Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧVII
Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧVII
Και εγώ μισώ τον Ολυμπιακό όσο τίποτα αλλά από το να γράφω τέτοια προτιμω να μην ασχολούμαι...
- These users thanked the author joshua for the post (total 2):
- Ριαν_Καπαγιαννιδης, giapas
- ΑποστόληςΑ
Καταλαβαίνουμε τώρα πώς έχασε 1-0 στο Anfield την προηγούμενη αγωνιστική, εκεί που η Nottingham κέρδισε 0-3 και η PSV 1-4.
- navigator11
Τον χάρηκα τον Θαναηλάκαρο χτες πάντως, που είδα λίγο τα στιγμιότυπα της κοσμοτε. Το ήθελε πολύ ο άνθρωπος 
- Amsterdamer_87
Καθε ηττα του γαυρου ειναι νικη υπερ της ανθρωποτητας..
- These users thanked the author Amsterdamer_87 for the post (total 3):
- Hayate, dikomou01, Mica
- ΑποστόληςΑ
Γιάνναρε Αγιάνναρε καλημέρα.
Δεν ξέρω αν στο έχω ξαναγράψει.
Υπάρχουν κάποιες λίγες φορές που όταν σε διαβάζω έχω την αίσθηση πως διαφωνώ.
Και λέω έχω την αίσθηση γιατί ξαναδιαβάζοντας τα κείμενα σου δε διαπιστώνω πως είμαι επί της αρχής αντίθετος σε κάτι που γράφεις.
Σήμερα όμως αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει σε αυτές τις λίγες φορές που δε διαβάζω και κάτι δε μου αρέσει.
Στην ουσία δε διαφωνώ μαζί σου.
Απλά στη στάθμη υποστήριξης μιας άποψης κάποιες φορές βρίσκομαι λίγο πιο χαμηλά από σένα.
Δλδ έστω ότι έχουμε μια υπόθεση Α.
Εσύ με ανώτατη τιμή το 10 θα την υποστηρίξεις στο 9.5 ενώ εγώ στο 7.
Στο συγκεκριμένο σχόλιο σε θεωρώ λίγο υπερβολικό στο πως βλέπεις τη Ρεάλ και ειδικά λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ θα την κέρδιζε άνετα.
Πριν προσπαθήσω να δικαιολογήσω την κριτική μου όμως πρέπει να έχουμε κάποια βάση στην κουβέντα.
Γράφεις πως ο οσφπ τρώει εξάρες από μέτριες ομάδες θεωρώντας τη φετινή Μπάρτσα και τη φετινή Ρεάλ ως τέτοιες.
Πως ορίζεις χρονικά το μέτριες; Με βάση τους ανταγωνιστές τους μόνο τη φετινή χρονιά, με βάση άλλες κορυφαίες ομάδες που έχουμε τα τελευταία χρόνια ή με βάση τις εκδοχές που έχουν παρουσιάσει οι συγκεκριμένες ομάδες προηγούμενα χρόνια;
Αν ο χαρακτηρισμός σου 'μέτριες' αφορά μόνο τη φετινή χρονιά συγκρίνοντάς τες με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες και λαμβάνοντας υπόψιν το φετινό επίπεδο ποιότητας που υπάρχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλω μια ακόμα διευκρίνιση.
Ποιο είναι το πλήθος των ομάδων που εντάσσεις στο γκρουπ των ' καλών ομάδων'. Δλδ αν μια ομάδα ανήκει στις 10 καλύτερες φετινές ομάδες, ανήκει στο γκρουπ των 'καλών' ομάδων ή έχεις ακόμα πιο περιορισμένο εύρος για να κατατάξεις μια ομάδα στις καλές της χρονιάς πχ. τις 5 καλύτερες τις εντάσσω στις καλές.
Αν δεν περιορίζεσαι στη φετινή χρονιά με μια διαδικασία ταξινόμησης αλλά ο χαρακτηρισμός 'μέτριες' πηγάζει από γενικότερους κανόνες και κριτήρια στο τι θεωρούμε διαχρονικά ποιοτική ομάδα θα συμφωνήσω κυρίως για τη Ρεάλ και λιγότερο για τη Μπαρτσελόνα.
Ξέρεις κάτι όμως; Είναι συχνότατο φαινόμενο ομάδες με συσσωρευμένη ατομική ποιότητα να υπολείπονται σε κομμάτια συνοχής και δόμησης γιατί το κομμάτι της ατομικής ποιότητας και η ελευθερία έκφρασης αυτού σκεπάζει τομείς στους οποίους υστερεί μια τέτοιου τύπου ομάδα.
Θα σου φέρω ένα χαζό, ακραίο και έξω από τα φυσικά ανθρώπινα όρια παράδειγμα. Έστω ότι υπήρχε ένας φανταστικό παίκτης που είχε τέτοια ταχύτητα, δύναμη , τεχνική και οξυδέρκεια που αν του έδινες τη μπάλα μπορούσε κάθε φορά, μα κάθε φορά να περνάει τους πάντες και να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα. Κάθε φορά όμως. Δλδ αν του έδινες σε έναν αγώνα 25 φορές τη μπάλα, θα έβαζε 25 γκολ. Αυτή η ομάδα η ομάδα τι βαθμολογία θα έπαιρνε σε επίπεδα δόμησης, συνοχής, αυτοματισμών κτλ. Μηδέν. Θα ήταν μια κάκιστη ομάδα που θα κέρδιζε τους πάντες όμως με 25 γκολ διαφορά ανά αγώνα. Ξέρω ότι είναι χαζό το παράδειγμα αλλά το αναφέρω καθ' υπερβολή για να αναδείξω πως αρκετές φορές στο ποδόσφαιρο η ατομική ποιότητα καλύπτει κενά σε άλλους τομείς όπως φυσικά ισχύει και το αντίστροφο δλδ η συνοχή, η ομαδικότητα και η αρμονική δομή να καλύπτει το έλλειμμα ποιότητας. Προφανώς αυτός που τα έχει και τα 2, δλδ και ατομική ποιότητα και στοιχεία καλού συνόλου, θα σαρώνει τα πάντα. Όπως δλδ η περυσινή Παρί ή η Μπάρτσα του Πεπ.
Λες για τη Ρεάλ πως έχει 4 παίκτες παγκόσμιας κλάσης και μετά το χάος. Δε νομίζω πως είναι μόνο 4. Χθες ας πούμε ο Καμαβιγκά στο πρώτο ημίχρονο έχει κάνει κάποιες εξωγήινες περιστροφές ανάμεσα από 2 και 3 παίκτες του οσφπ που έπεφταν με χίλια για να τον πιέσουν και μοίραζε μαεστρικά το παιχνίδι. Το αριστερό τους μπακ όποτε δοκίμαζαν να του στήσουν παγίδες τις απέφευγε λες και έπαιζε με τα παιδιά του. Μην ξεχνάμε πως έλειπαν Μιλιτάο και Ρούντιγκερ. Δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για αυτούς. Τον Βινίσιους γιατί τον βγάζεις απέξω. Οκ τεχνικά δεν τοπ, όμως τα σωματικά του προσόντα αρκούν για να παίζει σε τέτοιο επίπεδο. Θυμήσου πρόπερσι που το σήκωσε η Ρεάλ τη συμβολή που είχε ο Βινίσιους στον τελικό με Ντόρμουντ αλλά και στις φοβερές ανατροπές με δυνατές ομάδες όπως Παρί και Σίτι.
Γράφεις πως ο τη χθεσινή Ρεάλ θα την κέρδιζε άνετα ο ΠΑΟΚ. Εδώ θα διαφωνήσω. Η χθεσινή Ρεάλ μόλις πάτησε το γκάζι, από το 20 μέχρι το 40 μπορούσε κυριολεκτικά να βάλει 6 γκολ. Τέσσερα έβαλε, το ένα ακυρώθηκε, είχε δοκάρι και είχε άλλες 3 κατεβασιές που από επιπολαιότητα δε μπήκε γκολ. Νομίζω πως μας επηρεάζει το γεγονός πως μετά το 2-4 έσβησε μηχανές. Το 20λεπτο μεταξύ 20-40 δε νομίζω πως υπάρχουν πάνω 10 ομάδες στην Ευρώπη που μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Η Ρεάλ έχει παίξει άπειρα ματς και έχει πλήρη γνώση του να παίζει τόσο όσο ακόμα και σε τελικούς τσάμπιονς λιγκ. Τον ΠΑΟΚ τον είδαμε απέναντι σε μια μεσαία ισπανική ομάδα, τη Θέλτα, και είδαμε πως λίγο μόλις έχασε τα μέτρα του και το μυαλό του, οι Ισπανοί επιβλήθηκαν εύκολα. Μία παράμετρος που επίσης πρέπει να έχουμε υπόψιν είναι το αθλητικό επίπεδο των ομάδων. Ο οσφπ χθες για να μπορέσει με τα τρεξίματα του να ματσάρει την ποιότητα και την αθλητικότητα των Ισπανών είχε μέχρι το 60 3 μυϊκούς τραυματισμούς.
Το να πούμε πως ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο 90λεπτο θα επικρατούσε άνετα της Ρεάλ νομίζω είναι αμφισβητήσιμο πρώτα και κύρια από αθλητική σκοπιά.
Αυτά..
-
black death
Η χθεσινή ρεαλ πάντως ειχε 4 σεντερ μπακ και το βασικο τερμα εκτος.
Απο εκει και περα μην το ξεφτιλιζουμε ενταξει, με οποια ελληνικη ομάδα και να επαιζε φαβορι θα ηταν.
Απο εκει και περα μην το ξεφτιλιζουμε ενταξει, με οποια ελληνικη ομάδα και να επαιζε φαβορι θα ηταν.
- Jean Valjean
Καλέ μου φίλε @marsantos,
Αν διάβαζες πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα θα αποφεύγαμε την συζήτηση αυτή.
Το ξαναβάζω τονίζοντας τη λέξη που πιθανόν να σου διέφυγε.
"Ο ΠΑΟΚ άνετα την κέρδιζε την χτεσινή Ρεάλ. Το θέμα είναι ότι η Ρεάλ δεν θα κατέβαινε τόσο χαλαρή με μας, αλλά και παλι θα την κερδίζαμε."
Πρώτο σημείο: Μπορεί να υπερβάλλω για τον ΠΑΟΚ. Όμως είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και προτιμώ να υπερβάλλω θετικά για την ομάδα μου παρά να υπερβάλλω θετικά για τον γαύρο! Κι ας με κατηγορήσουν ότι είμαι " μάο μάο οπαδός του ΠΑΟΚ".
Υπάρχει μια κατάσταση στην ελληνική ποδοσφαιρική, και όχι μόνο, πραγματικότητα, η εξής:
1. υπάρχει σοβαρή άγνοια περί ποδοσφαίρου, στα όρια της βαθιας ασχετοσύνης.
2. υπάρχει συνοδευτικά σοβαρή άγνοια περί κοινωνικής πραγματικότητας, στα όρια της βαθιάς ασχετοσύνης επίσης
Πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας το άγουν και τον φέρουν, όπως γουσταρουν, τα ΜΜΕ. Η ασχετοσύνη στο 2 δεν αφορά την καφενειακή διαπίστωση περί της κατάντιας της κοινωνίας που όλοι την βλέπουν αλλά την σαφή κι εμπεριστατωμένη εξήγηση των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν. Το ίδιο ισχύει και για το 1.
Στην διατηρηση της άγνοιας συμβάλλουν εδώ και δεκαετίες τα ΜΜΕ (κυρίως η τηλεόραση και το ραδιόφωνο).
Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μια τυπολογία συμπεριφορών στο επίπεδο του μέσου πολίτη.
α. υπάρχουν αυτοί που καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρεται και
β. υπάρχουν εκείνοι που προβληματίζονται για τα βαθύτερα κίνητρα όσων σερβίρουν παραμύθια και προσπαθούν να καταλάβουν που βρίσκεται η πλάνη.
Αυτοί οι δέυτεροι έχουν με τη σειρά τους δυο διακριτές συμπεριφορές:
i. υπάρχουν αυτοί που είναι εντελώς δύσπιστοι στο κάθε τι και απορρίπτουν συνολικά το αφήγημα μετά από διερεύνηση σε όλο το βάθος και πλάτος
ii. υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι το ψέμα που τους πλασάρεται έχει όρια, δηλαδή ψάχνουν να βρούν ψήγματα αλήθειας σε αυτό, επομένως θεωρούν εξ ορισμού ότι δεν γίνεται να είναι ΟΛΑ ψέματα.
Ανήκω στην πρώτη κατηγορία (i) και θεωρώ ότι γίνεται και παραγίνεται να είναι ΟΛΑ όσα μας ταίζουν ψέματα.
Κατανοώ και δικαιολογώ την στάση των περισσότερων που βρίσκονται στην κατηγορία (ii) αλλά δεν την αποδέχομαι κι ούτε συμφωνώ μαζί τους.
Υπάρχει μια βασική παραμετρος που καθορίζει την στάση του καθενός μας. Σε ότι με αφορά προτιμώ να είμαι δύσπιστος με όσους με βάση την εμπειρία μας έχουν κοροιδέψει και αδικήσει-κατακλέψει επανειλημμένα παρά να είμαι αφελής με αυτούς και τα κίνητρά τους.
Υπάρχει και κάτι άλλο, ορισμένοι μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς θεωρώντας ότι ΟΛΑ είναι ψέματα, για δυο λόγους:
- να μην μπορούν να γεμίσουν το κενό (όταν ΟΛΑ χρειάζονται "αντικατάσταση") και να προτείνουν μιαν άλλη ανάγνωση της πραγματικότητας, ή
- να επιθυμούν να ανήκουν σε μια σχετικά πολυπληθή ομάδα καθώς είναι άβολο να είσαι συνεχώς δακτυλοδεικτούμενος ως κάτι διαφορετικό
Σε ότι με αφορά πάλι, δεν αισθάνομαι καθόλου ανασφαλής ούτε με αποθαρρύνει το να θεωρώ κάτι ως σωστό κι ας είμαι ο μοναδικός στον πλανήτη. Το κριτήριό μου δεν είναι πόσοι συμβαδίζουν με την γνώμη μου αλλά το αν η γνώμη μου συμβαδίζει με την πραγματικότητα και το "σύστημα αρχών" μου βάσει του οποίου εξετάζω την πραγματικότητα (την οπτική μου με άλλα λόγια). Προφανώς και δεν διεκδικώ το αλάθητο. Το μόνο που διεκδικώ είναι ότι αυτό που υποστηρίζω το έχω "παιδέψει" κι είναι πάντοτε δικό μου, δεν μου το έχει φυτεψει κανένας στο μυαλό. Αμφιβάλλω για ΟΛΑ, ΣΥΝΕΧΩΣ!! εννοείται ακόμη και για όσα ήδη πιστεύω (αυτό σημαίνει ΟΛΑ).
Με βάση τα παραπάνω, υπάρχουν πολλοί συνοπαδοί οι οποίοι λένε "ε, δεν είναι δυνατόν να είναι όλα ένα παραμύθι για τον γαύρο!, δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο κακή ομάδα!" Είναι μια άλλη μορφή ίσαποστακισμού, έχει το ίδιο κίνητρο που όσουν σχεδιάζουν προπαγάνδα το γνωρίζουν πολύ καλά. Εξάλλου σε αυτόν τον μηχανισμό αναφέρεται η ρήση "Πες, πες κάτι θα μείνει!" . Γιατί θα μείνει; μα ακριβώς επειδή υπαρχουν αρκετοί ανάμεσα σε όσους προβληματίζονται που όμως δεν προβληματίζονται μέχρι τέρμα.
Σε αντίθεση με τον φίλο @zissos, το βάρος στο δικό μου ποστ δόθηκε στην Ρεάλ και λιγότερο στον γαύρο.
Απλώς με την παράθεση του σχολίου του θέλησα να δείξω ότι καμιά φορά αυτό που νομίζουμε ως κομπλιμέντο είναι ακριβώς το αντίθετο.
Γι αυτό και το θεώρησα ως τρολάρισμα και μάλιστα πολύ πετυχημένο. Κι ακόμη θεωρώ ότι μάλλον ο φίλος μας τρολάρει.
Το μόνο σημείο που με έκανε να αναρωτηθώ αν πράγματι τρολάρει είναι εκέι που αναφέρει ότι ο γαύρος είχε "7 παίκτες πάνω από τη σέντρα¨" το οποίο δεν το διαπίστωσα ποτέ και στην τελική δεν σημαίνει τίποτε μιας και το πόσους έχεις πάνω από τη ΄σεντρα εξαρτάται από το πόσους έχει ο αντιπαλος εκεί κι από το που βρίσκεται η μπάλα. Πολλές φορές είχε ο γαύρος 5 πάνω από τη σέντρα, απλώς τότε τυχαινε η μπάλα να βρισκεται στο δικό του μισό κι έτσι έφαγε τα 4 γκολ.
Επειδή σε μια ώρα περίπου ανεβαίνω στο αεροπλάνο, θα με συγχωρήσεις αλλά στα ενδιαφέροντα ερωτήματά σου για τις ποδοσφαιρικές ομάδες θα απαντήσω όταν με το καλό επιστρεψω. Καλό ΣΚ!
Αν διάβαζες πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα θα αποφεύγαμε την συζήτηση αυτή.
Το ξαναβάζω τονίζοντας τη λέξη που πιθανόν να σου διέφυγε.
"Ο ΠΑΟΚ άνετα την κέρδιζε την χτεσινή Ρεάλ. Το θέμα είναι ότι η Ρεάλ δεν θα κατέβαινε τόσο χαλαρή με μας, αλλά και παλι θα την κερδίζαμε."
Πρώτο σημείο: Μπορεί να υπερβάλλω για τον ΠΑΟΚ. Όμως είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και προτιμώ να υπερβάλλω θετικά για την ομάδα μου παρά να υπερβάλλω θετικά για τον γαύρο! Κι ας με κατηγορήσουν ότι είμαι " μάο μάο οπαδός του ΠΑΟΚ".
Υπάρχει μια κατάσταση στην ελληνική ποδοσφαιρική, και όχι μόνο, πραγματικότητα, η εξής:
1. υπάρχει σοβαρή άγνοια περί ποδοσφαίρου, στα όρια της βαθιας ασχετοσύνης.
2. υπάρχει συνοδευτικά σοβαρή άγνοια περί κοινωνικής πραγματικότητας, στα όρια της βαθιάς ασχετοσύνης επίσης
Πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας το άγουν και τον φέρουν, όπως γουσταρουν, τα ΜΜΕ. Η ασχετοσύνη στο 2 δεν αφορά την καφενειακή διαπίστωση περί της κατάντιας της κοινωνίας που όλοι την βλέπουν αλλά την σαφή κι εμπεριστατωμένη εξήγηση των βαθύτερων αιτίων που την προκαλούν. Το ίδιο ισχύει και για το 1.
Στην διατηρηση της άγνοιας συμβάλλουν εδώ και δεκαετίες τα ΜΜΕ (κυρίως η τηλεόραση και το ραδιόφωνο).
Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μια τυπολογία συμπεριφορών στο επίπεδο του μέσου πολίτη.
α. υπάρχουν αυτοί που καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρεται και
β. υπάρχουν εκείνοι που προβληματίζονται για τα βαθύτερα κίνητρα όσων σερβίρουν παραμύθια και προσπαθούν να καταλάβουν που βρίσκεται η πλάνη.
Αυτοί οι δέυτεροι έχουν με τη σειρά τους δυο διακριτές συμπεριφορές:
i. υπάρχουν αυτοί που είναι εντελώς δύσπιστοι στο κάθε τι και απορρίπτουν συνολικά το αφήγημα μετά από διερεύνηση σε όλο το βάθος και πλάτος
ii. υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι το ψέμα που τους πλασάρεται έχει όρια, δηλαδή ψάχνουν να βρούν ψήγματα αλήθειας σε αυτό, επομένως θεωρούν εξ ορισμού ότι δεν γίνεται να είναι ΟΛΑ ψέματα.
Ανήκω στην πρώτη κατηγορία (i) και θεωρώ ότι γίνεται και παραγίνεται να είναι ΟΛΑ όσα μας ταίζουν ψέματα.
Κατανοώ και δικαιολογώ την στάση των περισσότερων που βρίσκονται στην κατηγορία (ii) αλλά δεν την αποδέχομαι κι ούτε συμφωνώ μαζί τους.
Υπάρχει μια βασική παραμετρος που καθορίζει την στάση του καθενός μας. Σε ότι με αφορά προτιμώ να είμαι δύσπιστος με όσους με βάση την εμπειρία μας έχουν κοροιδέψει και αδικήσει-κατακλέψει επανειλημμένα παρά να είμαι αφελής με αυτούς και τα κίνητρά τους.
Υπάρχει και κάτι άλλο, ορισμένοι μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς θεωρώντας ότι ΟΛΑ είναι ψέματα, για δυο λόγους:
- να μην μπορούν να γεμίσουν το κενό (όταν ΟΛΑ χρειάζονται "αντικατάσταση") και να προτείνουν μιαν άλλη ανάγνωση της πραγματικότητας, ή
- να επιθυμούν να ανήκουν σε μια σχετικά πολυπληθή ομάδα καθώς είναι άβολο να είσαι συνεχώς δακτυλοδεικτούμενος ως κάτι διαφορετικό
Σε ότι με αφορά πάλι, δεν αισθάνομαι καθόλου ανασφαλής ούτε με αποθαρρύνει το να θεωρώ κάτι ως σωστό κι ας είμαι ο μοναδικός στον πλανήτη. Το κριτήριό μου δεν είναι πόσοι συμβαδίζουν με την γνώμη μου αλλά το αν η γνώμη μου συμβαδίζει με την πραγματικότητα και το "σύστημα αρχών" μου βάσει του οποίου εξετάζω την πραγματικότητα (την οπτική μου με άλλα λόγια). Προφανώς και δεν διεκδικώ το αλάθητο. Το μόνο που διεκδικώ είναι ότι αυτό που υποστηρίζω το έχω "παιδέψει" κι είναι πάντοτε δικό μου, δεν μου το έχει φυτεψει κανένας στο μυαλό. Αμφιβάλλω για ΟΛΑ, ΣΥΝΕΧΩΣ!! εννοείται ακόμη και για όσα ήδη πιστεύω (αυτό σημαίνει ΟΛΑ).
Με βάση τα παραπάνω, υπάρχουν πολλοί συνοπαδοί οι οποίοι λένε "ε, δεν είναι δυνατόν να είναι όλα ένα παραμύθι για τον γαύρο!, δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο κακή ομάδα!" Είναι μια άλλη μορφή ίσαποστακισμού, έχει το ίδιο κίνητρο που όσουν σχεδιάζουν προπαγάνδα το γνωρίζουν πολύ καλά. Εξάλλου σε αυτόν τον μηχανισμό αναφέρεται η ρήση "Πες, πες κάτι θα μείνει!" . Γιατί θα μείνει; μα ακριβώς επειδή υπαρχουν αρκετοί ανάμεσα σε όσους προβληματίζονται που όμως δεν προβληματίζονται μέχρι τέρμα.
Σε αντίθεση με τον φίλο @zissos, το βάρος στο δικό μου ποστ δόθηκε στην Ρεάλ και λιγότερο στον γαύρο.
Απλώς με την παράθεση του σχολίου του θέλησα να δείξω ότι καμιά φορά αυτό που νομίζουμε ως κομπλιμέντο είναι ακριβώς το αντίθετο.
Γι αυτό και το θεώρησα ως τρολάρισμα και μάλιστα πολύ πετυχημένο. Κι ακόμη θεωρώ ότι μάλλον ο φίλος μας τρολάρει.
Το μόνο σημείο που με έκανε να αναρωτηθώ αν πράγματι τρολάρει είναι εκέι που αναφέρει ότι ο γαύρος είχε "7 παίκτες πάνω από τη σέντρα¨" το οποίο δεν το διαπίστωσα ποτέ και στην τελική δεν σημαίνει τίποτε μιας και το πόσους έχεις πάνω από τη ΄σεντρα εξαρτάται από το πόσους έχει ο αντιπαλος εκεί κι από το που βρίσκεται η μπάλα. Πολλές φορές είχε ο γαύρος 5 πάνω από τη σέντρα, απλώς τότε τυχαινε η μπάλα να βρισκεται στο δικό του μισό κι έτσι έφαγε τα 4 γκολ.
Επειδή σε μια ώρα περίπου ανεβαίνω στο αεροπλάνο, θα με συγχωρήσεις αλλά στα ενδιαφέροντα ερωτήματά σου για τις ποδοσφαιρικές ομάδες θα απαντήσω όταν με το καλό επιστρεψω. Καλό ΣΚ!
- Amsterdamer_87
Το παραληρημα με το ζορι πως ο Μουζακιτης επαιξε καλα καλα κρατει.
-
xrisitsapa
Οτι και να λεμε, σταθηκε καλα ο γαυρος με δεδομενο τον αντιπαλο.
Δε μαθαμε τιποτα καινουργιο.
Ειναι πολυ καλος μπροστα, ατεχνος αλλα πιεστικος στο κεντρο, και εντελως χωνι πισω.
Ο Μεντιλιμπαρ που δεν ειναι χαζος, προσαρμοζει τον τροπο παιχνιδιου στους παικτες που εχει.
Τι να κανει; Να κατσει πισω με Ρετσο-Πιρολα-Ροντινει-Ορτεγκα; Και ;
Θα εχανε ενα σβηστο 0-2 και θα τον ελεγαν ατολμο.
Ενω τωρα το παλεψε, σου λεει 1-2 γκολ θα τα βαλω σε αυτη την αμυνα της Ρεαλ, και ειναι καβαλα στο αλογο, κι ας εχασε.
Δε μαθαμε τιποτα καινουργιο.
Ειναι πολυ καλος μπροστα, ατεχνος αλλα πιεστικος στο κεντρο, και εντελως χωνι πισω.
Ο Μεντιλιμπαρ που δεν ειναι χαζος, προσαρμοζει τον τροπο παιχνιδιου στους παικτες που εχει.
Τι να κανει; Να κατσει πισω με Ρετσο-Πιρολα-Ροντινει-Ορτεγκα; Και ;
Θα εχανε ενα σβηστο 0-2 και θα τον ελεγαν ατολμο.
Ενω τωρα το παλεψε, σου λεει 1-2 γκολ θα τα βαλω σε αυτη την αμυνα της Ρεαλ, και ειναι καβαλα στο αλογο, κι ας εχασε.
- Amsterdamer_87
Φιλε Αγιαννη ωραια θα ηταν οπως τα λες..Αλλα..Jean Valjean έγραψε: Πέμ 27 Νοέμ 2025, 08:16Ο ΠΑΟΚ άνετα την κέρδιζε την χτεσινή Ρεάλ. Το θέμα είναι ότι η Ρεάλ δεν θα κατέβαινε τόσο χαλαρή με μας, αλλά και παλι θα την κερδίζαμε.zissos έγραψε: Πέμ 27 Νοέμ 2025, 01:10 Όλα σχετικά είναι. Ο γάβρος έπαιζε με 7 παίχτες πάνω από την σέντρα απέναντι σε Μπαπέ και Βινίσιους. Εγώ πιστεύω ότι ο Ρέτσος είναι μια χαρά στόπερ αλλά δεν μπορεί να παίξει τον Βινίσιους 1 με 1 στο λιβάδι. Κανένας δεν μπορεί. Για αυτό υπάρχουν τα ομαδικά πλάνα, οι βοήθειες και οι αλληλοκαλύψεις. Όταν παίζεις απέναντι στη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγιερν και είσαι απλωμένος σαν τραχανάς, λογικό είναι να τρως τεσσάρες και εξάρες σβηστά. Βέβαια ο Μεντιλίμπαρ έχει επιλέξει να παίζει έτσι ανεξαρτήτως αντιπάλου και αυτό είναι σεβαστό, ούτως ή άλλως δεν θα πήγαινε να σηκώσει το τσ.λ.. χτίζει όμως συγκεκριμένη νοοτροπία που θα του δώσει πλεονέκτημα απέναντι στον Παναιτωλικό και την Τρίπολη.
Με Κεντζιορα να μαρκαρει τον Εμπαπε η τον Βινι,χλωμο το βλεπω..
Μαλλον το κοντερ θα εγραφε τα ιδια..
Καλή πτήση και καλή επιστροφή.Jean Valjean έγραψε: Πέμ 27 Νοέμ 2025, 12:45 ...
Εύχομαι όταν επιστρέψεις να έχουμε 2 νίκες στο τσεπακι μας.
Υγ. Στα θέματα που θίγεις στο τελευταίο σχόλιο σου φυσικά και συμφωνώ και νομίζω πως θέλουν μεζέ και μπυριτσα. Όταν βρίσκεσαι Αθήνα θα ήταν ωραία και χρήσιμη μια συνάντηση, γιατί όχι με παράλληλη θέαση αγώνα της ΠΑΟΚαρας.
Υγ2. Και φυσικά, ούτε εγώ ασχολήθηκα με τον οσφπ.
Υγ3. Θεωρώ πως θα χάναμε και από τη χαλαρή Ρεάλ.
Υγ4. Για τον οσφπ έχω δική μου γνώμη, την έχω εκφράσει και είναι θετική κρίνοντας τον με το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου προφανώς. Θετική όχι σε κάθε επιμέρους κομμάτι του παιχνιδιού αλλά ως άθροισμα. Προφανώς για τον ΠΑΟΚ μας έχω καλύτερη.
Υγ5. Φυσικά και γίνεται τεράστια και επιτυχημένη προσπάθεια παραπλάνησης και καθοδήγησης της κοινής γνώμης για τον οσφπ και όχι μόνο για τον οσφπ.
Υγ6. Και πολύ καλά κάνεις που είσαι υπερβολικός με τον ΠΑΟΚ.
Υγ6. Τα έγραψα όλα σε τίτλους για να έχεις σημεία αναφοράς όταν επιστρέψεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Πέμ 27 Νοέμ 2025, 13:48, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Τώρα σοβαρά οι γαύροι χθες είχαν κορεο king of Europe;

Μετά απο κάθε ευρωπαικό αγώνα του γαύρου διαβάζεις παντού ...το πάλεψε....στάθηκε άτυχος και άλλους ηρωισμούς.
Όλα αυτά είναι το περιτύλιγμα μικρών ομάδων που προσπαθούν να ωραιοποιήσουν καταστάσεις.
Βλέπεις τη βαθμολογία του που είναι ο καθρέφτης και τότε μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματα σου... όλοι οι <εκπρόσωποι> του προσπαθούν να σε πείσουν ότι ο γαύρος είναι μια καλή ομάδα.
Ναι είναι μια καλή ομάδα για την Ελλάδα ίσως στο γιουρόπα και στο κόνφερενς .
Στο τσαμπιονς λίγκ είναι σάκος του μπόξ.
Στέκεσαι μια φορά άτυχος όχι σε κάθε ματς .
Ως ομάδα έχει κάποια στοιχεία όμως υστερεί σε κυνικότητα , αποτελεσματικότητα .
Άλλωστε το ποδόσφαιρο που παίζεται σήμερα θυμίζει ποδόσφαιρο αλάνας οπότε όλες οι ομάδες πετυχαίνουν γκολ και για αυτό βλέπουμε σε αρκετά ματς να μπαίνουν πολλά γκολ....αυτό απαιτεί το μάρκετινγκ....
Όπως εμεις βάλαμε 3 σε ένα ημίχρονο και φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό να κριθεί η νίκη μας....
Σε αυτό το ποδόσφαιρο που παίζεται με τόσα γκολ....αυτό που κορόιδευαν αρκετοί για το ολλανδικό πρωτάθλημα τώρα το απολαμβάνουμε γενικώς...
Κάθε ήττα του γαύρου σκορπάει χαρά σε κάθε σπιθαμή της ψυχής μου και κάθε αναφορά ατυχίας του και πάλης διπλασιάζει την χαρά μου.
Έχει να παίξει και με το κουφάρι του άγιαξ...για να δούμε και εκει μήπως σταθεί άτυχος πάλι
Ποιος γαύρος ???
BALANCE BALANCE BALANCE που λέει και μια ΠΑΟΚΤΣΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ

Όλα αυτά είναι το περιτύλιγμα μικρών ομάδων που προσπαθούν να ωραιοποιήσουν καταστάσεις.
Βλέπεις τη βαθμολογία του που είναι ο καθρέφτης και τότε μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματα σου... όλοι οι <εκπρόσωποι> του προσπαθούν να σε πείσουν ότι ο γαύρος είναι μια καλή ομάδα.
Ναι είναι μια καλή ομάδα για την Ελλάδα ίσως στο γιουρόπα και στο κόνφερενς .
Στο τσαμπιονς λίγκ είναι σάκος του μπόξ.
Στέκεσαι μια φορά άτυχος όχι σε κάθε ματς .
Ως ομάδα έχει κάποια στοιχεία όμως υστερεί σε κυνικότητα , αποτελεσματικότητα .
Άλλωστε το ποδόσφαιρο που παίζεται σήμερα θυμίζει ποδόσφαιρο αλάνας οπότε όλες οι ομάδες πετυχαίνουν γκολ και για αυτό βλέπουμε σε αρκετά ματς να μπαίνουν πολλά γκολ....αυτό απαιτεί το μάρκετινγκ....
Όπως εμεις βάλαμε 3 σε ένα ημίχρονο και φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό να κριθεί η νίκη μας....
Σε αυτό το ποδόσφαιρο που παίζεται με τόσα γκολ....αυτό που κορόιδευαν αρκετοί για το ολλανδικό πρωτάθλημα τώρα το απολαμβάνουμε γενικώς...
Κάθε ήττα του γαύρου σκορπάει χαρά σε κάθε σπιθαμή της ψυχής μου και κάθε αναφορά ατυχίας του και πάλης διπλασιάζει την χαρά μου.
Έχει να παίξει και με το κουφάρι του άγιαξ...για να δούμε και εκει μήπως σταθεί άτυχος πάλι
Ποιος γαύρος ???
BALANCE BALANCE BALANCE που λέει και μια ΠΑΟΚΤΣΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ
- These users thanked the author van rooy for the post (total 2):
- abc_o_ karpouzas, Patron