Επειδή δούλευα σε μεγάλη ιδιωτική οικογενειακή εταιρεία, κάποια στελέχη που ήταν πιο ψηλά στην ιεραρχία (και εγώ, γι αυτό τα γνωρίζω) είχαμε το ελεύθερο να κλείνουμε δουλειές και να διαπραγματευομαστε όρους. Κάποιες φορές λογικά κολλούσε η διαπραγμάτευση, αργούσε να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ακόμη και φτάναμε σε αδιέξοδα. Πάντα, μα πάντα σ αυτές τις περιπτώσεις μιλούσαμε στο αφεντικό ο οποίος παρενεβαινε, μιλούσε με τους πελάτες προσωπικά και τις περισσότερες φορές το θέμα λυνόταν. Πίστεψε με, αυτά γίνονται και είναι διαφορετικό να παρεμβαίνει προσωπικά ο ιδιοκτήτης για πολλούς λόγους. Τα στελέχη, όσο ικανά και να είναι, θα είναι υπάλληλοι και πολλές φορές έτσι αντιμετωπιζονται και από τους άλλουςrenegade έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 19:22 Εγώ ξέρω ότι όλα αυτά τα χρόνια όλα τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με διάφορους παίκτες, μόλις αναλαμβάνει προσωπικά ο ιβάν αυτά λύνονται μέσα σε μερικές ώρες.
Και επειδή οι καιροί είναι περίεργοι...το παραπάνω μεταφράζεται και έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του
Ιβάν Σαββίδης VII
Re: Ιβάν Σαββίδης VII
Σε ενοχλεί; μπες εσύ που δεν τρελαίνεσαι στο νήμα των μεταγραφών. Ατελείωτη, ασταμάτητη γκρίνια, μιρλα και κλάψα. Προφανώς εσύ εκεί είσαι στο στοιχείο σου και το ότι τρελαίνομαι εγώ με τα αυτονόητα σε ενοχλείpaokspren έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 19:27Ναι μπρο, από τα ποστ σου είναι φανερό ότι τρελαίνεσαι εδώ και αρκετές μέρες.tolis14 έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 19:09 Στο μεταξύ, όλοι ανεξαιρέτως όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το Σαββίδη. Και ποδοσφαιριστές και προπονητικο σταφ. Και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή τον υποστηρίζουμε είμαστε ξέρω γω Σαββίδης fc, βάζουμε το Σαββίδη πάνω από τον ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια θλιβερά. Αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία ξέχασαν τα πάντα για την προσφορά του ανθρώπου στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο ΠΑΟΚ αλλά και τη βοήθεια του προς συνανθρώπους μας σε ανάγκη και συντάχθηκαν με έναν κομήτη που δεν ξέρουμε τη φάτσα του, δεν έχει κάνει τίποτα για τον ΠΑΟΚ εκτός του να κουνήσει ένα χαρτί που λέει ότι έχει λεφτά. Είναι να τρελαίνεσαι
Απλά συμφωνούσα μαζί σου.tolis14 έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 19:33Σε ενοχλεί; μπες εσύ που δεν τρελαίνεσαι στο νήμα των μεταγραφών. Ατελείωτη, ασταμάτητη γκρίνια, μιρλα και κλάψα. Προφανώς εσύ εκεί είσαι στο στοιχείο σου και το ότι τρελαίνομαι εγώ με τα αυτονόητα σε ενοχλείpaokspren έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 19:27Ναι μπρο, από τα ποστ σου είναι φανερό ότι τρελαίνεσαι εδώ και αρκετές μέρες.tolis14 έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 19:09 Στο μεταξύ, όλοι ανεξαιρέτως όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το Σαββίδη. Και ποδοσφαιριστές και προπονητικο σταφ. Και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή τον υποστηρίζουμε είμαστε ξέρω γω Σαββίδης fc, βάζουμε το Σαββίδη πάνω από τον ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια θλιβερά. Αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία ξέχασαν τα πάντα για την προσφορά του ανθρώπου στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο ΠΑΟΚ αλλά και τη βοήθεια του προς συνανθρώπους μας σε ανάγκη και συντάχθηκαν με έναν κομήτη που δεν ξέρουμε τη φάτσα του, δεν έχει κάνει τίποτα για τον ΠΑΟΚ εκτός του να κουνήσει ένα χαρτί που λέει ότι έχει λεφτά. Είναι να τρελαίνεσαι
Να'σαι καλά
- These users thanked the author tolis14 for the post (total 2):
- DamoN, mousi_da_lefta_niet_4
Ο πρόεδρος μόνο αφελής δεν είναι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η υποθεση Κωνσταντέλια έπρεπε να περάσει από τόσα κύμματα.
Προσωπικά το περιστατικό με το αεροδρόμιο και το φεύγει αλλά έπεσε τηλέφωνο και γυρνάει πιστεύω έγινε να ζυγίσει αντιδράσεις και να δει ποιοι απο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη θα δώσουν μαχαιριά.
Εμείς ας κρατήσουμε το θετικό που είναι η ανανέωση αλλά ας έχουμε και λίγο το νου μας ώστε να φιλτράρουμε γενικά τα δημοσιεύματα.
Προσωπικά το περιστατικό με το αεροδρόμιο και το φεύγει αλλά έπεσε τηλέφωνο και γυρνάει πιστεύω έγινε να ζυγίσει αντιδράσεις και να δει ποιοι απο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη θα δώσουν μαχαιριά.
Εμείς ας κρατήσουμε το θετικό που είναι η ανανέωση αλλά ας έχουμε και λίγο το νου μας ώστε να φιλτράρουμε γενικά τα δημοσιεύματα.
- These users thanked the author gianantho for the post (total 2):
- Unpsofable78, mousi_da_lefta_niet_4
to the point η παρατηρηση, ο τροπος που δουλευει η παε ειναι πραγματικα ανησυχητικος , αλλα απολυτως αναμενομενος . εχω παρα πολλλες φορες γραψει και συγκρουστει με παιδια απο το φορουμ για τον τροπο λειτουργιας των ανωτερων στελεχων της παε . Θα δωσω ενα παραδειγμα χαρακτηριστικο της ενδοιας του συλλογου σε επιπεδο στελεχων και στην παε και στον ΑΣ και του απολυτου αδιεξοδου του Ιβαν . Οταν ξεκινησε η διαδικασια για την κατασκευη ττου γηπεδου απο τον ιβαν, ζητηθηκε απο τον ερασιτεχνη αλλα και απο την παε να βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος που θα ετρεχε τις διαδικασιες , project leader προκριθικε με τις ευλογιες των παραγοντων ο μακαριτης πλεον Τακης Δουμας δεν θελω να γραψω εκετενως κατι για εναν ανθρωπο που δεν ειναι πια μαζι μας , αλλα ειμαστε υποχρεωμενοι να θυμηθουμε οτι οταν ηρθε το προσχεδιο του ΠΔ συσσωμος ο ¨φιλικος¨τυπος αλλα κι ο Δουμας προσπαθησαν να διμιουργησουν ενα κλιμα εφοριας αλλα κι επειγοντος , και μαλιστα προετρεπαν ανοικτα τον ΠΑΟΚ να βιαστει να προλαβει να παρει αυτο που ηταν πανω στο τραπεζι, οταν πλεον παρουσιαστικε στον ΙΒΑΝ το προσχεδιο εκτρωμα που απειχε παρασαγγας απο τα θελω του ΠΑΟΚ ειχαμε την οργισμενη αντιδραση του προεδρου κι οσοι θυμαστε αυτο ειχε σν αποτελεσμα την διακοπη της συνεργασιας και την τοποθετηση εκ νεου ανθρωπου εμπιστοσυνης του ιβαν ( δυστηχως δεν θυμαμαι το ονομα του ειχε δημοσιευτει και εδω στα νεα του ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ). Στον πραγματικο κοσμο ο ιβαν εχει να διαλεξει αυτο που πολυ ευστοχα περιγραφεις , οχι ομως γιατι ο ιδιος το προκρινει αλλα γιατι δεν εχει κι παρα πολλες επιλογες .paokspren έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 19:22Βγάζει εντελώς νόημα.Andrew R έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 12:19 Επειδή έχω διαβάσει με προσοχή όλα τα ποσταρισματα του θέματος κι επειδή ήμουν κι ο μοναδικός που σας έγραψε στην σελίδα 299 στο νήμα του κωνσταντελια τι ακριβως θα συνέβαινε στην περίπτωση του Γιάννη , νομίζω ότι πρέπει να πούμε κάνα δυο πραγματάκια για το πως πραγματικά λειτουργεί η ΠΑΕ και όχι για το πως νομίζουν κάποιοι ότι λειτουργεί . Πρώτον κι βασικότερο ο Ιβαν δεν ασκεί καθημερινό management. Υψηλή εποπτεία έχει στην ΠΑΕ κι βασικές αρχές όπως πχ αυτή της αυτάρκειας σαν γενικές κατευθυντήριες γραμμές . Ο μεγάλος γκαιλες κάποιοι να σας πείσουν ότι ούτε χαρτί υγείας δεν αγοραζουν στην ΠΑΕ χωρίς την έγκριση του ιβαν δεν είναι απλώς για γέλια αλλά ένα τεράστια ψέμα που σαν κύριο στόχο έχει με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει την μικρότερη δυνατή κριτική απέναντι στα πεπραγμενα της διοικούσας επιτροπής εδώ . Είναι το κυρίαρχο αφήγημα που εξασφαλίζει άπολυτη σχεδόν ασυλία σε όλες τις παθογένειες κι εμφανείς ανικανότητες του μηχανισμού στην ΠΑΕ . Δυστηχως όπως ακριβως συμβαίνει με κάθε δυνατό άνδρα γύρω του διμιουργηται μια αυλή που δρα κυρίως με γνώμονα τα δικά της συμφέροντα και την δίκη της επιβίωση . Στην περίπτωση του Γιάννη τώρα δεν έχει ουσιαστικά συμβεί κατι λιγότερο από αυτό που αντιμετώπισαν κι άλλοι άξιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας . Μόνο που τώρα λόγο της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης του κωνσταντελια φαντάζει σαν κατι μοναδικό . Λυπάμαι αλλά η πραγματικότητα λέει ότι ο ίδιος ο Ιβαν έπαιρνε τηλέφωνο τον Μαουριτσιο για να του αλλάξει γνώμη , το ίδιο συνέβη αλλά σε μεγαλύτερη ένταση κι με τον έξοχο κρεσπο , όταν ίδιος ο Ιβαν έψαξε να επικοινωνήσει με τον ποδοσφαιριστη κι μάλιστα όταν το κατάφερε το πρώτο πραγμα που του είπε ήταν ότι τον ήθελε στον ΠΑΟΚ . Το αποκορύφωμα αυτής τις διαδικασίας ήταν φυσικά η απόλυτη ξεφτίλα τεσσάρων καλοκαιριών πίσω με τον εμβληματικότερο ποδοσφαιριστη των τελευταίων χρόνων στον ΠΑΟΚ μας . Ο διαρκής διασυρμός , η τρομακτική αφωνία της ΠΑΕ τότε , η απόλυτη επίθεση λάσπης απέναντι στον Αντρε ήταν μια μεγάλη και διαρκείς πληγή για τον σύλλογο . Το ειδικό βάρος του αρχηγού επέτρεψε να έχει μια προσωπική συνάντηση με τον ευεργέτη του συλλόγου και να έχουμε την περίφημη συμφωνία μέσα σε Πέντε λεπτά . ΓΙΑ όσους φίλους έχουν ασθενή μνήμη και είναι αρκετοί αυτοί ας θυμίσω λίγο τα λόγια του αρχηγού « αλλά έλεγα εγώ αλλά μεταφέραν στον πρόεδρο» . Η κατανόηση όλων τον παραπάνω είναι πλέον θεμελιώδους σημασίας καθώς οι ερμηνείες που ακούγονται κατά καιρούς διάψευδονται εκκωφαντικά από την πραγματικότητα . Το πρώτο βήμα για την κατανόηση της κατάστασης στον ΠΑΟΚ είναι πρώτιστος η σχέση του Ιβαν με την ομάδα αλλά και με την καθημερινή της λειτουργια. Ο ιβαν έρχεται από μια χώρα στην οποία τα πράγματα δουλεύουν εντελώς διαφορετικά από αυτό που γίνεται στην Ελλάδα . Ο ίδιος ακροβατεί ανάμεσα σε δυο κόσμους και είναι αναγκασμένος να στηρίζεται είτε σε ανθρώπους σαν τον κατσαρή , είτε να έχει στην ΠΑΕ ανθρώπους σαν τον δούκα . Αυτό το γνωρίζει ο πρόεδρος ως ένα σημείο κι έτσι η οικογένεια τροφοδοτεί όχι μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά κι τις άλλες επιχειρήσεις του Ιβαν με στελέχη τα οποία το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η προσωπική και σχέση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του . Δυστηχως έμπιστος δεν σημαίνει κι ικανός και αυτο όλα αυτά αυτά χρόνια δημιουργεί το κενό λειτουργίας το οποίο βλέπουμε . Σκεφτηται χοντρικά πχ δυο φατρίες οι οποίες μάχονται γαι την εύνοια του προέδρου και την επιρροή στις αποφάσεις . Οσο πιο κοντά θα είναι ο πρόεδρος στην ομάδα τόσο θα μεγαλώνουν οι ελπίδες να παίρνονται η σωστές ποδοσφαιρικά αποφάσεις στην ΠΑΕ κι όχι να κρυβονται οι υπάλληλοι οσο υψηλόβαθμοι κι αν είναι πίσω από εντολές που μπορούν όμως να εκετελεστουν κι πολύ καλύτερα .
Το θέμα είναι ότι αυτό που περιγράφεις δεν είναι δυσλειτουργία ή κάτι που δημιουργήθηκε λόγω ειδικών συνθήκων, αλλά ένας γνωστός και διαδεδομένος τρόπος διοίκησης. Στην ουσία ανταλλάζει (θυσιάζει) αποτελεσματικότητα και συνεκτικότητα για περισσότερη ασφάλεια για τον ηγεμόνα. Αυτό κάνει τις συνέπειες ουσιαστικά επιλογή, όχι παρενέργεια.
Δεν υπάρχει κανένας πραγματικά σοβαρός λόγος να τρέχει έτσι μια ιδιωτική ποδοσφαιρική ομάδα αξίας εκατομμυρίων ευρώ το 2025.
Ότι πιο ανησυχητικό έχω διαβάσει για την λειτουργία της ΠΑΕ.
- These users thanked the author Andrew R for the post (total 3):
- astral, Unpsofable78, mousi_da_lefta_niet_4
Εγω για το μονο που δεν μπορω ακομα να βγαλω καθαρο συμπερασμα ειναι για το αν λειτουργει καλυτερα η ομαδα ή οχι οταν ειναι και τα παιδια του ενεργα. Γιατι ειναι φως φαναρι οτι καποιες περιοδους ειναι διπλα στην ομαδα και καποιες οχι.
- These users thanked the author icue for the post:
- mousi_da_lefta_niet_4
Αισχρά υπονοούμενα.fossa έγραψε: Πέμ 10 Ιούλ 2025, 11:44Κυνηγημένοι έφυγαν όσοι το άξιζαν (άντε εκτός απ'τον Παντελάκη που και γι'αυτόν είχαν μεγαλώσει οι απαιτήσεις).
Σαφώς και ξέρουμε. ΟΛΟΙ έφυγαν κυνηγημένοι.
Και τότε υπήρχε πιο αγνός συνδεσμίτης.
Τώρα ούτε σύνδεσμοι υπάρχουν ουσιαστικά και αν πεις κάτι κατά του Σαββίδη μπορεί να σε απειλήσουν κιόλας...
Τα λεγόμενα σου είναι μπαρούφες και έχουν πονηρούς σκοπούς.
Με αυτα που βλέπω γραμμένα αρχίζω να πιστεύω οτι ο Τέλης άρχισε να μοιράζει δεξιά και αριστέρα μπλε και καφετιά για να βρει φίλους.
Σε έχει απειλήσει κάποιος σοβάρα τώρα;
Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα ο Τέλης... Γινεται η δουλειά απο μόνης της με το γεγονός οτι ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στον πάτο της ατζεντας του Ιβαν. Καλα εντάξει τώρα πιο πάτο.... Εαν βρισκόταν στον πάτο κάτι σκισμένες σημαίες, κάτι σκουριασμένες πινακίδες και κάτι μπάζα με τουβλα και σπασμένους νιπτήρες έξω απο την 5 κάποια στιγμη θα σημαζεύονταν χωρίς να χρειάζεται να γινεται θέμα απο τον κόσμο.makednoss έγραψε: Σάβ 02 Αύγ 2025, 15:34
Με αυτα που βλέπω γραμμένα αρχίζω να πιστεύω οτι ο Τέλης άρχισε να μοιράζει δεξιά και αριστέρα μπλε και καφετιά για να βρει φίλους.
Σε έχει απειλήσει κάποιος σοβάρα τώρα;
Να σε ενημερώσω ότι οι ανακαινίσεις σε 2 περιουσιακά στοιχεία του ας , είναι έργο και χρηματοδότηση του ιβαν σαββιδη. Ο ας που έχει το γήπεδο ας έφτιαχνε τους νιπτήρες. Εγώ ένα σπίτι που νοικιάζω τα μη κινητά μέρη νιπτήρες κουφώματα κλπ τα φροντίζω. Δεν περιμένω από τον ενοικιαστή ναμου φτιάξει και το κτίριο.
Εγώ πιστεύω ότι πέρα από τους αλεκιπτωτιστες που έρχονται και φεύγουν μια μικρή μερίδα δεν γούσταρε τον Ιβάν επειδή έμεινε Ρωσία Επειδη δεν είχε άλλο κουστούμι μα φορέσει επειδή δεν κέρασε μια πορτοκαλάδα τα έχουμε ακούσει αυτά δεν τον γούσταραν, και τώρα νομίζουν ότι βρήκαν πάτημα να βγουν φανερά στην κόντραtolis14 έγραψε: Τετ 30 Ιούλ 2025, 19:09 Στο μεταξύ, όλοι ανεξαιρέτως όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το Σαββίδη. Και ποδοσφαιριστές και προπονητικο σταφ. Και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή τον υποστηρίζουμε είμαστε ξέρω γω Σαββίδης fc, βάζουμε το Σαββίδη πάνω από τον ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια θλιβερά. Αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία ξέχασαν τα πάντα για την προσφορά του ανθρώπου στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο ΠΑΟΚ αλλά και τη βοήθεια του προς συνανθρώπους μας σε ανάγκη και συντάχθηκαν με έναν κομήτη που δεν ξέρουμε τη φάτσα του, δεν έχει κάνει τίποτα για τον ΠΑΟΚ εκτός του να κουνήσει ένα χαρτί που λέει ότι έχει λεφτά. Είναι να τρελαίνεσαι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος eorptol1 την Σάβ 02 Αύγ 2025, 19:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- theodorsalonika
ξυπνα και ριξε κανα φραγκο να παρουμε κανα παικτη!!!!και το γηπεδο θα δουμε εν ετη 2200 τι θα γινει... 

-