ΠΑΟΚ είμαι χάρε μου, την ψυχή μου πάρε μου
Re: ΠΑΟΚ είμαι χάρε μου, την ψυχή μου πάρε μου
μάγκες μου τα πράγματα όλο και χειρότερα θα γίνονται, μην αυταπατάστε
η πορεία της κοινωνίας μας πάει με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό και ο γκρεμός είναι ο μηδενισμός της αξίας της ανθρώπινης ζωής
η ακραία βία και ο φόνος έχουν μπολιαστεί για τα καλά στα μυαλά των περισσότερων και έχουν γίνει συνήθεια
να ξέρετε ότι αυτά που συναντάω 17 χρόνια τώρα ως εκπαιδευτικός είναι τρομακτικά και δυσοίωνα
για μένα η παντελής έλλειψη παιδείας, η έλλειψη εποπτείας των ανηλίκων από τους γονείς και η ατιμωρησία όταν παραβαίνονται οι νόμοι (ακόμα και οι κανόνες στα σχολεία), οδηγούν σε μια τάση των νέων προς παραβατικότητα άνευ προηγουμένου
υγ. δεν είναι οι σύνδεσμοι το πρόβλημα. υπάρχουν σύνδεσμοι μικρότεροι/της επαρχίας που μια χαρά παρεΐστικα λειτουργούν και είναι υπό την εποπτεία 40άρηδων 45άρηδων.
δυστυχώς στις μεγαλουπόλεις οι σύνδεσμοι γίνονται γκέτο αμυαλων άγουρων 20άρηδων με τα όποια αποτελέσματα, όπου οι συζητήσεις δεν είναι για τα τεκτενόμενα της ομάδας, αλλά για ξύλο, ουσίες και φυλακές
η πορεία της κοινωνίας μας πάει με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό και ο γκρεμός είναι ο μηδενισμός της αξίας της ανθρώπινης ζωής
η ακραία βία και ο φόνος έχουν μπολιαστεί για τα καλά στα μυαλά των περισσότερων και έχουν γίνει συνήθεια
να ξέρετε ότι αυτά που συναντάω 17 χρόνια τώρα ως εκπαιδευτικός είναι τρομακτικά και δυσοίωνα
για μένα η παντελής έλλειψη παιδείας, η έλλειψη εποπτείας των ανηλίκων από τους γονείς και η ατιμωρησία όταν παραβαίνονται οι νόμοι (ακόμα και οι κανόνες στα σχολεία), οδηγούν σε μια τάση των νέων προς παραβατικότητα άνευ προηγουμένου
υγ. δεν είναι οι σύνδεσμοι το πρόβλημα. υπάρχουν σύνδεσμοι μικρότεροι/της επαρχίας που μια χαρά παρεΐστικα λειτουργούν και είναι υπό την εποπτεία 40άρηδων 45άρηδων.
δυστυχώς στις μεγαλουπόλεις οι σύνδεσμοι γίνονται γκέτο αμυαλων άγουρων 20άρηδων με τα όποια αποτελέσματα, όπου οι συζητήσεις δεν είναι για τα τεκτενόμενα της ομάδας, αλλά για ξύλο, ουσίες και φυλακές
- These users thanked the author danirifle for the post (total 10):
- Eagle1980, st4this, Dimitrisou, Ιάσονας, leomatos88, DamoN, paokkerkir, horkokos4, Montrealiotis, mpafos4
Περίμενα και ακόμα περιμένω, απέχοντας συνειδητά από κάθε είδους πράξεις ή τυπάκια που βρωμιζουν την καθημερινότητα μας, την ζωή μας, τις οικογένειες μας, την ομάδα μας, τα πάντα μας.
Σε πρώτη ανάγνωση, ενας άνθρωπος σκότωσε έναν άλλο άνθρωπο, εγώ σκουπίδι δεν θα γίνω εργαλειοποιώντας και βάζοντας ταμπέλες στους πάντες μέσα από ένα τόσο φρικτό γεγονός για την εκμετάλλευση του και μόνο.
Σε δεύτερη ανάγνωση και αφού πρώτα εξαλείψουμε το πρώτο, η κοινωνία που ζούμε είναι βαθιά άρρωστη, η κατρακύλα στην οποία έχουμε ευθύνη και εμείς δεν έχει τελειωμό. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να βρει την ίαση γιατί έτσι βολεύει κάθε φορά, τα βλέμματα στρέφονται αλλού είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.
Η εξάλειψη όλων αυτών είναι πολυεπίπεδη, δεν γίνεται να πάμε στο επίπεδο 5 χωρίς να περάσουμε πρώτα από όλα τα προηγούμενα, ούτε να φτάσουμε στο επίπεδο 6 απευθείας διορθώνοντας το, ψευδώς νομίζοντας ότι τα φτιάξαμε όλα "μόνοι μας".
Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν θέλουμε πραγματικά την αλλαγή και κάθε φορά πράττουμε κατά το δοκούν.
Το ξέρω ότι είναι στάλα στον ωκεανό, αλλά τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού. Μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν και να νιώσουν αυτό που περνάνε τώρα το οποίο θα τους ακολουθεί για πάντα.
Σε πρώτη ανάγνωση, ενας άνθρωπος σκότωσε έναν άλλο άνθρωπο, εγώ σκουπίδι δεν θα γίνω εργαλειοποιώντας και βάζοντας ταμπέλες στους πάντες μέσα από ένα τόσο φρικτό γεγονός για την εκμετάλλευση του και μόνο.
Σε δεύτερη ανάγνωση και αφού πρώτα εξαλείψουμε το πρώτο, η κοινωνία που ζούμε είναι βαθιά άρρωστη, η κατρακύλα στην οποία έχουμε ευθύνη και εμείς δεν έχει τελειωμό. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να βρει την ίαση γιατί έτσι βολεύει κάθε φορά, τα βλέμματα στρέφονται αλλού είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.
Η εξάλειψη όλων αυτών είναι πολυεπίπεδη, δεν γίνεται να πάμε στο επίπεδο 5 χωρίς να περάσουμε πρώτα από όλα τα προηγούμενα, ούτε να φτάσουμε στο επίπεδο 6 απευθείας διορθώνοντας το, ψευδώς νομίζοντας ότι τα φτιάξαμε όλα "μόνοι μας".
Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν θέλουμε πραγματικά την αλλαγή και κάθε φορά πράττουμε κατά το δοκούν.
Το ξέρω ότι είναι στάλα στον ωκεανό, αλλά τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού. Μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν και να νιώσουν αυτό που περνάνε τώρα το οποίο θα τους ακολουθεί για πάντα.
- These users thanked the author Maklaz for the post (total 6):
- Dimitrisou, Ριαν_Καπαγιαννιδης, Ιάσονας, TylerDurden, leomatos88, horkokos4
-
Dimitrisou
Εχοντας εκπαιδευτικο στην οικογενεια και απο αυτα που ακουω απο αυτον για την καθημερινοτητα στα σχολεια δυστυχως και εγω αυτη την αποψη εχω διαμορφωσει..danirifle έγραψε: Σάβ 14 Μαρ 2026, 12:15 μάγκες μου τα πράγματα όλο και χειρότερα θα γίνονται, μην αυταπατάστε
Δεν υπαρχει ουτε σωτηρια ουτε γυρισμος..
Οσο για το ΥΓ, στην επαρχια θα πας στον συνδεσμο να δεις το παιχνιδι ,θα πας την εκδρομη σου αλλα την δευτερα θα εισαι για καφε με τους ανθρωπους απο τους συνδεσμους των αλλων ομαδων γιατι με αυτους μεγαλωσες και ειναι φιλοι και γνωστοι σου..τα πραγματα ειναι πιο αγνα..
Στις μεγαλουπολεις δυστυχως οι συνδεσμοι εχουν χασει την αθλητικη τους ταυτοτητα σε μεγαλο βαθμο και λειτουργουν με αλλους στοχους και συμφεροντα..
- These users thanked the author Dimitrisou for the post:
- danirifle
- navigator11
"Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν αι αρχαί" άκουσα πριν λίγο στο ρεπορτάζ του πρεζοκάναλου. Από τα οποία ενδεχόμενα το ΑΡΔάκι αναφέρει έτσι όλως τυχαίως και επιγραμματικά την ύπαρξη προσωπικών διαφορών ανάμεσα σε θύμα και δολοφόνο και την τυχόν εμπλοκή του νεκρού σε κάποια ομάδα αυτόκλητων τιμωρών, που δρα/δρούσε στην πόλη. Από το καλοδομημένο και σχεδόν πλήρες ρεπορτάζ του έλειπε η αναφορά στην οπαδική ιδιότητα του καθ' ομολογίαν δολοφόνου.
- These users thanked the author navigator11 for the post (total 2):
- gervasio artigas, leomatos88
Όσο και αν πάνε να το περάσουν αλλιώς τα γεγονότα δεν αλλάζουν δολοφονία και ναι ήταν οπαδός συγκεκριμένης ομάδας που μας έκανε άθλιο μπουλιγκ όλους τούς οπαδούς του ΠΑΟΚ με την κραυγή δολοφόνοι τώρα τι έγινε?δεν τους βάζουμε ολους σε ένα τσουβαλι? Όπως φυσικά έπρεπε να γίνει εξ αρχής υπόθεση Άλκη...... ΝΆΣΟΣ ΑΛΚΗΣ ΚΛΕΟΜΈΝΗΣ 3 ΥΠΟΘΈΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΊΧΝΟΥΝ ΠΌΣΟ ΑΘΛΙΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ,ΜΕ ΤΟΝ ΆΛΚΗ ΛΟΓΙΔΡΙΑ ΕΝΟΧΟΠΟΊΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΛΠ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΆ ΓΡΉΓΟΡΑ ΝΑ ΦΎΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ.....
- These users thanked the author eorptol1 for the post (total 5):
- Franky, Azrael, leomatos88, horkokos4, Montrealiotis
Θα ξαναπώ ότι ο Καλλιακμανης πρώην αστυνομικός, μίλησε για το συμβάν με πληροφορίες του επακριβώς. Ήταν καθαρά οπαδικό. Οι δικοί μας απλά κάνανε βόλτα στην περιοχή. Δεν υπήρχε κανένα ραντεβού.
Τα υπόλοιπα δεν τα γράφω για να μην αναπαράγω συμβάντα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Είναι η μόνη πηγή που αναφέρει με πληροφορίες από την αστυνομία τι έγινε. Τα υπόλοιπα ελπίζω να γίνουν γρήγορα γνωστά γιατί όσο μένουν στο σκοτάδι, τα πράγματα θα χειροτερεύουν....
Τα υπόλοιπα δεν τα γράφω για να μην αναπαράγω συμβάντα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Είναι η μόνη πηγή που αναφέρει με πληροφορίες από την αστυνομία τι έγινε. Τα υπόλοιπα ελπίζω να γίνουν γρήγορα γνωστά γιατί όσο μένουν στο σκοτάδι, τα πράγματα θα χειροτερεύουν....
- WeWillRockYou
Δεν έχουν μείνει λόγια με τις απώλειες της φετινής χρονιάς.
Κουράγιο στην οικογένεια του παιδιού και μακάρι η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, γιατί τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο πλέον.
Κουράγιο στην οικογένεια του παιδιού και μακάρι η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, γιατί τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο πλέον.
Έχω αηδιασει με τα ξεπλυματα των σκουληκιών.
Αυτή είναι και η διαφορά μας.
Στον Αλκη κάναμε όλοι τουμπεκί και σκύψαμε το κεφάλι, παρόλο που ήρθε η ώρα άμα συνεχίσουν έτσι να ανοίξουν στόματα να μιλήσουμε ανοιχτά και εκεί , ποιοι ήταν στα σκαλιά κλπ... Αφού έτσι το θέλουν.
ΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟ 50% των ληκιων δεν καταδίκασε το δολοφόνο. Στο "περιμένετε να δούμε" είναι κι αυτοί..
Και τώρα που το ανέφερα, το ίδιο λένε και κάποια fake profile που σχολιάζουν ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ πχ tomorrow, προφίλ που είχαν και έχουν άποψη για τον δικό μας εμφύλιο ενεργά 8 μήνες.. κοίτα να δεις συμπτώσεις ρε παιδί μου, θα έλεγε κανείς ότι τελικά δεν είναι ΠΑΟΚ αυτά τα προφίλ..
Έχω αηδιασει.. πραγματικά δε μπορώ άλλο.
Μακάρι πυρηνικά από Ιράν σε αυτό το κράτος της ξεφτιλας.
Στον Αλκη κάναμε όλοι τουμπεκί και σκύψαμε το κεφάλι, παρόλο που ήρθε η ώρα άμα συνεχίσουν έτσι να ανοίξουν στόματα να μιλήσουμε ανοιχτά και εκεί , ποιοι ήταν στα σκαλιά κλπ... Αφού έτσι το θέλουν.
ΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟ 50% των ληκιων δεν καταδίκασε το δολοφόνο. Στο "περιμένετε να δούμε" είναι κι αυτοί..
Και τώρα που το ανέφερα, το ίδιο λένε και κάποια fake profile που σχολιάζουν ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ πχ tomorrow, προφίλ που είχαν και έχουν άποψη για τον δικό μας εμφύλιο ενεργά 8 μήνες.. κοίτα να δεις συμπτώσεις ρε παιδί μου, θα έλεγε κανείς ότι τελικά δεν είναι ΠΑΟΚ αυτά τα προφίλ..
- These users thanked the author Parolos for the post (total 7):
- Azrael, paoki19, leomatos88, PAOKevolution, Franky, MrSam1926apc, Montrealiotis
Η αδικία και η ανισονομία εκθρέφουν τη Βία.
Όταν η ζωή του Υ κρίνεται Νομικά οτι έχει λιγότερη αξία απο τη ζωή κάποιου άλλου, καλλιεργείται το αίσθημα της Αδικίας στην κοινότητα του Υ.
Δεν πανα κλείσεις όλες τις ομάδες και να απογορεύσεις όλα τα αθλήματα, η Βία θα εκφραστεί διαφορετικά. Όπως γίνεται σε όλες τις δυτικές κοινωνίες που βουλιάζουν στην Αδικία και τη Βία.
Στο συγκεκριμένο Έγκλημα, ενας δολοφόνος συγκεκριμένης ομάδας, σκότωσε έναν φίλαθλο του ΠΑΟΚ. Το τι αναπαράγει το τάδε μέσο δεν έχει καμία σημασία.
Όταν η ζωή του Υ κρίνεται Νομικά οτι έχει λιγότερη αξία απο τη ζωή κάποιου άλλου, καλλιεργείται το αίσθημα της Αδικίας στην κοινότητα του Υ.
Δεν πανα κλείσεις όλες τις ομάδες και να απογορεύσεις όλα τα αθλήματα, η Βία θα εκφραστεί διαφορετικά. Όπως γίνεται σε όλες τις δυτικές κοινωνίες που βουλιάζουν στην Αδικία και τη Βία.
Στο συγκεκριμένο Έγκλημα, ενας δολοφόνος συγκεκριμένης ομάδας, σκότωσε έναν φίλαθλο του ΠΑΟΚ. Το τι αναπαράγει το τάδε μέσο δεν έχει καμία σημασία.
- These users thanked the author Franky for the post (total 2):
- ΑΜΠΑΛΑΕΑ, leomatos88
Εννοείς ότι εντόπισες ένα 50% που την καταδίκασε;;;!!!! Εγώ δεν έχω βρει κανέναν!Parolos έγραψε: Σάβ 14 Μαρ 2026, 13:57 Έχω αηδιασει με τα ξεπλυματα των σκουληκιών.
- navigator11
Βρε αφήστε τις καταδίκες κλπ από τα σκουλήκια. Ας επικεντρωθούμε σε εν δυνάμει πιο εφικτά για αυτούς πράγματα. Πχ έχουν διατυπώσει δεύτερες, έστω τρίτες σκέψεις κάποιοι εξ αυτών ότι μπορεί το σενάριο να βρήκε τυχαίως ο δολοφόνος το μαχαίρι αδέσποτο στο οδόστρωμα να "μπάζει";
- WeWillRockYou
Πάει και αυτό το σενάριο.Όπως έγινε γνωστό δε, αποκλείστηκε η εκδοχή το φονικό να συνδέεται με την υπόθεση των αυτοαποκαλούμενων «αυτόκλητων τιμωρών παιδόφιλων»- δικογραφία που είχε σχηματιστεί πρόσφατα από τις Αρχές και στην οποία περιλαμβανόταν το 20χρονο θύμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του 23χρονου ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.
Η υπόθεση της δολοφονίας του Κλεομένη δεν κλείνει για την ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη του 23χρονου οπαδού του Άρη, που φέρεται να ομολόγησε ότι προχώρησε στο μαχαίρωμα του Κλεομένη.
Τα ερωτήματα που μένουν να απαντηθούν είναι πολλά, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος άλλων ατόμων για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής στη συμπλοκή κατά την οποία δολοφονήθηκε ο άτυχος οπαδός του ΠΑΟΚ.
Πρόκειται για άτομα που συνέδραμαν στον 23χρονο οπαδό του Άρη.
Θωμαΐδης
Τα ερωτήματα που μένουν να απαντηθούν είναι πολλά, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος άλλων ατόμων για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής στη συμπλοκή κατά την οποία δολοφονήθηκε ο άτυχος οπαδός του ΠΑΟΚ.
Πρόκειται για άτομα που συνέδραμαν στον 23χρονο οπαδό του Άρη.
Θωμαΐδης
Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, μένω Καλαμαριά, έχω στο μπαλκόνι μου την σημαία του ΠΑΟΚ.
Μένω μόνος.
Οι φίλοι μου μένουν σε άλλες περιοχές, ο πιο κοντινός γεωγραφικά μένει στην Κλεάνθους.
Περπατάω στην περιοχή, πηγαίνω για ψώνια, γυρίζω αργά το βράδυ από διασκέδαση, κυκλοφορώ.
Ουδείς δεν με έχει ενοχλήσει.
Ουδείς.
Το ότι υπάρχουν ραντεβού θανάτου, το ακούμε όλοι.
Όλοι.
Εγώ προσωπικά, δεν πιστεύω σε ''τυχαίες συναντήσεις'' και ''τυχαίες επιθέσεις''.
Θα με κράξετε πολλοί, αλλά ακόμη και για την περίπτωση Καμπανού, είχε ακουστεί για εμπλοκή σε ραντεβού μεταξύ οπαδών τις προηγούμενες ημέρες.
Τσάμπα ασχολούμαστε.
Τα πυροβολημένα, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Πυροβολημένα υπάρχουν σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Δείτε στα πολιτικά κόμματα, εκεί να δεις πυροβολημένα.
Στην πρόσφατη ΔΕΘ, ενώ υπήρχε συγκέντρωση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, οννεδίτες πήγαν μπροστά τους (πίσω βεβαίως από τα ΜΑΤ) και άρχισαν να χυδαιολογούν χειρονομώντας. Έως και τα ΜΑΤ, που ήταν εκεί για να μην επιτρέψουν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν τους ΝΔ που όδευαν στο Βελλίδειο (μιλούσε ο Κούλης), έσπευσαν και τους έσπρωξαν να φύγουν. Τέτοια χυδαιότητα.
Μην επηρεαστεί η ομάδα και χάσουμε τον στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα.
Μην πέσουμε στην παγίδα τους.
Η υπερβολική προβολή τέτοιων θεμάτων, από τα αθηναϊκά ΜΜΕ, στοχεύει ΜΟΝΑΧΑ στον αποπροσανατολισμό μας.
Δείτε τι έγινε με την δολοφονία του Αεκτσή, που έγινε σε ραντεβού θανάτου στην Εύβοια.
2-3 ημέρες, μετά σιωπή.
Θα δείτε πως σε εμάς, θα τρέχει το θέμα συνεχώς έως να καταφέρουν να αποπροσανατολίσουν την ομάδα.
Μένω μόνος.
Οι φίλοι μου μένουν σε άλλες περιοχές, ο πιο κοντινός γεωγραφικά μένει στην Κλεάνθους.
Περπατάω στην περιοχή, πηγαίνω για ψώνια, γυρίζω αργά το βράδυ από διασκέδαση, κυκλοφορώ.
Ουδείς δεν με έχει ενοχλήσει.
Ουδείς.
Το ότι υπάρχουν ραντεβού θανάτου, το ακούμε όλοι.
Όλοι.
Εγώ προσωπικά, δεν πιστεύω σε ''τυχαίες συναντήσεις'' και ''τυχαίες επιθέσεις''.
Θα με κράξετε πολλοί, αλλά ακόμη και για την περίπτωση Καμπανού, είχε ακουστεί για εμπλοκή σε ραντεβού μεταξύ οπαδών τις προηγούμενες ημέρες.
Τσάμπα ασχολούμαστε.
Τα πυροβολημένα, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Πυροβολημένα υπάρχουν σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Δείτε στα πολιτικά κόμματα, εκεί να δεις πυροβολημένα.
Στην πρόσφατη ΔΕΘ, ενώ υπήρχε συγκέντρωση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, οννεδίτες πήγαν μπροστά τους (πίσω βεβαίως από τα ΜΑΤ) και άρχισαν να χυδαιολογούν χειρονομώντας. Έως και τα ΜΑΤ, που ήταν εκεί για να μην επιτρέψουν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν τους ΝΔ που όδευαν στο Βελλίδειο (μιλούσε ο Κούλης), έσπευσαν και τους έσπρωξαν να φύγουν. Τέτοια χυδαιότητα.
Μην επηρεαστεί η ομάδα και χάσουμε τον στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα.
Μην πέσουμε στην παγίδα τους.
Η υπερβολική προβολή τέτοιων θεμάτων, από τα αθηναϊκά ΜΜΕ, στοχεύει ΜΟΝΑΧΑ στον αποπροσανατολισμό μας.
Δείτε τι έγινε με την δολοφονία του Αεκτσή, που έγινε σε ραντεβού θανάτου στην Εύβοια.
2-3 ημέρες, μετά σιωπή.
Θα δείτε πως σε εμάς, θα τρέχει το θέμα συνεχώς έως να καταφέρουν να αποπροσανατολίσουν την ομάδα.