ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Απάντηση

MVP

Κανένας
20
23%
Πλάκα μας κάνετε ρε;
66
77%
 
Σύνολο ψήφων: 86

Άβαταρ μέλους
GREATANASTASIOS
Δημοσιεύσεις: 946
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2009, 09:41

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από GREATANASTASIOS »

ολοι να φυγουν μονο ο Κενι τσιφτσης οτι πηγε μεσα εγραψε στο πεναλτυ πεφτει πριν σουταρει ο παικτης
για τους υπολοιπους τουριστες ενα φιλοτιμο Γερεμέγιεφ φαγωθηκαμε για Μυθου και τι ειδαμε πικρα πολυ μεγάλη ας κατσουν μαζι με τον προπονητη στον βολο ετσι και αλλοιως δεν βλέπονται τρια γκολ απο ανδρουτσο και αθανασιου ελεος α ξεχασα και απο τον φουντα.Ελεος.Αλλη μια μεγαλη πικρα απο τους μισθοφορους μας.Ο κωνσταντέλιας επαιζε.Κλειστο το τοπικ μπνο πικρα φερνει.
joss
Δημοσιεύσεις: 240
Εγγραφή: Πέμ 10 Ιούλ 2008, 02:35

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από joss »

Ο Λουτσεσκου είναι μέρος της σύγχρονης ιστορίας και θα έχει πάντα την εκτίμηση μου γιατί εκτος από προπονητής θεωρώ πως κλήθηκε- αν και δε θα πρεπε ποτέ-να καλύψει διοικητικα κενά σε μεγάλες περιόδους, φέρνοντας τίτλους.
Η άποψη μου απο πέρσι ήταν ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πιο κομβική κι εκείνη που, μετά από τις περσινές αποτυχίες , θα έδειχνε αν ο Ρουμάνος τεχνικός έπιασε ταβάνι προπονητικά η αν θα πανηγυριζαμε τουλάχιστον ένα τίτλο στα 100στα γενέθλια, φτιάχνοντας παράλληλα ομάδα επιπέδου stage cl.
Δυστυχώς αυτό είναι το ταβάνι του. Ναι μπορεί να διεκδικεί και ενδιαμεσα να παίρνει ένα τίτλο ανά πενταετία, αλλά προσωπικά δεν έχω δει καμία εξέλιξη στην ομάδα. Μπαλαρα ενάμιση μήνα και μετά το απόλυτο χάλι. Παίκτες ντεφορμέ, παίκτες τραυματίες, παίκτες με..ίωση και δε συμμαζεύεται.
Αν ζητούμενο είναι να έχεις μια ομάδα που δύο στις δέκα θα σου φέρνει τίτλο, είσαι μια χαρά.
Αν όμως θες να δεις έναν ΠΑΟΚ να ξεκινάει ως το απόλυτο φαβορί, όπου ο κανόνας θα είναι η συμμετοχή στη stage φάση του cl και ταυτόχρονα η απώλεια τίτλου μια φορά στις δέκα, τότε ο αρχιτέκτονας αλλάζει, τα υλικά αλλάζουν κατά τα 2/3 και ο ιδιοκτήτης πληρώνει. Και κάνεις υπομονή για μια σεζόν- γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα να ισχυρίζεται κανείς ότι θέλει τρία χρόνια για να κανει ομαδα είναι πίπες - και πας να τους ξεδοντιασεις όλους. Εγώ βαρέθηκα το τέλμα που βλέπω σχεδόν σε κάθε σεζόν απ το Μάρτιο κ μετά.
These users thanked the author joss for the post:
Kevin
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος
Δημοσιεύσεις: 3789
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2019, 17:00

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Αυτό που περιγράφεις σε συνθήκες κανονικού ανταγωνισμού δεν γίνεται, είναι τέτοια η φύση του αθλήματος.

Κάποτε μπορούσε να το πετύχει ο γαύρος (πλέον ούτε αυτός) σε συνθήκες όμως αθέμιτου ανταγωνισμού έχοντας πολλαπλάσιο μπάτζετ από κάθε αντίπαλο και ελέγχοντας κάθε εξωγενή παράγοντα.
These users thanked the author Σουριναμέζος for the post:
Andrew R
Dimitrisou
Δημοσιεύσεις: 2184
Εγγραφή: Τρί 31 Μάιος 2022, 17:21

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Dimitrisou »

Όλοι μας είμαστε σκασμενοι,αλλά αυτή η ανθρωποφαγία και η ισοπεδωση για τους πάντες που γίνεται τις τελευταίες ώρες είναι απίστευτη.
Καλά θα πάει αυτο.
These users thanked the author Dimitrisou for the post:
navigator11
Άβαταρ μέλους
Rexaris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 5003
Εγγραφή: Τρί 02 Μάιος 2017, 01:10
Τοποθεσία: Canada

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Rexaris »

Αφού η ομάδα δεν έβγαλε αντίδραση σήμερα, χέστηκα αν θα βγάλει στο υπόλοιπο τής σεζόν. Φουλ για τρίτοι πάμε, άσε που και δεύτεροι να βγούμε - που δεν βγαίνουμε - σιγά μην μπούμε σε ομίλους ΤσουΛου. Η χρονιά τελείωσε με καταστροφικό τρόπο εκτός αν θεωρεί κανείς την είσοδο στο Κόνφερενς επιτυχία για τον ΠΑΟΚ.

Αγαπητοί οι οπαδοί τού ΟΦΗ αλλά η διοίκησή τους μέσω των ανακοινώσεών της πριν τον αγώνα, φαίνεται να επηρέασε τελικά την διαιτησία. Τώρα που πήρε αυτό που ήθελε, στάζει μέλι για τον ΠΑΟΚ.

Επίσης οι τάχαμου τραυματισμοί που παίκτες έπεφταν μόνοι τους κάθε τρεις και λίγο ήταν αηδία. Δεν επηρέασε επειδή δόθηκε αρκετός χρόνος καθυστερήσεων και σκοράραμε σε αυτόν. Όμως αυτή η αντιαθλητική εικόνα μένει.

Από την αριστερή μας πλευρά έγιναν όλες οι φάσεις τους. Τα δυο πρώτα γκολ, το πέναλτι, το δοκάρι. Εν τω μεταξύ σε πάγκο και στο χορτάρι, οι δικοί μας κοιμόταν. Ζαφείρη και Χατσίδη, αν νιώθετε άσχημα για τις μλκίες σας που είχαν ως αποτέλεσμα το 3-2, καλώς νιώθετε άσχημα. Εμείς να δείτε πώς νιώθουμε και πώς θα συνεχίσουμε να νιώθουμε.

8 Κύπελλα - 16 χαμένοι τελικοί
0 στα 2 με μικρομεσαίες ομάδες

Όποιος φοράει την φανέλα με τον δικέφαλο θα πρέπει να την βαραίνει και όχι να την ελαφραίνει.
These users thanked the author Rexaris for the post (total 5):
Kevin, Doctor Doo, shogoon, curtis, Andrew R
Talisman
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ 15 Ιαν 2026, 05:32

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Talisman »

Χαμηλοτάβανος έγινε ο ΠΑΟΚ. Πετυχαίνει "θαύματα" για να πάρει τίτλο και δεν κουνιέται φύλλο αν χάσει τα πάντα ως φαβορί. Η σημερινή ντροπή δεν ξεπλένεται ούτε με νταμπλ του χρόνου. Δεν έχω βιώσει τέτοια αηδία για την ομάδα ποτέ ξανά στα 32 μου χρόνια. Δεν νομίζω ότι γυρνάει το έργο, κάποιοι κύκλοι έκλεισαν σήμερα και όσο το παλεύουμε ακόμα θα μικρυνουμε σε προ 2017 επίπεδα.
These users thanked the author Talisman for the post (total 8):
Rexaris, Doctor Doo, shogoon, Spike4, Kevin, Γερασίμου, st4this, vs40
San4
Δημοσιεύσεις: 714
Εγγραφή: Παρ 01 Μαρ 2024, 01:33

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από San4 »

Εκτος των αλλων, το να μιλησουμε για πιο την πιο ελαφρια φανελα πλην του συμπολιτη με 3 συνεχουμενους χαμενους τελικους απο απιθανους αντιπαλους ειναι υπερβολη; Να μιλησουμε για ομαδα που χτιζει αργα και σταθερα νοοτροπια λουζερ, πλην 2 βδομαδων, το 2024?

Ακομα και αν ειναι υπερβολη, ας ελπισουμε να νιωθουν αυτο το στιγμα αυτοι που πρεπει στην ομαδα, γιατι αν τα πραγματα μεινουν ως εχουν η παγιωση μας στη γνωριμη τεταρτη θεση δεν ειναι μακρια. Πενταετια του πολυνικη λουτσεσκου και μετραμε ενα πρωταθλημα που ηρθε με ακραια υπερβαση. Ο πηχης ειναι πολυ χαμηλα αν αυτη η πενταετια θεωρειται επιτυχημενη.
These users thanked the author San4 for the post (total 5):
Rexaris, Kevin, Spike4, Γερασίμου, smoothcriminal1926
Άβαταρ μέλους
iasoiako
Δημοσιεύσεις: 1522
Εγγραφή: Δευ 23 Δεκ 2013, 15:42

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από iasoiako »

Μερικοι μιλανε εδω μεσα για ανθρωποφαγια και για το πως φαιρονται και πραττουν οι οπαδοι.
Μεγαλυτερη μπιπ μη πω δεν εχω ακουσει.

Ο μονος λογος που θεωρησε μεγαλη ομαδα ειναι οτι εχεις λαο περιφανο που στεκεται και ακολουθαει παντου. Οταν βλεπουμε αυτο το χαλι τι θελετε να κανουμε.
Εχουν 2 μηνες τα χασαν ολα οι παικτες και οι προπονητες. Κανενας δεν τους ασκει σοβαρη κρητικη και ολα τα δεχομαστε. Ο Ιβαν ειναι καπου στο διαστημα και μονο πληρωνει τις υποχρεωσεις.

Ο Ρουμανος εχει ελαφρυντικό τον θανατο του πατερα του αλλα 2 μηνες μαλακιζεται, γιατι θα μπορουσε να τους ειχε μαστιγιο και καροτο τους παικτες.

Αλλα αυτοι που ειναι για σουτια ειναι οι βοηθοι, οι γυμναστες και το ιατρικο επιτελειο. Σημερα ολοι αυτοι πρεπει να εξαφανιστουν απο την ομαδα. Πρωτος ο βοηθος ο Ιταλος που ειναι ντιπ ασχετος. 2 χρονια πτι σοβαρη αρμοδιοτητα του εδωσαν κατεστρεψε την ομαδα.Το ιατρικο επιτελειο μετα το φετινο απο Ιανουριο και μετα ειδικα ειναι για κρεμασμα.
Ανθρωποφαγια δεν ειναι οταν ζητας ευθυνη. Επαγγελματιες ειναι πρεπει να λπγοδοτουν σε καποιον. Ολοι στο βιογραφικο γραφουν ΠΑΟΚ. Αμα θες να εισαι στον ΠΑΟΚ πρεπει να δειχνεις εργο και να πεθανεις στην προσπαθεια. Εχουμε γεμισει με ποζεραδες που μονο λενε ειμαι συον ΠΑΟΚ και η δουλεια τους τραγικη.

Μετα απο τετοια ντροπη και περσι και φετος δεν νοειται μα μην υπάρχουν ευθυνες. Αν δεν μπορουν να φυγουν απο τον ΠΑΟΚ. Ειναι δυνατον να μην εχουν ευθυνη σε ολο αυτο;

Ακου εκει ανθροποφαγια. Οχι θα κατσουμε να μας μαμανε τα ονειρα και την περιφανεια. Συο καλο ολοι τους να πανε να δουλεψουν συον αγροτικο αστερα και τον Κιλκισιακο δουλεια στον ΠΑΟΚ δεν εχουν.

Ολη αυτη η εικονα ειναι απο ελλειψη πειθαρχιας και σοβαρης κριτικης εντος ομαδας σε ολα τα επιπεδα και κλιμακια.
Ποτε η ομαδα δεν ξαναεφτασε σε επιπεδα σοβαρης δουλειας και επαγγελματισμου οπως στο πρωτου πρωταθλημα. Αυτο λειπει στον ΠΑΟΚ.

Ο Ιβαν ειναι πλεον μια αυλη φιγουρα. Ηρθε εδω με το ελικοπτερο και ειναι χαμενος.

Και στην τελικη δεν θελει αυτος να γινει πιο σκληρος; να σπασει ολο αυτο το συστημα υπαλληλισμου. Θα πρεπει να το αναλαβει ο κοσμος. Μπουκες παντου γραφεια, προπονησεις και διοικηση. Επισκεψεις και πιεση να μεγαλωσει και να γίνει αφόρητη
These users thanked the author iasoiako for the post (total 3):
Roo -4-, Kevin, Andrew R
Talisman
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Πέμ 15 Ιαν 2026, 05:32

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Talisman »

Δεν θα αλλάξει τίποτα δραστικά. Θα σου πούνε ένα "ΠΑΟΚ δε γίναμε για τους τίτλους στην τελική" ή το άλλο το θείτσικο "και ποιος είσαι ρε μεγάλε που θες κάθε χρόνο τίτλο, καλομαθημένε νεοΠΑΟΚτση" και η ζωή συνεχίζεται στον πλανήτη ΠΑΟΚ.
These users thanked the author Talisman for the post (total 2):
Τρικυμίας, vs40
Άβαταρ μέλους
Magpies4
Δημοσιεύσεις: 5654
Εγγραφή: Σάβ 27 Δεκ 2014, 04:06

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Magpies4 »

nothu έγραψε: Σάβ 25 Απρ 2026, 23:39 Η ομάδα εδώ και τρεις μήνες παίζει σε τέμπο κλανει ο πεθαμένος.
Όντως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εντάσεις. Ίσως να δικαιολογεί γιατί πάμε πάντα δεύτεροι στη μπάλα, τα πολλά φάουλ που κάνουμε, τις φάσεις που δέν δημιουργούμε. Απλά παίζουμε ένα αργό πάσινγκ γκέιμ. Υπάρχει θέμα στο γύμνασμα, στις προπονήσεις η ακόμα και στην νοοτροπία των παιχτών στην προπόνηση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ΤΔ να βρεί την ρίζα του κακού. Πιστεύω οτι σε κάποια φάση ο Γιώργης θα επέμβη. Δεν γίνεται διαφορετικά.
Άβαταρ μέλους
shogoon
Δημοσιεύσεις: 2076
Εγγραφή: Σάβ 04 Οκτ 2008, 08:47

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από shogoon »

TylerDurden έγραψε: Κυρ 26 Απρ 2026, 00:21 Αυτό που μας λείπει σαν οργανισμός είναι η κυνικότητα και το κρύο αίμα. Αγαπησιάρηδες και αγαθοψώληδες είμαστε.
Πολύ άσχημο χαρακτηριστικό για σωματείο που θέλει να κάνει συνεχώς πρωταθλητισμό.
Κοιμήθηκα μετά από ώρες με το ζόρι. Τα είπες όλα φιλε. Εδώ μιλάμε ακόμα για πινελιές!!! οι μεγάλες ομάδες αλλάζουν και τα πλακάκια και εμείς ονειρευόμαστε ενδεκάδα με Οζντοεφ Τάισον κτλ. Όχι ότι είναι κακοι παίκτες απλά πλέον δεν μπορούν να σου δώσουν κάτι παραπάνω για να ανέβεις σκαλοπάτι. Είμαστε αγαπησιαρηδες οι ατιμοι. Ο Μπισεβαρ αφού τον παρακαλούσαμε να υπογράψει μετά σταμάτησε το ποδόσφαιρο ουσιαστικά.
These users thanked the author shogoon for the post:
Rexaris
Άβαταρ μέλους
Athens
Δημοσιεύσεις: 5579
Εγγραφή: Κυρ 25 Οκτ 2009, 21:25

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Athens »

ευτυχως που δεν τραυματιστηκε και ο Ραζβαν με το πηγαινε ελα στον παγκο...την γλιτωσε την θλαση....
Άβαταρ μέλους
aivas19
Δημοσιεύσεις: 17852
Εγγραφή: Δευ 27 Απρ 2020, 23:20

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από aivas19 »

Talisman έγραψε: Κυρ 26 Απρ 2026, 03:31 Χαμηλοτάβανος έγινε ο ΠΑΟΚ. Πετυχαίνει "θαύματα" για να πάρει τίτλο και δεν κουνιέται φύλλο αν χάσει τα πάντα ως φαβορί. Η σημερινή ντροπή δεν ξεπλένεται ούτε με νταμπλ του χρόνου. Δεν έχω βιώσει τέτοια αηδία για την ομάδα ποτέ ξανά στα 32 μου χρόνια. Δεν νομίζω ότι γυρνάει το έργο, κάποιοι κύκλοι έκλεισαν σήμερα και όσο το παλεύουμε ακόμα θα μικρυνουμε σε προ 2017 επίπεδα.
Ε άλλαξε ομάδα
These users thanked the author aivas19 for the post:
Apil44
Άβαταρ μέλους
aivas19
Δημοσιεύσεις: 17852
Εγγραφή: Δευ 27 Απρ 2020, 23:20

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από aivas19 »

iasoiako έγραψε: Κυρ 26 Απρ 2026, 04:01 Μερικοι μιλανε εδω μεσα για ανθρωποφαγια και για το πως φαιρονται και πραττουν οι οπαδοι.
Μεγαλυτερη μπιπ μη πω δεν εχω ακουσει.

Ο μονος λογος που θεωρησε μεγαλη ομαδα ειναι οτι εχεις λαο περιφανο που στεκεται και ακολουθαει παντου. Οταν βλεπουμε αυτο το χαλι τι θελετε να κανουμε.
Εχουν 2 μηνες τα χασαν ολα οι παικτες και οι προπονητες. Κανενας δεν τους ασκει σοβαρη κρητικη και ολα τα δεχομαστε. Ο Ιβαν ειναι καπου στο διαστημα και μονο πληρωνει τις υποχρεωσεις.

Ο Ρουμανος εχει ελαφρυντικό τον θανατο του πατερα του αλλα 2 μηνες μαλακιζεται, γιατι θα μπορουσε να τους ειχε μαστιγιο και καροτο τους παικτες.

Αλλα αυτοι που ειναι για σουτια ειναι οι βοηθοι, οι γυμναστες και το ιατρικο επιτελειο. Σημερα ολοι αυτοι πρεπει να εξαφανιστουν απο την ομαδα. Πρωτος ο βοηθος ο Ιταλος που ειναι ντιπ ασχετος. 2 χρονια πτι σοβαρη αρμοδιοτητα του εδωσαν κατεστρεψε την ομαδα.Το ιατρικο επιτελειο μετα το φετινο απο Ιανουριο και μετα ειδικα ειναι για κρεμασμα.
Ανθρωποφαγια δεν ειναι οταν ζητας ευθυνη. Επαγγελματιες ειναι πρεπει να λπγοδοτουν σε καποιον. Ολοι στο βιογραφικο γραφουν ΠΑΟΚ. Αμα θες να εισαι στον ΠΑΟΚ πρεπει να δειχνεις εργο και να πεθανεις στην προσπαθεια. Εχουμε γεμισει με ποζεραδες που μονο λενε ειμαι συον ΠΑΟΚ και η δουλεια τους τραγικη.

Μετα απο τετοια ντροπη και περσι και φετος δεν νοειται μα μην υπάρχουν ευθυνες. Αν δεν μπορουν να φυγουν απο τον ΠΑΟΚ. Ειναι δυνατον να μην εχουν ευθυνη σε ολο αυτο;

Ακου εκει ανθροποφαγια. Οχι θα κατσουμε να μας μαμανε τα ονειρα και την περιφανεια. Συο καλο ολοι τους να πανε να δουλεψουν συον αγροτικο αστερα και τον Κιλκισιακο δουλεια στον ΠΑΟΚ δεν εχουν.

Ολη αυτη η εικονα ειναι απο ελλειψη πειθαρχιας και σοβαρης κριτικης εντος ομαδας σε ολα τα επιπεδα και κλιμακια.
Ποτε η ομαδα δεν ξαναεφτασε σε επιπεδα σοβαρης δουλειας και επαγγελματισμου οπως στο πρωτου πρωταθλημα. Αυτο λειπει στον ΠΑΟΚ.

Ο Ιβαν ειναι πλεον μια αυλη φιγουρα. Ηρθε εδω με το ελικοπτερο και ειναι χαμενος.

Και στην τελικη δεν θελει αυτος να γινει πιο σκληρος; να σπασει ολο αυτο το συστημα υπαλληλισμου. Θα πρεπει να το αναλαβει ο κοσμος. Μπουκες παντου γραφεια, προπονησεις και διοικηση. Επισκεψεις και πιεση να μεγαλωσει και να γίνει αφόρητη
Αρα αν πιεζε με μπουκες ο κοσμος τον Φλεβαρη θα παιρναμε πρωταθλημα; Ε οκ τι κάθονται;
Άβαταρ μέλους
Τρικυμίας
Δημοσιεύσεις: 916
Εγγραφή: Σάβ 17 Ιαν 2015, 23:24

Re: ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-3 Τελικός κυπέλλου Ελλάδας 25-26, MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Τρικυμίας »

Talisman έγραψε: Κυρ 26 Απρ 2026, 04:16 Δεν θα αλλάξει τίποτα δραστικά. Θα σου πούνε ένα "ΠΑΟΚ δε γίναμε για τους τίτλους στην τελική" ή το άλλο το θείτσικο "και ποιος είσαι ρε μεγάλε που θες κάθε χρόνο τίτλο, καλομαθημένε νεοΠΑΟΚτση" και η ζωή συνεχίζεται στον πλανήτη ΠΑΟΚ.
Ισχύει δυστυχώς. Παίρνουν ένα υγιές συναίσθημα, να αγαπάς την ομάδα σου ο,τι και αν γίνει, και το διαστρεβλώνουν. Εδώ όμως η σφαλιάρα παραήταν δυνατή και το πρόβλημα δεν κρύβεται. Στο κύπελλο λέγαμε ότι τον 20ό αιώνα παίζαμε με δύσκολους αντιπάλους, εντός Αττικής, με εχθρική διαιτησία, με μεγαλύτερη καταπόνηση για την ομάδα και τον κόσμο. Στους χαμένους τελικούς του 21ου αιώνα:

-το 14 είπαμε ότι κατεβήκαμε Αθήνα και παίξαμε με τον "δυνατό πράσινο", που όμως έναν χρόνο πριν έχασε την Ευρώπη εξωαγωνιστικά και κανονικά έπρεπε να υποβιβαστεί
- το 22 τα ρίξαμε στον Λάοθ, που όντως έδωσε μούφα πέναλτι, αλλά ήδη ο πράσινος και το ΟΑΚΑ είχαν απομυθοποιηθεί και η δικαιολογία κάλυπτε τη φάση του γκολ, όχι όλο το παιχνίδι
- το 23 είπαμε ότι πέσαμε στην καλή χρονιά της κίτρινης, μπάλα είναι, και αυτοί παίζουν κτλ
- το 26 φτάσαμε να είμαστε θεωρητικό φαβορί σε τελικό εκτός Αττικής, όπου ο αντίπαλος ταξίδεψε περισσότερο, με διαιτησία που δεν σε εμπόδισε (κάτι χέρια του Νους ή αποκρούσεις στη γραμμή όντως δεν τα έδειξε η συνδρομητική που φανερά γούσταρε την ήττα μας αλλά πρώτον μην ξεχνάτε ότι και ορισμένοι δικοί μας νόμιζαν ότι ελέγχουν τη διαιτησία, δεύτερον δεν έπαιζες με ποκ) και χάνεις με τριάρα, ανατροπή και γκολ - πέναλτι στη μοναδική φορά που ο αντίπαλος πάτησε περιοχή σε εβδομηνταπέντε λεπτά αγωνιστικου χρόνου (60-90 + 15 λεπτά καθυστερήσεις + 30 λεπτά παράτασης).

Δικαιολογίες τέλος. Δεν υπάρχει ούτε μία, ούτε καν η δικαιολογία ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Μπράβο τους, άξιοι κτλ (η διοίκηση και πολλοί παίχτες είναι κλασικοί κουτοπόνηροι που βρίσκουμε με το κιλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά το προσπερνάμε λόγω του όντως συμπαθητικού κόσμου τους) αλλά η διαφορά είναι χαώδης. Ένας μέτριος ΠΑΟΚ θα κέρδιζε ήδη από την κανονική διάρκεια.

Το ίδιο πάθαμε με το ΤσουΛου, που προσωπικά ζω και χωρίς αυτό αλλά δεν παύει να είναι ένας στόχος: Μέχρι το 2019 λέγαμε ότι δεν τα καταφέραμε το 11, το 13, το 16, το 18, το 19, γιατί μας τύχαινε Άγιαξ και Μπενφίκα και η καλή τότε, γερμανική Σάλκε. Ήρθε η Κράσνονταρ το 2020, ενώ πριν είχαμε αποκλείσει την Μπενφίκα χάρη και στη μοναδική χρονιά που όλοι οι προκριματικοί πλην του τελευταίου ήταν μονοί, και το παραμύθι τελείωσε. Το 24 η Μάλμε επιβεβαίωσε το μοτίβο.
Το 2020 σκεφτήκαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι στάσιμος μεν, σε υψηλό επιπεδο δε, με ευκατάστατο ιδιοκτήτη που τον κυνηγάει το κράτος, με ακαδημίες που βγάζουν παίχτες κτλ. Το 2026, με πέντε χρόνια λειτουργίας του υπάρχοντος μοντέλου, ομάδα δουλεμένη με τον ίδιο προπονητή αλλά και ανταγωνισμό να ανακάμπτει, συνειδητοποιούμε πόσο πίσω μείναμε, να αρκούμαστε στο κλασικό καλό δίμηνο και από εκεί και πέρα τίποτα.

Μας τύφλωσε το θαύμα του 2024, που ήρθε επειδή δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται έτυχε, δεν πέτυχε, να μην έχουμε πολλούς τραυματισμούς και να βγει το ροτέισο, με αποτέλεσμα να επανερχόμαστε γρήγορα στις στραβές και να εκμεταλλευτούμε μια μοναδική συγκυρία για την οποία θα μιλάμε χρόνια και δίκαια θα λέμε για το πιο μάγκικο, όχι τόσο γιατί ήρθε με 4/4 ντέρμπι αλλά κυρίως γιατί ήρθε με διοίκηση απούσα (πλην Γκαγκάτση που έχτιζε) και ομάδα με την ίδια αποτυχημένη συνταγή του 22 και του 23 και του 25 και του 26.

Ο Λουτσέσκου είναι αυτός που είναι, ο πιο πετυχημένος και ταυτόχρονα ο πιο αποτυχημένος και σίγουρα αυτός που παράτησε η διοίκηση στο πόδι της. Η πρώτη του θητεία, διετής, έφερε το απόλυτο 4/4 σε τίτλους αγωνιστικά και μουντζουρες στην Ευρώπη που εύκολα προσπεράστηκαν. Είχε ρόστερ, διοίκηση, όλα τα εργαλεία στα χέρια του. Η δεύτερη θητεία του, πενταετής, ήταν διαφορετική: στάθηκε τελείως μόνος του πολλές φορές, συχνά χωρίς το ρόστερ που ήθελε, να κάνει δέκα διαφορετικές δουλειές ενώ ταυτόχρονα πολεμούσε τους εξωτερικούς εχθρούς (που άρχισαν από ένα σημείο και μετά να στοχοποιούν ειδικά αυτόν) αλλά και τις εμμονές του (αλλαγές σε συγκεκριμένο λεπτό - δευτερόλεπτο του αγώνα, κόλλημα με συγκεκριμένους παίχτες, παλιότερα κόλλημα και με το σύστημα ή κατά της χρήσης νέων παιχτών κτλ). Ήταν ο αρχιτέκτονας του 2024 αλλά όλες τις άλλες χρονιές βλέπαμε ακριβώς το ίδιο έργο.

Η διοίκηση χρειάζεται να αλλάξει μοντέλο λειτουργίας, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς. Ο προπονητής χρειάζεται να αλλάξει τελείως γιατί έδωσε ο,τι μπορούσε και τον ευχαριστούμε γι' αυτό, θα είναι πάντα η γάτα ρουμάνικια που πέρασε όσα δεν πέρασαν όλοι οι προηγούμενοι προπονητές του ΠΑΟΚ μαζί. Όσο για παίχτες, εκεί παίζει και να είναι το πιο "εύκολο" εφόσον αλλάξουν τα υπόλοιπα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κύπελλο Ελλάδος”