sotos26 έγραψε: Κυρ 10 Αύγ 2025, 00:06
navigator11 έγραψε: Σάβ 09 Αύγ 2025, 23:54
Ένα σχόλιο μόνο έχω να αφήσω για την υπόθεση του Ζαφείρη, εφόσον όπως φαίνεται δεν πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας η προσπάθεια της ΠΑΕ να τον φέρει Τούμπα. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η τιμή που θα τον παραχωρούσε χαλαρά η ομάδα του ανέρχεται, θα τα φουσκώσω και λίγο τα νούμερα, στα 14-15 εκατομμύρια, και ότι πρόκειται για ταλαντούχο παίχτη, με ένα κάρο θετικά όπως γράφετε αρκετοί, σε όχι καμιά ξεπεσμένη ηλικία ακόμα και για τα ευρωπαϊκά στάνταρ - όχι τα δικά μας εδώ τα μπανανοειδή -, δε φαντάζει κομμάτι περίεργο που ομάδες, έστω και μέτριου βεληνεκούς, από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες δε φαίνεται να έχουν μπει σε διαδικασία να τον πάρουν στα συγκεκριμένα χρήματα; Που ακόμα και για τέτοια μέτρια μεγέθη από χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Αγγλία κλπ μιλώντας, τα χρήματα αυτά μπορούν να δαπανηθούν για πλάκα, χωρίς καμία δεύτερη καν σκέψη;
Ομάδες από τοπ πρωταθλήματα ειδικά Αγγλία και Ισπανία δε θα ψωνίσουν από χαμηλά πρωταθλήματα εκτός από πολύ ακραίες περιπτώσεις θυμάμαι του μικρού Τούρκου που πήρε η Ρεάλ ένα φεγγάρι. Μια Αγγλική ομάδα θα περιμένει το άλμα σε Πορτογαλία Ολλανδία και ακόμα καλύτερα Γερμανία πριν αποκτήσουν παίκτη. Έχει να κάνει πιο πολύ με φυσική κατάσταση και παραστάσεις. Οταν παίξει μουντιάλ θα έρθει σίγουρα πρόταση που δύσκολα να μπορούμε να πούμε όχι.
Με βάση επίσημα στοιχεία, οι εντάσεις στην τσεχική λίγκα είναι κοντά στα αντίστοιχα της Premier League. Το συγκεκριμένο συμπέρασμα μου το έδειξε αναλυτής που εργάζεται για ομάδα της Super League, παρουσιάζοντάς μου σχετικά δεδομένα και γραφήματα από GPS καταγραφές. Επιπλέον, το πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται από υψηλό ανταγωνισμό και συνεχή φυσική επιβάρυνση, γεγονός που βοηθά τους παίκτες να προσαρμόζονται γρήγορα σε πιο απαιτητικά περιβάλλοντα.