8. Soualiho Meïté

Απάντηση
renegade
Δημοσιεύσεις: 18680
Εγγραφή: Κυρ 27 Ιαν 2019, 12:49

Re: 8. Soualiho Meïté

Δημοσίευση από renegade »

giapas έγραψε: Τετ 15 Απρ 2026, 20:19
renegade έγραψε: Τετ 15 Απρ 2026, 18:07 Αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό απόψεων όπως αυτή του γιαπας

Είναι σαν να παίρνεις μία mercedes 150.000, να την ξεμουνιάζεις, να μη της κάνεις τα απαραίτητα service, να την έχεις με τα ίδια λάδια 50.000 χιλιόμετρα... και μετά την αβαρία να σου φταίει το αυτοκίνητο
Νόμιζα ήταν προφανές αλλά εννοώ ότι ο συνδυασμός Λουτσέσκου - Μειτε θεωρώ δε θα είναι καλος για την ομάδα απο το καλοκαίρι και μετά.
Σαφώς και 100% υπεύθυνος ειναι ο Λουτσέσκου με τη προβληματική διαχείριση στο παίκτη που οδήγησε Φλεβάρη μήνα να έχει ήδη πιάσει το μαξιμουμ των λεπτών που έχει παίξει σε άλλες χρονιές. Από την άλλη , ο τραυματισμός και ο χρόνος αποκατάστασης του παίκτη δείχνει ότι πρόκειται για mercentes βέβαια , αλλά αρκετά επιβαρυμένη.

Με δεδομένο ότι σωματικά ο Γάλλος δε θα γίνεται καλύτερος χρόνο με το χρόνο και ταυτόχρονα ο Λουτσέσκου βασίζεται πάνω του σε βαθμό παθολογικής εξάρτησης και δε θα βρει εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού , θεωρώ καλύτερα το καλοκαιρί να βρούμε ένα νεότερο βασικό 6αρο8ρι και να χτίσουμε πάνω εκεί. Να πάρει το συμβόλαιο και το ρόλο του Μειτε και να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού .
Να χτίσουμε σε κάτι πιο στέρεο.

Δε ξέρω , σου φαίνεται παράξενο το σκεπτικό;
Θεωρείς ότι το καλοκαίρι για παράδειγμα θα επανέλθει ο Γάλλος και του χρόνου θα γαζώνει όλη τη χρονιά με Λουτσέσκου;
Το μόνο δεδομένο είναι ότι δεν ξέρουμε τι πραγματικά έχει ο παίχτης, τι το προκάλεσε και τι το επιβάρυνε.
Από κει και πέρα ποτέ δεν είναι λύση να παραμερίσεις ένα όπλο σου. Η λύση είναι να βρεθεί τρόπος ώστε η ομάδα και προπονητής να πάρουνε το μέγιστο αποτέλεσμα.
Το ότι ο παίχτης έβγαλε κάποιο πρόβλημα αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον ακολουθεί για πάντα.
Σκοπός είναι ένα μαθαίνουμε από τα λάθη μας και όχι να τα μεγιστοποιούμε
Λύσεις υπάρχουνε. Η πιο απλή για παράδειγμα είναι φέρνεις ένα ντάγκλας αγκούστο στην θέση του καμαρά. Έναν παίκτη δηλαδή που μπορεί να παίξει και μαζί με τον γάλλο αλλά και στην θέση του όταν αυτός λείπει, με σχεδόν παρόμοια επιτυχία... ή τουλάχιστον με εμπιστοσύνη από τον προπονητή ( κάτι που κακώς δεν είχανε παίκτες όπως ο μπιάνκο)
Okay αυτό που έγινε φέτος συμβαίνει. Ρισκάραμε και δεν μας βγήκε.
Άλλες φορές μας είχε βγει
Σίγουρα δεν είναι λόγος για να τα καταστρέψουμε όμως όλα... ακόμα και αν στο τέλος αυτό είναι ο λόγος που θα χάσουμε το πρωτάθλημα.
Μακάρι κάθε χρονιά μας να είναι σαν τη φετινή...λέω εγώ τώρα

Όσο για τον προπονητή... και επειδή ήσουνα ένας εκ των αρχηγών της λουτσέσκου FC, απομονώ ότι οι προπονητές είναι ένα πακέτο διαφόρων χαρακτηριστικών.
Όταν λες μου αρέσει ή δεν μου αρέσει ένας προπονητής αναφέρεσαι σε ολόκληρο το πακέτο του. Ζυγίζεις καμεμονωμένα χαρακτηριστικά και βγάζεις την απόφασή σου.
Δεν γίνεται να λες σε λατρεύω επειδή παίζουμε μπαλάρα αλλά σε μισώ επειδή δεν πολυπιστεύεις στους νεαρούς.
Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του γαλού και την διαχείριση αυτουνού και κάποιον άλλων όπως πχ tyson, μπαμπα κτλ
Δεν γίνεται για παράδειγμα να λέω ότι θέλω τη μεθοδικότητα την εργατικότητα την προσοχή στη λεπτομέρεια του λουτσέσκου αλλά θέλω και την τάση ανάδειξης ταλέντων του μπολονι και την παρέμβατικότητα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του αναστασιάδη.
Η ουσία είναι ότι στο τέλος της ημέρας παντρεύεσαι ολόκληρο το πακέτο. Μπορείς να αποδεχθείς αυτά που δεν σου αρέσουν?

Ολοκληρώνοντας και αφού διάβασα και τα υπόλοιπα που έγραψες μπορώ να πω ότι το όλο σου σκεπτικό βασίζεται σε κάτι απόδεδειγμένα εσφαλμένο.
Το " δεν θα έχουμε τον μεϊε , άρα ο προπονητής θα ψάξει κάτι διαφορετικό να παίξει" αποδείχτηκε μετά τη σεζόν του πρωταθλήματος ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ήταν και ο λόγος της τεράστιας κατρακύλας εκείνη τη σεζόν.
Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι διώξουμε τον Μείτε να φέρουμε ακόμα έναν που είναι κοντά σε αυτό που χρειάζεται ο προπονητής στο κέντρο
George Best4
Δημοσιεύσεις: 806
Εγγραφή: Τετ 16 Ιούλ 2025, 14:49

Re: 8. Soualiho Meïté

Δημοσίευση από George Best4 »

Δεν ξέρω γιατί γράφονται τέτοιες απόψεις εδώ μέσα.
Θα μπορουσα να το καταλάβω αν το έλεγε δημοσιογράφος.
Ξέρετε πάντα θα πούνε μια μαλακιά που θα ξεσηκώσει αντιδράσεις, για τον ντόρο, για να προκαλέσουν, για να ακουστούν, για να βγάλουν το ψωμάκι τους.

Στον ΠΑΟΚ λείπουν τόσα βασικά γρανάζια που έχει στηριχτεί το παιχνίδι του τόσο καιρό.
Έχει ήδη αναγκαστεί η ομάδα να παίζει διαφορετικά.

Οπότε δε στέκει καν σαν επιχείρημα ότι δεν έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να επιβιώσει και μερικοί δεν το νιώθετε και θεωρείτε ότι θα έρθει άλλος προπονητής και ο Καμαρά θα γίνει Μπελινγχαμ.

Πέρυσι οι ίδιοι λέγατε γιατί δεν δοκιμάζει τον Θυμιανη...

Κάπου λιγο να σταματήσουμε παιδιά τις βλακεις. Ο Θυμιανης δεν παίζει για τους ίδιους λόγους που στον Παναθηναϊκό δεν έπαιζε ο Νίκας και στον γαύρο ο Ανδρούτσος κτλ.Αυτα για πέρυσι.

Ο Μεϊτε είναι αναντικατάστατος επειδή είναι 10 επίπεδα πάνω από τα άλλα χαφ. Ας ερχόταν ο Ζαφείρης το καλοκαίρι να είχαμε επιλογές.

Από εκεί και πέρα αυτά που αναφέρονται για Μεϊτε Λουτσεσκου κτλ δεν είναι απόψη, είναι ΜΑΛΑΚΙΑ.

Λες και η χρονιά έχει πάει ιδανικά τόσο για την ομάδα και για τον προπονητή.
Λες και έχουμε ρόστερ με τρομερές επιλογές.
Λες και τόσα χρόνια καλύπτονται τα θέλω του προπονητή.
Λες και δεν ξέραμε την ποιότητα του Μεϊτε τόσο καιρό, περιμέναμε να τον χάσουμε (για 2η φορά) για να τον εκτιμήσουμε...

Πέρυσι καλοκαίρι έφταιγε ο Λουτσεσκου που επέμενε στον Μεϊτε που δεν ερχόταν και δεν μπορούσε να καλυφθεί με αυτούς που του πρότειναν...(Ω θεέ τι παιχταρας ο Μπακαγιοκο)

Φέτος έφταιγε ο Λουτσεσκου που τον έβαζε και έπαιζε.

Τώρα φταίει και ο Μειτε που τραυματίστηκε.
giapas
Δημοσιεύσεις: 11492
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 10:49

Re: 8. Soualiho Meïté

Δημοσίευση από giapas »

@renegade ,
σαφώς και θεωρώ το Λουτσέσκου πολύ καλό προπονητή που φτάνει και περισσεύει για να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα.
Τα θετικά του είναι πολύ πιο ουσιαστικά από τα αρνητικά του και συνεχίζω να είμαι από τους ένθερμους υποστηρικτές. Αν ήταν στο χέρι μου θα τον είχα για τα επόμενα 10 χρόνια στην ομάδα.

Όμως μετά από χρόνια τριβής μέσα εδώ και παρατήρησης της ομάδα με όσο πιο κρύο αίμα μπορώ να έχω, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει στοχευμένη επέμβαση/παρέμβαση από πλευράς της ομάδας σε κάποιους τομείς.
Ποιοι είναι αυτοί οι τομείς , πόσο στοχευμένη θα είναι η επέμβαση και με πιο τρόπο θα αντιδράσει ο προπονητής δε ξέρω.
Αλλά έχω καταλήξει ότι η ψυχοσύνθεση του Λουτσέσκου είναι τέτοια που δε μπορεί να σχεδιάσει μακροπρόθεσμα ούτε να πεις θα του αφήσω τα κλειδιά της ομάδας και θα μείνω παρατηρητής. Η ιστορία αυτό έχει δείξει.

Αν δε γίνεται το παραπάνω και το ερώτημα καταλήξει στο έτσι είμαι , take it or leave it, προσωπικά μένω στην αρχική μου θέση και λέω Λουτσέσκου ή τανκς. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε βλέπω τα στραβά και δε θα ήθελα να τα διορθώσω.

Κι αν έγραψα κάτι υπερβολικό για το Μειτε είναι γιατί δε θέλω να γίνει ο επόμενος Μπισεσβαρ. Γιατί εκεί βλέπω να καταλήγουμε , θα βρεθούν να κάνουν απολογισμό το καλοκαίρι και η δικαιολογία θα είναι "Μα έλειπε ο Μειτε" . Ε δε θέλω ομάδα τόσων εκατομμυρίων να εξαρτάται ακραία από το Μειτε. Και υποπτεύομαι ότι ο τρόπος παιχνιδιού που εξυπηρετείται από χαφ όπως ο Μειτε ακυρώνουν κάπως τα θετικά στοιχεία του Ζαφείρη και του Ντέλια.

Θα δείξει , αλλά είμαι προβληματισμένος για το πως θα στηθεί η ομάδα απο εδώ και πέρα.
These users thanked the author giapas for the post (total 2):
renegade, Patron
renegade
Δημοσιεύσεις: 18680
Εγγραφή: Κυρ 27 Ιαν 2019, 12:49

Re: 8. Soualiho Meïté

Δημοσίευση από renegade »

" σαφώς και θεωρώ το Λουτσέσκου πολύ καλό προπονητή που φτάνει και περισσεύει για να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα."
Μας αρκεί αυτό? Δηλαδή μοναδικός στόχος του συλλόγου είναι να κάνει πρωταθλητισμός στην ελλάδα?


" Αν δε γίνεται το παραπάνω και το ερώτημα καταλήξει στο έτσι είμαι , take it or leave it, προσωπικά μένω στην αρχική μου θέση και λέω Λουτσέσκου ή τανκς"
Ίσως εδώ να βρίσκεται η μεγαλύτερη διαφορά μας σε θέματα φιλοσοφίας.
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να θέσει μία συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία και στρατηγική και να έχει στελέχη που εργάζονται αποκλειστικά πάνω σε αυτό το στόχο.


"θα βρεθούν να κάνουν απολογισμό το καλοκαίρι και η δικαιολογία θα είναι "Μα έλειπε ο Μειτε"

Θέλω να πιστεύω ότι κανένας δεν έχει την διάθεση για να βρει μία το σωφτινίδη δικαιολογία σε οποιαδήποτε αποτυχία. Προσωπικά βέβαια δεν θεωρώ αποτυχία αν χάσουμε το πρωτάθλημα για δύο τρεις βαθμούς.


Και τέλος κάτι που θα πρέπει να έχουμε όλοι μας υποψή μας είναι ένας σχεδόν νόμος στο ποδόσφαιρο.
Όσα περισσότερα χρόνια βρίσκεται ένας προπονητής στον πάγκο μιας ομάδας τόσο μεγαλύτερος χρόνος χρειάζεται μετά την φυγή του ώστε να απογαλακτιστεί η ομάδα από τον προηγούμενο προπονητή.
Και ήδη βρισκόμαστε στο 5ο έτος.. και αν ολοκληρώσει το συμβόλαιό του θα μιλάμε για 8 8 σεζόν στα τελευταία 10 χρόνια.
Ειδικά ένας οργανισμός όπως ο ΠΑΟΚ θα υποφέρει
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”