Μεταγραφές Καλοκαιριού 2025 - ΙΙΙ

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
nunies4

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2025 - ΙΙΙ

Δημοσίευση από nunies4 »

Blackgr4 έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 08:57 Φυσικά το να ξοδεύεις χρήματα δεν προεξοφλεί τις επιτυχίες αλλά όταν έχεις το 4ο μισθολογικό μπάτζετ και το 4ο μεταγραφικό μπάτζετ, το να τερματίσεις πάνω από την 4η θέση θεωρείται υπέρβαση.

Όταν ταυτόχρονα βλέπεις τους άλλους τρεις να αυξάνουν τα μπάτζετ τους (και τα δυο) ενώ εσύ είτε να τα μειώνεις, είτε στη καλύτερη να τα διατηρείς στα ίδια επίπεδα, ε δεν μπορείς να είσαι και τόσο αισιόδοξος πως η ψαλίδα θα κλείσει και δεν θα ανοίξει.

Επίσης, οι μόνες διαφορές στην ομάδα μας σε σχέση με πέρσι, είναι τα δυο μπακ και ο δανεικός μεσοεπιθετικός.
Συν ότι ο Παβλένκα θα είναι φέτος το βασικό μας τέρμα, ενώ ήταν αναπληρωματικός και ότι αγοράστηκε ο Μεϊτέ.

Μέχρι σήμερα λοιπόν, πόση διαφορά μπορεί να κάνουν οι παραπάνω, έστω τουλάχιστον στο μεσοαμυντικό κομμάτι που υστερούσαμε;
Που καταληγουμε ομως; Γιατι νιωθω οτι ειμαστε σε λουπα και λεμε συνεχεια τα ιδια. Δεν πρεπει να καταληξουμε σε ενα συμπερασμα η στο τι θεωρουμε λυση;
Γιατι στα δικα μου ματια ο Ιβαν δεν εχει υπαρξει καπου ανακολουθος. Αυτη ηταν η μεταγραφικη πολιτικη του ακομα και πριν την οποια στενοτητα εφεραν οι γεωπολιτικες εξελιξεις. Για να μην πω το ποσο νωρις ειχε μιλησει για την περιφημη αυταρκεια.
Αυτα που λες περι μπατζετ ειναι απολυτως σωστα. Ποια ειναι η λυση;
epitropos

Δημοσίευση από epitropos »

Κι εγώ πιθανολογω ότι έχουμε το 4ο μπάτζετ πάντως αλλά όρκο δεν παίρνω και στοιχεία δεν έχω βρει.. οι κάτω μπορεί να έχουν ακριβά συμβόλαια αλλά έχουν μεγάλη ψαλίδα, ενώ εμείς τα τελευταία πολλά χρόνια έχουμε σταθερά ΠΟΛΛΑ συμβόλαια καλά!
Dio-4

Δημοσίευση από Dio-4 »

Ενώ τις άλλες μέρες…
( Στο μόνο οφ τόπικ σήμερα πάει 😄)
Πείτε και καμιά ιδέα για μεσημεριανό μετά τις μπουγάτσες ρε παιδιά ή για κανένα άλλο συμπαθές ζωάκι, και αν θέλει να διαβάσει κανείς για μεταγραφές ας πάει αλλού, δεν βαριέσαι…
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Blackgr4 έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 08:57 Φυσικά το να ξοδεύεις χρήματα δεν προεξοφλεί τις επιτυχίες αλλά όταν έχεις το 4ο μισθολογικό μπάτζετ και το 4ο μεταγραφικό μπάτζετ, το να τερματίσεις πάνω από την 4η θέση θεωρείται υπέρβαση.

Όταν ταυτόχρονα βλέπεις τους άλλους τρεις να αυξάνουν τα μπάτζετ τους (και τα δυο) ενώ εσύ είτε να τα μειώνεις, είτε στη καλύτερη να τα διατηρείς στα ίδια επίπεδα, ε δεν μπορείς να είσαι και τόσο αισιόδοξος πως η ψαλίδα θα κλείσει και δεν θα ανοίξει.

Επίσης, οι μόνες διαφορές στην ομάδα μας σε σχέση με πέρσι, είναι τα δυο μπακ και ο δανεικός μεσοεπιθετικός.
Συν ότι ο Παβλένκα θα είναι φέτος το βασικό μας τέρμα, ενώ ήταν αναπληρωματικός και ότι αγοράστηκε ο Μεϊτέ.

Μέχρι σήμερα λοιπόν, πόση διαφορά μπορεί να κάνουν οι παραπάνω, έστω τουλάχιστον στο μεσοαμυντικό κομμάτι που υστερούσαμε;
Θεωρώ ότι θα είμαστε πιο ισορροπημένοι φέτος μεσοαμυντικά καθαρά λόγω της ύπαρξης Μειτέ στο ρόστερ. Έχοντας κάνει μάλιστα και προετοιμασία μετά από πολλά χρονιά θεωρώ ότι μπορεί να πιάσει απόδοση εφάμιλλη με αυτήν προ διετίας. Ο καλός Μειτέ προσφέρει το πολυπόθητο balance.

Βέβαια, η αλλαγή τερματοφύλακα είναι πάντα μια συνθήκη που δεν ξέρεις πως θα πάει αλλά με βάση όσα έχω δει από Παβλένκα και με δεδομένη την εμπειρία του είμαι αισιόδοξος.

Ξέρω ότι στο επόμενο που θα πω διαφωνούμε, αλλά εγώ τον Λόβρεν δεν τον ξεγράφω. Αυτό, βέβαια, περισσότερο αίσθηση είναι παρά στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτό δεν αλλάζει, βέβαια, το γεγονός ότι πρέπει να πάρουμε ένα ακόμα στόπερ, ένα ακόμα (τουλάχιστον) χαφ και προφανώς φορ.

Επειδή πέρα από το πόσο ξοδεύεις μετράει και που τα ξοδεύεις (κι εκεί είχαμε πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια) ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δηλώνω σχετικά αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι φέτος οι επιλογές γίνονται με ποδοσφαιρικά κριτήρια και έρχονται παίκτες που (φαίνεται) ότι ταιριάζουν στην ομάδα.

Τέλος, εννοείται ότι συνεχίζω να επιμένω ότι θα χρειαστεί μια κάποια επένδυση. Δεν γίνεται να καλύψεις όλα τα κενά που έχεις μόνο με δανεικούς. Ή μάλλον γίνεται αλλά κατ' εμέ θα ήταν μεγάλο λάθος.
These users thanked the author JohnDag for the post (total 2):
Kabamaru11, PAOK DreXleR
Άβαταρ μέλους
tolis14

Δημοσίευση από tolis14 »

icue έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 09:07 Δεν ειναι αναγκαστικα υπερβαση το να τερματισεις πιο ψηλα απο ομαδες με μεγαλυτερο μπατζετ. Γιατι ως γνωστον τα μπατζετ δεν παιζουν μπαλα. Και υπαρχει και μια αλλη παραμετρος, οτι βαζελος και αεχ τον Ντελια, τον Κουλιερακη, τον Τζολη, τον Κωστουλα, τον Μουζακιτη κλπ πρεπει να τους αγορασουν. Και να τους ακριβοπληρωσουν. Και συνηθως χωρις να κανουν αυτα που κανουν αυτοι. Και αυτα προσμετρούνται στο περιφημο μπατζετ.

Απο την αλλη τα λεφτα που δινουν οι ομαδες στις ακαδημιες για να βγουνε αυτα τα παιδια, οχι.
Το οποίο σχόλιο σου μου φέρνει στο μυαλό μια άλλη παράνοια που μας διακατέχει. Τόσα χρόνια που ανέβαιναν ελάχιστα παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, υπήρχε μια συνεχής γκρίνια γιατί δεν αξιοποιούνται τα παιδιά μας. Φέτος που ανέβηκαν αρκετά και είχαν ενεργό ρόλο στην προετοιμασία, οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι σαν να μην υπάρχουν. Όταν λες ότι έχεις τον Μπαταούλα σέντερ μπακ ας πούμε και τον μύθου φορ σου λένε επιμένοντας ότι έχεις 3 σέντερ μπακ και 2 φορ (μαζί μ αυτόν που θα έρθει). Και μετά συνεχίζει το φέρε φέρε φέρε. Πολύ σωστά ανέφερες ότι ο Ιβάν έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια στις ακαδημίες και αυτά θα έπρεπε να προσμετρώνται. Οχι μόνο τι δίνει η χάρτινη στο Γιοβιτς, τα μπόνους υπογραφής κλπ. Και τελικά πρέπει να αποφασίσουμε στο μυαλό μας τι θέλουμε. Θέλουμε νέους τελικά ή μόνο ονόματα κράχτες για να μοστράρουμε κι εμείς εκατομμύρια;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tolis14 την Τρί 05 Αύγ 2025, 09:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

nunies4 έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 09:10

Που καταληγουμε ομως; Γιατι νιωθω οτι ειμαστε σε λουπα και λεμε συνεχεια τα ιδια. Δεν πρεπει να καταληξουμε σε ενα συμπερασμα η στο τι θεωρουμε λυση;
Γιατι στα δικα μου ματια ο Ιβαν δεν εχει υπαρξει καπου ανακολουθος. Αυτη ηταν η μεταγραφικη πολιτικη του ακομα και πριν την οποια στενοτητα εφεραν οι γεωπολιτικες εξελιξεις. Για να μην πω το ποσο νωρις ειχε μιλησει για την περιφημη αυταρκεια.
Αυτα που λες περι μπατζετ ειναι απολυτως σωστα. Ποια ειναι η λυση;
Αν δεν θέλεις να ανεβάσεις τα μπάτζετ σου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στελεχώσεις όσο καλύτερα μπορείς όλα τα αρμόδια τμήματα, προκειμένου να βρίσκουν αυτό που χρειάζεσαι με τα λεφτά που έχεις διαθέσιμα. Δεν βλέπω άλλη λύση.

Μέχρι πέρσι δεν το κάναμε. Μπορεί φέτος ο Τσίκνας, ο Αντελίνο, ο Ιταλός κλπ να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Θα φανεί.
Σίγουρα πάντως, όταν ο ένας ξεκινάει με διαθέσιμο μπάτζετ για φορ για παράδειγμα τα 5 εκατομμύρια και εσύ τα 2 εκατομμύρια, όπως και να το κάνουμε έχει πλεονέκτημα. Δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά το φεγγάρι.

ΥΓ Ο Ιβάν ξύπνησε ένα πρωί του 14,15 (κάπου εκεί) και έφερε τον Μπερμπάτοφ, με συμβόλαιο ακριβότερο ,από το φετινό σου ακριβότερο.
Ο Μπερμπάτοφ στα σημερινά δεδομένα θα έπαιρνε 3-3.5 τον χρόνο. Σβηστά.
Ακόμα και να έχει διατηρήσει τη μεταγραφική του πολιτική στα ίδια επίπεδα (προσωπικά διαφωνώ γιατί βλέπω μείωση) επί της ουσίας τα ποσά έχουν μειωθεί, γιατί άλλη αξία είχαν τα 5 εκατομμύρια για μεταγραφές το 2019 και άλλη αξία το 2025.
Με μια ακόμα τεράστια διαφορά που την βιώνουμε εδώ και κάποια χρόνια, το γεγονός πως χαρτί και βάζελος ακουμπάνε πλέον μεγάλα ποσά στην αγορά. Δεν το κάνει μόνο ο γαύρος.
These users thanked the author Blackgr4 for the post:
soigol
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

JohnDag έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 09:20

Θεωρώ ότι θα είμαστε πιο ισορροπημένοι φέτος μεσοαμυντικά καθαρά λόγω της ύπαρξης Μειτέ στο ρόστερ. Έχοντας κάνει μάλιστα και προετοιμασία μετά από πολλά χρονιά θεωρώ ότι μπορεί να πιάσει απόδοση εφάμιλλη με αυτήν προ διετίας. Ο καλός Μειτέ προσφέρει το πολυπόθητο balance.

Βέβαια, η αλλαγή τερματοφύλακα είναι πάντα μια συνθήκη που δεν ξέρεις πως θα πάει αλλά με βάση όσα έχω δει από Παβλένκα και με δεδομένη την εμπειρία του είμαι αισιόδοξος.

Ξέρω ότι στο επόμενο που θα πω διαφωνούμε, αλλά εγώ τον Λόβρεν δεν τον ξεγράφω. Αυτό, βέβαια, περισσότερο αίσθηση είναι παρά στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτό δεν αλλάζει, βέβαια, το γεγονός ότι πρέπει να πάρουμε ένα ακόμα στόπερ, ένα ακόμα (τουλάχιστον) χαφ και προφανώς φορ.

Επειδή πέρα από το πόσο ξοδεύεις μετράει και που τα ξοδεύεις (κι εκεί είχαμε πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια) ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δηλώνω σχετικά αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι φέτος οι επιλογές γίνονται με ποδοσφαιρικά κριτήρια και έρχονται παίκτες που (φαίνεται) ότι ταιριάζουν στην ομάδα.

Τέλος, εννοείται ότι συνεχίζω να επιμένω ότι θα χρειαστεί μια κάποια επένδυση. Δεν γίνεται να καλύψεις όλα τα κενά που έχεις μόνο με δανεικούς. Ή μάλλον γίνεται αλλά κατ' εμέ θα ήταν μεγάλο λάθος.
Μπορεί να μην διαφωνούμε και τόσο όσο νομίζεις. Για την ακρίβεια θεωρώ πιο πιθανό να μας βγει λίρα εκατό ο Λόβρεν, από το να μας βγει λίρα εκατό ο Μιχαηλίδης.

Φυσικά και δεν μπορεί να βγει κανένα οριστικό συμπέρασμα σήμερα, εκτός και αν σε κάνουν γιάμπαλα οι Αυστριακοί (ειδικά πίσω που τσιρίζω εδώ και καιρό για αυτό που θεωρώ εγώ το μεγάλο μας πρόβλημα).
Τα τελικά συμπεράσματα έχω πει πως θα τα βγάλω 30 Αυγούστου. Μέχρι τότε υπομονή, τίποτα άλλο. Έχουν μείνει 25 και σήμερα..
These users thanked the author Blackgr4 for the post:
JohnDag
Άβαταρ μέλους
DimitrisS

Δημοσίευση από DimitrisS »

embuji έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 09:08
Συγγνωμη για το οφφτοπικ αλλα θελω να πω οτι ο γατουλης σου ειναι γλυκυτατος
*Η γατουλα μου, η οποια πλεον ειναι μια γλυκυτατη γριουλα.
Σε ευχαριστει για τα καλα σου λογια.
These users thanked the author DimitrisS for the post:
embuji
Άβαταρ μέλους
smoothcriminal1926

Δημοσίευση από smoothcriminal1926 »

Μιας και έχουμε οφτοπικ με κακαο καξ μπουγάτσες να πω και εγω ότι το καλύτερο κακαο που έχω πιει ειναι σοκολατούχο ΕΒΟΛ. Πραγματικά δάκρυσα απο την συγκίνηση. Τι έχουν φτιάξει οι τύποι
These users thanked the author smoothcriminal1926 for the post (total 2):
Logistis, Kabamaru11
Άβαταρ μέλους
DimitrisS

Δημοσίευση από DimitrisS »

Συγγνωμη αληθεια, ριξτε μπαν αν θετε, μηπως δουλεψουμε κιολας, αλλα....

με τετοια εμφανιση φαινεται πραγματικα εμπιστο να το καταναλωσεις ως καθαρτικο.

Εικόνα
These users thanked the author DimitrisS for the post (total 3):
Kabamaru11, TylerDurden, magdy
Άβαταρ μέλους
smoothcriminal1926

Δημοσίευση από smoothcriminal1926 »

DimitrisS έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 09:35 Συγγνωμη αληθεια, ριξτε μπαν αν θετε, μηπως δουλεψουμε κιολας, αλλα....

Εικόνα
Χαχαχαχαχα για την τόσο μεγάλη ιεροσυλία που είπες για μόνιμο μπαν είσαι. Καλύτερα να έλεγες για την μάνα μου
These users thanked the author smoothcriminal1926 for the post (total 2):
DimitrisS, ABOLEYTOI
Ragnar1926

Δημοσίευση από Ragnar1926 »

Ζοσέ σα , ποντενσε , Σέρζιο Ολιβέιρα , Αραούχο , μειτε , όλοι αυτοί ήρθαν σαν δανεικοί στις ομάδες και πρόσφεραν οπότε εμένα δεν με νοιάζει τόσο αν κάποιος έρχεται σαν δανεικός η όχι , το θέμα είναι πρώτον να προσφέρει για αυτό το χρονικό διάστημα που θα μείνει και δεύτερον να υπάρχει πλάνο είτε να αντικατασταθεί είτε να μείνει μόνιμα , στο δεύτερο δυστυχώς υστερούμε .Επίσης επειδή πολλές φορές λένε για το κίνητρο ενός δανεικου, ο βιετεσκα για παράδειγμα φάνηκε ότι είχε κίνητρο να μείνει αλλά το παιδί δυστυχώς δεν ήταν για βασικός και σίγουρα δεν ήταν καλύτερος του κετζιορα , αν είχε μείνει θα είχαμε 3 δεξιοποδαρα στόπερ , όλα με μεγάλο συμβόλαιο και με τους δύο από τους 3 με αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να είναι στην ομάδα .
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

DimitrisS έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 09:35 Συγγνωμη αληθεια, ριξτε μπαν αν θετε, μηπως δουλεψουμε κιολας, αλλα....

Εικόνα
Το καθημερινό πρωινό μου στο πρώτο διαλλειμα μέχρι και το Γυμνάσιο, τότε που ακόμα τα στομάχια μας άντεχαν!
Εδώ στον Βόλο είναι ιερό προϊόν!
These users thanked the author Mitsospaoki4 for the post (total 2):
smoothcriminal1926, DimitrisS
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Anyway ας τελειώνουν σιγά σιγά τα offropic. Συνεχίζουμε στο καφενείο την συζήτηση αν θέλετε.
Άβαταρ μέλους
omerta76

Δημοσίευση από omerta76 »

tolis14 έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 09:21
icue έγραψε: Τρί 05 Αύγ 2025, 09:07 Δεν ειναι αναγκαστικα υπερβαση το να τερματισεις πιο ψηλα απο ομαδες με μεγαλυτερο μπατζετ. Γιατι ως γνωστον τα μπατζετ δεν παιζουν μπαλα. Και υπαρχει και μια αλλη παραμετρος, οτι βαζελος και αεχ τον Ντελια, τον Κουλιερακη, τον Τζολη, τον Κωστουλα, τον Μουζακιτη κλπ πρεπει να τους αγορασουν. Και να τους ακριβοπληρωσουν. Και συνηθως χωρις να κανουν αυτα που κανουν αυτοι. Και αυτα προσμετρούνται στο περιφημο μπατζετ.

Απο την αλλη τα λεφτα που δινουν οι ομαδες στις ακαδημιες για να βγουνε αυτα τα παιδια, οχι.
Το οποίο σχόλιο σου μου φέρνει στο μυαλό μια άλλη παράνοια που μας διακατέχει. Τόσα χρόνια που ανέβαιναν ελάχιστα παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, υπήρχε μια συνεχής γκρίνια γιατί δεν αξιοποιούνται τα παιδιά μας. Φέτος που ανέβηκαν αρκετά και είχαν ενεργό ρόλο στην προετοιμασία, οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι σαν να μην υπάρχουν. Όταν λες ότι έχεις τον Μπαταούλα σέντερ μπακ ας πούμε και τον μύθου φορ σου λένε επιμένοντας ότι έχεις 3 σέντερ μπακ και 2 φορ (μαζί μ αυτόν που θα έρθει). Και μετά συνεχίζει το φέρε φέρε φέρε. Πολύ σωστά ανέφερες ότι ο Ιβάν έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια στις ακαδημίες και αυτά θα έπρεπε να προσμετρώνται. Οχι μόνο τι δίνει η χάρτινη στο Γιοβιτς, τα μπόνους υπογραφής κλπ. Και τελικά πρέπει να αποφασίσουμε στο μυαλό μας τι θέλουμε. Θέλουμε νέους τελικά ή μόνο ονόματα κράχτες για να μοστράρουμε κι εμείς εκατομμύρια;
Βέβαια Τόλη, στα δύο φορ (μαζί με αυτόν που θα έρθει) και στα 3 σεντερ μπακ κάποιοι υπολογίζουν τους Μπαταούλα και Μύθου και όχι τους Λόβρεν και Τσάλωφ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”