Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧVIII

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Απάντηση
PAOK DreXleR

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧVIII

Δημοσίευση από PAOK DreXleR »

Τράβα μπρος με τα δελτία....ρίξτους μια κατηγορία :twisted:
These users thanked the author PAOK DreXleR for the post:
leomatos88
Ριαν_Καπαγιαννιδης

Δημοσίευση από Ριαν_Καπαγιαννιδης »

DamoN έγραψε: Δευ 26 Ιαν 2026, 21:30
marsantos έγραψε: Δευ 26 Ιαν 2026, 16:14 @Afanas κατάλαβα.
Δε δίνονται οι απόλυτοι βαθμοί ανωτερωτητας ή κατωτεριτητας ανά αγώνα.
Που βρίσκεις τα στοιχεία ώστε να μη σε παιδεύω;
Αν πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα τσέκαρε λίγο το ματς με τον ΟΦΗ εκτός .
Οταν έλεγα στον Ρενε ότι η ομάδα παίζει μια χαρά στην κακή μας περίοδο είχαμε κάνει μια ανάλογη κουβέντα και προσπαθούσε να μου εξηγήσει με αριθμούς ότι δεν τραβάμε . Κάτι σαν να θυμάμαι από αυτό το παιχνίδι που δεν είχε σχέση με την εικόνα που είχα στο μυαλό μου ( ότι το πήραμε αέρα )
Απλά έχει καιρό και δεν θυμάμαι ακριβώς
Όλα αυτά τα χρόνια αν κοιτάξεις είμαστε 4οι ή 3οι στην καλύτεροι σε xG for/against. Δεν είναι μόνο φέτος. Απλά έχουμε πολύ εύκολο το γκολ μπροστά και δεν τρώμε τόσο εύκολα πίσω. Άσχετα αν εδώ μέσα νομίζουμε ότι χάνουμε τα άχαστα κάθε αγωνιστική και τρώμε τα πάντα πίσω. Ειδικά φέτος που έχουμε και πιο αποδοτικά φορ, δεν μου κάνει εντύπωση το στατιστικό που παραθέτεις.
These users thanked the author Ριαν_Καπαγιαννιδης for the post:
DamoN
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

DamoN έγραψε: Δευ 26 Ιαν 2026, 21:30
marsantos έγραψε: Δευ 26 Ιαν 2026, 16:14 @Afanas κατάλαβα.
Δε δίνονται οι απόλυτοι βαθμοί ανωτερωτητας ή κατωτεριτητας ανά αγώνα.
Που βρίσκεις τα στοιχεία ώστε να μη σε παιδεύω;
Αν πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα τσέκαρε λίγο το ματς με τον ΟΦΗ εκτός .
Οταν έλεγα στον Ρενε ότι η ομάδα παίζει μια χαρά στην κακή μας περίοδο είχαμε κάνει μια ανάλογη κουβέντα και προσπαθούσε να μου εξηγήσει με αριθμούς ότι δεν τραβάμε . Κάτι σαν να θυμάμαι από αυτό το παιχνίδι που δεν είχε σχέση με την εικόνα που είχα στο μυαλό μου ( ότι το πήραμε αέρα )
Απλά έχει καιρό και δεν θυμάμαι ακριβώς
Μόλις τσέκαρα το ματς του ΟΦΗ. Από που προκύπτει πως δεν ήμασταν καλύτεροι στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Πολύ καλά θυμάσαι την εικόνα του αγώνα και ακριβώς την ίδια αίσθηση έως και βεβαιότητα έχω κι εγώ.
Δεν ξέρω ο Rene που το στήριξε; Ίσως γιατί τα xgoals έχουν και το πέναλτι μέσα οπότε είναι ενισχυμένα; Το πέναλτι όμως αυτό δεν ήταν ένα πέναλτι στη γωνία της περιοχής από ένα ψευτοπατημα. Ήταν σουτ που πήγαινε στο γάμα το οποίο δεν καταγράφηκε ποτέ.
Αν θυμάμαι καλά ο rene ασχολιόταν με τις μεγάλες φάσεις και προσπαθούσε να αποδείξει πως είχαμε λανθασμένη αίσθηση από την εικόνα των αγώνων καθώς σε αρκετούς αγώνες οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν κοντά κοντά.
Όλα είναι σχετικά όμως.
Πχ. στον αγώνα με τον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ στο 20λεπτο ήταν 0-2. Δεν είναι λογικό να πάει σε μια κατάσταση διαχείρισης και να μειωθούν οι προσπάθειες του;
Προφανώς η εικόνα δεν είναι πανάκεια γιατί υπαρχουν διάφορες παράμετροι που μας αλλοιώνουν την πραγματικότητα. Πχ. το τέλος ενός αγώνα ενδέχεται να αφήνει μια αίσθηση που επικαλύπτει όλα τα προηγούμενα. Στον αγώνα με τη Μακάμπι όλοι θυμόμαστε τις 2 τελευταίες μεγάλες φάσεις. Ξεχνάμε όμως ότι νωρίτερα η Μακάμπι είχε εξίσου σπουδαίες ευκαιρίες. Εμάς μας έχει μείνει πως πετάξαμε 2 βαθμούς. Οι μεγάλες ευκαιρίες όμως ήταν 3-3. Εκεί λοιπόν υπάρχει λανθασμένη εικόνα.
Άρα δεν πρεπει να κοιτάμε την εικόνα; Οι αριθμοί πάνω από ολα;
Φυσικά και πρεπει να την κοιτάμε γιατί αυτή έχει την ουσία. Κανένα στατιστικό δε θα σου γράψει το πόσο συγκλονιστικη ήταν η ευκαιρία του Οζντόεφ με τον Παναιτωλικό που τον περίμενε ο Γιακουμάκης σε κενή εστία και εκείνος έπαθε τιλτ και δεν πάσαρε σωστά. Ή το πόσο εύκολη ήταν η πάσα του Ντέλια στον ίδιο αγώνα. Ή το πόσο εύκολο ήταν το 0-3 στη Φιλαδέλφεια όταν μετά τα μαγικά ο Ντέλιας δεν πλάσαρε αλλά ήθελε να κοντρολάρει, με αποτέλεσμα να του φύγει το κοντρόλ και να μη καταγραφεί ως τελική μια τεράστια φάση.
Ας μείνουμε στο ματς της Φιλαδέλφειας. Η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν εικόνα μιας πολύ ανώτερης ομάδας; Ηταν. Οι μεγάλες ευκαιρίες όμως είναι 3-2 για την αεκ. Γιατι γίνεται αυτό; Γιατί τα στατιστικά δε γράφουν τη φάση που σου ανέφερα. Δε γράφουν πως ο Αντρίγια έβγαινε τετ α τετ όταν τον κλαδεψε ο Μουκουντι, ούτε γράφουν πως ο Γιακουμάκης είχε πάσα πάρε βάλε στα αριστερά και αυτός προτίμησε να σουτάρει από το ένα χιλιόμετρο.
Αντίστοιχα στο εντός με τον οσφπ όλοι νομίζουμε πως τον πατήσαμε. Καμία στατιστική όμως δε γραφεί την εύκολη πάσα του Ποντενσε για το 0-2 στον Ελ Κααμπί. Αλλο ματς θα βλέπαμε, ετυχώς όμως αυτός είναι ο Ποντενσε :mrgreen:
Οι αριθμοί είναι πολύ χρήσιμο πράγμα αλλά δεν στέκονται μόνοι τους. Οι αριθμοί είναι για να πλαισιώνουν και να αποκρυσταλλωνουν την εικόνα. Η εικόνα είναι το πιο σημαντικό αρκεί να μπορείς να αφαιρείς το θόρυβο..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Τρί 27 Ιαν 2026, 00:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
These users thanked the author marsantos for the post (total 2):
DamoN, Afanas
DamoN

Δημοσίευση από DamoN »

Συμφωνώ σε όλα όσα λες αλλά για να μην είμαι άδικος με τον Ρενε δεν θυμάμαι ακριβώς τι μ είχε πει για αυτό το ματς . Προσπάθησα να σε βοηθήσω γιατί έψαχνες ένα ακόμα ματς εκτός από Λιβαδειά .
Οπότε μάλλον δεν είναι ούτε αυτό το οποίο ψάχνεις .
Τώρα που θυμάμαι λίγο καλύτερα εμένα στο μυαλό μ το γκολ του πελκα ήταν ανεπανάληπτο τετ α τετ και αυτός μου είχε πει ότι είχε πολύ λίγες πιθανότητες να μπει γκολ από κει 0.2 κάτι τέτοιο .
Οπότε άκυρο το σχόλιο μου γιατί δεν θέλω να είμαι άδικος με τον Ρενε .
Και στο ξαναλέω μην γίνει παρεξήγηση 2η σερί φορά Συμφωνώ σε όλα όσα είπες στο ποστ σου …!!!
marsantos

DamoN έγραψε: Δευ 26 Ιαν 2026, 23:15 ...
Τώρα που θυμάμαι λίγο καλύτερα εμένα στο μυαλό μ το γκολ του πελκα ήταν ανεπανάληπτο τετ α τετ και αυτός μου είχε πει ότι είχε πολύ λίγες πιθανότητες να μπει γκολ από κει 0.2 κάτι τέτοιο .
Οπότε άκυρο το σχόλιο μου γιατί δεν θέλω να είμαι άδικος με τον Ρενε .
...
Τώρα που το λες κάτι θυμάμαι κι εγώ. Όντως για το γκολ του Πελκα πρεπει να ήταν και όντως δεν ήταν εύκολο.
Εννοείται, καμία αδικία για rene.
Ίσα ίσα τώρα που η ομάδα παράγει ποδόσφαιρο, τώρα που όλοι ασχολούμαστε μόνο με ποδόσφαιρο, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συμμετέχει.
Εύχομαι να είναι καλά πάνω από όλα και ας γράψει όποτε εκείνος κρίνει.
Οχι τίποτα άλλο, μου έχουν λείψει οι διαφωνίες μας για Ρασβαν :mrgreen: :mrgreen: (χαβαλέ κάνω rene αν διαβάζεις. )
Και στο ξαναλέω μην γίνει παρεξήγηση 2η σερί φορά Συμφωνώ σε όλα όσα είπες στο ποστ σου …!!!
Παιχταρά Damon, μην το ξαναπείς αυτό. Καμία παρεξήγηση είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς. Γνωριζόμαστε πια, τόσα χρόνια πως γράφουμε και γιατί γράφουμε κάτι. :opaokara: :opaokara:
DamoN

Δημοσίευση από DamoN »

Το ξέρω αδερφε μου για αυτό μου έκανε εντύπωση που ρώτησες αν εννοώ εσένα στο κράξιμο που έριχνα στον άλλον χθες .
Παντως σε χαίρομαι που συμμετέχεις μόνο στο όμορφο κομμάτι του φόρουμ και δεν σε έχει πάρει και εσένα η κατηφόρα όπως εμένα αλλά τι να κάνω με πιάνουν ώρες ώρες τα συναισθηματικά - επαναστατικά μου …
Καλά να είσαι καλά να είναι και ο Ρενε ο αφάνας , ο ντουμ ο τζιμπι, ο μαιλς , ο καρπουζας , ο δραμινος και όποιος μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε λίγο καλύτερα το παιχνίδι που τόσο αγαπάμε (σορυ αν ξέχασα κάποιον καθηγητή 🤣)
These users thanked the author DamoN for the post:
marsantos
marsantos

DamoN έγραψε: Δευ 26 Ιαν 2026, 23:42 Το ξέρω αδερφε μου για αυτό μου έκανε εντύπωση που ρώτησες αν εννοώ εσένα στο κράξιμο που έριχνα στον άλλον χθες .
...
Έγινε μπέρδεμα εκεί. Μόλις είχα ποσταρει κάτι που έκανε χαβαλέ στη διοίκηση και καπάκι απο κάτω λες εσύ άμα δε σου αρέσει η διοίκηση γίνε οσφπιτης. :D :D
Ήταν τρελή σύμπτωση :opaokara:
Καλά να είσαι καλά να είναι και ο Ρενε ο αφάνας , ο ντουμ ο τζιμπι, ο μαιλς , ο καρπουζας , ο δραμινος και όποιος μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε λίγο καλύτερα το παιχνίδι που τόσο αγαπάμε (σορυ αν ξέχασα κάποιον καθηγητή 🤣)
Όλοι οι συνφορουμιτες καλά να είναι, να κερδίζει η ΠΑΟΚάρα και θα είμαστε ακόμα καλύτερα. :nairepaok:
marsantos

DamoN έγραψε: Δευ 26 Ιαν 2026, 23:42 ...
Παντως σε χαίρομαι που συμμετέχεις μόνο στο όμορφο κομμάτι του φόρουμ και δεν σε έχει πάρει και εσένα η κατηφόρα όπως εμένα αλλά τι να κάνω με πιάνουν ώρες ώρες τα συναισθηματικά - επαναστατικά μου …
...
Φιλαράκι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μου. Μου ορίζει αρκετές φορες τη διάθεση και την ψυχοσύνθεση μου το τι αποτέλεσμα θα φέρει. Κατοπιν αυτου εχω αποφασίσει ότι αντίστοιχη θα είναι κι η συμμετοχή μου στο φόρουμ. Γεμάτη συναίσθημα, με διάθεση να μοιραστώ με αλλους συνανθρώπους αυτό το συναίσθημα και αυτην την αγάπη προς αυτήν την ομάδα, προς αυτό το συναπάντημα ιδεών, αξιών, βιωμάτων και ιδεολογιών. Στην τοξικότητα όμως συνειδητά δε συμμετέχω ούτε θέλω να οδηγήσω άλλους άθελά μου.
Και ξέρεις γιατί δε συμμετέχω;
Γιατί οσο σημαντικός κι αν είναι ο ΠΑΟΚ, υπάρχουν κατα ασύγκριτα μεγαλυτερα βαθμό πιο σημαντικά πράγματα.
Σήμερα μπήκε σπίτι η γυναίκα μου από τη δουλειά και γύρισα στο γιο μου και του είπα, είσαι τυχερός παιδί μου που βλέπεις τη μαμά σου. Καποια άλλα παιδιά σήμερα δεν την είδαν.
Αρρωστησαμε όλοι με αυτό που έγινε τα ξημερώματα.
Αρρωσταινουμε κάθε μέρα με το τι μας ξημερώνει.
Πρέπει να υπάρχει ενέργεια στο ρεζερβουάρ να αντιμετωπίσουμε την τοξικότητα και αδικία που βιώνουμε.
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, κατά μία έννοια, ας μας δίνει ενέργεια, όχι να μας την τρώει..
These users thanked the author marsantos for the post (total 6):
smoothcriminal1926, trouman, leomatos88, Kabamaru11, theo-drama, Afanas
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”