Έχω προσθέσει και άλλα στο προηγούμενο ποστ γιατί δεν είχα διαβάσει ένα προηγουτ δικό σου ποστ και τώρα μου έγινε σαφες το ζήτημα που θέτεις.Jean Valjean έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 12:39 Ο κανονισμός μιλά για το τι εξέχει όταν εξετάζουμε οφσάιντ. Το γράφεις και μόνος σου.
Είσαι σίγουρος ότι μιλά για μέρη του σώματος που εξεχουν, όταν αναφέρεται σε γραμμή του κέντρου;
Ξαναρωταω:
Πρώτα αποφασίζουμε αν ο Γιακουμάκης είναι στο πρωτο ή στο δευτερο μισό και έπειτα ανάλογα με την ετυμηγορία εξετάζουμε αν είναι οφσάιντ. Συμφωνείς με αυτό;
Έντιτ: αν δεν σε βρει στο μέτωπο αλλά στα ποδια γιατί να μην δοθεί πεναλτι αφού συμφωνα με τον κανονισμό μετρά και το κεφαλι για να ορίσει το που βρίσκεσαι; αυτό ρωτάω.
Για αυτό που ρωτάς για το μαρκάρισμα νομίζω σου απάντησα σε αυτά που πρόσθεσα. Στους παίκτες κοιτάμε σημεία επαφής, εξοχής κτλ. Δεν τους παίρνουμε ολόκληρους. Θυμήσου ένα πέναλτι που είχε κάνει ο Μιχαηλίδης με την αεκ στην Τούμπα όπου πάτησε στη φτέρνα τον παίκτη της αεκ εντός περιοχής ενώ όλο το υπόλοιπο σώμα του παίκτη της αεκ ήταν εκτός περιοχής. Μετράει το σημείο κάθε φορά και αυτό είναι η φιλοσοφία μας κάθε κανονισμό στο ποδόσφαιρο. Πχ. αλλιώς τιμωρείται η σκαριά βατό στον Αχίλλειο νκαι αλλιώς στο κουντουπιε. Δεν λέμε γενικά και αόριστα έγινε σκαριά στο σώμα του παίκτη. Όλη η φιλοσοφία του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με σημεία. Σημεία χεριού, σημεία ποδιού κτλ.
Ζήτω συγνώμη γιατί έγραφα χάνοντας στη ροή ένα μήνυμα σου που έκανες σαφές σε τι αναφέρεσαι.