Maklaz έγραψε: Σάβ 06 Σεπ 2025, 22:29
Θέλω να πω δυο λόγια για Σαββίδη - Μυστακίδη - ΑΣ και συγγνώμη αν δυσαρεστώ κάποιους.
Ανασκόπηση
- Ο Α.Σ., με μια αστραπιαία κίνηση
, παρουσιάζει τον Μυστακίδη ως "εναλλακτική λύση" για το γήπεδο, θέτοντας τελεσίγραφο στον Σαββίδη. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να δημιουργηθεί η εντύπωση ενός "αδιέξοδου" που μόνο ο Μυστακίδης μπορεί να λύσει.
- Η κίνηση αυτή αποτυγχάνει γιατί ο λαός του ΠΑΟΚ συσπειρώνεται γύρω από τον Σαββίδη και ο Α.Σ. διασπάται εσωτερικά - 6/15.
- Ο Μυστακίδης βλέποντας την αρνητική εικόνα, κάνει κίνηση για την ΚΑΕ, με το αφήγημα του "σωτήρα" που έρχεται να βοηθήσει ένα προβληματικό τμήμα και η ΚΑΕ γίνεται το όχημα για να μπει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
.
Η συνέχεια
Και τώρα, έρχεται η δήλωση του Χατζόπουλου.
Υπάρχει πραγματικό αμερικανικό ενδιαφέρον; Η απάντηση δεν έχει καμία μα καμία σημασία. Και στις 2 περιπτώσεις παρακάτω, ο Μυστακίδης παίρνει την ΚΑΕ, καθώς πλέον δεν μπορεί να κάνει πίσω.
Αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, ο Μυστακίδης δεν είναι πλέον ο "μοναδικός σωτήρας". Είναι απλώς ένας από τους δύο πλειοδότες. Ο έλεγχος του παιχνιδιού περνάει αυτόματα στα χέρια του Χατζόπουλου, ο οποίος θα επιλέξει την καλύτερη προσφορά, θέτοντας ο ίδιος τους όρους (π.χ. "καμία εμπλοκή με το ποδόσφαιρο" λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό ).
Αν δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, είναι μια κίνηση που δημιουργεί έναν "φανταστικό" αντίπαλο για τον Μυστακίδη, με τους ίδιους ακριβώς στόχους:
- Εξουδετερώνει το αφήγημα του "μοναδικού σωτήρα".
- Παίρνει τον έλεγχο της διαπραγμάτευσης.
- Αναγκάζει την πλευρά Μυστακίδη να δείξει τα χαρτιά της και να δεσμευτεί δημόσια για τις προθέσεις της.
Όσον αφορά το αν θα πρέπει να μιλήσει ο Χατζόπουλος για το ενδιαφέρον, μπορεί απλά να λέει "βρισκόμαστε σε συζητήσεις υπό καθεστώς εμπιστευτικότητας" ( κάτι μου θυμίζει αυτό). Η ζημιά στο αφήγημα του Μυστακίδη έχει ήδη γίνει.
Είτε η δήλωση Χατζόπουλου είναι αληθινή είτε είναι μπλόφα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η πρωτοβουλία των κινήσεων επιστέφει στην πλευρά του Σαββίδη.
Η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η ΚΑΕ ως "Δούρειος Ίππος" εξουδετερώθηκε πριν καν ξεκινήσει. Ο σκακιστής πήρε την κίνηση του αντιπάλου, την ανέλυσε και έκανε μια αντεπίθεση που τον φέρνει και πάλι μπροστά.
Σε περίπτωση που ο Μυστακίδης κάνει πίσω και όλο αυτό είναι μπλόφα, θα βαραίνει τον Σαββίδη. Θέλω να πιστεύω πως σίγουρα θα υπάρχει πρόβλεψη και για αυτό.