Από το 1926 είναι εντελώς πίσωwarmeater έγραψε: Δευ 27 Οκτ 2025, 10:59 Ο ΠΑΟΚ μετα το 2012 έχει αφήσει εντελώς πίσω του τον Αρη Θεσσαλονίκης...
ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος 3-0 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Re: ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος 3-0 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
- john4serres
Για να χαζεύει όλη η Ελλάδα
Δυο φορές δυο φορές την εβδομάδα

Δυο φορές δυο φορές την εβδομάδα
- These users thanked the author john4serres for the post:
- Guitarman
- ΑποστόληςΑ
Όσον αφορά στις χθεσινές αναγκαστικές αλλαγές να σημειώσω ότι μόνον ο Sastre είχε μυικό τραυματισμό. Ο Lovren είχε (μάλλον) ίωση και γι αυτό κουράστηκε γρήγορα και αντικαταστάθηκε, ομοίως και ο Taylor που εξαντλήθηκε και αυτός, άγνωστο το γιατί.
Από τότε που άρχισε να γίνεται κανονικό πρωτάθλημα με πάνω από 8 ομάδες λεω εγώ όχι γιατί μετά φιλικά του 1920 κάτι φτιάξανε το αφήγημα με τα ποδοσφαιρικά τους πρωταθλήματα.
Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα για το χθεσινό ματς που πάρα την διαφορά δυναμικότητας των 2 ομάδων ήταν ύπουλο.
Είδα το τελευταίο μισάωρο και είδα μια ομάδα να αγωνίζεται με πείσμα και διάθεση μέχρι την τελευταία φάση. Κάπου στις καθυστερησεις η λίγο πριν το 90 κάνει ο Ντέλιας ένα τάκλιν σαν να μην υπάρχει αύριο και έχω δίπλα μου τον πατέρα μου να φωνάζει "Τι κάνεις βρε αγόρι μου!! Τι κάνεις!!! Κάτσε ήσυχα μην πάθεις κάτι!!! 3-0 είναι! Λήγει όπου ναναι". Ούτε εμένα δεν προστατευε έτσι όταν ήμουν πιτσιρικάς

Είδα το τελευταίο μισάωρο και είδα μια ομάδα να αγωνίζεται με πείσμα και διάθεση μέχρι την τελευταία φάση. Κάπου στις καθυστερησεις η λίγο πριν το 90 κάνει ο Ντέλιας ένα τάκλιν σαν να μην υπάρχει αύριο και έχω δίπλα μου τον πατέρα μου να φωνάζει "Τι κάνεις βρε αγόρι μου!! Τι κάνεις!!! Κάτσε ήσυχα μην πάθεις κάτι!!! 3-0 είναι! Λήγει όπου ναναι". Ούτε εμένα δεν προστατευε έτσι όταν ήμουν πιτσιρικάς
- These users thanked the author Guitarman for the post (total 3):
- navigator11, eorptol1, PAOK DreXleR
Ρε παιδια "ποια πανελληνια" πρωταθληματα πριν το 1950;;Мир έγραψε: Δευ 27 Οκτ 2025, 12:14Από τότε που άρχισε να γίνεται κανονικό πρωτάθλημα με πάνω από 8 ομάδες λεω εγώ όχι γιατί μετά φιλικά του 1920 κάτι φτιάξανε το αφήγημα με τα ποδοσφαιρικά τους πρωταθλήματα.
Κατ' αρχην η "ελλαδα" ως κρατος πριν το 1950 ΔΕΝ ΕΙΧΕ τα Δωδεκάνησα και ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ που ανηκε η Θρακη και μερος της Ανατ.Μακεδονιας (Δραμα-Καβαλα)
Τι συζητάμε τωρα
- Dimitris_L4
Μπραβο στην ομαδα για τη νικη..μου αρεσε που δεν απειληθηκαμε καθολου...
Με προβληματιζει πολυ ο Ιβανουσετς..Για Σαστρε δε μιλαω εχω κουραστει...Προχωραμε σοβαρα να κανουμε 2/2 στην Ελλαδα σε κυπελλο κ πρωταθλημα κ μετα για τελικο με τα νεαρα αγορια...
Με προβληματιζει πολυ ο Ιβανουσετς..Για Σαστρε δε μιλαω εχω κουραστει...Προχωραμε σοβαρα να κανουμε 2/2 στην Ελλαδα σε κυπελλο κ πρωταθλημα κ μετα για τελικο με τα νεαρα αγορια...
Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεστε στον Άρη Χαρίλαου. Δεν σας είδα ποτέ να μιλάτε για την Τρίπολη ή τον Λεβαδειακο σε αλλο τοπικ πέρα των αναμεταξύ μας παιχνιδιών... Εκεί ανήκει αυτος ο συλλογος. Σε όλη του την ζωή έχει κάνει μια καλή (τυχερη) κινηση: Να φέρει τον Γκάλη στο μπάσκετ. Κατά τα άλλα δεν κατέχει κάποια αξιόλογη θέση στον ελληνικό αθλητισμό. Ομάδες σαν τον Πανελλήνιο, την ΑΕΛ, τον Πανιώνιο έχουν πολλά περισσότερα να δείξουν. Επειδή τους συναντάμε στο δρόμο καθημερινά λόγω συνύπαρξης στην ίδια πόλη δεν τους κάνει και πραγματικούς συνομιλητές μας. Όχι τώρα που έχουμε εκτοξευθεί αλλά ΠΟΤΕ!
- These users thanked the author Guitarman for the post (total 2):
- Montrealiotis, Kabamaru11
Καλημέρα! Με μοναδική παραφωνία το ματς με τον Αστέρα η αγαπημένη μας ομάδα δείχνει σοβαρή κυνική και συγκροτημένη. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει στο φινάλε της σεζόν ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα αλλα με την μέχρι τωρα εικόνα της ομάδας μας και του ανταγωνισμού θεωρώ πως εχουμε αρκετές πιθανότητες για κατάκτηση της πρώτης θέσης. Βέβαια πρέπει σαν οπαδοί και εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ομάδας. Ταπεινοτητα, κατω η μπάλα και παμε game by game. Σίγουρα προβληματίζει ο αριθμός των τραυματισμών και η συχνότητα των αγώνων αλλά πιστεύω πως θα βρεθεί λύση εκ των εσω, εξάλλου τα ίδια προβλήματα η παρόμοια έχουν να αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιποι οπότε προχωράμε. Τέλος αν μαζί με την έλευση Ζαφείρη έρθουν και δύο παίκτες σημείο αναφοράς, στόπερ και εξτρέμ, θα είμαστε αρκετά καλά! 
- Jean Valjean
Καλό αποτέλεσμα το χθεσινό απέναντι σε μια συμπαγή ομάδα όπως ο Βόλος.
Μέτριο πρωτο ημίχρονο για μας, αισθητά καλύτερο το δεύτερο. Δίκαιη επικράτηση.
Όπως τα είπε ο Λουτσέσκου, στο πρωτο έλειπε η ένταση, μόλις αυτή επανήλθε στο δεύτερο κερδίσαμε ευκολα ακόμη κι αν ορισμένοι παικτες έκαναν τα λάθη που επεσήμαναν οι φίλοι πιο πανω. Ο Λουτσέσκου εξήγησε επίσης γιατί και πως προεκυψαν αυτά τα λάθη. Η εξήγηση που έδωσε με καλύπτει απολύτως. Δεν είναι ευκολο το ποδοσφαιρο που παιζουμε.
Το ποδοσφαιρο που παιζει η ομάδα μας, δεν το παιζει κι ούτε μπορεί να το παιξει άλλη ελληνική ομάδα. Είδαμε όλοι το κλωτσοσκουφι που έπαιξαν οι δυο ομάδες που μας ακολουθούν.
Για να καταλάβουμε την διαφορά θα σας προτρεψω να δείτε και να εξακριβωσετε μόνοι σας κάτι που μου υπέδειξε ο γιος μου και που ο ίδιος δεν είχα παρατηρησει ούτε καν διανοηθεί να κοιτάξω.
Στον αγώνα με την Λιλ, το δεύτερο γκολ που βάλαμε έρχεται έπειτα από σχεδόν δυο λεπτά πασινγκ γκέιμ όπου η ομάδα μας έκανε 21 πασες, όλες συρτες, χωρίς ο αντίπαλος να ακουμπήσει μπάλα!!! Γυρίσαμε υπομονετικά την μπάλα, κάναμε μπιλντ, δεν μας βγήκε, ξαναφεραμε πισω την μπάλα και κάναμε ξανά μπιλντ απ, παλιδεν μας βγήκε, ξαναφεραμε την μπάλα πισω, έκανε την πασα ο Μιχαηλίδης, κοντρόλ και οδηγημα υπό πιεση ο Αντρίκια και γκολ 0-2!!!
Πηγαίνετε τώρα να δείτε το παναθλιο ποδοσφαιρο που έπαιξαν οι δυο "μεγάλοι" του ΠΟΚ και πειτε μου μετά ποιά είναι πραγματικα η μεγάλη ομάδα στη χώρα.
Κάτι ακόμη, πουκι αυτό το χρωστάω στόν γιό μου!
Αλήθεια σας λέω, μαθαίνω απ'αυτον......
Το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, το τόσο κρίσιμο για την τελική έκβαση, η ομάδα μας έπαιζε με 5 Έλληνες παικτες στη σύνθεσή της!!! Τσιφτση, Μιχαηλίδη, Ντέλια, Πέλκα, Γιακουμάκη. Τις ηλικίες των παικτων αφήνω σε σας να τις βρείτε.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Θέλω να σας παρακαλεσω να αγαπήσετε ακόμη περισσοτερο την ομάδα. Να την αγαπήσετε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα και να την στηριζετε σαν τρελοί όπως άλλοτε.
Όλα θα γίνουν, αλλά πρεπει να γίνουν με προσεκτικα βήματα, που δεν θα χαλάσουν την ισορροπία και το κλίμα μέσα στην ομάδα.
Θα επανέρχομαι στο θέμα αυτό σε κάθε ευκαιρία. Να με συγχωρείτε αλλά το θεωρώ κομβικότατο και θα με υποστείτε.
Αυτή η ομάδα που βλέπουμε έχει έναν κορμό παικτων που έχουν φάει με το κουτάλι δύσκολους αγώνες, έχουν κερδίσει Άιντραχτ, Λιλ, τα πλει οφ που μας έδωσαν το πιο μαγκικο, αλλά εξίσου σημαντικό έχουν φάει επίσης σημαντικές ήττες και αποκλεισμους με Στεάουα, Σουηδούς κλπ. Μην υποτιμάτε την σημασία των ηττών στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της ομάδας. Αυτός ο κορμός παικτων περιλαμβανει και πρωτοκλασσατους και δεύτερους που είναι "αλλαγή".
Όταν λοιπόν, παράδειγμα φέρνω, συζητάμε για το ποιους θα φέρουμε, αυτοί θα πρεπει να προσθετουν κάτι στην ομάδα σε τεχνικό-τακτικο επίπεδο αλλά ταυτόχρονα να μην μειώνουν το συνολικό επίπεδο εμπειρίας της ομάδας. Π.χ. ακούγεται ο Μήτογλου. Η δική μου θέση είναι όχι. Φέρε έναν καλυτερο τεχνικά και τακτικά από τους υπάρχοντες, αλλά με ανάλογη εμπειρία. Ο Μιχαηλίδης που δεν αρέσει σε μερικούς, ας δεχτώ ότι καλά κάνουν, έχει ένα ισχυρότατο δεσμό με την ομάδα κι έχει ένα κάρο ευρωπαικους αγώνες στην πλατη του. Τι ακριβώς έχει ο Μήτογλου από αυτά; Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είναι τεχνικά και τακτικά καλυτερος παίκτης, πουδεν είναι, γιατί να τον παρεις; Ανέβασε τον Μπαταουλα ή φέρε έναν τοπ σεντερμπακ και βάλε δευτερο τον Μιχαηλίδη.
Κανείς δεν αρνείται την χρησιμότητα και την σημασία των χαρακτηριστικών που υπάρχουν στις πλατφόρμες αλλά υπάρχουν κι άλλα πραγματα, εξίσου σημαντικά που πρεπει να βλέπουμε.
Από τον Γενάρη και μετά ο ΠΑΟΚ θα έχει ακόμη έναν Έλληνα στην σύνθεση του. Τον Ζαφείρη. Και θα έχει, αν κρατήσουμε και τον Μπιανκο (που θεωρώ ότι θα έπρεπε γιατί φαίνεται να κολλάει το μικρόβιο ΠΑΟΚ) θα έχουμε Ντέλια, Ζαφείρη, Μπιανκο όλοι τους 22 χρονών!!! Ποια άλλη ελληνική ομάδα θα το έχει αυτό;
Να μην προσεχουμε μόνον αυτά που έντεχνα μας υποβάλουν να δουμε, οι ΑΡΔ και τα ΜΜΕ. Ο λόγος που το κάνουν είναι παντοτε ιδιοτελής και 99% εναντίον των συμφερόντων της ΠΑΟΚάρας.
Μέτριο πρωτο ημίχρονο για μας, αισθητά καλύτερο το δεύτερο. Δίκαιη επικράτηση.
Όπως τα είπε ο Λουτσέσκου, στο πρωτο έλειπε η ένταση, μόλις αυτή επανήλθε στο δεύτερο κερδίσαμε ευκολα ακόμη κι αν ορισμένοι παικτες έκαναν τα λάθη που επεσήμαναν οι φίλοι πιο πανω. Ο Λουτσέσκου εξήγησε επίσης γιατί και πως προεκυψαν αυτά τα λάθη. Η εξήγηση που έδωσε με καλύπτει απολύτως. Δεν είναι ευκολο το ποδοσφαιρο που παιζουμε.
Το ποδοσφαιρο που παιζει η ομάδα μας, δεν το παιζει κι ούτε μπορεί να το παιξει άλλη ελληνική ομάδα. Είδαμε όλοι το κλωτσοσκουφι που έπαιξαν οι δυο ομάδες που μας ακολουθούν.
Για να καταλάβουμε την διαφορά θα σας προτρεψω να δείτε και να εξακριβωσετε μόνοι σας κάτι που μου υπέδειξε ο γιος μου και που ο ίδιος δεν είχα παρατηρησει ούτε καν διανοηθεί να κοιτάξω.
Στον αγώνα με την Λιλ, το δεύτερο γκολ που βάλαμε έρχεται έπειτα από σχεδόν δυο λεπτά πασινγκ γκέιμ όπου η ομάδα μας έκανε 21 πασες, όλες συρτες, χωρίς ο αντίπαλος να ακουμπήσει μπάλα!!! Γυρίσαμε υπομονετικά την μπάλα, κάναμε μπιλντ, δεν μας βγήκε, ξαναφεραμε πισω την μπάλα και κάναμε ξανά μπιλντ απ, παλιδεν μας βγήκε, ξαναφεραμε την μπάλα πισω, έκανε την πασα ο Μιχαηλίδης, κοντρόλ και οδηγημα υπό πιεση ο Αντρίκια και γκολ 0-2!!!
Πηγαίνετε τώρα να δείτε το παναθλιο ποδοσφαιρο που έπαιξαν οι δυο "μεγάλοι" του ΠΟΚ και πειτε μου μετά ποιά είναι πραγματικα η μεγάλη ομάδα στη χώρα.
Κάτι ακόμη, πουκι αυτό το χρωστάω στόν γιό μου!
Αλήθεια σας λέω, μαθαίνω απ'αυτον......
Το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, το τόσο κρίσιμο για την τελική έκβαση, η ομάδα μας έπαιζε με 5 Έλληνες παικτες στη σύνθεσή της!!! Τσιφτση, Μιχαηλίδη, Ντέλια, Πέλκα, Γιακουμάκη. Τις ηλικίες των παικτων αφήνω σε σας να τις βρείτε.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Θέλω να σας παρακαλεσω να αγαπήσετε ακόμη περισσοτερο την ομάδα. Να την αγαπήσετε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα και να την στηριζετε σαν τρελοί όπως άλλοτε.
Όλα θα γίνουν, αλλά πρεπει να γίνουν με προσεκτικα βήματα, που δεν θα χαλάσουν την ισορροπία και το κλίμα μέσα στην ομάδα.
Θα επανέρχομαι στο θέμα αυτό σε κάθε ευκαιρία. Να με συγχωρείτε αλλά το θεωρώ κομβικότατο και θα με υποστείτε.
Αυτή η ομάδα που βλέπουμε έχει έναν κορμό παικτων που έχουν φάει με το κουτάλι δύσκολους αγώνες, έχουν κερδίσει Άιντραχτ, Λιλ, τα πλει οφ που μας έδωσαν το πιο μαγκικο, αλλά εξίσου σημαντικό έχουν φάει επίσης σημαντικές ήττες και αποκλεισμους με Στεάουα, Σουηδούς κλπ. Μην υποτιμάτε την σημασία των ηττών στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της ομάδας. Αυτός ο κορμός παικτων περιλαμβανει και πρωτοκλασσατους και δεύτερους που είναι "αλλαγή".
Όταν λοιπόν, παράδειγμα φέρνω, συζητάμε για το ποιους θα φέρουμε, αυτοί θα πρεπει να προσθετουν κάτι στην ομάδα σε τεχνικό-τακτικο επίπεδο αλλά ταυτόχρονα να μην μειώνουν το συνολικό επίπεδο εμπειρίας της ομάδας. Π.χ. ακούγεται ο Μήτογλου. Η δική μου θέση είναι όχι. Φέρε έναν καλυτερο τεχνικά και τακτικά από τους υπάρχοντες, αλλά με ανάλογη εμπειρία. Ο Μιχαηλίδης που δεν αρέσει σε μερικούς, ας δεχτώ ότι καλά κάνουν, έχει ένα ισχυρότατο δεσμό με την ομάδα κι έχει ένα κάρο ευρωπαικους αγώνες στην πλατη του. Τι ακριβώς έχει ο Μήτογλου από αυτά; Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είναι τεχνικά και τακτικά καλυτερος παίκτης, πουδεν είναι, γιατί να τον παρεις; Ανέβασε τον Μπαταουλα ή φέρε έναν τοπ σεντερμπακ και βάλε δευτερο τον Μιχαηλίδη.
Κανείς δεν αρνείται την χρησιμότητα και την σημασία των χαρακτηριστικών που υπάρχουν στις πλατφόρμες αλλά υπάρχουν κι άλλα πραγματα, εξίσου σημαντικά που πρεπει να βλέπουμε.
Από τον Γενάρη και μετά ο ΠΑΟΚ θα έχει ακόμη έναν Έλληνα στην σύνθεση του. Τον Ζαφείρη. Και θα έχει, αν κρατήσουμε και τον Μπιανκο (που θεωρώ ότι θα έπρεπε γιατί φαίνεται να κολλάει το μικρόβιο ΠΑΟΚ) θα έχουμε Ντέλια, Ζαφείρη, Μπιανκο όλοι τους 22 χρονών!!! Ποια άλλη ελληνική ομάδα θα το έχει αυτό;
Να μην προσεχουμε μόνον αυτά που έντεχνα μας υποβάλουν να δουμε, οι ΑΡΔ και τα ΜΜΕ. Ο λόγος που το κάνουν είναι παντοτε ιδιοτελής και 99% εναντίον των συμφερόντων της ΠΑΟΚάρας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jean Valjean την Δευ 27 Οκτ 2025, 13:11, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- These users thanked the author Jean Valjean for the post (total 6):
- warmeater, horkokos4, leomatos88, Kabamaru11, Ypnos, PAOK DreXleR
-
leomatos88
Μια χαρά κάνουν και μετράνε τους τίτλους που πήρανε, όσοι τους πήρανε, τα χρόνια του Μεσοπολέμου πχ ή και πριν την ίδρυση της Α’ Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έναν τελικό κυπέλλου το ’39, αλλά και έναν τελικό πρωταθλήματος το ’40. Κάλλιστα, δηλαδή άμα οι συνθήκες δεν ήταν άνισες, θα μπορούσαμε να τους είχαμε κερδίσει και δε νομίζω να μην τους μετρούσαμε. Όπως είναι τραγικό ότι δεν μνημονεύονται οι τοπικοί μας τίτλοι της δεκαετίας του ’50. Τίτλοι τους οποίους η προσφυγιά κι η φτωχολογιά θα είχε, υποθέτω, γιορτάσει. Μεγάλες στιγμές για την εποχή τους που θα είχαν κάνει τον τότε λαό του ΠΑΟΚ να αισθάνεται περήφανος. Ότι από το ‘59 και μετά θα υπάρξει κανονικό (που καθόλου κανονικό δεν ήταν, αλλά τέλος πάντων) πρωτάθλημα είναι ένα γεγονός που δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν παλιότερα. Από εκεί και πέρα, ποιος Άρης και ποιος Ηρακλής; Εκείνα τα χρόνια λοιπόν αυτές οι δυο ομάδες και το κοινό τους ήτανε καθεστώς στη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε να δώσει τεράστιους αγώνες ο ΠΑΟΚ για να τους ισοπεδώσει και να φτάσει να μην ασχολείται μαζί τους. Πλέον ανήκουν εκεί όπου ανήκανε πάντα, αλλά με μια διαφορά, ότι ο ΠΑΟΚ ήδη από τη δεκαετία του ’70 πέταξε τόσο ψηλά που ξέφυγε οριστικά από τα όριά τους, δηλαδή της Θεσσαλονίκης.warmeater έγραψε: Δευ 27 Οκτ 2025, 12:25Ρε παιδια "ποια πανελληνια" πρωταθληματα πριν το 1950;;
Κατ' αρχην η "ελλαδα" ως κρατος πριν το 1950 ΔΕΝ ΕΙΧΕ τα Δωδεκάνησα και ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ που ανηκε η Θρακη και μερος της Ανατ.Μακεδονιας (Δραμα-Καβαλα)
Τι συζητάμε τωρα
- These users thanked the author leomatos88 for the post:
- Jean Valjean
Φιλε μου δεν λέω να μην μετρανε οι τιτλοιleomatos88 έγραψε: Δευ 27 Οκτ 2025, 13:00Μια χαρά κάνουν και μετράνε τους τίτλους που πήρανε, όσοι τους πήρανε, τα χρόνια του Μεσοπολέμου πχ ή και πριν την ίδρυση της Α’ Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έναν τελικό κυπέλλου το ’39, αλλά και έναν τελικό πρωταθλήματος το ’40. Κάλλιστα, δηλαδή άμα οι συνθήκες δεν ήταν άνισες, θα μπορούσαμε να τους είχαμε κερδίσει και δε νομίζω να μην τους μετρούσαμε. Όπως είναι τραγικό ότι δεν μνημονεύονται οι τοπικοί μας τίτλοι της δεκαετίας του ’50. Τίτλοι τους οποίους η προσφυγιά κι η φτωχολογιά θα είχε, υποθέτω, γιορτάσει. Μεγάλες στιγμές για την εποχή τους που θα είχαν κάνει τον τότε λαό του ΠΑΟΚ να αισθάνεται περήφανος. Ότι από το ‘59 και μετά θα υπάρξει κανονικό (που καθόλου κανονικό δεν ήταν, αλλά τέλος πάντων) πρωτάθλημα είναι ένα γεγονός που δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν παλιότερα. Από εκεί και πέρα, ποιος Άρης και ποιος Ηρακλής; Εκείνα τα χρόνια λοιπόν αυτές οι δυο ομάδες και το κοινό τους ήτανε καθεστώς στη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε να δώσει τεράστιους αγώνες ο ΠΑΟΚ για να τους ισοπεδώσει και να φτάσει να μην ασχολείται μαζί τους. Πλέον ανήκουν εκεί όπου ανήκανε πάντα, αλλά με μια διαφορά, ότι ο ΠΑΟΚ ήδη από τη δεκαετία του ’70 πέταξε τόσο ψηλά που ξέφυγε οριστικά από τα όριά τους, δηλαδή της Θεσσαλονίκης.warmeater έγραψε: Δευ 27 Οκτ 2025, 12:25Ρε παιδια "ποια πανελληνια" πρωταθληματα πριν το 1950;;Мир έγραψε: Δευ 27 Οκτ 2025, 12:14
Από τότε που άρχισε να γίνεται κανονικό πρωτάθλημα με πάνω από 8 ομάδες λεω εγώ όχι γιατί μετά φιλικά του 1920 κάτι φτιάξανε το αφήγημα με τα ποδοσφαιρικά τους πρωταθλήματα.
Τι συζητάμε τωρα
Εγω λεω οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 'πανελληνιοι"
- These users thanked the author warmeater for the post (total 2):
- leomatos88, Jean Valjean