Equalizer έγραψε: Κυρ 20 Ιούλ 2025, 17:52
Για μένα, παραμένει προβληματικό το σχέδιο της ομάδας και η απόδοση του
Παράδειγμα:
Έχουμε τη μπάλα. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ομάδα μας πιέσει, πρώτο μας σχέδιο και πρώτη μας αντίδραση είναι κατι-σαν-καμιναδα για να προσπεράσουμε τους κινδύνους του κέντρου.
Η μπάλα φτάνει στην επίθεση όπου έχουμε ανεπαρκή σωματικως και τεχνικώς φορ να την κρατήσουν. Είτε τη γυρνάνε πίσω, είτε τη χάνουμε
Όταν τη χάνουμε, κάνουμε κάτι σαν παθιασμένο πρεσινγκ, στο όνομα του "σύγχρονου ποδοσφαίρου που αυτό απαιτεί" μόνο που εντελώς τυχαία ξεχνάμε ότι σχεδόν ποτέ τα χαφ μας δεν είναι ικανά να υποστηρίξουν αυτό το πρεσινγκ.
Έτσι, μένει μια τεράστια τρύπα που φαίνεται με γυμνό μάτι από την διάστημα, ανάμεσα στους επιθετικούς μας και τα χαφ μας.
Οποιαδήποτε σοβαρή ή έστω αξιοπρεπής ομάδα, σπάει αυτό το πρεσινγκ για πλάκα, και ουσιαστικά βγαίνει πανευκολα στην επίθεση.
Παραδείγματα, από τον ΟΦΗ πέρυσι στην Τούμπα μέχρι και τον Άγιαξ προχθές
Δεν θεωρώ ότι είναι δυνατόν να μη το βλέπουν αυτό οι αρμόδιοι
Είτε επιμένουν λανθασμένα να προσπαθούν να φτιάξουν κάτι που δεν φτιάχνεται
Είτε περιμένουν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του ρόστερ
Τουτέστιν, φέρτε χαφ που να μπορεί να τρέξει ΚΑΙ να παίξει μπάλα. Και φέρτε φορ που να μπορεί να κατεβάσει μερικές μπαλιές και να δώσει ξύλο. Κάντε τον ΠΑΟΚ ξανά ομάδα που κυριαρχεί, όχι ομάδα που στο όνομα του "σύγχρονου ποδοσφαίρου" τρέχει ανούσια στηριζόμενη κυρίως σε έναν 38χρονο ημιτρελο (με την καλή έννοια) και κάτι πιτσιρίκια.
Ναι, ξέρω, λάθος να κρίνω απ' τα πρώτα φιλικά, κούραση από προπονήσεις κλπ
Εγώ λέω για το τι πλάνο και τι επιδίωξη βλέπω στο χορτάρι, όχι για το πόσο πετυχημένα είναι αυτά
Και δεύτερον, αν ήμουν πεπεισμένος ότι αυτό είναι το οριστικό προϊόν, θα το έγραφα και στην κεντρική
Για να δούμε...