21. Baba Rahman

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
Δημοσιεύσεις: 101974
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

giapas έγραψε: Δευ 22 Σεπ 2025, 08:34 Πότε λήγει το συμβόλαιό του;
Τον Ιούνιο
marsantos
Δημοσιεύσεις: 2988
Εγγραφή: Παρ 18 Δεκ 2020, 16:22

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από marsantos »

giapas έγραψε: Δευ 22 Σεπ 2025, 08:56 ...

Αυτή τη στιγμή εγώ νιώθω ότι κάνει συντήρηση.
Έχεις δίκιο.
Είναι φανερό πως έχει μια σκάλα ανεβασμένο το χειρόφρενο. Είναι επίσης φανερό πως προσέχει τα ανεβάσματα του και έχει συνεχώς το νου του να μην αφήνει μεγάλα κενά στην πλάτη του.
Αυτό που δείχνει εμφατικά πως δεν είναι αυτός που ήταν πριν 2 χρόνια είναι ο τρόπος που μαρκάρει στο ένας με έναν. Στην χρονιά του πρωταθλήματος ήταν μεγάλο του προσόν το πως κόλλαγε στον αντίπαλο και δεν τον άφηνε να γυρίσει μέτωπο. Μάλιστα είχε έναν πρωτοφανή τρόπο να παρενοχλεί συνεχώς τον αντίπαλο στο χειρισμό της μπάλας ξεπετώντας με φοβερή εκρηκτικότητα από οποιαδήποτε μεριά κάποιο πόδι. Όπως μας έμαθε ο Πιτίνο, ήταν εκπληκτικός στο να καταγράφει deflections. Λίγο άκομψο θα ακουστεί αλλά οι αντίπαλοι του θα ένιωθαν πως έχει παραπάνω πόδια.
Αυτό φυσικά αποτυπώνεται και στα νούμερα.
Την πρώτη χρονιά ήταν πρώτος (εξαιρούνται οι τερματοφύλακες) σε όλο το πρωτάθλημα σε μ.ο. όρο κλεψιμάτων ανά αγώνα με επίδοση 4.2 κλεψίματα ανά αγώνα, νούμερο πραγματικά εκπληκτικό για αριστερό μπακ.
Να σκεφτείτε, σε απόλυτα νούμερο πρώτος ήταν ο Έσε με 82 κλεψίματα σε 21 αγώνες και 1713' λεπτά συμμετοχής και ο Μπάμπα ήταν 2ος σε απόλυτα νούμερα με 80 κλεψίματα σε 19 αγώνες με 1685' λεπτά συμμετοχής.
Πραγματικά αυτά τα νούμερα δείχνουν την απίστευτη συμβολή του εκείνη τη χρονιά και στο αμυντικό κομμάτι.
Προφανώς από πέρυσι άρχισε η φθίνουσα πορεία καθώς σε 23 αγώνες είχε 69 κλεψίματα. Πάλι ψηλό νούμερο αλλά ενδεικτικό ότι το 4,2 έγινε 3.
Φέτος έχει σε 2 αγώνες 4 κλεψίματα και εκτιμώ πως θα πέσει κι άλλο ο μέσος όρος του σε σχέση με την περυσινή χρονιά.
Όλο αυτό είναι ένα σύμπτωμα που δείχνει πως τα όπλα της ομάδας σιγά σιγά λιγοστεύουν.
Ο πρωταθληματικός ΠΑΟΚ πάντα έπαιρνε πράγματα από τα μπακ του. Βιεϊρίνια, Μάτος, Μπάμπα ήταν πρωταγωνιστές και ήταν αυτοί που πολλές φορές ξεκλείδωναν καταστάσεις καθώς όταν στο 80% των παιχνιδιών έχεις να αντιμετωπίσεις πούλμαν, οι ομάδες που διαθέτουν μπακ που ξεχωρίζουν από το μ.ο. αναπόφευκτα προχωρούν ως το τέλος της διαδρομής. Ένας Μπάμπα σβηστός καθιστά την ομάδα πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Τα γκολ του, η οξυδέρκειά του, η σεντερφορίσια του τοποθέτηση στην αντίπαλη περιοχή, τα αδιάκοπα κλεψίματά του από τα οποία ξεκινούσε το τρανζίτιον της πρώτης χρονιάς και τα ορμητικά ανεβάσματά του είναι πράγματα που λείπουν και συμβάλλουν στο να βλέπουμε την ομάδα λιγότερο αποτελεσματική.
Άβαταρ μέλους
van rooy
Δημοσιεύσεις: 2295
Εγγραφή: Τρί 19 Φεβ 2019, 13:15

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από van rooy »

αυτά κάνει το rondo και η προετοιμασία σε μικρούς χώρους...όταν έρχεται το παιχνίδι και μεγαλώνουν οι χώροι...κάνεις συντήρηση δυνάμεων για να ανταπεξέλθεις. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
giapas
Δημοσιεύσεις: 10690
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 10:49

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από giapas »

ωραίο το στατιστικό μαρσαντε.
Άρα αυτό που φαίνεται στο μάτι , υποστηρίζεται και με δεδομένα.

Κι επειδή δε θεωρώ ότι μπορεί να γυρίσει η φάση , ελπίζω να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του και να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον άλλο παίκτη από εκεί ( με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίες, λογικά θα κάνουμε καμιά 3ετία να φέρουμε ισάξιο παίκτη του έστω συγκαμμένου τωρινού Μπάμπα)
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
Δημοσιεύσεις: 101974
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Κι αυτουνού το συμβόλαιο λήγει 30.06.2026
marsantos
Δημοσιεύσεις: 2988
Εγγραφή: Παρ 18 Δεκ 2020, 16:22

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από marsantos »

giapas έγραψε: Δευ 22 Σεπ 2025, 11:24 ωραίο το στατιστικό μαρσαντε.
Άρα αυτό που φαίνεται στο μάτι , υποστηρίζεται και με δεδομένα.

Κι επειδή δε θεωρώ ότι μπορεί να γυρίσει η φάση , ελπίζω να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του και να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον άλλο παίκτη από εκεί ( με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίες, λογικά θα κάνουμε καμιά 3ετία να φέρουμε ισάξιο παίκτη του έστω συγκαμμένου τωρινού Μπάμπα)
Να πω την αμαρτία μου τέτοιος παίκτης δε θα ήθελα να φύγει. Το σκέφτομαι ως εξής. Βασικός αριστερος μπακ καινούριος γιατί ο Τέιλορ δε φαίνεται να σηκώνει τέτοιο βάρος. Βασικός αριστερος εξτρέμ καινούριος και ο Μπαμπα αλλαγή αριστερά μπροστά όπως κάνει ο Μεντιλιμπαρ με τον Ροντινει από δεξιά. Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να πάνε αριστερά ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγώνα άρα δε θα είναι η μόνη λύση αλλαγής. Ο Μπαμπα σε σχέση με τον Ροντινει μπορεί να γεμίζει την περιοχή ως δεύτερος φορ από το πλάι και να είναι ακόμα πιο λειτουργικός από τον Βραζιλιάνο που περιορίζεται μόνο σε σέντρες. Αυτά όμως αργούν.
Τώρα προέχει το διπλό στην Τρίπολη.
Το ευρωπαϊκό περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει.
renegade
Δημοσιεύσεις: 18014
Εγγραφή: Κυρ 27 Ιαν 2019, 12:49

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από renegade »

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσει η συνεργασία μας μετά τον Ιούνιο του 26
Βασικός στόχος να έρθει ο εταιρος Δημήτρης.
Όσο για τον Τέιλορ, δεν γίνεται να σηκώνει τόσα χρόνια την φανέλα της Σέλτικ ( και ως οπαδός των Ρέιντζερς,με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) και όχι του ΠΑΟΚ
These users thanked the author renegade for the post (total 3):
astral, aivas19, Montrealiotis
marsantos
Δημοσιεύσεις: 2988
Εγγραφή: Παρ 18 Δεκ 2020, 16:22

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από marsantos »

Άρα δε διαφωνούμε. Κι εγώ το Δημήτρη είχα στο νου μου για βασικό του χρόνου.
Για τον Τέιλορ δεν επιμένω. Δεν έχω τελεσίδικη άποψη. Αίσθηση εκφράζω.
theo-drama
Mr Ξερόλας 2019
Δημοσιεύσεις: 7360
Εγγραφή: Πέμ 22 Οκτ 2015, 20:04

Re: 21. Baba Rahman

Δημοσίευση από theo-drama »

giapas έγραψε: Δευ 22 Σεπ 2025, 08:56 equ δεν το έχω ψάξει τόσο , την αίσθησή μου λέω. Και προφανώς αναφέρομαι σε εντάσεις. Τη χρονιά του πρωταθλήματος δεν υπήρχε ακραίος παίκτης να τον ακολουθήσει σε σπριντ και σε εντάσεις πλην του Ελιασον.

Αυτή τη στιγμή εγώ νιώθω ότι κάνει συντήρηση.


Αν κάνει συντήρηση ο Ραχμαν, ας το τολμήσει ο Λουτσε, να βάλει στον επόμενο αγώνα τον Τέιλορ κι όχι μόνο στον επόμενο, αλλά για όσο (ο Ραχμαν) θα κρατάει δυναμεις, για να θέλει να είναι βασικός(ο Ραχμαν).

Τιιι, αυτό δεν πρέπει να γίνεται;
Υποτίθεται ότι πήραμε εμπειρο(πρωταθλητισμου παίκτη) αριστερό μπακ, που μπορεί να του φάει τη θέση κ όχι άπειρο νεαρό Γκομεζ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”