Διακοπές

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Sardan

Re: Διακοπές

Δημοσίευση από Sardan »

Maurice_Escargot έγραψε: Πέμ 25 Σεπ 2025, 08:02 Kαλημερα σε ολους,

Εχω επαναπατριστει εδω κι εναν μηνα (Θεσ/νικη) με την οικογενεια μετα απο μια δεκαετια.

Μιας κι εφυγα εξω μικρος, θελω να μου δωσετε προτασεις για μονοημερα/2μερα/3ημερα στην Β.Ελλαδα-Ηπειρο-Θρακη-Θεσσαλια με την οικογενεια.
Το αμαξι μου ειναι νεο HEV SUV, μπορει να υποστηριξει και ψηλα υψομετρα.

Ξεκινησα με Πλαταμωνα/Παλαιο Παντελεημονα πριν 2 εβδομαδες, ηταν εξαιρετικα.

Υπαρχουν καποιες ριζες απο Τζουμερκα (Πράμαντα) αλλα δεν ξερω πως ειναι ο δρομος απο το 2004 και μετα (τελευταια φορα που πηγα ως παιδι - θυμαμαι αγανακτησαμε, εξαιρετικα ομως τα παντα ολα απο φυση/φαγητο)

Ευχαριστω!
Καλημέρα φίλε. Γιάννενα είναι φοβερή πόλη με πολλές κοντινές εκδρομές ή συνδυσμό (Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια κλπ). Γρεβενά γενικά η επαρχία στο τμήμα περιμετρικά του Δρυμού (Βάλια Κάλντα) τα σπάει με φοβερές φυσικές ομορφιές, ιστορικές θέσεις (νερόμυλους, τοξωτά γεφύρια κλπ). Τέλος ένας unpopular προορισμός ορεινή επαρχία Ελασσόνας (Κοκκινοπηλός, Λιβάδι, Καρυά κλπ). Με λίγη υπομονή γίνεται και ημερίσια εκδρομή (ή με διανυκτέρευση λόγω παιδιών) ως γύρος του Ολύμπου (Κατερίνη - άγιος Δημήτριος - Λιβάδι - Κοκκινοπηλός - Καρυά - Λεπτοκαρυά). Για διανυκτέρευση σε αυτή την εκδρομή παίζει Κοκκινοπηλός με ωραίο ξενώνα και Ελασσόνα. Γενικά είναι ωραία μέρη, ήσυχα και έχει και ωραίες διαδρομές εντός δάσους (πχ Πέτρα - Κοκκινοπηλός, Καλύβια - Καλύβα Χρηστάκη, Λιβάδι - Σιάπκα κλπ).
These users thanked the author Sardan for the post:
Maurice_Escargot
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”