Μεταγραφές καλοκαιριού 2025 - vol. II
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2025 - vol. II
Βρε μαζι σου. Αλλα πειτε το οπως ειναι να γινει συζητηση κανονικη. Οτι θελετε να βαζει καθε χρονο λεφτα απο την τσεπη για να βγαζουμε εμεις γουστα. Δεν λεω οτι ειναι λαθος το σκεπτικο. Αλλα μην το πατε μεσω Λαμιας οτι τοσα εβγαλε και τοσα εβαλε, γιατι δεν εχει βγαλει ευρω.
Δεν θα πω κάτι άλλο γιατί προφανώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα διαφορετικά και δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω κανενός την άποψη. Άσε που είμαστε και off topic. Όταν κάποια στιγμή φύγει ο Ιβαν από τον ΠΑΟΚ θα κριθεί από την ιστορία. Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα τον θυμόμαστε και θα τον αναπολούμε.Blackgr4 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 10:59Κανείς δεν υποστήριξε πως ο Ιβάν δεν έχει βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω γιατί προσπαθείς να πας εκεί τη συζήτηση.tolis14 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 08:40
Διάβασε αν θέλεις (και κάθε ενδιαφερόμενος) αυτό και ίσως επιτέλους καταλάβεις οτι Γούμενος και Παγώνης με €180εκ. από την τσέπη δεν γίνεται.
https://www.mononews.gr/business/ivan-s ... -tou-vorra
Όλο αυτό που συζητάμε ξεκίνησε από το δικό μου σχόλιο για το ποιος μπορεί να χαίρεται αν πουληθεί ο Ντέλιας, ειδικά την στιγμή που τα λεφτά που θα πάρουμε από την πώληση δεν πρόκειται να πέσουν για αγορές.
Για να καταλάβω, υποστηρίζεις πως πρέπει να πουληθεί ο Ντέλιας για να είναι βιώσιμος ο ΠΑΟΚ; Υποστηρίζεις πως πρέπει να πουληθεί και να πέσει το 1/10 των χρημάτων για ενίσχυση; Τι ακριβώς;
Προσπαθείς να μας εξηγήσεις πως το ποδόσφαιρο είναι συνήθως ζημιογόνο για τους επιχειρηματίες; Σε ενοχλεί αν χάνει λεφτά ο Ιβάν;
Νομίζεις πως το OPEN (τυχαίο το παράδειγμα) είναι κερδοφόρο; Δεν σε ενοχλεί αν μπαίνει μέσα 60 εκατομμύρια ετησίως από το OPEN (κάνε τις πράξεις να δεις αν βγαίνουν περισσότερα από τα 180 που έδωσε για τον ΠΑΟΚ) αλλά δεν θέλεις να μπαίνει μέσα 5-10-20 ετησίως από τον ΠΑΟΚ;
Ποιο είναι το point της συζήτησης; Είσαι υπέρ του να μην πέφτουν λεφτά για μεταγραφές ή μάλλον για να το πω αλλιώς, όσα και να πέσουν εσύ πιστεύεις πως "τόσα μπορούσε, τόσα έβαλε" άρα όλα καλά;
Όχι κάνεις λάθος. Θα πούμε ο καθένας αυτό που πιστεύει, όχι αυτό που θες εσύ.icue έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:07 Πειτε οτι θελετε να βαζει απο την τσεπη καθε χρονο 20-25 χαρτια και αφηστε τις αναλυσεις περι οικονομικων. Εκτος και αν τις ΑΜΚ καθε χρονο τις κανει για τα ματια του κοσμου.
Επισης το διαλεγεις την ΜΟΝΑΔΙΚΗ μη κερδοφορα επιχειρηση "τυχαια" ειναι καπως.
Μπορεί να πάρει πρωτάθλημα βάζοντας 100 χιλιάρικα κάθε χρόνο; Ας το κάνει. Γιατί να "πρέπει" να βάλει από την τσέπη 20-25 χαρτιά;
Τίποτα δεν πρέπει να κάνει.
Και αν αναγκάζεται να βάζει διαρκώς λεφτά, ας ψάξει ο ίδιος γιατί δεν έχει στελεχώσει τον σύλλογο όπως πρέπει προκειμένου να μην πετάει τα χρήματα του.
Δεν φταίω εγώ, ούτε φταις εσύ, που πέρασαν ολόκληρες σεζόν που πίστευε πως θα κερδίσει κάτι φέρνοντας στην ομάδα μας τους Νίνηδες, τους Κατσουράνηδες και τους Σπυρόπουλους.
Όπως επίσης δεν φταίμε εμείς όταν ο Βρύζας είχε κλείσει τον Σάντος και αυτός επέλεξε να ακούσει έναν φίλο του και έφερε τον Άγγελο.
Ούτε φυσικά φταίμε που ακούει όποιον του λέει να δίνει εκατομμύρια για Σαμάττες και Μπακαγιόκους. Αυτός φταίει και κανένας άλλος.
Συγχώρα με αν δεν θέλω να δω τον Ντέλια να πωλείται και στη θέση του να έρχεται ο αντίστοιχος Κόλεϊ όπως ήρθε για την αντικατάσταση του Κουλιεράκη.
Η όλη κάψα μας λοιπόν, δεν έχει να κάνει με τα εκατομμύρια, αλλά με τις κινήσεις. Την συζήτηση περί εκατομμυρίων, την ανοίγουν μόνο όσοι δεν θέλουν να ασχοληθούν με την ουσία.
Είναι 14/7, δεν έχουμε φέρει ακόμα βασικό φορ, και 9 στα 10 άρθρα αναφέρουν τη δυσκολία λόγω μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων.
Ε τράβα βρες έναν καλό ΤΔ και καλούς σκάουτερ, για να βρεις το φθηνό λαβράκι που θα έρθει να κάνει τη διαφορά ή ΝΑΙ ρίξε εκατομμύρια για να φέρεις ικανούς παίκτες. Δεν υπάρχει τρίτη λύση εκτός και αν πρέπει να βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στο -20 από τον πρώτο και να λέμε όλα καλά. Μήπως να το κάνουμε αυτό;
Δηλαδη αν δεν ειχε πωληθει ο Τζιμας 20 μυρια και ηταν κανονικα στην ομαδα τι θα καναμε?
- These users thanked the author joshua for the post (total 2):
- nikos ioannidis, Special 4
-
O χρόνος πλέον τρέχει επί 2 ,για να καλυφθούν τα κενά. Από την στιγμή που η ομάδα πάτησε Ολλανδία πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Αν ισχύουν αυτά που ακούμε ακόμα δεν έχουμε έρθει καν κοντά σε κάποιον στόχο για φορ αλλά δεν ακούγεται και τίποτα για χαφ
Τα λεφτα απο μια πωληση ποδοσφαιριστη ή απο μια χορηγικη συμφωνια παντως μπορουν να πεσουν και να επενδυθουν σε διαφορα αλλα περα των μεταγραφων, που μπορει να μην ειναι τοσο "φανταχτερα" οσο μια αγορα ενος ποδοσφιαριστη ας πουμε με 5εκ., ομως μπορει να ειναι εξισου ή και περισσοτερο ουσιωδη για την ομαδα και την αναπτυξη της.
Ανεγερση του αθλητικου κεντρου, γενικη βελτιωση των υποδομων, ακαδημιες, καλυτερη ποσοτικα και ποιοτικα στελεχωση τμηματων της εταιρειας, οπως για απραδειγμα το τμημα scouting.
Απλα αναφερω οτι γενικα τα κερδη ή τα λεφτα μεσω των αυξησεων κεφαλαιου που κανει ο Σαββιδης μπορουν στην πραγματικοτητα να πανε σε παρα παρα πολλα πραγματα που ειναι πολυ σημαντικα, αλλα δεν κανουν αμεσο "κλικ" στον οπαδο επικοινωνιακα οσα κανει μια μεταγραφη.
Ανεγερση του αθλητικου κεντρου, γενικη βελτιωση των υποδομων, ακαδημιες, καλυτερη ποσοτικα και ποιοτικα στελεχωση τμηματων της εταιρειας, οπως για απραδειγμα το τμημα scouting.
Απλα αναφερω οτι γενικα τα κερδη ή τα λεφτα μεσω των αυξησεων κεφαλαιου που κανει ο Σαββιδης μπορουν στην πραγματικοτητα να πανε σε παρα παρα πολλα πραγματα που ειναι πολυ σημαντικα, αλλα δεν κανουν αμεσο "κλικ" στον οπαδο επικοινωνιακα οσα κανει μια μεταγραφη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DimitrisS την Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author DimitrisS for the post (total 4):
- tolis14, theo-drama, giaxxo, renegade
Αλλα λογια να αγαπιομαστε. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω ποιοι δεν καταλαβαινουν και ποιοι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν. Οποτε δεν εχει νοημα η κουβεντα.
-
Αυτό που γράφεις είναι όντως η γνώμη σου και πολύ πιθανόν να ισχύσει. Δεν είναι όμως επιχείρημα. Γιατί υπάρχει και η άλλη άποψη που θα σου πει ότι μπορεί να ανέβουμε και επίπεδο κι άλλο. Κανείς δεν ξέρει. Πάντως σίγουρα δεν είναι στάση να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και να κάνουμε κριτική φοβούμενοι ότι θα έρθουν χειρότερες μέρες ή ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.tolis14 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:14Δεν θα πω κάτι άλλο γιατί προφανώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα διαφορετικά και δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω κανενός την άποψη. Άσε που είμαστε και off topic. Όταν κάποια στιγμή φύγει ο Ιβαν από τον ΠΑΟΚ θα κριθεί από την ιστορία. Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα τον θυμόμαστε και θα τον αναπολούμε.Blackgr4 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 10:59Κανείς δεν υποστήριξε πως ο Ιβάν δεν έχει βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω γιατί προσπαθείς να πας εκεί τη συζήτηση.tolis14 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 08:40
Διάβασε αν θέλεις (και κάθε ενδιαφερόμενος) αυτό και ίσως επιτέλους καταλάβεις οτι Γούμενος και Παγώνης με €180εκ. από την τσέπη δεν γίνεται.
https://www.mononews.gr/business/ivan-s ... -tou-vorra
Όλο αυτό που συζητάμε ξεκίνησε από το δικό μου σχόλιο για το ποιος μπορεί να χαίρεται αν πουληθεί ο Ντέλιας, ειδικά την στιγμή που τα λεφτά που θα πάρουμε από την πώληση δεν πρόκειται να πέσουν για αγορές.
Για να καταλάβω, υποστηρίζεις πως πρέπει να πουληθεί ο Ντέλιας για να είναι βιώσιμος ο ΠΑΟΚ; Υποστηρίζεις πως πρέπει να πουληθεί και να πέσει το 1/10 των χρημάτων για ενίσχυση; Τι ακριβώς;
Προσπαθείς να μας εξηγήσεις πως το ποδόσφαιρο είναι συνήθως ζημιογόνο για τους επιχειρηματίες; Σε ενοχλεί αν χάνει λεφτά ο Ιβάν;
Νομίζεις πως το OPEN (τυχαίο το παράδειγμα) είναι κερδοφόρο; Δεν σε ενοχλεί αν μπαίνει μέσα 60 εκατομμύρια ετησίως από το OPEN (κάνε τις πράξεις να δεις αν βγαίνουν περισσότερα από τα 180 που έδωσε για τον ΠΑΟΚ) αλλά δεν θέλεις να μπαίνει μέσα 5-10-20 ετησίως από τον ΠΑΟΚ;
Ποιο είναι το point της συζήτησης; Είσαι υπέρ του να μην πέφτουν λεφτά για μεταγραφές ή μάλλον για να το πω αλλιώς, όσα και να πέσουν εσύ πιστεύεις πως "τόσα μπορούσε, τόσα έβαλε" άρα όλα καλά;
Τα δεδομένα πάντως δείχνουν ότι αν ποτέ θελήσει να πουλήσει ο Ιβάν, ενδιαφερόμενους θα βρει.
Συγγνώμη αλλά αυτή είναι εντελώς άκυρη ερώτηση. Γι'αυτό ρίχνει ο Ιβαν €3εκ. το χρόνο στις ακαδημίες, για να βγαίνει ο Τζήμας, ο Κουλιεράκης, Ο Ντέλιας κλπ. και να πωλούνται όταν κρίνεται σκόπιμο. Αυτό είναι πολιτική και έργο της ιδιοκτησίας και αν θες τη γνώμη μου, γίνεται καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδαjoshua έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:15 Δηλαδη αν δεν ειχε πωληθει ο Τζιμας 20 μυρια και ηταν κανονικα στην ομαδα τι θα καναμε?
- These users thanked the author Equalizer for the post (total 3):
- tonipap801, Special 4, giaxxo
-
Όχι, δεν γίνεται κάθε χρόνο να βγαίνουν ταλέντα σαν τον Τζίμα και τον Κωνσταντέλια. Δεν είναι κακό αυτό.tolis14 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:19Συγγνώμη αλλά αυτή είναι εντελώς άκυρη ερώτηση. Γι'αυτό ρίχνει ο Ιβαν €3εκ. το χρόνο στις ακαδημίες, για να βγαίνει ο Τζήμας, ο Κουλιεράκης, Ο Ντέλιας κλπ. και να πωλούνται όταν κρίνεται σκόπιμο. Αυτό είναι πολιτική και έργο της ιδιοκτησίας και αν θες τη γνώμη μου, γίνεται καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδαjoshua έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:15 Δηλαδη αν δεν ειχε πωληθει ο Τζιμας 20 μυρια και ηταν κανονικα στην ομαδα τι θα καναμε?
Ακόμη και να ισχύει αυτό, που εγώ αμφιβάλλω, έργο του Ιβαν είναι. Το ότι έγινε ο ΠΑΟΚ αυτό που είναι σήμερα, με τις ακαδημίες, τις εγκαταστάσεις, τη δυναμική, το brand name, το οφείλει σε συντριπτικό ποσοστό στον Ιβάν. Αν θυμάσαι, πριν τον Ιβάν οι ενδιαφερόμενοι ήταν ο Φλωρίδης και το Πρωτοδικείο.makispaspartou έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:18Αυτό που γράφεις είναι όντως η γνώμη σου και πολύ πιθανόν να ισχύσει. Δεν είναι όμως επιχείρημα. Γιατί υπάρχει και η άλλη άποψη που θα σου πει ότι μπορεί να ανέβουμε και επίπεδο κι άλλο. Κανείς δεν ξέρει. Πάντως σίγουρα δεν είναι στάση να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και να κάνουμε κριτική φοβούμενοι ότι θα έρθουν χειρότερες μέρες ή ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.tolis14 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:14Δεν θα πω κάτι άλλο γιατί προφανώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα διαφορετικά και δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω κανενός την άποψη. Άσε που είμαστε και off topic. Όταν κάποια στιγμή φύγει ο Ιβαν από τον ΠΑΟΚ θα κριθεί από την ιστορία. Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα τον θυμόμαστε και θα τον αναπολούμε.Blackgr4 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 10:59
Κανείς δεν υποστήριξε πως ο Ιβάν δεν έχει βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω γιατί προσπαθείς να πας εκεί τη συζήτηση.
Τα δεδομένα πάντως δείχνουν ότι αν ποτέ θελήσει να πουλήσει ο Ιβάν, ενδιαφερόμενους θα βρει.
Εγω δεν ειπα οτι κακως εγινε η πωληση. Απλα αναρωτιεμαι πως θα κυλουσε η μεταγραφικη αν δεν ειχαμε και 20 μυρια εσοδα απο πωληση η οποια μαλιστα ηταν και εκτος προγραμματος.tolis14 έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:19Συγγνώμη αλλά αυτή είναι εντελώς άκυρη ερώτηση. Γι'αυτό ρίχνει ο Ιβαν €3εκ. το χρόνο στις ακαδημίες, για να βγαίνει ο Τζήμας, ο Κουλιεράκης, Ο Ντέλιας κλπ. και να πωλούνται όταν κρίνεται σκόπιμο. Αυτό είναι πολιτική και έργο της ιδιοκτησίας και αν θες τη γνώμη μου, γίνεται καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδαjoshua έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:15 Δηλαδη αν δεν ειχε πωληθει ο Τζιμας 20 μυρια και ηταν κανονικα στην ομαδα τι θα καναμε?
- These users thanked the author joshua for the post (total 5):
- nikos ioannidis, Logistis, TylerDurden, leon2202, Maedhros4
-
τα άρθρα σου @Equalizer είναι πολύ σωστά και το σημερινό ακόμα πιο σωστό.Equalizer έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:20 Για ρίξτε μια ματιά σε ένα σχόλιό μου:
https://www.paokmania.gr/blog/254523-or ... paramenoyn
To the point που λέγαμε παλιά στην Κάτω Πτολεμαϊδα

- These users thanked the author tonipap801 for the post:
- Equalizer
"Αν έχουμε ψωμί και κρεμμύδι θα βρούμε και την κατσαρόλα..."joshua έγραψε: Δευ 14 Ιούλ 2025, 11:15 Δηλαδη αν δεν ειχε πωληθει ο Τζιμας 20 μυρια και ηταν κανονικα στην ομαδα τι θα καναμε?