Νέο Γήπεδο
Re: Νέο Γήπεδο
Να δώ τί θα γράφετε άν προχωρήσει ο ΑΣ με τον Μυστακίδη και τα 250 και όχι με Ιβάν και ούτε με σύμπραξη.
Ο Ιβάν έκανε ένα λάθος στην υπόθεση γήπεδο. Μετά το 2021 (ή 22 αν θυμάμαι καλά) το θέμα πάγωσε. Φυσικά και ο Ιβάν δεν είναι μπατήρης ούτε ξέμεινε από ρευστό. Αλλά όντως το θέμα πάγωσε μέχρι την εμφάνιση Μυστακίδη (τώρα).
Αυτή την στιγμή το μπαλάκι είναι στον ΑΣ, ο οποίος έχει ήδη έναν επενδυτή που θέλει να κάνει το γήπεδο. Ίσως ο Ιβάν φέρει τον ΑΣ με το μέρος του, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Αλλά αυτή την στιγμή ο ΑΣ μπορεί να βάλει μπρός το γήπεδο με όποιον θέλει.
Ο Ιβάν έκανε ένα λάθος στην υπόθεση γήπεδο. Μετά το 2021 (ή 22 αν θυμάμαι καλά) το θέμα πάγωσε. Φυσικά και ο Ιβάν δεν είναι μπατήρης ούτε ξέμεινε από ρευστό. Αλλά όντως το θέμα πάγωσε μέχρι την εμφάνιση Μυστακίδη (τώρα).
Αυτή την στιγμή το μπαλάκι είναι στον ΑΣ, ο οποίος έχει ήδη έναν επενδυτή που θέλει να κάνει το γήπεδο. Ίσως ο Ιβάν φέρει τον ΑΣ με το μέρος του, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Αλλά αυτή την στιγμή ο ΑΣ μπορεί να βάλει μπρός το γήπεδο με όποιον θέλει.
Αμ δε μπορει. Ιδιοκτήτης είναι. Ο χρήστης είναι άλλος
- These users thanked the author Taseos for the post:
- Unpsofable78
Γιατι; Σαφως και οχι
- These users thanked the author aivas19 for the post:
- Unpsofable78
Αν θέλει το ξεκινάει όποτε θέλει .το μαρούλι να υπάρχει.μπορει να κάνουν κ το εξής : να πουν οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον άλλο Ιούνιο με λεφτά του Μυστακίδη και θα κάνουμε πρόταση στην ΠΑΕ να πάει στο Καυτατζόγλειο που κ αυτό θα το νοικιάζει ο Μυστακίδης σαν βοήθεια στην ΠΑΕ .τα 2-3 Μ για τα Καυτατζόγλειο είναι ψίχουλα μπροστά στην μπίζνα που θέλουν να κάνουν .μετά σφίγγουν τα πράγματα ,για όλα αυτά βέβαια μπορεί να βγάλει ανακοίνωση με ημερομηνία πρώτος ο Ιβάν κ να μην ξανασχοληθει κάνεις κ απλά να αναμένουμε την ημέρα έναρξης εργασιών.
Όπως έγραψα ο Ιβάν έκανε ένα λάθος στην υπόθεση γήπεδο. Για να γίνει το γήπεδο το πρώτο βήμα είναι αυτό που έκανε ο Μυστακ. δηλαδή ο υποψήφιος επενδυτής να βάλει το κεφάλαιο σε τράπεζα. ΠΡΙΝ υπάρξει συμφωνία με τον ΑΣ, γιατί για να δεσμευτούν τα κεφάλαια χρειάζεται σύσταση εταιρίας κοινού σκοπού, δηλαδή συμφωνία μεταξύ ΑΣ επενδυτή με όλες τις λεπτομέρειες.
Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Ο Ιβάν αφού ο ίδιος δεν έχει δημιουργήσει τέτοιον λογαριασμό, βρίσκεται σε δύσκολη θέση λογω Ρωσίας και πολέμου και το θεωρώ δύσκολο έως αδύνατο να βάλει τέτοια κεφάλαια σε δυτική τράπεζα. Ακόμα και αν έχει τα κεφάλαια δέν νομίζω οτι μπορεί. Ο,τι και να πούμε εμείς , μας αρέσει ή όχι, εάν ο Ιβάν δεν ματσάρει την προσφορά Μυστακίδη, ο ΑΣ μπορεί να προχωρήσει με τον μόνο επενδυτή που έχει βάλει τα κεφάλαια σε γνωστή δυτική τράπεζα.
Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Ο Ιβάν αφού ο ίδιος δεν έχει δημιουργήσει τέτοιον λογαριασμό, βρίσκεται σε δύσκολη θέση λογω Ρωσίας και πολέμου και το θεωρώ δύσκολο έως αδύνατο να βάλει τέτοια κεφάλαια σε δυτική τράπεζα. Ακόμα και αν έχει τα κεφάλαια δέν νομίζω οτι μπορεί. Ο,τι και να πούμε εμείς , μας αρέσει ή όχι, εάν ο Ιβάν δεν ματσάρει την προσφορά Μυστακίδη, ο ΑΣ μπορεί να προχωρήσει με τον μόνο επενδυτή που έχει βάλει τα κεφάλαια σε γνωστή δυτική τράπεζα.
Ε μετα πως να μην επηρεαστει το αγωνιστικο;tenten4GT έγραψε: Πέμ 10 Ιούλ 2025, 22:41Αν θέλει το ξεκινάει όποτε θέλει .το μαρούλι να υπάρχει.μπορει να κάνουν κ το εξής : να πουν οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον άλλο Ιούνιο με λεφτά του Μυστακίδη και θα κάνουμε πρόταση στην ΠΑΕ να πάει στο Καυτατζόγλειο που κ αυτό θα το νοικιάζει ο Μυστακίδης σαν βοήθεια στην ΠΑΕ .τα 2-3 Μ για τα Καυτατζόγλειο είναι ψίχουλα μπροστά στην μπίζνα που θέλουν να κάνουν .μετά σφίγγουν τα πράγματα ,για όλα αυτά βέβαια μπορεί να βγάλει ανακοίνωση με ημερομηνία πρώτος ο Ιβάν κ να μην ξανασχοληθει κάνεις κ απλά να αναμένουμε την ημέρα έναρξης εργασιών.
- These users thanked the author aivas19 for the post:
- Unpsofable78
@Magpies4
η Κύπρος πχ δεν έχει τράπεζες ;
δεν με απασχολεί και τόσο η όλη φάση ,καθότι δεν έχω ιδέα, ερώτηση κανω
η Κύπρος πχ δεν έχει τράπεζες ;
δεν με απασχολεί και τόσο η όλη φάση ,καθότι δεν έχω ιδέα, ερώτηση κανω
Θα επηρεαστεί σίγουρα ,γιατί θα υπάρχει βαβούρα,κ σίγουρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα αν πέσει το γήπεδο .για αυτό οι αποφάσεις πρέπει να είναι γρήγορες σοβαρές κ ξεκάθαρες.θα το υποστούμε το αγωνιστικό για να έχουμε μια καινούργια γήπεδαρα.δεν πρέπει να μείνουμε πίσω ,το γήπεδο θα μας πάει στο επόμενο λεβελ κ θα φέρνει χρήμα κ στην ομάδα κ σε αυτόν που θα το κάνει .
Η Κύπρος φυσικά και έχει, και ο Ιβάν την χρησιμοποιεί ήδη.
Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος αν μπορεί να μεταφέρει κεφάλαια ύψους 250 εκ, με προορισμό να δεσμευτούν για το γήπεδο. Φυσικά και τα έχει, αλλά έχει και άλλες υποχρεώσεις εκτός Ρωσίας. Νομίζω οτι αν είχε κάνει την λογαριασμό το 2022 και ξεκινούσε τις συζητήσεις με τον ΑΣ (έστω και με αργοπορία επιτευξης συμφωνίας) δεν νομίζω να εμφανιζόταν άλλος επενδυτής γιατί ο Ιβάν θα είχε το πάνω χέρι.
Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος αν μπορεί να μεταφέρει κεφάλαια ύψους 250 εκ, με προορισμό να δεσμευτούν για το γήπεδο. Φυσικά και τα έχει, αλλά έχει και άλλες υποχρεώσεις εκτός Ρωσίας. Νομίζω οτι αν είχε κάνει την λογαριασμό το 2022 και ξεκινούσε τις συζητήσεις με τον ΑΣ (έστω και με αργοπορία επιτευξης συμφωνίας) δεν νομίζω να εμφανιζόταν άλλος επενδυτής γιατί ο Ιβάν θα είχε το πάνω χέρι.
Αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα και μένει να φανούν οι επόμενες κινήσεις.
Εάν προχωρήσει η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού από τον ΑΣ, χωρίς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, τότε ο χρήστης δυνητικά θα μπορούσε να μπλοκάρει την κατασκευή του νέου γηπέδου και θα "χρεωθεί" αυτή την επιλογή / απόπειρα / προσπάθεια.
Σε ένα γήπεδο με "ημερομηνία λήξης", σίγουρα αυτό δεν θα ήταν ότι καλύτερο, να ξεκινήσει μια νομική διαμάχη που θα τραβήξει σε χρόνο.
Από την άλλη πλευρά, στο σενάριο που ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ εγγυητική 250 εκατομμυρίων, που θα κατατεθεί, εντός ας πούμε του επόμενου τριμήνου, οριστικά και αμετάκλητα για την κατασκευή του νέου γηπέδου, έχοντας παράλληλα με την εγγυημένη χρηματοδότηση του έργου και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, τότε δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο, να προχωρήσει η σύσταση της εταιρείας ειδικού σκοπού από το νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ σε συμφωνία με τον ΑΣ. Δεν το βλέπω πιθανό, αλλά προς το παρόν δεν το αποκλείω.
Όσον αφορά τα σχόλια που γράφτηκαν ότι ο νυν ιδιοκτητης της ΠΑΕ ΔΕΝ πουλάει την ΠΑΕ, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι γράφτηκε σε δημοσιεύματα, ότι όταν έγιναν προτάσεις αγοράς της ΠΑΕ (για 2 φορές γράφτηκε, αν θυμάμαι σωστά το 2021 και το 2023), η απάντηση δεν ήταν ότι δεν πουλάει, αλλά ότι ζήτησε 200 εκατομμύρια ευρώ για να πουλήσει.
Τέλος, όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις και συγκεκριμένα τα ρητά περί σπαθιών και τα σχετικά, θα σχολιάσω ότι μπορεί τώρα κάποιοι να ενθουσιάζονται, αλλά για μένα τέτοιες εκφράσεις σε τέτοιο επίπεδο, ΔΕΝ πρέπει ποτέ να εκστομίζονται.
- These users thanked the author Special 4 for the post (total 3):
- nikos ioannidis, Magpies4, leon2202
- keep_paokizein
είναι γνωστό από τα ποστ μου ότι στηρίζω γενικώς τον Σαββίδη σε μεγάλο βαθμό. Η κατασκευή όμως του γηπέδου ξεπερνάει τα πρόσωπα όποια κι αν είναι αυτά. Αν η συμφωνία μεταξύ ΑΣ και Μυστακίδη είναι πραγματική, θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν με απόλυτη διαφάνεια οι όροι αυτής και κυρίως όσοι αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στο καθεστώς εκμετάλλευσης του γηπέδου και να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για την κατασκευή του. Αν και το νέο γήπεδο παραμείνει στην αποκλειστική κυριότητα του ΑΣ, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο,τι πληρώνει η ΠΑΕ για την χρήση του τώρα στο ΑΣ, θα πληρώνει αναλόγως και για το νέο. Αν δεν ανήκει όμως στη κυριότητα του ΑΣ, τότε θα γεννηθούν προβλήματα. Ο,τι έγινε έγινε με τους άκομψους χειρισμούς. Το μόνο που το σώζει τώρα είναι η απόλυτη διαφάνεια με τη δημοσίευση των όρων της συμφωνίας.
- These users thanked the author keep_paokizein for the post:
- nikos ioannidis
-
Συμφωνώ σε όλα, απλά αναφορικά με το "δεν πουλάω", τα 200m είναι λεφτά πολύ πάνω απ’ την αξία της εταιρίας και τις εγκαταστάσεις της.
- These users thanked the author nikos ioannidis for the post:
- Special 4
- Unpsofable78
Τώρα μας δουλεύεις; Ξέχασες τι έγραφες χθες; Ευεργέτης ο Μυστακιδης κτλπ και μάλιστα μας έβγαλες τα μάτια κεφαλαία; Από που κι ως πού ευεργέτης ο Μυστακιδης; Απόψε μήπως γράφει άλλος;Special 4 έγραψε: Πέμ 10 Ιούλ 2025, 23:13Αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα και μένει να φανούν οι επόμενες κινήσεις.
Εάν προχωρήσει η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού από τον ΑΣ, χωρίς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, τότε ο χρήστης δυνητικά θα μπορούσε να μπλοκάρει την κατασκευή του νέου γηπέδου και θα "χρεωθεί" αυτή την επιλογή / απόπειρα / προσπάθεια.
Σε ένα γήπεδο με "ημερομηνία λήξης", σίγουρα αυτό δεν θα ήταν ότι καλύτερο, να ξεκινήσει μια νομική διαμάχη που θα τραβήξει σε χρόνο.
Από την άλλη πλευρά, στο σενάριο που ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ εγγυητική 250 εκατομμυρίων, που θα κατατεθεί, εντός ας πούμε του επόμενου τριμήνου, οριστικά και αμετάκλητα για την κατασκευή του νέου γηπέδου, έχοντας παράλληλα με την εγγυημένη χρηματοδότηση του έργου και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, τότε δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο, να προχωρήσει η σύσταση της εταιρείας ειδικού σκοπού από το νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ σε συμφωνία με τον ΑΣ. Δεν το βλέπω πιθανό, αλλά προς το παρόν δεν το αποκλείω.
Όσον αφορά τα σχόλια που γράφτηκαν ότι ο νυν ιδιοκτητης της ΠΑΕ ΔΕΝ πουλάει την ΠΑΕ, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι γράφτηκε σε δημοσιεύματα, ότι όταν έγιναν προτάσεις αγοράς της ΠΑΕ (για 2 φορές γράφτηκε, αν θυμάμαι σωστά το 2021 και το 2023), η απάντηση δεν ήταν ότι δεν πουλάει, αλλά ότι ζήτησε 200 εκατομμύρια ευρώ για να πουλήσει.
Τέλος, όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις και συγκεκριμένα τα ρητά περί σπαθιών και τα σχετικά, θα σχολιάσω ότι μπορεί τώρα κάποιοι να ενθουσιάζονται, αλλά για μένα τέτοιες εκφράσεις σε τέτοιο επίπεδο, ΔΕΝ πρέπει ποτέ να εκστομίζονται.
Για πες μας λοιπόν τα ποσά που πρότεινε ο Μυστακιδης για την αγορά της ΠΑΕ αφού γνωρίζεις για τις προτάσεις;