@Psaras συμφωνώ οτι εδώ στην Ευρώπη θα καταλήξουμε στο τέλος σε μια υβριδική κατάσταση, γι αυτο και το NBAEurope το φοβάμαι, αλλα ταυτόχρονα ομως αν ρυθμιστεί έτσι ωστε να είναι συμβατό στην Ευρώπη αυτα τα θεωρητικά για το ΝΒΑ παυουν να ισχύουν.
Ειναι μια εγγύηση η ΦΙΜΠΑ αλλα κάνεις δεν ξέρει αν τελικά χρησιμοποιηθεί ως κέλυφος μακροπροθεσμα.
Ξερουμε ομως ελαχιστα ακομη.
Μεσα στην επόμενη χρονια θα ξεκαθαρισει.
Αν τον ΠΑΟΚ ομως τελικά τον ευνοήσει η ολη κατασταση ειναι αλλη κουβεντα
Ευρωπαϊκό μέλλον και προοπτικές
Re: Ευρωπαϊκό μέλλον και προοπτικές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SCIFO την Τρί 30 Δεκ 2025, 20:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν γίνονται αυτά που λέτε.
Οι Ευρωπαϊκές ομάδες δεν είναι franchise να τα παίρνει ο μεγαλομέτοχος από πόλη σε πόλη που είναι μικρές χώρες οπότε να πάρει ξερωγω τους Salonica eagles και να πάει στο Κάουνας.
Οι Ευρωπαϊκές ομάδες δεν είναι franchise να τα παίρνει ο μεγαλομέτοχος από πόλη σε πόλη που είναι μικρές χώρες οπότε να πάρει ξερωγω τους Salonica eagles και να πάει στο Κάουνας.
Με όλα αυτά πάντως για του χρόνου τι λέτε ότι είναι καλύτερο; Eurocup ή BCL;
Πιο σίγουρη λύση φαντάζει το BCL, χαμηλότερες προσδοκίες, χαμηλότερο μπάτζετ, να έχουμε από κοντά τη FIBA.
Αν πάμε Eurocup θα περιμένουμε όλοι να γίνουμε η νέα Χαποέλ. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά προσωπικά θα χαλαστώ μετά από τόσο hype αν ξεκινήσει το Eurocup κ δεν είμαστε στα φαβορί.
Βέβαια (για να αντικρούσω και τον εαυτό μου), δεν έχω κανέναν γκαϊλέ να αρχίσουμε να σκορπάμε κατευθείαν εκατομμύρια επειδή βρήκαμε λεφτά πρόεδρο. Να τον βράσω και τον πρωταθλητισμό και τις ευρωλίγκες και όλα αν ξέρω πως με σχέδιο και οργάνωση σε 2 χρόνια θα είμαστε στο NBA Europe. Τόσα χρόνια στη δίαιτα είμαστε. Μπορώ να περιμένω.
Πιο σίγουρη λύση φαντάζει το BCL, χαμηλότερες προσδοκίες, χαμηλότερο μπάτζετ, να έχουμε από κοντά τη FIBA.
Αν πάμε Eurocup θα περιμένουμε όλοι να γίνουμε η νέα Χαποέλ. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά προσωπικά θα χαλαστώ μετά από τόσο hype αν ξεκινήσει το Eurocup κ δεν είμαστε στα φαβορί.
Βέβαια (για να αντικρούσω και τον εαυτό μου), δεν έχω κανέναν γκαϊλέ να αρχίσουμε να σκορπάμε κατευθείαν εκατομμύρια επειδή βρήκαμε λεφτά πρόεδρο. Να τον βράσω και τον πρωταθλητισμό και τις ευρωλίγκες και όλα αν ξέρω πως με σχέδιο και οργάνωση σε 2 χρόνια θα είμαστε στο NBA Europe. Τόσα χρόνια στη δίαιτα είμαστε. Μπορώ να περιμένω.
- BlackMagicPAOK
Psaras έγραψε: Τρί 30 Δεκ 2025, 19:44Μιλάω γενικά και όχι για τον Μυστακίδη.BlackMagicPAOK έγραψε: Τρί 30 Δεκ 2025, 14:42 @Psaras
Πω, πω!
Εφιαλτικό σενάριο !
Σε 6-7 χρόνια ο Τελης φεύγει για άλλες πολιτείες!
Ναι, εντάξει, εγώ το πήγα στα δικά μας...
Έχουν γίνει κουβάρι Φιμπα, Γιουρολιγκ και ΝΒΑ..
Γόρδιος δεσμός!
Θεωρητικα η Ευρωλίγκα θα κάνει συζήτηση με κάποιες ομάδες στα κοντα από τα υπάρχοντα ήδη συμβόλαια..Στο τέλος υπάρχει περίπτωση να παρακαλάνε οι λίγκες τις ομάδες..Δεν υπάρχουν δα και οι αμέτρητες αγορές...20-24 ομάδες θέλει η Ευρωλίγκα και άλλες 20 το NBA...Iznogoud4 έγραψε: Τρί 30 Δεκ 2025, 20:16 Με όλα αυτά πάντως για του χρόνου τι λέτε ότι είναι καλύτερο; Eurocup ή BCL;
Τώρα δε ξέρω και τι δύναμη έχει ο Μυστακίδης στο παρασκήνιο.. Μπορεί ας πούμε να έχει πάρει ήδη τηλ τον της Ευρωλίγκας και να τα έχουν βρει,μπορεί να μιλησε με τον ίδιο τον Άνταμ Σίλβερ ποιος ξέρει...
Εμείς σαν οπαδοί θα απαιτούμε πρωταθλητισμό είτε Eurocup είτε Champions league.
Οπότε αν παίξουμε σε μία απ'αυτές τις διοργανώσεις μικρή διαφορά θα μου κάνει. Την ίδια αίγλη έχουν.
Αν μου έλεγε κάποιος ότι μπαίνεις του χρόνου Ευρωλίγκα το παίρνω ασυζητητί κι ας τρώω τη πρώτη χρονιά 20 πόντους.
Να παίξω του χρόνου Τσάμπιονς δεν θα με χαλάσει καθόλου αλλά να έχω και θέση στο NBA Europe αλλιώς ποιός ο λόγος;
Ρίσκο βέβαια αλλά πρότζεκτ που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.
Πρέπει να μας πούνε λεπτομέρειες.
Θα κάνει ας πούμε ομάδα μπάσκετ η Μίλαν ή θα είναι η Αρμάνι Μιλάνο; Οι Ιταλοί είναι και της παράδοσης σε κάτι τέτοια. Μπορεί να γυρίσουν τη πλάτη ποιός ξέρει να παίζουν σε άδειο γήπεδο αλλά επειδή είναι Μίλαν ή Μάντσεστερ να πουλάει σε όλο τον κόσμο, τα πρώτα 2-3 χρόνια να είναι ψιλομούφα και μετά να πάει καλά.
Παράδειγμα βέβαια αυτό.
Όπως και να 'χει ο δυνατός ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μέσα στις 40 ομάδες που θα παίζουν σε μία απ'τις δυο διοργανώσεις.
Και το καλεντάρι της Ευρωλίγκα πρέπει να αλλάξει. Ένα ματς τη βδομάδα.
Οπότε αν παίξουμε σε μία απ'αυτές τις διοργανώσεις μικρή διαφορά θα μου κάνει. Την ίδια αίγλη έχουν.
Αν μου έλεγε κάποιος ότι μπαίνεις του χρόνου Ευρωλίγκα το παίρνω ασυζητητί κι ας τρώω τη πρώτη χρονιά 20 πόντους.
Να παίξω του χρόνου Τσάμπιονς δεν θα με χαλάσει καθόλου αλλά να έχω και θέση στο NBA Europe αλλιώς ποιός ο λόγος;
Ρίσκο βέβαια αλλά πρότζεκτ που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.
Πρέπει να μας πούνε λεπτομέρειες.
Θα κάνει ας πούμε ομάδα μπάσκετ η Μίλαν ή θα είναι η Αρμάνι Μιλάνο; Οι Ιταλοί είναι και της παράδοσης σε κάτι τέτοια. Μπορεί να γυρίσουν τη πλάτη ποιός ξέρει να παίζουν σε άδειο γήπεδο αλλά επειδή είναι Μίλαν ή Μάντσεστερ να πουλάει σε όλο τον κόσμο, τα πρώτα 2-3 χρόνια να είναι ψιλομούφα και μετά να πάει καλά.
Παράδειγμα βέβαια αυτό.
Όπως και να 'χει ο δυνατός ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μέσα στις 40 ομάδες που θα παίζουν σε μία απ'τις δυο διοργανώσεις.
Και το καλεντάρι της Ευρωλίγκα πρέπει να αλλάξει. Ένα ματς τη βδομάδα.