100 Χρόνια ΠΑΟΚ
-
leomatos88
Re: 100 Χρόνια ΠΑΟΚ
Είναι η επετειακή εκδοχή του Σήματος;
Τρομερή.
Ομαδάρα δοξασμένη
Και με δάφνες στολισμένη.
Τρομερή.
Ομαδάρα δοξασμένη
Και με δάφνες στολισμένη.
- These users thanked the author leomatos88 for the post (total 4):
- Dimitrisou, Taseos, eorptol1, Maklaz
-
Dimitrisou
Πανεμορφο το επετειακο σημα..
Μπραβο σε οσους το σχεδιασαν
Μπραβο σε οσους το σχεδιασαν
- These users thanked the author Dimitrisou for the post (total 4):
- leomatos88, Taseos, eorptol1, Maklaz
- paok_athens_g4
Θα μπορούσε στη θέση του λευκού να μπει ασημένιο χρώμα...
- These users thanked the author paok_athens_g4 for the post:
- -Paoktzis
- Kabamaru11
Απλο κ λιτο,ισως το πανω πλαισιο να ηταν διαφορετικο,σαν να το εκοψαν αποτομα ειναι.Σε γενικες γραμμες ομορφο.
- These users thanked the author Kabamaru11 for the post (total 3):
- -Paoktzis, Maklaz, katafraktos
Καλό αλλά όπως είπε και ένας φίλος απο πανω θα μπορούσε να είχε και άλλο χρώμα. Μπορούσαν και καλύτερο, δεν ξερω αν το σχεδίασε η beetroot.
- katafraktos
Ρε παιδιά δεν είναι καλό το σήμα, πολύ απλό σαν ΑΙ είναι
Άμα είναι αυτό το επετειακό όντως, κρίμα, η ΠΑΕ μας έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλά στάνταρντ σε θέματα φανέλας-ρετρό-μάρκετινκ.
Άμα είναι αυτό το επετειακό όντως, κρίμα, η ΠΑΕ μας έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλά στάνταρντ σε θέματα φανέλας-ρετρό-μάρκετινκ.
- These users thanked the author katafraktos for the post:
- -Paoktzis
Απλό λιτό και ωραίο.
Παραμένουμε σε σιωπηλό πένθος, κανένα χρώμα. Μαύρο - Άσπρο.
- These users thanked the author Maklaz for the post (total 2):
- leomatos88, margas
- katafraktos
Άμα είναι για αυτόν τον λόγο τότε κατανοητόMaklaz έγραψε: Τετ 18 Φεβ 2026, 23:15 Απλό λιτό και ωραίο.
- katafraktos
Ναι το πάνω πλαίσιο το κάνει λίγο odd-lookingKabamaru11 έγραψε: Τετ 18 Φεβ 2026, 22:59 Απλο κ λιτο,ισως το πανω πλαισιο να ηταν διαφορετικο,σαν να το εκοψαν αποτομα ειναι.Σε γενικες γραμμες ομορφο.
ο πετμεζας εχει γραψει 2 βιβλια λενε ,ας γραψει το βιογραφικο του Αλκη Ησαιαδη νομιζω στα παμπλικ θα ειναι στην κατηγορια φιλοσοφικα δοκιμια
Σχετικά με το λογότυπο έχω να παραθέσω τα ακόλουθα προς υπεράσπιση του συναδέλφου που το σχεδίασε. Κανένας μας δεν γνωρίζει το λεγόμενο brief που έλαβε η σχεδιαστική ομάδα. Π.χ. Να θυμιζει τα 100 αλλά να μην ξεφευγει από το κανονικό (ΟΣΦΠ), να υπάρχει ανοιχτή πρόταση απο όσους θέλουν σε λαϊκή βάση οπως του ΠΑΟ (όπου είχα στείλει το δικό μου και κόπηκε κάπου προς το τέλος), να μην υπαρχει κανένα brief και να διαλέγει ο τσομπάνος σε τέτοια θέματα πρόεδρος (ΑΕΚ). Αυτο το τελευταίο ως λογότυπο είναι λαθος ως προς το τι προβάλλει. Το λογότυπο δείχνει 100 αλλά όχι την ομάδα για αυτο και ειναι αποτυχημένο ως λογότυπο μιας και δεν ακολούθησε κανένα style guide ή ελληνιστί οδηγία επι του καλλιτεχνικού. Κάτι τέτοιο σίγουρα κατεχει η ομάδα μάρκετινγκ που έχουμε επι Ιβαν. Παλιά είχα σχεδιασει ένα ημερολόγιο επι Γουμενου, όπου και τέτοιες έννοιες ήταν τραγικά άγνωστες. Το ιδιο ήταν και για το μπάσκετ του ΠΑΟ όταν είχαν το πέμπτο αστέρι όπου και τους έκανα κάποιες δουλειές με τον me green και κατι σχετικά με τουρνουά με τσσκα. Η πιο σωστή ομάδα ήταν ο γαβρος που είχε ολόκληρο βιβλιο με σχεδιαστικές οδηγίες για τρεις ομάδες προϊόντων που σχεδίασα (fan με το ψάρι για τους κολλημένους, παιδικά με τον θρυλεον και premium για τους σοβαρούς ηλικιακά). Όλα αυτά επι Κοκκαλη. Με ΑΕΚ δεν σχεδίασα τίποτα, αλλά συνεργάτης μου που τους σχεδίαζε τα μπλουζάκια γύρω στο 2008-2010 ακόμα έχει να λαμβάνει. Για να μην κουράζω, στα δικα μας:
Λογικα η οδηγια είναι να μην ξεφύγει από το κανονικό (και ορθά κατά τη γνώμη μου). Για αυτο το λογο και πάνω είναι απαράλλαχτο. Οδηγία ειναι ίσως και τα χρώματα να ειναι τα αρχικά (κατι που δεν έγινε το 2014 με την προσθήκη του χρυσού γύρω γύρω και μια μοντερνοποιηση του παλιού λογότυπου).
Πέραν του γουστου που είναι καθαρά υποκειμενικό ( μου αρέσει/ δεν μου αρέσει), το μονο λαθος που βλέπω ειναι η τεχνοτροπία των κλάδων που μεν ειναι μοντέρνα αλλά δεν ταιριάζει με το στιλιζαρισμα του κανονικού λογότυπου, και κυρίως η γραμματοσειρα του «100» που ως μικρή σε μέγεθος και στενή (condensed) χανεται και δεν διαβάζεται. Δεν ξέρω ποια ειναι η ομάδα μασ, αλλά δεν νομίζω να είναι η beetroot γιατί είναι δέκα χρόνια μπροστά σε κάτι τέτοια.
Σωστο ως λογοτυπο για παράδειγμα είναι του ΟΦΗ ( που πέρα από τα αρχικά ο μάγκας ο γραφιστας έδειξε σέντρα ποδοσφαιρικού γηπέδου), της inter κι ας τη σιχαίνομαι. Πάντα μιλώντας για μοντέρνα λογκο και όχι παλιά που είχαν άλλη σχεδιαστική βαση (Manchester, Liverpool) θεωρώ αποτυχια της ομάδας μου της Juve μιας και δειχνει ένα λάβαρο με το αρχικό J και τίποτα παραπάνω.
Για το 100 που είδα σε μια φωτογραφία πιο πάνω, έχω να πω πως δεν είναι το main λογότυπο αλλά το συνοδευτικο δίπλα από το κανονικό λογότυπο. Ως τέτοιο οφείλει να περνάει την πληροφορία (100 χρόνια) σε πολύ μικρό χώρο. Αυτο εχει τον περιορισμό του ότι δεν μπορεί ο γραφίστας να κανει αριστουργήματα και συνήθως παίζει με τη γραμματοσειρά ή την περιορίζει σε ένα πλαισιο ή κύκλο αν θελει να ειναι πιο safe (π.χ. Bang & Olufsen) και να εχει δευτερεύον ρόλο και να μη βγάζει μάτι.
Όλα τα παραπάνω ειναι άγνωστες έννοιες για τον περαστικο που σχεδίασε το 100 της αεχ. Ακόμα και το αερόστατο ντράπηκε να πετάξει.
Λογικα η οδηγια είναι να μην ξεφύγει από το κανονικό (και ορθά κατά τη γνώμη μου). Για αυτο το λογο και πάνω είναι απαράλλαχτο. Οδηγία ειναι ίσως και τα χρώματα να ειναι τα αρχικά (κατι που δεν έγινε το 2014 με την προσθήκη του χρυσού γύρω γύρω και μια μοντερνοποιηση του παλιού λογότυπου).
Πέραν του γουστου που είναι καθαρά υποκειμενικό ( μου αρέσει/ δεν μου αρέσει), το μονο λαθος που βλέπω ειναι η τεχνοτροπία των κλάδων που μεν ειναι μοντέρνα αλλά δεν ταιριάζει με το στιλιζαρισμα του κανονικού λογότυπου, και κυρίως η γραμματοσειρα του «100» που ως μικρή σε μέγεθος και στενή (condensed) χανεται και δεν διαβάζεται. Δεν ξέρω ποια ειναι η ομάδα μασ, αλλά δεν νομίζω να είναι η beetroot γιατί είναι δέκα χρόνια μπροστά σε κάτι τέτοια.
Σωστο ως λογοτυπο για παράδειγμα είναι του ΟΦΗ ( που πέρα από τα αρχικά ο μάγκας ο γραφιστας έδειξε σέντρα ποδοσφαιρικού γηπέδου), της inter κι ας τη σιχαίνομαι. Πάντα μιλώντας για μοντέρνα λογκο και όχι παλιά που είχαν άλλη σχεδιαστική βαση (Manchester, Liverpool) θεωρώ αποτυχια της ομάδας μου της Juve μιας και δειχνει ένα λάβαρο με το αρχικό J και τίποτα παραπάνω.
Για το 100 που είδα σε μια φωτογραφία πιο πάνω, έχω να πω πως δεν είναι το main λογότυπο αλλά το συνοδευτικο δίπλα από το κανονικό λογότυπο. Ως τέτοιο οφείλει να περνάει την πληροφορία (100 χρόνια) σε πολύ μικρό χώρο. Αυτο εχει τον περιορισμό του ότι δεν μπορεί ο γραφίστας να κανει αριστουργήματα και συνήθως παίζει με τη γραμματοσειρά ή την περιορίζει σε ένα πλαισιο ή κύκλο αν θελει να ειναι πιο safe (π.χ. Bang & Olufsen) και να εχει δευτερεύον ρόλο και να μη βγάζει μάτι.
Όλα τα παραπάνω ειναι άγνωστες έννοιες για τον περαστικο που σχεδίασε το 100 της αεχ. Ακόμα και το αερόστατο ντράπηκε να πετάξει.
- These users thanked the author hawklord for the post (total 5):
- katafraktos, ToMousiTouCrespo, Maklaz, buffalobill4, Jean Valjean