Στους αγορασμένους δηλαδή είναι καλύτερο το ποσοστό? Γιατί αντίστοιχα μπορώ να αναφερώ αρκετά ονόματα παικτών που αποκτήθηκαν και δεν απέδωσαν (Τσόλακ, Φιλίπε Σοάρες, Πένια, Εσίτι, Τισουντάλι, Τσάλοβ, Έκονγκ στα γρήγορα). Οι επιλογές πολλές φορές ήταν προβληματικές είτε για αγορές, είτε για ελεύθερους, είτε για δανεικούς. Δεν νομίζω ότι κάποια κατηγορία είχε σημαντικά μικρότερο ποσοστό επιτυχίες από τις αλλές, σε όλες ήρθαν και καλοί παίκτες ήρθε και φύρα.arrwstos έγραψε: Δευ 18 Αύγ 2025, 10:51Θεωρώ ότι θέλαμε προφανώς τον Ολιβέιρα, τον Κούρτιτς, τον Τσούμπα, τον Κρμέντσικ κι ενδεχομένως τον Ντάντας. Για Μίσιτς και Μπάμπα συμφωνώ, είχαν ιδιαιτερότητες οι περιπτώσεις τους.Σουριναμέζος έγραψε: Δευ 18 Αύγ 2025, 01:17 Ποιόν δανεικό θεωρείς ότι θέλαμε αλλά δεν τον αποκτήσαμε γιατί δεν θέλαμε να πληρώσουμε την ρήτρα και όχι για κάποιον άλλον λόγο (εκτός του Ολιβέιρα)?
Για την ερώτηση σου, θα περιμένω να δω ποιός θα είναι ο παίχτης, με τι κίνητρα έρχεται, τι ρήτρες/συνθήκες δανεισμού θα μπούνε και μετά θα πω αν θεωρώ ότι είναι καλή κίνηση ή όχι. Το δανεικός από μόνο του δεν μου φτάνει.
Δεν λέω ότι αξίζανε απαραίτητα την ρήτρα τους (μπορεί και να την άξιζαν) όπου αυτή υπήρχε, απλώς ότι δεν αγόρασε η ΠΑΕ παίκτες που δανείστηκε και κατά τη γνώμη μου τους έκαναν.
Δεύτερη πλευρά σε αυτό είναι το μικρό ποσοστό των δανεικών που μας έκαναν.
Αν στην ίδια περίοδο (2016-17 μέχρι σήμερα) βάλεις τους ελεύθερους που δεν έπιασαν - πάλι κατά τη γνώμη μου - τότε ενισχύεται η μη αισιοδοξία όταν ακούς "δεν γίνεται μόνο με αγορές , θέλεις και δανεικούς κι ελεύθερους. Ναι θέλεις, αλλά κοντά στους λίγους που απέδωσαν, μαζέψαμε και τους παρακάτω:
Μπακαγιόκο, Κόλεϊ, Λόβρεν, Σαμάτα, Ράφα Σοάρες, Ρικάρντο, Νάσμπεργκ, Λούκας Τέιλορ, Ροντρίγκο Σοάρες, Βέρνμπλουμ, Χατσερίντι, Λεβέκ και μερικούς ακόμη.
Μόνο το 16-17 μας βγήκαν οι ελεύθεροι, που πραγματικά φτιάξαμε ένα πολύ καλό ρόστερ για την εποχή, πολύ φθηνά.
Πιο πίσω δεν πάω, γιατί όντως είναι άδικη η σύγκριση και άλλες οι καταστάσεις.
Στο δεύτερο σκέλος του ποστ σου συμφωνώ, απλώς προσθέτω ότι η προϊστορία δεν είναι για να αισιοδοξεί κανείς. Σίγουρα κάποιοι ξέρουν καλύτερα και είναι η δουλειά τους, αλλά επίσης σίγουρα δουλεύουν με δοσμένο μπάτζετ και όχι με λευκές επιταγές.
Δεν λέω να δουλεύουν με λευκές επιταγές, αλλά όταν πας να καλύψεις τρύπες με αμφιβόλου ποιότητας υλικά, αυτό θα φανεί. Σίγουρα θα προσπαθήσεις να τις καλύψεις όπως και να χει (οκ, όχι πάντα), αλλά ίσως θα έπρεπε να είσαι ψιλιασμένος ότι το μπάλωμα που πήρες με τα λεφτά που το πήρες, ΜΑΛΛΟΝ δεν θα κρατήσει.
Εκεί έγκειται η δική μου ανησυχία. Αν υπήρχαν τροχειοδεικτικές βολές ότι πάμε κάτι να αλλάξουμε στην πολιτική μας με τους δανεικούς κι ελεύθερους, θα ήμουν σαφώς πιο ήσυχος.
Για τους δανεικούς που αναφέρεις :
Κούρτιτς: O Κούρτιτς ήρθε με διετή δανεισμό, την πρώτη ήταν καλός, την δεύτερη χρονιά έμεινε εκτός ομάδας όλο τον δεύτερο γύρο (λέγεται ότι τα είχε σπάσει με το υπόλοιπο group στα αποδυτήρια).
Τσούμπα : O Τσούμπα είχε έρθει για να καλλύψει τον χιαστό του Ολιβέιρα, έκανε ψιλοκακή σεζόν (ειδικά στο Β γύρο), κανείς δεν ήταν πολύ υπέρ της παραμονής τότε. Την επόμενη σεζόν έκανε την χρονιά εκτόξευσης στην Μπόρο.
Κρμέντσικ : Όταν επέστεψε ο Ραζβάν προτίμησε Νέλσον Ολιβέιρα, αν είχε μείνει ο Γκαρσία δεν ξέρουμε αν θα τον είχε κρατήσει.
Ντάντας : Δεν νομίζω ότι έπεισε για να αποκτηθεί, τώρα αν τον δίναν τζάμπα για να τον έχουμε για βάθος μπορεί να τον θέλαμε.