ΠΑΟΚτσήδικο ..ΑΙ!

Ότι έχει σχέση με Multimedia που αφορούν τον ΠΑΟΚ μας...
Maklaz

Re: ΠΑΟΚτσήδικο ..ΑΙ!

Δημοσίευση από Maklaz »

Τα μεταφέρω εδώ μιας και είναι προϊόν ai

Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

These users thanked the author Maklaz for the post:
Kabamaru11
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

@Guitarman NotebookLm από την Google.

Το σνόμπαρα μέχρι να το λειτουργήσω. Ακραίο εργαλείο που το ταΐζεις δεδομένα (σχεδόν τα πάντα) και σου δημιουργεί αναλύσεις, βίντεο, podcast, γραφήματα, εκπαιδευτικές κάρτες, quiz, παρουσιάσεις.

Ειδικά το podcast (ηχητική επισκόπηση) είναι ακραίο να ακούς 2 bot να συζητούν πάνω στα δεδομένα που τους έχεις δώσει, να προσπαθήσουν να βγάλουν άκρη, να τα εξηγούν και άλλα πολλά για 10-15 λεπτά.

Γενικά η Google(Gemini) μαζί με την Anthropic(Claude) έχουν ξεφύγει από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

https://notebooklm.google/
Guitarman
Άβαταρ μέλους
Sardan

Δημοσίευση από Sardan »

Καλησπέρα. Μικρή προσωπική εμπειρία, ο συνέταιρος έχει 3-4 συνδρομές στήν εταιρεία και "παίζει".

Έχει claude, gemini και perplexity -αναλογα με το τι θέλει να κανει- και παίζει να χει και καμιά ακόμα, έκανε στο εταιρικό αβερτα μέιλ από ai λες κι είναι hotline.

Προσέξτε γιατί κάνει απίστευτα αληθοφανή λάθη. Μου πέρασε ένα ριπορτ μια φορά ο συνέταιρος κι έσπαγα δύο ώρες το κεφάλι μου με κάνα δύο νούμερα. Τελικά τα είχε βγάλει απ' το "κεφάλι του" γιατί δεν κατάλαβε -λογικα?- κάποια πράγματα στα data.

Τεσπα προσοχή δεν έχουν μπέσα. Απ' τη μια τα δουλεύεις κι ενθουσιάζεσαι κι απ' την άλλη κάνει εξοφθαλμες χαζομάρες ή ακόμα χειρότερα τέτοια λάθη αληθοφανή και ξενερώνεις φουλ.
These users thanked the author Sardan for the post:
Maklaz
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

Sardan έγραψε: Σάβ 14 Φεβ 2026, 23:04 Καλησπέρα. Μικρή προσωπική εμπειρία, ο συνέταιρος έχει 3-4 συνδρομές στήν εταιρεία και "παίζει".

Έχει claude, gemini και perplexity -αναλογα με το τι θέλει να κανει- και παίζει να χει και καμιά ακόμα, έκανε στο εταιρικό αβερτα μέιλ από ai λες κι είναι hotline.

Προσέξτε γιατί κάνει απίστευτα αληθοφανή λάθη. Μου πέρασε ένα ριπορτ μια φορά ο συνέταιρος κι έσπαγα δύο ώρες το κεφάλι μου με κάνα δύο νούμερα. Τελικά τα είχε βγάλει απ' το "κεφάλι του" γιατί δεν κατάλαβε -λογικα?- κάποια πράγματα στα data.

Τεσπα προσοχή δεν έχουν μπέσα. Απ' τη μια τα δουλεύεις κι ενθουσιάζεσαι κι απ' την άλλη κάνει εξοφθαλμες χαζομάρες ή ακόμα χειρότερα τέτοια λάθη αληθοφανή και ξενερώνεις φουλ.
Έχω συναντήσει και εγώ παρόμοια κατάσταση 1-2 φορές.

Είμαι στον χώρο από day one όταν έγιναν public.
Θέλω να πιστεύω ότι έχω δοκιμάσει το 80%+ των μοντέλων εκεί έξω, από τα γνωστά με συνδρομές παντού (τις ακριβότερες κάθε φορά), τα κινέζικα, μέχρι και στήσιμο local στο δικό μου pc - open source χωρίς "ηθικούς φραγμούς" όπως λένε, σε φάση να απαντάει στα πάντα, στα πάντα όμως :evil: (δεν τα συνιστώ).
Ανάλογα το τι θέλεις να κάνεις πας και στο αντίστοιχο μοντέλο - εταιρεία, προφανώς το έχει καταλάβει ο συνάδελφος σου για αυτό και παίζει με διάφορα και όχι ένα.

Όλα αυτά όμως έχουν όριο στο context token, αν ξεπεράσεις το όριο τότε "ξεχνάνε" πράγματα.
Αν υποθέσουμε ότι αυτό το όριο από το 1 μέχρι το 10 είναι στο 5, τότε μόλις φτάσουμε στο 6 θα έχει ξεχάσει το 1, αν πάμε στο 7 θα έχει ξεχάσει το 1 και το 2. Οπότε είναι ανούσιο να συνεχίζεις να "πιέζεις" για αποτέλεσμα.
Στα αμέσως προηγούμενα μοντέλα και χωρίς να τελειώσει το context αν "στραβωνε" η συνομιλία δεν μπορούσες να την επαναφέρεις με τίποτα. Κολλούσε το "μυαλό" του και η καλύτερη λύση ήταν να ανοίξεις νέα συνομιλία.

Γενικά όλα τα ai μοντέλα (εκτός από τα thinking) αυτό που κάνουν είναι να προσπαθούν να προβλέψουν την αμέσως επόμενη σωστή λέξη έτσι ώστε να σχηματίσουν την ορθή πρόταση.
Για να κάνεις την πλάκα σου είναι οκ, αλλά για δουλειά αυστηρά όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να δουλέψω πλέον με κανένα μοντέλο που δεν έχει thinking.

Σήμερα αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Gemini 3 pro(δικαιολογημένα με τόσα δεδομένα που έχει η Google) και το opus 4.6(anthropic) το οποίο μέσα στο claude code δημιουργεί ομάδα από agents που μπορούν να δουλέψουν μέχρι να βγάλουν αποτέλεσμα ( και να φαλιρισουν την κάρτα σου ) για 2+ ώρες.

Τέλος πάντων, αυτό που γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια με τα ai δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, η τεχνολογική καμπύλη κάνει σούζα :lol: μαζί με αυτά εξελίσσονται ραγδαία όλα γύρω μας, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη.

Αυτό όμως που όλοι θέλουμε και ευχόμαστε, είναι βοήθεια στην ιατρική, ήδη υπάρχουν αναφορές και εκθέσεις πως τα επόμενα 3 με 4 χρόνια μορφές καρκίνου που τώρα έχουν μεγάλες πιθανότητες θνησιμότητας θα μειωθούν ραγδαία. Και αυτό εξαιτίας του όγκου δεδομένων που μπορεί να καταναλώσουν τα ai σε συνδυασμό με την ταχύτητα του αποτελέσματος. Μακάρι!
Sardan
Άβαταρ μέλους
Guitarman

Δημοσίευση από Guitarman »

Maklaz έγραψε: Σάβ 14 Φεβ 2026, 22:40 @Guitarman NotebookLm από την Google.

Το σνόμπαρα μέχρι να το λειτουργήσω. Ακραίο εργαλείο που το ταΐζεις δεδομένα (σχεδόν τα πάντα) και σου δημιουργεί αναλύσεις, βίντεο, podcast, γραφήματα, εκπαιδευτικές κάρτες, quiz, παρουσιάσεις.

Ειδικά το podcast (ηχητική επισκόπηση) είναι ακραίο να ακούς 2 bot να συζητούν πάνω στα δεδομένα που τους έχεις δώσει, να προσπαθήσουν να βγάλουν άκρη, να τα εξηγούν και άλλα πολλά για 10-15 λεπτά.

Γενικά η Google(Gemini) μαζί με την Anthropic(Claude) έχουν ξεφύγει από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

Σε ευχαριστώ πολυ Μακλαζ! Αυτο ακούγεται πολυ χρήσιμο για την δουλεια μου
These users thanked the author Guitarman for the post:
Maklaz
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

Guitarman έγραψε: Κυρ 15 Φεβ 2026, 09:15
Maklaz έγραψε: Σάβ 14 Φεβ 2026, 22:40 @Guitarman NotebookLm από την Google.

Σε ευχαριστώ πολυ Μακλαζ! Αυτο ακούγεται πολυ χρήσιμο για την δουλεια μου
Έδωσα σαν πηγές δικά μου στοιχεία για το τι είναι το markup και margin( αυτό που κάνουν λάθος το 90% των επιχειρήσεων εκεί έξω και μετά ψάχνουν να βρούν που πήγαν τα λεφτά), τις διαφορές τους, πίνακα με αντιστοιχία ποσοστού markup σε margin και έκανε παπάδες.

Δοκίμασε και πες μου εντυπώσεις.
Guitarman
Απάντηση

Επιστροφή στο “Multimedia”