ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα

MVP

Παβλένκα
1
1%
Κένι
3
2%
Λόβρεν
1
1%
Μιχαηλίδης
1
1%
Μπάμπα
2
1%
Μεϊτε
36
23%
Οζντόεφ
96
60%
Πέλκας
12
8%
Ταισον
1
1%
Ζιφκοβιτς
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Γιακουμάκης
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Καμαρά
1
1%
Τσάλοφ
4
3%
Ιβανούσετς
1
1%

Σύνολο ψήφων: 159

Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

Re: ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Amsterdamer_87 »

black death έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 09:48
Amsterdamer_87 έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 08:58
ΑποστόληςΑ έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 08:51 Το πού βρίσκονται τα πόδια του παίκτη έχει σημασία μόνο στο basket.
Εχει σημασια φιλε,γιατι αν πχ το ποδι του επιτιθεμενου παταει στην γραμμη της περιοχης το φαουλ
που θα του γινει λογιζεται ως πεναλτυ..
Συνεληφθεις διαιτητικα ανημερωτος.. :)
Δεν είναι έτσι όμως. Αν παταει το μπροστα ποδι πχ και το φάουλ γινει στο πισω, δεν θα ναι πεναλτι. Σημασια εχει που γινεται το φαουλ. Δεν υπάρχει κανονισμος που ξεχωριζει το πατημα του ποδιου με το υπολοιπο σωμα. Ίσως μόνο στη θέση του τερματοφυλακα στις εκτελέσεις πεναλτι;;

Προφανως και δεν μιλαω για το πισω ποδι..
Τετοιο πεναλτυ καταλογιστηκε εις βαρος μας περσι..
Στον Μειτε νομιζω αν θυμαμαι καλα..
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

ΑποστόληςΑ έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 09:51 Εγώ αυτό που είδα είναι και τα δύο πόδια του ήταν πίσω από τη γραμμή του κέντρου, αλλά ο κορμός του έγερνε προς τα εμπρός και ο ώμος ήταν μπροστά από τη γραμμή του κέντρου. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν ο παίκτης είναι off-side.
Τώρα αν χρονικά η στιγμή αυτή συμπίπτει με τη στιγμή που η μπάλα φεύγει από το πόδι του συμπαίκτη του δεν μπορεί να το ξέρει κανείς μας.
Αποστολη αν και τα δυο ποδια ειναι πισω απο την γραμμη,Οφσαιντ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..
Αυτο που ειδες,ειδα κι εγω και τα εχω παρει !!!
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

3x3!!!
These users thanked the author van rooy for the post:
paok apo epilogi
PAOK DreXleR

Δημοσίευση από PAOK DreXleR »

Καλή εβδομάδα σε όλους,
συγχαρητήρια για τη νίκη, πάμε με λύσσα για την επόμενη & για τις 3 διοργανώσεις.
FORZA PAOK ΛΕΕΕΜΕΕΕ
black death

Δημοσίευση από black death »

Amsterdamer_87 έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 09:57 Αποστολη αν και τα δυο ποδια ειναι πισω απο την γραμμη,Οφσαιντ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..
Δηλαδη λες οτι για τη γραμμή του κεντρου αλλαζει ο κανονισμος του οφ σαιντ και δεν ισχύει οτι ισχύει και στις αλλες περιπτώσεις οπου παιζει ρολο και η θεση του ωμου, του κεφαλιού και του οτιδηποτε; Το έχεις διαβάσει κάπου αυτο;
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

black death έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 10:12
Amsterdamer_87 έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 09:57 Αποστολη αν και τα δυο ποδια ειναι πισω απο την γραμμη,Οφσαιντ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..
Δηλαδη λες οτι για τη γραμμή του κεντρου αλλαζει ο κανονισμος του οφ σαιντ και δεν ισχύει οτι ισχύει και στις αλλες περιπτώσεις οπου παιζει ρολο και η θεση του ωμου, του κεφαλιού και του οτιδηποτε; Το έχεις διαβάσει κάπου αυτο;
Τι να διαβασω ρε καρντασι !!!
Για την γραμμη του κεντρου δεν αλλαζει κανενας κανονισμος..
Απο ιδρυσεως ποδοσφαιρου οταν ο παιχτης φευγει πισω απ το κεντρο Οφσαιντ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..
Φιλικα μαλλον εσυ πρεπει να ενημερωθεις η να διαβασεις τον κανονισμο..
These users thanked the author Amsterdamer_87 for the post:
Jean Valjean
black death

Δημοσίευση από black death »

Αυτο που σου λεει ο αποστολης και συμφωνω κι εγω ειναι οτι για να κρινεις αν ειναι πίσω απ'τη γραμμή δεν κοιτας μονο που ειναι τα πόδια αλλα οποιοδηποτε σημειο του σωματος, οπως ισχύει σε ολες τις περιπτωσεις οφ σαιντ. Αν λοιπον δεν ισχύει κάτι διαφορετικο που δεν ξερουμε για τη γραμμή του κεντρου, η αποψη σου δεν εχει βαση.
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

Δεν ισχύει αυτό που λες Amsterdam, προσωπικά δεν ξέρω τέτοια ερμηνεία, ούτε την έχω διαβάσει κάπου. Αν το έχεις κάπου πρόχειρο, μπορείς να το παραθέσεις, μπας και ξεστραβωθούμε.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Amsterdamer_87 έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 09:49
sotos26 έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 09:38 Πατάει την γραμμή φίλος άρα ΟΦ Σάιντ σωστό, πίσω απ το κέντρο σημαίνει πίσω από την γραμμή η γραμμή μετράει σαν το δεύτερο μισό.
Ναι αν παταει την γραμμη δεκτο το Οφσαιντ..
Την παταει ομως ???
Αυτο το εδειξαν ?? γιατι δεν το ειδα..
Ολλανδέ καλημέρα.
Ακόμα και να μην πατάει τη γραμμή το πόδι και να βρίσκεται πίσω από αυτήν, το σώμα γέρνει προς τα μπρος. Το κεφάλι και ο ώμος είναι μπροστά από τη γραμμή. Άρα είναι offside. Για να ισχύει το πίσω από τη γραμμή πρέπει κάθε μέρος του σώματος με το οποίο μπορεί να επιτευχθεί έγκυρο γκολ να βρίσκεται πίσω από τη γραμμή.
Στη συγκεκριμένη φάση βέβαια δεν έχει καμία σημασία η γραμμή του κέντρου καθώς η ευθεία του οφσάιντ καθορίζεται από το τελευταίο σημείο του σώματος του αμυντικού που βρίσκεται κάτω από το κέντρο. Έστω και λίγο, ο ώμος του αμυντικού είναι κάτω από το κέντρο. Ο ώμος και το κεφάλι του του Γιακουμάκη βρίσκονται μπροστά από αυτή την ευθεία.
Άβαταρ μέλους
rouki

Δημοσίευση από rouki »

Καλύτερος για μένα ο ΜΕΙΤΕ.
Πίσω ο Οζντόεφ.
Προπόνηση στα πέναλτυ όλοι οι παίχτες μας. Πάνω αριστερά, πάνω δεξιά και σίγουρα γκολ.
Αυτά τα συρτά δεξιά και αριστερά δεν τα καταλαβαίνω σε κανέναν παίχτη.
Οφσάιντ δεν υπάρχει, διότι ο παίχτης ξεκινά ΠΙΣΩ απο το κέντρο.
Δεν ξέρω, πότε άλλαξαν, άν άλλαξαν, οι κανονισμοί.
Οι παίχτες μας χαλάρωσαν πολύ και παραλίγο να μας κάνουν πάλι την ζημιά, αντί για ένα 0-4.
Ο Τσάλωφ είναι ΜΑΠΑ. δεν ξέρω και αν θέλει να παίξει μπάλα ή αν χρειάζεται ψυχολόγο.
Κάποιος να του πεί, ότι αυτά που αμοίβεται κάθε μήνα, κάποιος φτύνει αίμα για να τα πάρει σε δέκα χρόνια. :evil:
Άβαταρ μέλους
zarathustra79

Δημοσίευση από zarathustra79 »

To να δίνεται offside επειδή είναι οριακά το κεφάλι ή η πατούσα ή ο μηρός ενός παίκτη (ελάχιστη σημασία έχει το ποιο σημείο του σώματος εμπλέκεται), είναι κατά τη γνώμη μου μια βλακεία και μισή. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για μια φάση που συμβαίνει πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Το σωστό θα έπρεπε να είναι να υπάρχει μια πρόβλεψη για 20 ή 30 πόντους υπέρ του επιθετικού. Μιλάμε για φάσεις που η απόσταση αυτή δε δίνει πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο. Νομίζω αν δεν κάνω λάθος είχε εισηγηθεί κάτι παρόμοιο ο Wenger. Θα μπορούσε επίσης να δημιουργηθεί και μια ζώνη πίσω από την οποία να αφήνεται το σχετικό πλεονέκτημα και ο κανονισμός να τηρείται κατά γράμμα μόνο όταν η φάση είναι εντός ζώνης. Με την τεχνολογία κιολας δε χρειάζεται η ζώνη αυτή να επισημαίνεται στο γήπεδο, μπορεί απλώς να προσαρμοστεί το VAR.

Ωστόσο με τον κανονισμό να ισχύει όπως είναι τώρα, ε είναι offside. Θα μπορούσε κι ο Γιακουμάκης να πάρει λίγο καλύτερη θέση από πριν, ώστε να είναι μεν σε ετοιμότητα να φύγει στο χώρο αλλά ταυτόχρονα να ξεκινήσει πίσω από τη γραμμή.

Επίσης, επειδή το διάβασα εδωμέσα σε διάφορα σημεία, σε ποιο σημείο της φάσης του κόρνερ πριν το γκολ του ΟΦΗ υπάρχει πιθανότητα για οφφσάιντ; Γιατί όπως βλέπω τη φάση (από κάμερα που δε βοηθάει βέβαια), στην τελική πάσα που κόβει ο Baba δε φαίνεται να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Κατά τα άλλα, το πρώτο γκολ ήταν όπως και να το κάνουμε και συγκυριακό, καθώς μπήκε χωρίς να έχουμε κάνει καθαρή τελική στο ματς και με έναν τρόπο που αν το τρώγαμε εμείς αυτό το γκολ θα έπεφτε γιαούρτι. Κρατώ και το γεγονός οτι μετά το 1-2 υπήρξε ένα πεντάλεπτο που οι παίκτες έμοιαζαν στα χαμένα, αλλά στη συνέχεια συγκρωτήθηκαν και στην πραγματικότητα έγινε μια αρκετά καλή διαχείριση του αποτελέσματος.

Όπως γράφει και ο πάνω από μένα, καλύτερος ο Meite, MVP όμως o Ozdoev.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Το οφσαιντ ειναι σωστο αλλα θεωρω (γιατι ΠΑΟΚ εισαι) οτι ανακαλυψαμε ενα κενο στον κανονισμο. :D
Εγω θα το εβλεπα ως απολυτα σωστο αυτο που λεει ο Ολλανδος να υπηρχε εξαιρεση στον κανονισμο και αν ενας παικτης εκινει πισω απο το κεντρο να μην ειναι οφσαιντ γενικως.
Δηλαδη κυριε αμυντικε μου...για Χ,Ψ λογους εχεις ανεβασει την αμυνα σου 5 μετρα απο το κεντρο, ποιο πλεονεκτημα αποκτα ο επιτιθεμενος που ξεκιναει το τρεξιμο του πισω απο το κεντρο αν πχ προεξεχει ο ωμος του; Ειναι λιγο αστειο.
Ο κανονισμος του οφσαιντ θα επρεπε να εφαρμοζεται με ολες του τις παραμετρους στο μισο που μια ομαδα επιτιθεται. Ειναι λιγο χαζο να εφαρμοζεται και στο μισο που αμυνεται
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

marsantos έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 10:38
Amsterdamer_87 έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 09:49
sotos26 έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 09:38 Πατάει την γραμμή φίλος άρα ΟΦ Σάιντ σωστό, πίσω απ το κέντρο σημαίνει πίσω από την γραμμή η γραμμή μετράει σαν το δεύτερο μισό.
Ναι αν παταει την γραμμη δεκτο το Οφσαιντ..
Την παταει ομως ???
Αυτο το εδειξαν ?? γιατι δεν το ειδα..
Ολλανδέ καλημέρα.
Ακόμα και να μην πατάει τη γραμμή το πόδι και να βρίσκεται πίσω από αυτήν, το σώμα γέρνει προς τα μπρος. Το κεφάλι και ο ώμος είναι μπροστά από τη γραμμή. Άρα είναι offside. Για να ισχύει το πίσω από τη γραμμή πρέπει κάθε μέρος του σώματος με το οποίο μπορεί να επιτευχθεί έγκυρο γκολ να βρίσκεται πίσω από τη γραμμή.
Στη συγκεκριμένη φάση βέβαια δεν έχει καμία σημασία η γραμμή του κέντρου καθώς η ευθεία του οφσάιντ καθορίζεται από το τελευταίο σημείο του σώματος του αμυντικού που βρίσκεται κάτω από το κέντρο. Έστω και λίγο, ο ώμος του αμυντικού είναι κάτω από το κέντρο. Ο ώμος και το κεφάλι του του Γιακουμάκη βρίσκονται μπροστά από αυτή την ευθεία.
Καλημερα καρντασι..
Οπως το θετεις Δεκτον..
Θα μιλησω πιο μετα με το φιλαρακι μου τον Καλοπουλο και θα επανελθω..
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

rouki έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 10:40 ...
Οφσάιντ δεν υπάρχει, διότι ο παίχτης ξεκινά ΠΙΣΩ απο το κέντρο.
...
Φίλε rouki καλημέρα.
Δεν υπάρχει η γραμμή του κέντρου στη συζήτηση. Η γραμμή του offside ορίζεται από τον παίκτη του οφη γιατί ο ώμος του βρίσκεται κάτω από το κέντρο. Στα highlights υπάρχει η εικόνα από το ημιαυτόματο. Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα πως η λευκή κάθετη γραμμή της εικόνας που ορίζει το "τείχος" του offside δεν ακουμπάει στη γραμμή του κέντρου αλλά βρίσκεται λίγο πιο μπροστά και εφάπτεται στον ώμο του αμυντικού.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Δημοσίευση από Jean Valjean »

Δεν γνωρίζω το ακριβές λεκτικό του κανονισμού.
Θεωρώ όμως ότι αυτό που λέει ο @Amsterdamer_87 και λογικό είναι και βγάζει νόημα. Συμφωνώ μαζί του.
Παρακαλώ να μην πάρετε αψηφιστα την διατύπωση που επιχειρώ.
Η γραμμή που ξεχωρίζει ανάμεσα σε δυο παικτες ποιο μέρος του σωματος του ενός βρίσκεται πιο μπροστά από τον άλλον αφορά μόνον μια βοηθητική γραμμή που χαράσσεται εκ των υστέρων, την γραμμή οφσάιντ.
Η γραμμή που χωρίζει το γήπεδο σε δύο μέρη είναι συστατική γραμμή του παιχνιδιου και δεν είναι γραμμή οφσάιντ, ούτε πρεπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Ξεκινάς πισω από το κέντρο; τελειωσε, είναι κόκκινη κάρτα.
Το θέμα είναι αν ο Γιακουμάκης ξεκίνησε πριν τη μεσαία γραμμή. Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν ξεκίνησε τότε ο διαιτητής έπαιξε σωστά.
Η μεσαία γραμμή ΔΕΝ είναι γραμμή οφσάιντ.
Καταλαβαίνουμε την διαφορά και την πουστιά που παιχτηκε σε βάρος μας;

ΥΓ. Αν θεωρήσουμε σωστή την λογική του διαιτητή και του βαριστα, τότε εάν γίνει φάουλ εντός περιοχης σε έναν επιτιθεμενο που το κεφάλι του και ο ώμος του βρίσκονται εκτός περιοχής δεν θα έπρεπε να δοθεί πεναλτι.
Στον κανονισμό για την μεσαία γραμμή δυο είναι οι παραγοντες που εξετάζουμε, η γραμμή και ο παικτης.
Στο οφσάιντ εξετάζουμε δυο παικτες μεταξύ τους και για να βοηθηθουμε τραβάμε μια βοηθητική γραμμή.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Όταν ο παικτης βρίσκεται πισω από την μεσαία γραμμή, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΦΣΑΙΝΤ. Δεν θα έπρεπε καν να εξεταστεί.
Θεωρώ πως μας έσφαξαν κανονικά, όπως και στην περιπτωση του πεναλτι όπου έπρεπε να δοθεί επανάληψη.
Η ομάδα μας είναι πολυ καλή και οι Ποκιτες έχουν χεστεί επάνω τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jean Valjean την Δευ 15 Σεπ 2025, 11:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
These users thanked the author Jean Valjean for the post:
Amsterdamer_87
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Superleague”