Μεταγραφές χειμώνα 2026
Re: Μεταγραφές χειμώνα 2026
Το κακό είναι πως κάποιοι νομίζουν πως η ύπαρξη τμήματος scouting εξασφαλίζει ότι όλες οι κινήσεις θα είναι 100% επιτυχημένες. Αδυνατούν να καταλάβουν πως και οι τοπ ομάδες στο συγκεκριμένο κομμάτι έχουν άπειρες πατάτες. Αδυνατούν να καταλάβουν πως υπάρχουν αστάθμιστοι παράγοντες, που καθορίζουν το αν ένας παίχτης θα δέσει με την ομάδα και θα πετύχει ή όχι.marsantos έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 23:55Εύλογες οι απορίες σου.Miles έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 23:15 ...
Δεν έχω δει τη συνέντευξη για να ακούσω τι ακριβώς είπε, αλλά θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός με τα λεγόμενά του - πάντως ακούγονται σίγουρα ως ευλογώ τα γένια μου. Κατά τ' άλλα, κυκλοφορεί μια άλλη ιστορία που λέει ότι όταν πήγε να δει Κάμπος στην Τουρκία, τότε ανακάλυψε τον Μπίσε. Ώστε ήξερε και τον Σβαμπ από το 2011. Καλά αυτά τα ονόματα, αλλά πότε η ομάδα ακολουθούσε σταθερά τέτοια πολιτική ώστε να φέρνει νεαρούς Ολλανδούς, Αφρικάνους, Κεντροευρωπαίους, σε τέτοια ηλικία, και εκείνη την εποχή; Για τις μεταγραφικές πατάτες είπε τίποτα;
Το θέμα είναι πως δεν ακούγονται από το στόμα δημοσιογράφων, παραγωγών, απλών οπαδών κτλ.
Ακούγονται από άνθρωπο που προσφέρει υπηρεσίες στην ομάδα.
Οπότε έχουν διαφορετική βαρύτητα.
Δεν ξέρω ποιους πρότεινε, ποιους είχε σημειωμένους στο μπλοκάκι του και από πότε. Είπε πως μέχρι πριν λίγο καιρό, ότι παίκτη του πρότειναν οι μάνατζερ, το 80% το είχε καρατσεκαρισμένο.
Δεν ξέρω αν λέει φούμαρα και απλά θέλει να ευλογήσει τα γένια του. Καλώς ή κακώς αυτά που λέει, επειδή συμμετέχει λίγο ή πολύ στη λήψη αποφάσεων, αξιολογούνται διαφορετικά. Είτε θέλει να αναδείξει τον εαυτό του είτε όχι, το πως δουλεύει εσωτερικά η παε σε αυτά τα θέματα έχω την αίσθηση πως δεν το γνωρίζουμε καθόλου. Και συνεχώς κάνουμε εικασίες.
Μιας και ρωτάς για το πότε η ομάδα ακολουθούσε σταθερά τέτοια πολιτική ώστε να φέρνει νεαρούς κτλ. Είναι άλλο πράγμα η πολιτική και άλλο πράγμα το σκανάρισμα του τι κυκλοφορεί. Ο Κωστίκος μιλούσε για το πως δουλεύει το τμήμα scouting και μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές του. Αν ακούσεις τη συνέντευξη θα διαπιστώσεις πως το σκανάρω και εντοπίζω δε σημαίνει πως χτυπάω άμεσα κάποιον. Είπε σε μέσες άκρες ο Κωστίκος πως πολλές φορές τσεκάρεις έναν παίκτη και παρακολουθείς την πορεία του για να δεις την εξέλιξη του αλλά και το πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή για να τον φέρεις. Γιατί το να φτάσεις να φέρεις κάποιον κάποιον εξαρτάται από πολλές άλλες παραμέτρους που ξεφεύγουν από τη δικαιοδοσία του scouting.
Το θέμα είναι πως εμείς οι απέξω έχουμε εντελώς λαθεμένη άποψη τόσο για το πως λειτουργεί το πράγμα όσο και για τους χρόνους που δουλεύεται. Είπε πως το Μάρτιο έγινε η συνάντηση για Κένι και Τέιλορ. Αν λέει ψέματα, αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του ως άνθρωπος της ομάδας. Αν λέει αλήθεια γίνεται αντιληπτό πως αυτά που βλέπουμε εμείς δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα με την πραγματική λειτουργία της ΠΑΕ.
Υγ. Καλή χρονιά να έχεις με υγεία και ΠΑΟΚτσήδικες χαρές
Το δεύτερο κακό είναι ότι κυκλοφορεί η αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ δεν ξοδεύει σε αντίθεση με το ΠΟΚ. Πρόκειται για την ύψιστη προσβολή την ανθρώπινης νοημοσύνης, αλλά είναι αδύνατο να μπεις σε διαδικασία ανάλυσης, γιατί έχει καταστεί πλέον σαφές ότι ο οπαδός κοιτάει να βγάλει τα κόμπλεξ και τις φάπες της ζωής εκεί που μπορεί, δηλαδή στην ομάδα που αισθάνεται ότι επειδή είναι οπαδός, με κάποιο μαγικό τρόπο είναι και κτήμα του.
Ο Κωστίκος είπε κάποια πράγματα που δίνουν ένα μικρό κομμάτι της μεγάλης πίτας που λέγεται recruiting.
Προσωπικά θα ήθελα να δω την ομάδα να αλλάζει σε ένα ποσοστό 30% το ηλικιακό ratio στο οποίο στοχεύει. Γιατί όντως δημιουργούνται ομάδες με μικρό κύκλο ζωής και χωρίς μεταπωλητική αξία. Λίγες και στοχευμένες μεταγραφές και ακόμα μεγαλύτερη τεχνογνωσία και επέκταση στο κομμάτι του recruiting σε ηλικίες κάτω των 20 με στόχο την ανάπτυξη. Το νέο προπονητικό, το νέο σπίτι των ακαδημιών, οι προπονητές, οι γυμναστές εκεί θα πρέπει να πέσει το χρήμα. Όχι στην παγίδα των μεταγραφών όσο και να σκούζει ο οπαδός, να κοιτάξουμε να φτιάξουμε γερά θεμέλια μεταξύ πρώτης ομάδας και ακαδημιών. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να φέρει υγεία και επιτυχίες.
- These users thanked the author Sera4 for the post (total 10):
- Maklaz, Ιάσονας, Kabamaru11, trouman, Logistis, Dimpatra, milanezos, Ριαν_Καπαγιαννιδης, thanente, Unpsofable78
- ΑποστόληςΑ
Το σκανάρισμα ενός παίκτη σημαίνει ότι του ανοίγεις φάκελο και τον παρακολουθείς ως υποψήφια αγορά. Δεν σημαίνει ότι τον αποκτάς την ίδια ώρα. Πιθανόν αυτή τη στιγμή να υπάρχουν φάκελοι για περισσότερους από 200 παίκτες.Miles έγραψε: Δευ 05 Ιαν 2026, 00:13 Ένα από τα πράγματα που θέλω να πω είναι ότι αν λάβουμε ως δεδομένα τα λόγια του, τότε το σκάουτιγκ της ομάδας δεν συμβαδίζει με την πολιτική της ομάδας στις μεταγραφές. Τσάμπα σκανάρεις τον όποιον Μπάμπα στα 18 του ή τον Σβαμπ στα 21 του, όταν τους φέρνεις σχεδόν 10 χρόνια μετά.
- These users thanked the author ΑποστόληςΑ for the post (total 3):
- sakis_the_fraud, Logistis, Unpsofable78
Είπε τέτοιο πράγμα ο κωστικος για την αεράμυνα; Οκ το διαβάζω από παιδιά εδώ μέσα κάτι ανάλογο για τα στόπερ, δλδ να βρούμε κάποιον να μας λύσει το πρόβλημα ψηλά είτε αυτό είναι στα στημένα είτε σε ροή παιχνιδιού, αλλά όχι να το λέει και ο κωστικος.ABOLEYTOI έγραψε: Δευ 05 Ιαν 2026, 02:48 η συνέντευξη του Γιώργαρου είναι ένα διωράκι. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δηλώνει όποιος ποστάρει εδώ μέσα αν την έχει δει η όχι.
το σκάουτινγκ δε σημαίνει απαραίτητα εύρεση συγκεκριμένων στόχων. Πριν από αυτό σημαίνει γνώση της αγοράς. Στη Ζούλτε Βάρεγγκεμ λοιπόν και όχι στη Σαρλερουά έπαιζε ο Μειτέ την εποχή που βλέπαμε Βελγικό πρωτάθλημα για να τσεκάρουμε τον Εσίτι. Γιατί δεν τον πήραμε θα πει ο άλλος;
Γιατί από εκεί πήγε Μονακό με 8 μύρρια ίσως είναι η απάντηση.
Το πιο σημαντικό είναι ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση στην αεράμυνα. Έχουμε πρόβλημα με τις σέντρες είπε ο Κωστίκος και κυρίως ο τρόπος που το είπε με κάνει να πιστεύω ότι εκεί έχει δοθεί όλο το βάρος για τον Ιανουάριο.
Ταπεινή μου άποψη ότι αν αυτα πιστεύουν εντός της ομάδας τότε κοιτάμε προς λάθος κατεύθυνση. Το πρόβλημα που έχουμε ψηλά είναι πρωτίστως θέμα τακτικής και πνευματικής προσήλωσης και λιγότερο χαρακτηριστικών, ειδικά στα στημένα που παίζουμε ζώνη.
Αρα δουλειά του προπονητή να διορθώσει και όχι προσθήκης χαρακτηριστικών θα πω εγώ. Ας κάνει κάτι και ο λουτσε , δικό του είναι αυτό.
-
makispaspartou
Matheus Pereira
Dimitris Giannoulis
Vanja Drkusic
Triantafyllos Tsapras
Παίρνεις ή δεν παίρνεις πρωτάθλημα μετά? Ας έχεις και Jeremejeff φορ...
Dimitris Giannoulis
Vanja Drkusic
Triantafyllos Tsapras
Παίρνεις ή δεν παίρνεις πρωτάθλημα μετά? Ας έχεις και Jeremejeff φορ...
Καλημέρα και καλή χρονιά Marsantos (+φορουμ)marsantos έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 20:47 Όλες τις (ελάχιστες) φορές που σχολιάζω σε αυτό το τοπικ επισημαίνω πως αποφεύγω να γράφω γιατί δε ν ξέρω τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Συνήθως σκαρφιζομαι φανταστικούς αληθοφανείς διαλόγους.
Σήμερα θα επικαλεστώ πραγματικά γεγονότα για να αναδείξω πόσο λάθος προσεγγίζουμε το θέμα 'Μεταγραφές'.
Πάμπολλες φορές γίνεται κριτική για το πόσο άσχημα δουλεύει η ομάδα σε αυτόν τον τομέα, πόσο κακή δουλειά κάνει το τμήμα scouting, πως ενώ έχει τόσο καιρό στη διάθεσή του γιατί δε βρίσκει παίκτες κτλ.
Έδωσε την προηγούμενη βδομάδα συνέντευξη ο Κωστίκος στους 24.
Τα όσα είπε ήταν γροθιά στο στομάχι για όποιες επιπολαιες κρίσεις επικρατούν στο κομμάτι των μεταγραφών.
Κρέσπο, τον πρότεινε μια πενταετία πριν και με τον Αρνεσεν έκαναν σοβαρή προσπάθεια να τον πάρουν.
Κάμπος τον πρότεινε μια πενταετία πριν.
Σβαμπ, τον πρότεινε πριν ακόμα κλείσει τα 21 όταν ο Αυστριακός έπαιζε Εθνική Ελπίδων.
Μπισεσβαρ τον είχε κυκλώσει από όταν έπαιζε στη Φέγενορντ.
Μπάμπα, τον είχε προτείνει στον Τσιτσιακοφ όταν ο Γκανέζος ήταν 18 χρονών. 13 ολόκληρα χρόνια πίσω δλδ. Κι εμείς όταν ξαναπηραμε τον Μπαμπα κατακριναμε την ομάδα πως δεν έχει σοβαρό scouting team γιατί παει μόνο σε ξαναζεσταμενο φαγητό. Και ο παίκτης είχε εντοπιστεί από τα 18 του.
Στα φρέσκα.
Τον Μάρτιο έγινε meeting για έγκριση Κένι και Τέιλορ. Εκεί συζητήθηκε του Βάργκας και απορρίφθηκε. Τον Μάρτιο όλα αυτά. Κι εμείς επειδή μπορεί να αργεί μια μεταγραφή ή να μη μας αρέσει μια μεταγραφή νομίζουμε πως η ομάδα δε λειτουργεί σωστά, δεν έχει λύσεις και κάνουμε χίλιες δυο αναλύσεις που το μόνο που δείχνουν είναι πως έχουμε μαύρα μεσάνυχτα.
Καλή χρονιά σε όλους.
Υγ. Νίκη μεθαύριο με μηδέν παθητικό.
Στο κείμενο σου να προσθέσω και μια λεπτομέρεια που ενδεχομένως πολλοί να μη γνωρίζουν διότι αφορά το εταιρικό κομμάτι ενός οργανισμού.
Τα meetings πάνε κι έρχονται μεταξύ των τμημάτων.
Τα δεδομένα των meetings δεν μεταφέρονται προς τα έξω ειδικά σε όσους είναι στα χαμηλά κλιμάκια.
Συνεπώς οι κάτω κάτω δεν ξέρουν, δε θα μάθουν, και πάντα θα αναρωτιούνται ότι κάτι δεν πάει σωστά κλπ. Οι φίλαθλοι είναι πιο κάτω και από δημοσιογράφους, κατά συνέπεια μαθαίνουμε μόνο ότι αφήνουν να διαρρεύσει, αν
Διαρρεύσει.
Ενδέχεται πολλοί εδώ να το ξέρουν αυτό, ίσως όμως όχι εμπειρικά “corporate” οπότε επίτρεψε μου να αφήσω αυτό το σχόλιο.
Μου θύμισες μια μεγάλη εταιρεία που εργάστηκα 6 χρόνια Ολλανδία και είδα ακριβώς αυτό από δύο διαφορετικά πόστα. Προφανώς λαμβάνουμε ως δεδομένο ότι ο οργανισμός ρολάρει επαγγελματικά και κάνει ένα σχεδιασμό και δεν λειτουργεί όπως πχ ο συμπολίτης ή ένα μίνι μάρκετ
Γιατί μιλάμε ακόμη για το αν κάνει ο Γερεμεγιεφ στον προπονητή..Για να τον πήραμε από αρχές Δεκεμβρίου του κάνει,δε θα τον πούμε εμείς αν του κάνει ή όχι..
Στα άλλα Γιαννούλης μάλλον από καλοκαίρι τώρα δεν τον αφήνουν εύκολα και δε ξέρω αν θέλει να έρθει, δεξί μπακ θα πάρουμε αλλά επειδή έχουμε για τώρα για τους αγωνες δε βιαζόμαστε...Και στόπερ ανάλογα με τους τραυματισμούς των υπολοίπων...
Δουλειά στην προπόνηση και το πήραμε το πρωτάθλημα...
Στα άλλα Γιαννούλης μάλλον από καλοκαίρι τώρα δεν τον αφήνουν εύκολα και δε ξέρω αν θέλει να έρθει, δεξί μπακ θα πάρουμε αλλά επειδή έχουμε για τώρα για τους αγωνες δε βιαζόμαστε...Και στόπερ ανάλογα με τους τραυματισμούς των υπολοίπων...
Δουλειά στην προπόνηση και το πήραμε το πρωτάθλημα...
Τα ρεπορτάζ μέσω YouTube που έχω δει λέω...Από διάφορους,πάμε γιαυτον αλλά επίσης γύρισε Μιχαηλίδης και περιμένουμε Λοβρεν και και ...
Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο. Στοπερ θα ερθει. Δεν γινεται να μην ερθει.
- These users thanked the author nunies4 for the post:
- boogeyman77
Και αν δεν καταφέρεις τον Ντρουκιτς και δεν υπάρχει προεργασία για άλλον πολύ καλό...Το να φέρεις Μάρκοβιτς ας πούμε που είναι στο επίπεδο των 4 που έχουμε το πολύ δε βοηθάει κάπου...
-
boogeyman77
- Επικοινωνία:
Γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος πως από τόσα στόπερ που υπάρχουν θα καταλήξουμε σε αυτόν τον Μάρκοβιτς όπως αντίστοιχα απο τόσα φορ καταφέραμε να καταλήξουμε στον....Γερεμέγιεφ( στην αρχή της είδησης νόμιζα ήταν τρολάρισμα) και τέλος οι μεταγραφές;
Πολλά τα ποιοτικά κενά και σε κάποιες περιπτώσεις και ποσοτικά τα κενά της ομάδας που πάλι βλέπω να μένουν έτσι
Πολλά τα ποιοτικά κενά και σε κάποιες περιπτώσεις και ποσοτικά τα κενά της ομάδας που πάλι βλέπω να μένουν έτσι
Sera4 έγραψε: Δευ 05 Ιαν 2026, 09:05Το κακό είναι πως κάποιοι νομίζουν πως η ύπαρξη τμήματος scouting εξασφαλίζει ότι όλες οι κινήσεις θα είναι 100% επιτυχημένες........, γιατί έχει καταστεί πλέον σαφές ότι ο οπαδός κοιτάει να βγάλει τα κόμπλεξ και τις φάπες της ζωής εκεί που μπορεί, δηλαδή στην ομάδα που αισθάνεται ότι επειδή είναι οπαδός, με κάποιο μαγικό τρόπο είναι και κτήμα του.marsantos έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 23:55Εύλογες οι απορίες σου.Miles έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 23:15 ...
Δεν έχω δει τη συνέντευξη για να ακούσω τι ακριβώς είπε, ........
Το θέμα είναι πως δεν ακούγονται από το στόμα δημοσιογράφων, παραγωγών, απλών οπαδών κτλ.
Ακούγονται από άνθρωπο που προσφέρει υπηρεσίες στην ομάδα.
Οπότε έχουν διαφορετική βαρύτητα.
.............
Αν λέει ψέματα, αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του ως άνθρωπος της ομάδας. Αν λέει αλήθεια γίνεται αντιληπτό πως αυτά που βλέπουμε εμείς δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα με την πραγματική λειτουργία της ΠΑΕ.
Υγ. Καλή χρονιά να έχεις με υγεία και ΠΑΟΚτσήδικες χαρές
Ο Κωστίκος είπε κάποια πράγματα που δίνουν ένα μικρό κομμάτι της μεγάλης πίτας που λέγεται recruiting.
.........
- These users thanked the author trouman for the post (total 2):
- gervasio artigas, Unpsofable78
-
Undesired No 1
-
psychologos
Σαφως και λέει αλήθεια ο Κωστίκος αλλά το ζητημα είναι οτι μαζί με τον σβαμπ και τον μειτε στα 18 -20 χρονων εχουν βρει και αλλους 30 -40 μουργκ και κουαλιατα και περειρα. Οποτε τον ποιον θα έπαιρνε η ομαδα στα 18 ετων ειναι πολυ μεγάλο ρίσκο. εκτός αν στην λίστα μαπαίνουν , που ετσι φαντάζομαι οτι γίνεται, αναβαθμισμένα κάποια ονόματα και μετά εχει να κάνει με το διαθέσιμο μπατζετ και τον βαθμό επένδυσης που θέλει η ΠΑΕ