Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Σήμερα όχι, αλλά το είδος της νηστείας που κάνει ο καθένας μας δεν θα πρέπει να το αποφασίζει μόνος του, αλλά να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του πνευματικού (μέντορα) του. Η Εκκλησία ναι μεν εισηγείται αλάδωτη τη σημερινή ημέρα, αλλά από κει και μετά ο καθένας κάνει όσο αντέχει, πάντοτε έχοντας από δίπλα τον μέντορα, που ξέρει καλύτερα το είδος της "προπόνησης" που μπορεί (ή που πρέπει) να αντέξει ο καθένας.
Κι όταν λέμε νηστεία βέβαια δεν εννοούμε μόνο την διατροφική, αλλά την εγκράτεια σε όλα τα πάθη.
Ανάθεμα και αν υπάρχουν χριστιανοί που να ακολουθούν πιστά όλο αυτό που περιγράφεις....
Anyway, ότι αφορά την πίστη του καθενός, είναι κάτι που αφορά τον ίδιο.
Και το κυριότερο, είναι ότι το τυπολατρικό του θέματος είναι πολύ "μικρό" μπροστά στην ουσία.
Ξέρουμε όλοι , "ασκιτές" κατά δήλωσή τους πάντα, όπου οι πράξεις τους είναι χειρότερες και από "αλλόθρησκους-άπιστους" ...
Μέσα στις άκρες αυτό που γράφεις είναι σωστό. Έχουμε δει ανθρώπους να κάνουν μεγάλους Σταυρούς και από πίσω να σχολιάζουν και να κρίνουν τον ντουνιά. Κι έχουμε δει ανθρώπους εκτός πίστης (άθεους) να έχουν καρδιά και ψυχή αγίων.
Βέβαια, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Εγώ γουστάρω την πίστη μας γιατί προβάλει την αγάπη για τον ΚΑΘΕ άνθρωπο. Αλλά δεν είμαι και ο καλύτερος χριστιανός.
Φίλε για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο μιλάνε πολλές θρησκείες.
Η αγάπη και η αλληλεγγύη δεν έχει κατά την γνώμη μου θρησκεία.
Είναι πανανθρώπινη ανάγκη να είμαστε άνθρωποι απέναντι στον άνθρωπο.
Μην ξεχνάς ότι οι μεγαλύτεροι πόλεμοι στην ανθρωπότητα έγιναν από Χριστιανούς.
Οπότε, το πως ο καθένας "μεταφράζει" ή χρησιμοποιεί τις θρησκείες, ειδικά για το χρήμα και τα συμφέροντα δεν έχει να κάνει με το πρωταρχικό δίδαγμα της κάθε θρησκείας.
Οτιδήποτε σπέρνει μίσος από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν είναι θρησκεία, είναι φασισμός και ρατσισμός.
mi8rio έγραψε: Τετ 24 Σεπ 2025, 08:03
Ανάθεμα και αν υπάρχουν χριστιανοί που να ακολουθούν πιστά όλο αυτό που περιγράφεις....
Anyway, ότι αφορά την πίστη του καθενός, είναι κάτι που αφορά τον ίδιο.
Και το κυριότερο, είναι ότι το τυπολατρικό του θέματος είναι πολύ "μικρό" μπροστά στην ουσία.
Ξέρουμε όλοι , "ασκιτές" κατά δήλωσή τους πάντα, όπου οι πράξεις τους είναι χειρότερες και από "αλλόθρησκους-άπιστους" ...
ΟΚ. Κι εξώ ξέρω Μηχανικούς που είναι κάκιστοι στο επάγγελμά τους. Δεν είναι όλοι όμως τέτοιοι.