Ιβάν Σαββίδης VII
Re: Ιβάν Σαββίδης VII
Δεν υπάρχει καμία πραγματικότητα από μια επιφανειακή ανάγνωση ισολογισμών. Αλωστε δεν έχω δει ποτέ και κανέναν να απαιτεί μεταγραφες εκατομμυρίων η παίκτες της Μπαρτσελ8να.Απαντηση σε κάποιον που λέει ότι πρέπει να επενδυεται ένα μέρος των εσόδων από μεταγραφες για αγορά παικτων που μελλοντικά μπορούν να φέρουν έσοδα αντι να πετάμε εκατομμύρια για ελευθερους και δανεικούς δεν μπορεί να είναι ο ισολογισμός.
- These users thanked the author joshua for the post:
- Montrealiotis
Ακόμα και μία επιφανειακή ανάγνωση των ισολογισμών μπορεί να σου δώσουνε ένα μέτρο.
Το ζήτημα εδώ δεν είναι να βρούμε πού πάει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε πάνω κάτω πόσα είναι τα έσοδα και πόσα είναι τα έξοδα της ομάδας
Τώρα εάν κάποιος βλέπει 30 εκατομμύρια έσοδα ( χωρίς πωλήσεις) και λέει ότι το νούμερο αυτό δεν ισχύει και ότι τα έσοδα είναι 50 εκατομμύρια...ναι εκεί υπάρχει ζήτημα . Προφανώς αυτό το άτομο δεν θεωρεί αξιόπιστη την ΠΑΕ.
Δεν ξέρω τι έχεις δει εσύ, εγώ βλέπω πάντως συνεχώς να ανακινείται το θέμα ότι δεν μπαίνουνε χρήματα στην ομάδα.
Τα χρήματα στην ομάδα μπορούνε να μπούνε με διάφορους τρόπους.
Ναι σίγουρα θα μπορούσαμε να επενδύουμε περισσότερα σε αγορές.
Αυτό όμως έχει έναν αντίκτυπο στα συμβόλαια.
Εκτός εάν εννοούμε ότι το μπάτζετ για τα συμβόλαια θα παραμένει το ίδιο plus τα χρήματα για αγορές ποδοσφαιριστών.
Δηλαδή συν 5-7-10 εκατομμύρια παραπάνω.
Καλό το παραμύθι ότι ο μεγαλομέτοχος δεν βάζει χρήματα από την τσέπη του...που όλο και περισσότερο λέγεται εδώ μέσα.
Και εγώ ρωτάω το 19-20 όταν η ομάδα δεν πέρασε στους ομίλους ποιος κάλυψε τη χασούρα και πόσο ήτανε αυτή η χασούρα?
Αντίστοιχα και για το 22-23.
Αυτά τα χρήματα δέν μετράνε?
Όταν ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται ή κάνουν προφανώς ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον η ομάδα έχει έναν τεράστιο αριθμό συμβολαίων άνω του εκατομμυρίου...τι θα πρέπει να κάνει κάποιος?
Είναι αυτοι που σου λένε ό,τι τη χρονιά του double η επένδυση ήτανε μεγαλύτερη.
Αυτές οι ανακρίβειες δεν σε ενοχλούν αλλά σε ενοχλούν μόνο οι αναρτήσεις των ισολογισμών?
Προσωπικά το πρόβλημά μου είναι ότι όλο αυτό το ζήτημα μας οδηγεί μακριά από το πραγματικό πρόβλημα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πώς θα μπορουσε η ΠΑΕ να εξελιχθεί και να μεγιστοποιήσει την απόδοση της όποιας επένδυσης
Το ζήτημα εδώ δεν είναι να βρούμε πού πάει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε πάνω κάτω πόσα είναι τα έσοδα και πόσα είναι τα έξοδα της ομάδας
Τώρα εάν κάποιος βλέπει 30 εκατομμύρια έσοδα ( χωρίς πωλήσεις) και λέει ότι το νούμερο αυτό δεν ισχύει και ότι τα έσοδα είναι 50 εκατομμύρια...ναι εκεί υπάρχει ζήτημα . Προφανώς αυτό το άτομο δεν θεωρεί αξιόπιστη την ΠΑΕ.
Δεν ξέρω τι έχεις δει εσύ, εγώ βλέπω πάντως συνεχώς να ανακινείται το θέμα ότι δεν μπαίνουνε χρήματα στην ομάδα.
Εκτός εάν εννοούμε ότι το μπάτζετ για τα συμβόλαια θα παραμένει το ίδιο plus τα χρήματα για αγορές ποδοσφαιριστών.
Καλό το παραμύθι ότι ο μεγαλομέτοχος δεν βάζει χρήματα από την τσέπη του...που όλο και περισσότερο λέγεται εδώ μέσα.
Και εγώ ρωτάω το 19-20 όταν η ομάδα δεν πέρασε στους ομίλους ποιος κάλυψε τη χασούρα και πόσο ήτανε αυτή η χασούρα?
Όταν ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται ή κάνουν προφανώς ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον η ομάδα έχει έναν τεράστιο αριθμό συμβολαίων άνω του εκατομμυρίου...τι θα πρέπει να κάνει κάποιος?
Αυτές οι ανακρίβειες δεν σε ενοχλούν αλλά σε ενοχλούν μόνο οι αναρτήσεις των ισολογισμών?
Προσωπικά το πρόβλημά μου είναι ότι όλο αυτό το ζήτημα μας οδηγεί μακριά από το πραγματικό πρόβλημα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πώς θα μπορουσε η ΠΑΕ να εξελιχθεί και να μεγιστοποιήσει την απόδοση της όποιας επένδυσης
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Σάβ 19 Ιούλ 2025, 10:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author renegade for the post (total 2):
- GEOL, theo-drama
-
Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να βρει τρόπο να αυξήσει τα έσοδα. Τα ποσά θα είναι του εκατομμυρίου γιατί ανεβαίνει η αγορά. Δεν είμαστε στο 2020 .
Σωστό κι αυτό που λες joshua. Κι επειδή δε γνωρίζει κανείς τι κρύβουν τα νούμερα του ισολογισμού από πίσω τους, καλό είναι να μην κατηγορούμε, να μην επαινούμε και κυρίως να μη μαλώνουμε μεταξύ βγάζοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε εικασίες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.
Π.χ. η περσινή μεταγραφική περιόδος ήταν αποτυχημένη.
Εμένα ο Ιβάν με έχει πείσει ότι ενεργεί προς το συμφέρον της ομάδας. Δε με έχει πείσει ότι ασχολείται τόσο πολύ όσο λέει ότι ασχολείται. Δεν έχω πεισθεί ότι τα παιδιά του είναι τόσο κοντά στην ομάδα όσο θέλουμε να είναι.
Π.χ. η περσινή μεταγραφική περιόδος ήταν αποτυχημένη.
Εμένα ο Ιβάν με έχει πείσει ότι ενεργεί προς το συμφέρον της ομάδας. Δε με έχει πείσει ότι ασχολείται τόσο πολύ όσο λέει ότι ασχολείται. Δεν έχω πεισθεί ότι τα παιδιά του είναι τόσο κοντά στην ομάδα όσο θέλουμε να είναι.
Δηλαδή όλες έχουν αρνητικό;abc_o_ karpouzas έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 09:10 Και που υπάρχει ποδοσφαιρική ομάδα....απαιτήσεων...στον κόσμο με...θετικο..ισολογισμό;
Ξέρει κανείς να ονομάσει 10 ;
Ο άλλος μας λέει να έρθει κάποιος άλλος με καλύτερους λογιστές...![]()
![]()
Ρε τι ζουμε στον πλανήτη ΠΑΟΚ
Είσαι ομάδα που πουλάει ταλέντα π.χ. συνέχεια
και είσαι μέσα;
Είσαι ομάδα με σοβαρές πορείες στο ch.le.
και είσαι μεσα;
Έχεις σχέδιο οργάνωση και ικανούς συνεργάτες και είσαι μέσα;
Απλά όπως και στις επιχειρήσεις κάποιες ομάδες είναι
μέσα γιατί δεν κάνουν σωστούς χειρισμούς και κάποιες
είναι κερδοφόρες. Αποδεδειγμένα εμείς εκτός
από τις ακαδημίες που και από εκεί δεν παίρνουμε το 100%
είμαστε ανοργάνωτοι, δεν έχουμε ικανούς ανθρώπους,
αργούμε στις μεταγραφές, δεν ακούμε τους ειδικούς,
μπλέκονται άσχετοι και δρουμε συγκεντρωτικά. Έτσι,
πάντα μέσα θα είσαι.....
- Kabamaru11
Μια πηγη εσοδων ειναι τα εισιτηρια διαρκειας,το να εχουμε 15.000 με 20.000 σε παλιο γηπεδο δεν ειναι ασχημο,αλλα οι τιμες μας ειναι συγκριτικα με τις αλλες ομαδες,πολυ χαμηλες.Πιο χαμηλες ακομα κ απο του ρουλη (που δεν ξεπερνανε τα 5.000 διαρκειας ανα σεζον).nikos ioannidis έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 10:08 Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να βρει τρόπο να αυξήσει τα έσοδα. Τα ποσά θα είναι του εκατομμυρίου γιατί ανεβαίνει η αγορά. Δεν είμαστε στο 2020 .
Αν τα ανεβασουν πιστευεις δεν θα στραβωσει ο λαος;Ο Ιβαν ειμαι σιγουρος πως ξερει οτι ο βορειοελλαδιτης ειναι πιο φτωχος σε σχεση με κατω και δεν μπορει να δωσει.
Το τηλεοπτικο φετος οπως ακουγεται,ειναι σε υψηλο ποσο,τα τελευταια χρονια δε,παιρνουμε χρηματα απο την ευρωπη.Παιρνουμε κ απο πωλησεις.
Το προβλημα ειναι γενικο,ειναι στο αγοραστικο κοινο,σε συγκριση π.χ. με Τουρκια ειμαστε η μερα με την νυχτα,μονο στην Πολη ζουν 20εκ ανθρωποι,εχουν απιστευτα εσοδα απο τηλεοπτικα,εχουν εσοδα απο τα ολοκαινουργια γηπεδα,δεν μπορουμε να ακολουθησουμε τον ρυθμο τους.
Το μονο ισως που θα μας βελτιωσει ειναι να γινει το γηπεδο+ το προπονητικο,αρα για την ΠΑΕ θα ειναι παραπανω τα εσοδα απο διαρκειας,σουητες,διαφημισεις κτλ
Και σταδιακα να μη δινουμε βαρβατα συμβολαια σε ανω των 30χρ παικτες,να εχουμε παικτες ακαδημιων και παικτες σε καλη ηλικια για πωλησεις,με την προυποθεση να επενδυονται σε νεα ταλεντα και να πουλιουνται πιο ακριβα.Ενα μοντελο Μπενφικα/Πορτο.
Να κανεις πρωταθλητισμο αλλα σε καλες βασεις.Κατ εμε η ομαδα του αηττητου ειναι παραδειγμα προς αποφυγη.
Αν σου αυξήσει όμως το εισιτήρια με τους ρυθμούς που αυξάνονται οι μισθοί των ποδοσφαιριστών...τότε είναι που δεν θα σταματάτε να τον κατηγορείτεnikos ioannidis έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 10:08 Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να βρει τρόπο να αυξήσει τα έσοδα. Τα ποσά θα είναι του εκατομμυρίου γιατί ανεβαίνει η αγορά. Δεν είμαστε στο 2020 .
-
Ας βελτιώσει πρώτα το υπάρχον γήπεδο και μετά ας ανεβάσει τα εισητήρια.renegade έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 10:23Αν σου αυξήσει όμως το εισιτήρια με τους ρυθμούς που αυξάνονται οι μισθοί των ποδοσφαιριστών...τότε είναι που δεν θα σταματάτε να τον κατηγορείτεnikos ioannidis έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 10:08 Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να βρει τρόπο να αυξήσει τα έσοδα. Τα ποσά θα είναι του εκατομμυρίου γιατί ανεβαίνει η αγορά. Δεν είμαστε στο 2020 .
- These users thanked the author nikos ioannidis for the post:
- Nikodiai
Τι χρονοδιαγραμμα εχει ο Τελης;dev έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 06:24 λοιπον η ομαδα εχει ρεκορ πωλησεων και ελαχιστα ποσα σε αγορες
βλεπω τον Ιβαν στις αλλες επιχειρησεις του οταν χρειαζεται να επενδυσει ριχνει χρημα ταχυτατα ενω στην ομαδα λειτουργει ταχυτατα μονο οταν θελει να πουλησει παικτη
δεν με νοιαζει αν οι καλοι φορ δεν ερχονται και αν ο λουτσε θελει τον κεντιρα
θελω να δω επενδυση και αναπτυξη στην ομαδα μου αναλογη των πωλησεων που κανει
ναι παντου κανουν πωλησεις αλλα ενα ποσοστο το επενδυουν πισω
δεν μπορεις να αγορασεις καλους παικτες?
ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
αλλιως υπαρχει και ο τελης....
επειδη βαρεθηκαμε καθε χρονο να περιμενουμε τα μεταγραφικα και τις αποφασεις του Ιβαν 32 Αυγουστου..αν δεν μπορει ας το πει να ερθει ο Τελης να τελειωνουμε, ο ΠΑΟΚ χρειαζεται τεραστιας βελτιωσης στο επικοινωνιακο κομματι, στο οργανωτικο με προσληψη τεχνοκρατων, στην ληψη αποφασεων και στην δημιουργια ομαδας ανωτερης της παρουσης αλλα και το χτισιμο της νεας τουμπας..
Μπορει ο Ιβαν? ας το αποδειξει...δεν μπορει ας κανει στην ακρη να περασει ο επομενος, τον ευχαριστουμε, ειναι ο ευεργετης μας αλλα ως εκει
Μπορει ο Ιβαν? ας το αποδειξει...δεν μπορει ας κανει στην ακρη να περασει ο επομενος, τον ευχαριστουμε, ειναι ο ευεργετης μας αλλα ως εκει
-
Δύο είναι οι επιλογές.aivas19 έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 11:46Τι χρονοδιαγραμμα εχει ο Τελης;dev έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 06:24 λοιπον η ομαδα εχει ρεκορ πωλησεων και ελαχιστα ποσα σε αγορες
βλεπω τον Ιβαν στις αλλες επιχειρησεις του οταν χρειαζεται να επενδυσει ριχνει χρημα ταχυτατα ενω στην ομαδα λειτουργει ταχυτατα μονο οταν θελει να πουλησει παικτη
δεν με νοιαζει αν οι καλοι φορ δεν ερχονται και αν ο λουτσε θελει τον κεντιρα
θελω να δω επενδυση και αναπτυξη στην ομαδα μου αναλογη των πωλησεων που κανει
ναι παντου κανουν πωλησεις αλλα ενα ποσοστο το επενδυουν πισω
δεν μπορεις να αγορασεις καλους παικτες?
ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
αλλιως υπαρχει και ο τελης....
Ή θα ζητάμε χρονοδιάγραμμα και απ’ τους δύο και όποιος όντως έχει σαφές πλάνο και πηγές χρηματοδότησης να προχωρήσει την κατασκευή και με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα διοικητικά.
Ή θα ζητάμε χρονοδιάγραμμα μόνο απ’ τον Ιβάν γιατί αυτός ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ευεργέτης κλπ είναι ο μοναδικός απ’ τον οποίο πρέπει να περιμένουμε και να ζητάμε γήπεδο.
Το να θες γήπεδο αποκλειστικά απ’ τον Ιβάν και να ζητάς χρονοδιάγραμμα και απ’ τον Τέλη είναι αντίφαση.
Εγώ προσωπικά επιλέγω το πρώτο σενάριο και για αυτό ζητάω χρονοδιάγραμμα και απ’ τους δύο.
-
Αυτή πρέπει να είναι η άποψη κάθε ΠΑΟΚτση που ενδιαφέρεται για το καλό μόνο του ΠΑΟΚ.Athens έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 12:02 επειδη βαρεθηκαμε καθε χρονο να περιμενουμε τα μεταγραφικα και τις αποφασεις του Ιβαν 32 Αυγουστου..αν δεν μπορει ας το πει να ερθει ο Τελης να τελειωνουμε, ο ΠΑΟΚ χρειαζεται τεραστιας βελτιωσης στο επικοινωνιακο κομματι, στο οργανωτικο με προσληψη τεχνοκρατων, στην ληψη αποφασεων και στην δημιουργια ομαδας ανωτερης της παρουσης αλλα και το χτισιμο της νεας τουμπας..
Συμφωνώ και επικροτώ.
- These users thanked the author ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4 for the post:
- Hunter
Όταν υπάρχουν ΚΕΡΔΗ 25 εκατομμύρια μέχρι 31 Ιουνίου και μείωση μπάτζετ 5 εκατομμύρια (μέχρι τώρα), το αντεπιχείρημα ποιό είναι, "κοίτα τον ισολογισμό"? Το 2001 τι έδειχναν οι ισολογισμοί? Γιατί χρίσθηκε η λογίστρια CEO? Αυτό δε δείχνει ποιές είναι οι πραγματικές προτεραιότητες του τωρινού ιδιοκτήτη? Το σανό τελείωσε.renegade έγραψε: Σάβ 19 Ιούλ 2025, 10:05 Ακόμα και μία επιφανειακή ανάγνωση των ισολογισμών μπορεί να σου δώσουνε ένα μέτρο.