάτι που δεν πιστεύω ότι το θέλουν οι κυβερνώντες, δεν θα δούμε πολύ μεγάλες αλλαγές.

Έφυγα από την πόλη μου (επαρχία, βόρεια Ελλάδα) γιατί έπαιρνα 700€ το 2019 και βρήκα δουλειά στην Αθήνα να παίρνω 1100€. Μετά από 7 χρόνια έχω καταλήξει να παίρνω 2000€, ο αντίστοιχος εγώ που έμεινε στην ίδια εταιρεία τώρα παίρνει 1200€.

Και βλέπω λοιπούς φίλους μου που έχουν μείνει πίσω και μου λένε τα ίδια για τους μισθούς που παίρνουν. Δεν γνωρίζω την αγορά εργασίας στην Θεσσαλονίκη αν έχει ανέβει από το 2016 που συμφοιτητής μου έπαιρνε σε εργοστάσιο στην Σίνδο 500€.
These users thanked the author Anwnimos for the post:
aivas19
Άβαταρ μέλους
WeWillRockYou

Δημοσίευση από WeWillRockYou »

Τα 1200 ευρώ είναι κλασικό ταβάνι μισθών για την πλειονότητα του κόσμου στην Θεσσαλονίκη σε όλους τους κλάδους.
Καλά αν βάλουμε και το πόσο γηπεδικό κοινό έχει χάσει η ομάδα, γιατί χιλιάδες άτομα της ηλικιακής ομάδας 25-35 έχουν είτε φύγει στην Αθήνα, είτε στο εξωτερικό, είναι για κλάματα.
Εντωμεταξύ όταν το λαμβάνεις υπόψιν, καταλαβαίνεις γιατί έχουν πάρει την απόφαση να έχουμε τα φθηνότερα διάρκειας, αλλά οι τιμές στην μπουτίκ να μην είναι πιο φθηνές.
Ένας ακόμα παράγοντας που έχει επηρεάσει το γενικό κοινό, ναι τους 'πανηγυρτζήδες' που λέει και ο Iznogoud4 πιο πάνω, είναι τα οπαδικά επεισόδια με νεκρούς τα τελευταία χρόνια και το πως έχει συνδεθεί το όνομα του συλλόγου με δολοφόνους, εξισώνοντας όλο το φίλαθλο κοινό της ομάδας με αυτούς στα media.
Για μένα, υπάρχει ένα τεράστιο κενό του συλλόγου τα τελευταία χρόνια (συμπεριλαμβάνω ΑΣ και ΚΑΕ σε αυτό) με την σύνδεση του με την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Κάποτε αυτό το κενό το κάλυπταν μόνοι τους οι σύνδεσμοι μάλλον. Πρέπει να αρχίσουμε να ξανά βλέπουμε περισσότερες κοινωνικές δράσεις.
Είμαστε σε μια φάση που ο αθλητισμός αποτελεί μια ακόμα μορφή ψυχαγωγίας, σε μια εποχή που οι επιλογές είναι άπειρες. Για να πείσεις τον μέσο άνθρωπο να έρθει αύριο μεθαύριο στο καινούργιο σου γήπεδο (το οποίο θα θες γεμάτο όλες τις μέρες της εβδομάδας) πρέπει να φροντίσεις την γενικότερη σου εικόνα, πέρα από τον στενό κύκλο των οπαδών σου.
embuji

Δημοσίευση από embuji »

Anwnimos έγραψε: Τρί 05 Μάιος 2026, 15:42 Αν δεν αναβαθμιστεί και η αγορά στην βόρεια Ελλάδα κάτι που δεν πιστεύω ότι το θέλουν οι κυβερνώντες, δεν θα δούμε πολύ μεγάλες αλλαγές.

Έφυγα από την πόλη μου (επαρχία, βόρεια Ελλάδα) γιατί έπαιρνα 700€ το 2019 και βρήκα δουλειά στην Αθήνα να παίρνω 1100€. Μετά από 7 χρόνια έχω καταλήξει να παίρνω 2000€, ο αντίστοιχος εγώ που έμεινε στην ίδια εταιρεία τώρα παίρνει 1200€.

Και βλέπω λοιπούς φίλους μου που έχουν μείνει πίσω και μου λένε τα ίδια για τους μισθούς που παίρνουν. Δεν γνωρίζω την αγορά εργασίας στην Θεσσαλονίκη αν έχει ανέβει από το 2016 που συμφοιτητής μου έπαιρνε σε εργοστάσιο στην Σίνδο 500€.
πολυ χοντρικα η Θεσσαλονικη ειναι καπου στο 15-20% κατω απο την Αθηνα. Δηλαδη εδω θα επαιρνες 1700 αντι για 2000.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Χαχα Ε όχι ρε φίλε

Σιγά μη την ανταγωνίζεται κιόλας

Σε ποια επαγγέλματα συμβαίνει αυτό;

Από ασκούμενοι δικηγόροι, δικαστές, ιατρικοί επισκέπτες, δάσκαλοι σε ιδιαίτερα και γυμναστές ΟΛΟΙ όσους έχω ρωτήσει συμφωνούν πως τα πράγματα στην Αθήνα είναι λες και πας σε άλλη χωρα

Δεν ξέρω ούτε έναν που να παίρνει μισθό 1700 στη Θεσσαλονίκη σε νορμάλ καθημερινη δουλεια

ΑΛΛΟ αν έχεις δικιά σου πετυχημένη εταιρεία

Που η πραγματικότητα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη δεν είναι και πολλές τέτοιες

Συν ότι ο ΠΑΟΚ, που αναλύουμε εδώ, απευθύνεται σε λαϊκά στρώματα, εργάτες, αγρότες, επαρχία. Γνωστό άλλωστε ότι άμα δεν έρθει η επαρχία η τούμπα δεν γεμίζει. Οι καφετέριες ναι.
These users thanked the author Equalizer for the post (total 3):
Taseos, Panx Romana, Ally Samagoal
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

WeWillRockYou έγραψε: Τρί 05 Μάιος 2026, 16:35 Τα 1200 ευρώ είναι κλασικό ταβάνι μισθών για την πλειονότητα του κόσμου στην Θεσσαλονίκη σε όλους τους κλάδους.
Καλά αν βάλουμε και το πόσο γηπεδικό κοινό έχει χάσει η ομάδα, γιατί χιλιάδες άτομα της ηλικιακής ομάδας 25-35 έχουν είτε φύγει στην Αθήνα, είτε στο εξωτερικό, είναι για κλάματα.
Εντωμεταξύ όταν το λαμβάνεις υπόψιν, καταλαβαίνεις γιατί έχουν πάρει την απόφαση να έχουμε τα φθηνότερα διάρκειας, αλλά οι τιμές στην μπουτίκ να μην είναι πιο φθηνές.
Ένας ακόμα παράγοντας που έχει επηρεάσει το γενικό κοινό, ναι τους 'πανηγυρτζήδες' που λέει και ο Iznogoud4 πιο πάνω, είναι τα οπαδικά επεισόδια με νεκρούς τα τελευταία χρόνια και το πως έχει συνδεθεί το όνομα του συλλόγου με δολοφόνους, εξισώνοντας όλο το φίλαθλο κοινό της ομάδας με αυτούς στα media.
Για μένα, υπάρχει ένα τεράστιο κενό του συλλόγου τα τελευταία χρόνια (συμπεριλαμβάνω ΑΣ και ΚΑΕ σε αυτό) με την σύνδεση του με την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Κάποτε αυτό το κενό το κάλυπταν μόνοι τους οι σύνδεσμοι μάλλον. Πρέπει να αρχίσουμε να ξανά βλέπουμε περισσότερες κοινωνικές δράσεις.
Είμαστε σε μια φάση που ο αθλητισμός αποτελεί μια ακόμα μορφή ψυχαγωγίας, σε μια εποχή που οι επιλογές είναι άπειρες. Για να πείσεις τον μέσο άνθρωπο να έρθει αύριο μεθαύριο στο καινούργιο σου γήπεδο (το οποίο θα θες γεμάτο όλες τις μέρες της εβδομάδας) πρέπει να φροντίσεις την γενικότερη σου εικόνα, πέρα από τον στενό κύκλο των οπαδών σου.
Συμφωνώ απόλυτα και στη διαπίστωση και στην προτροπή
τσιριγωτης

Δημοσίευση από τσιριγωτης »

Κάθεστε κ συζητάτε τι κάνει η Λίβερπουλ τάχα μου και τι κάνει η μπουτίκ κ πόσο έχει η φανέλα. Αυτα σας ενοχλούν; ;;
Δεν σας ενοχλεί η απώλεια τίτλου απο ομάδα υποδεέστερη απι σένα; ; δεν σας ενοχλεί αυτό; ;
Εγω έχω μέρες να κοιμηθώ όμορφα σκεπτόμενος την ντροπιαστική βραδιά που περάσαμε, τόσο εύκολο είναι για εσάς; ;
Τι μέγεθος θεωρείτε την ομάδα ;; κ ασχολείστε περί ανέμων και υδάτων; ;;
Να ήμασταν μικρη ομάδα να πω εντάξει, δε βαριέσαι συνηθισμένοι είμαστε στην φάπα, δεν έγινε κάτι... αλλά τώρα; ; όλα καλά; ;; κανένας άλλος προβληματισμός;;; πάρα πόσο έχει η φανέλα κτλ κτλ κτλ;
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Δεν ξέρω ρε 'σείς, ο καθένας με τα παραδείγματα που έχει και βλέπει. Βάλτε στον σπιτόγατο να δείτε πόσο πάει ένα σπίτι στην Τούμπα, μπείτε στην toyota να δείτε πόσο κάνει ένα yaris, μπείτε στην samsung ή την apple να δείτε πόσο κάνει ένα κινητό, ανοίξτε το instagram να δείτε που πάνε όλοι διακοπές και πείτε μου μετά πως γίνεται ένας άνθρωπος που έχει όλα αυτά να μην μπορεί να διαθέσει 74.90 για μια μπλούζα του ΠΑΟΚ όταν το Ralph Laurens πόλο που φοράει κοστίζει 50 στο outlet.

Πρωτεραιότητες του καθενός θα πω.

Δηλαδή εσείς μου λέτε ότι αν όλη η Θεσσαλονίκη έπαιρνε αύξηση ένα 100άρικο τον μήνα αύριο, θα γέμιζε η Τούμπα και θα ξεπουλούσε η μπουτίκ;
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

τσιριγωτης έγραψε: Τρί 05 Μάιος 2026, 18:07 Κάθεστε κ συζητάτε τι κάνει η Λίβερπουλ τάχα μου και τι κάνει η μπουτίκ κ πόσο έχει η φανέλα. Αυτα σας ενοχλούν; ;;
Δεν σας ενοχλεί η απώλεια τίτλου απο ομάδα υποδεέστερη απι σένα; ; δεν σας ενοχλεί αυτό; ;
Εγω έχω μέρες να κοιμηθώ όμορφα σκεπτόμενος την ντροπιαστική βραδιά που περάσαμε, τόσο εύκολο είναι για εσάς; ;
Να ήμασταν μικρη ομάδα να πω εντάξει, δε βαριέσαι συνηθισμένοι είμαστε στην φάπα, δεν έγινε κάτι... αλλά τώρα; ; όλα καλά; ;; κανένας άλλος προβληματισμός;;; πάρα πόσο έχει η φανέλα κτλ κτλ κτλ;
Ε και το 2004 έπρεπε όλη η Ευρώπη να κάνει χαρακίρι που το σήκωσε ο Ζαγόρ, ή να πηδήξουν όλοι οι Άγγλοι από το πλησιέστερο cliff στην θάλασσα όταν το πήρε η Λέστερ. Συμβαίνουν και αυτά και είναι η ομορφιά του σπορ. Αλλιώς θα το έλεγαν υπερατού και θα ξέραμε τον πρωταθλητή από τον Σεπτέμβριο.
These users thanked the author gika for the post (total 2):
Dimitrisou, Ally Samagoal
Dimitrisou

Δημοσίευση από Dimitrisou »

τσιριγωτης έγραψε: Τρί 05 Μάιος 2026, 18:07 Κάθεστε κ συζητάτε τι κάνει η Λίβερπουλ τάχα μου και τι κάνει η μπουτίκ κ πόσο έχει η φανέλα. Αυτα σας ενοχλούν; ;;
Δηλαδή τι να κάνουμε;όλοι σκασμενοι είμαστε αλλά θα σταματήσει η ζωή η ο ΠΑΟΚ;
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

Το τερματίσαμε με την μπουτίκ, τις τιμές και το βιοπορισμό του Βορειοελλαδίτη.

Πάμε άλλο...
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

μπράβο @embuji για το τόπικ.

Παίρνω αφορμή από την προτροπή του @Maklaz και αλλάζω το θέμα.

Προσωπικά αισθάνομαι περίεργα νιώθοντας μέσα μου τη μεταμόρφωση από οπαδό σε πελάτη. Ταυτίζομαι με το δικέφαλε μεγάλωσα και άλλαξαν πολλά, ομώς εγώ ακόμα εδώ πιστά. Αναμφισβήτητα πιστός είναι ο οπαδός, κι ο πελάτης όμως, δεν μπορεί είναι πιστός;
Μήπως να ψάχνουμε τι τους ενώνει και όχι τι τους χωρίζει;

Άραγε θα είναι καταστροφή να γεμίσει η φωλιά του δικέφαλου αετού από πελάτες, αντί από οπαδούς;

Μήπως η αλλαγή ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί χωρίς να μας ρωτήσει;

Είμαι ίσως απλώς ένας μπάρμπας που ζει περισσότερο στις μνήμες και στα ένδοξα νιάτα του, παρά στο σήμερα;

Λίγο σκόρπια και άτακτα τα ερωτήματα που θέτω, ελπίζω η συζήτηση να βάλει τα θέματα σε σειρά.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Η αλήθεια είναι πως το θέμα της κούλας και των εισιτηρίων με έχει προβληματίσει πολύ. Οι τιμές τους είναι σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές, φθηνότερο συνδέσμων 350 με καπέλο άλλα 50 για ερασιτέχνη μου είπε ένας πιτσιρικάς στη δουλειά, και όμως πάνε από επαρχία γήπεδο. Ξέρω πως η ζήτηση θα πέσει με τον χρόνο παρόλα αυτά κράτησε και κρατάει παραπάνω απ όσο περίμενα.

Αυτό που προσωπικά με εκπλήσσει περισσότερο είναι η αδυναμία της ίδιας της Θεσσαλονίκης να γεμίσει τα γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, σε μία πόλη που ο ΠΑΟΚ είναι απολύτως κυρίαρχος. Πλέον έχω καταλήξει πως οι δύο λόγοι που τα γήπεδα δεν γεμίζουν δεν είναι οικονομικοί αλλά συναισθηματικοί και ποιοτικοί. Η βία που υπάρχει γύρω από τον αθλητισμό (δεν μιλάω για μας μόνο αλλά σε εμάς έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο ίσως επειδή και η πόλη είναι πιο συναισθηματική) έχει ξενερώσει μεγάλο αριθμό κόσμου που είναι από 35 και πάνω (δηλαδή σε ηλικία ευθύνης απέναντι στην οικογένεια που δημιουργεί) και αποστασιοποιείται από το γήπεδο και παρακολουθεί την ομάδα από μακριά. Αυτό το κομμάτι συνήθως είναι και αυτό που πιθανότατα μπορεί να γεμίσει το γήπεδο ακόμα και με ακριβότερο εισιτήριο, να πληρώσει φανέλα ακόμα και αν έχει 150 ευρώ, να πάει στο εξωτερικό εκδρομή. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την πληρότητα που νιώθουν πολλοί οπαδοί επειδή πλέον δεν υπάρχουν υπαρξιακοί κίνδυνοι από τη μία λόγω Σαββίδη, εκπληρώθηκαν όνειρα (κύπελλα και πρωταθλήματα) από την άλλη, ζούμε και κάτι συναισθηματικά flat που αναφέρει και ο gika από την ομάδα για χρόνια, συν την οικονομική κατάσταση που μαζεύει την επαρχία κάπως φτάνουμε στο σήμερα. Μέσα σε αυτό πρέπει να προστεθεί ως παράγοντας και οι σύνδεσμοι που πλέον δημιουργούν αποστροφή στην πλειοψηφία του κόσμου.

Οι τιμές είναι μια χαρά στην μπουτίκ, δυστυχώς αλλού είναι το πρόβλημα. Τόσα χρόνια στο μπάσκετ οι τιμές ήταν χαμηλότερες και πάλι απούλητα ήταν τα προϊόντα. Νομίζω χάθηκε η καύλα και υπάρχει ανάγκη για να αναγεννήσει η ΠΑΕ κυρίως συναισθήματα. Αν αύριο πχ ο Σαββίδης επανενεργοποιούνταν όπως παλιά με φυσική παρουσία, όλα θα άλλαζαν και τα συναισθήματα θα χτυπούσαν κόκκινο (δεν τον κατηγορώ, αντιθέτως). Το γήπεδο θα γέμιζε και με τις λαμίες, η μπουτίκ θα ξεπουλούσε, θα ένιωθε πάλι ο οπαδός κάτι ανάμεσα σε καθήκον καύλα και αγάπη. Δεν το έχω αναφέρει ποτέ γιατί καταλαβαίνω πως ακούγεται γελοίο αλλά ακόμα και το νέο γήπεδο κρύβει κινδύνους για την ομάδα και δεν είναι κατά τη γνώμη μου η εγγύηση προόδου που πιστεύει η πλειοψηφία, αν δεν μελετηθεί προσεκτικά όλο το μάρκετινγκ που απαιτείται γύρω από αυτό. Υπάρχει στο μυαλό κίνδυνος μεγαλύτερης αποξένωσης από μερίδα του κόσμου με πρόσχημα το οικονομικό. Στο μπάσκετ το ζήσαμε για τα καλά 30 χρόνια μέχρι πέρυσι.
These users thanked the author Ιάσονας for the post:
Maklaz
embuji

Δημοσίευση από embuji »

Equalizer έγραψε: Τρί 05 Μάιος 2026, 17:04 Χαχα Ε όχι ρε φίλε

Σιγά μη την ανταγωνίζεται κιόλας

Σε ποια επαγγέλματα συμβαίνει αυτό;

Από ασκούμενοι δικηγόροι, δικαστές, ιατρικοί επισκέπτες, δάσκαλοι σε ιδιαίτερα και γυμναστές ΟΛΟΙ όσους έχω ρωτήσει συμφωνούν πως τα πράγματα στην Αθήνα είναι λες και πας σε άλλη χωρα

Δεν ξέρω ούτε έναν που να παίρνει μισθό 1700 στη Θεσσαλονίκη σε νορμάλ καθημερινη δουλεια

ΑΛΛΟ αν έχεις δικιά σου πετυχημένη εταιρεία

Που η πραγματικότητα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη δεν είναι και πολλές τέτοιες

Συν ότι ο ΠΑΟΚ, που αναλύουμε εδώ, απευθύνεται σε λαϊκά στρώματα, εργάτες, αγρότες, επαρχία. Γνωστό άλλωστε ότι άμα δεν έρθει η επαρχία η τούμπα δεν γεμίζει. Οι καφετέριες ναι.
κοιτα εγω στον κυκλο μου εχω ατομα που παιρνουνε 800 εχω ατομα που παιρνουν 2000. Αυτο που ισχυει γενικα ειναι οτι ο μισθος στην Αθηνα ειναι καλυτερος σε ολες τις δουλειες απλα οι δουλειες πουπληρωνουν πολυ καλα εδω ειναι λιγοτερες γιατι οι θεσεις εργασιας για αυτες ειναι λιγοτερες. Οι περισσοτερες μεγαλες εταιριες επιλεγουν τα κεντρικα τους να τα εχουν στην αττικη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”