Μεταγραφές καλοκαιριού 2025 - vol. II

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Panostas1995

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2025 - vol. II

Δημοσίευση από Panostas1995 »

ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 17:30 Τελικά ποιον προτιμάτε για φορ;
Ο Γιάνσεν μου γυαλίσε.
Αλλά ας που καλύτερα
αυτοι που βλέπουν συχνά
αλλά πρωταθλήματα.
Shomudorov αν καταφέρουν να τον πείσουν να έρθει θα είναι τεράστιο μπαμ
Psagmenos4

Δημοσίευση από Psagmenos4 »

ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 17:30 Τελικά ποιον προτιμάτε για φορ;
Ο Γιάνσεν μου γυαλίσε.
Αλλά ας πουν καλύτερα
αυτοι που βλέπουν συχνά
αλλά πρωταθλήματα.
Καλός παίχτης έχει πολλά καλά στοιχεία, ωστόσο παίχτες από το Βέλγιο δύσκολα πιάνουν στην Ελλάδα, επίσης στα κακά του ότι είναι αργός άρα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να εξυπηρετεί στο πλάνο Λουτσεσκου.
Σαντρο Ραμιρεζ ,αν και κοντός είναι δυνατός δεν πέφτει δηλαδή σαν τον Μπραντον ωστόσο πάλι θα χάνεται μες την περιοχή, στα καλά του το σουτ που πραγματικά είναι πολύ καλό αλλά και το κράτημα μπάλας που έχει.
Παντοβιτσ για 3ος εινςι καλή λύση, παίζει και εξτρεμ άνετα εκεί έπαιζε στην Τοπολα με πολύ καλό σουτ και ταχύτητα.
Γράφω γι αυτούς που έβγαλε ο priest αλλά και τον έναν Twitter από ξένους αρδ γιατί από κάτι κουλιανους δεν τα παίρνω στα σοβαρά.
PaokFiesta

Δημοσίευση από PaokFiesta »

Γερασίμου έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 17:29
tolis14 έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 14:55
Γερασίμου έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 14:43

Έχει δεν έχει ζήτηση, ένα αντίτιμο μπορείς να ζητήσεις. Από ότι είδα κρατάμε ποσοστό μεταπώλησης και έχουμε τον πρώτο λόγο να τους πάρουμε. Αν θελήσουμε να πάρουμε κάποιον-ους πίσω, π.χ. τον Φίλωνα, θα τον πάρουμε δωρεάν ή ο Κομπότης θα ζητήσει αντίτιμο; Τζάμπα δηλαδή δίνω το αμάξι μου αλλά αν το θελήσω πίσω πρέπει να τα σκάσω.
Η δουλειά μου φίλε δεν είναι οικονομολόγος, τέτοιους/ες, έχει η ΠΑΕ. Αν οι ακαδημίες στοιχίζουν 2-2,5 τον χρόνο, αλλά για όποια παιδιά δεν είναι του επιπέδου Τζόλη, Τζίμα, Κουλιεράκη, Ντέλια δεν μπορούμε να εισπράξουμε σεντ, τί να πω. Άντε Σινανάι, Λαγωνίδης κ.α. δεν μπορούσαν να φέρουν φράγκο, ο Τσιγγάρας δεν άξιζε 400-500.000; Για τον Λύρατζη που δεν υπολογίζεται, δεν πρέπει να εισπράξει η ομάδα ένα αντίτιμο; Κάποιοι από τους παίκτες που έφυγαν είχαν συμμετοχές στις μικρές Εθνικές και αν θυμάμαι καλά Τσιγγάρας και Λύρατζης φόρεσαν την φανέλα της Εθνικής.
Δηλαδή τώρα για να μιλήσουμε σοβαρά, πιστεύεις ότι αυτοί που τρέχουν τις καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας εδώ και χρόνια, ο προπονητής της πρώτης ομάδας και οι λοιποί που ασχολούνται με το θέμα δεν ξέρουν και ξέρουμε εσύ κι εγώ; αλήθεια το πιστεύεις αυτό;
Σίγουρα οι προπονητές ξέρουν τί κάνουν. Εγώ το βλέπω από καθαρά οικονομική άποψη και μόνο. Επαναλαμβάνω. Αυτή την στιγμή πείθομαι ότι αυτοί που έφυγαν για Μπέο και Κομπότη δεν μπορούσαν να δώσουν τίποτα οικονομικά στην ΠΑΕ, παρά μόνον απαλλαγή από το όποιο συμβόλαιο που έχουν. Ο Τσιγγάρας πέρσι και ο Λύρατζης φέτος δεν είναι παίκτες η μεταπήδηση των οποίων έπρεπε και πρέπει να φέρει ένα ποσό στο ταμείο της ομάδας; Ο Χάρης είναι 25, αν μείνει στον Ατρόμητο μέχρι τα 30 ή ο Ατρόμητος τον αφήσει ελεύθερο για άλλη ομάδα, ο ΠΑΟΚ δεν θα καρπωθεί τίποτα από αυτόν. Δεν είναι απώλεια από την οικονομική και μόνο κατόπτευση αυτή; Αλλά μία από τις δουλειές των CEO είναι το να εκμεταλλεύονται το παραμικρό για να φέρνουν έσοδα στην ομάδα. Άποψή μου είναι αυτή και μπορεί να κάνω λάθος.
To έχω σκεφτεί και εγώ αυτο που λές ότι οι μικροί που φεύγουν σε μικρομεσαίους της Superleague δεν κάνουν καριέρα. Μήπως όμως το ταλέντο υπάρχει και τους τρώνε η έλλειψη υποδομών, τεχνογνωσίας και η γενικότερη ανοργανωσιά των μικρών ελληνικών ομάδων; Στην τελική εμείς αποδεδειγμένα τις ευκαιρίες τις δίνουμε σε παιδιά που σε ηλικία 18-20 ετών είναι αισθητά ποιοτικότερα από τον ΜΟ της ομάδας. Δηλαδή δεν υπάρχουν παιδιά με την ποιότητα παγκίτη, που μέσα σε λίγα χρόνια μπορεί να αναδειχθεί σε βασικός; Ή θα είναι wonderkid ή θα είναι σαπάκι για να ζεσταίνει τους πάγκους στις επαρχίες;

Θα μου πείτε ότι υπάρχουν παιδιά όπως ο Λύρα ή ο Τσιγγάρας που δεν θέλουν να μείνουν πίσω σαν 4-5οι. Αλλά όταν υπάρχουν οι κανονισμοί που υπάρχουν για τους Έλληνες, δεν είναι δουλειά των αρμόδιων να πείσουν μερικά τέτοια παιδιά να φτιάξουν έναν αξιόπιστο κορμό 2-3ων επιλογών, που προοδευτικά μπορούν να καθιερωθούν και σε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο;
dev

Δημοσίευση από dev »

παρτε 2 ελευθερους με διαφορετικα χαρακτηριστικα με καλα συμβολαια

σαντρο και σκωτσεζο

σαντρο και συριανο

μακαρι να ερχοταν μια προταση για τσαλοφ
breakdown88

Δημοσίευση από breakdown88 »

Έχουμε προσάψει ένα κάρο πράγματα στην ΠΑΕ και πολλά από αυτά δικαίως, αλλά στο θέμα εκμετάλλεσης των παιδιών από τις ακαδημίες τα έχουν κάνει σχεδόν όλα σωστά. Όπως είπαν ο Mingus και ο Panostas δεν υπάρχει ΟΎΤΕ ένα παιδί τα τελευταία 15-20 χρόνια που να χάθηκε τζάμπα/φθηνά και να έκανε καριέρα έστω και κοντά στο επίπεδο του ΠΑΟΚ. Όσοι ήταν για επίπεδο ΠΑΟΚ και παραπάνω είτε έπαιξαν στην ομάδα είτε πουλήθηκαν για σοβαρά αντίτιμα.
ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 17:03 Ο Χάρης είναι 25, αν μείνει στον Ατρόμητο μέχρι τα 30 ή ο Ατρόμητος τον αφήσει ελεύθερο για άλλη ομάδα, ο ΠΑΟΚ δεν θα καρπωθεί τίποτα από αυτόν. Δεν είναι απώλεια από την οικονομική και μόνο κατόπτευση αυτή;
Φίλε Γερασίμου ο Ατρόμητος η τελευταία φορά που έδωσε λεφτά για μεταγραφή ήταν καμιά 10 χρόνια πριν. Η Τρίπολη το ίδιο. Ο ΟΦΗ τα τελευταία 7-8 χρόνια έχει κάνει περίπου 5 μεταγραφές με λεφτά, όλες γύρω στις 100-250 χιλιάδες έκαστη. Όλες οι ομάδες πλην big 4 και Άρη παίρνουν κατά 95% μόνο ελεύθερους παίχτες και μεταγραφές με ταβάνι 100-200 χιλιάδες. Άρα και 20 χρόνια να παίξει ο Χάρης βασικός στον Ατρόμητο, τι όφελος ακριβώς να αποκομίσεις; Δυστυχώς δεν είμαστε Αγγλία ή Ισπανία να έρθει ο μικρός να σκάσει ένα σοβαρό ποσό για να πάρει τα αζήτητα του μεγάλου. Ακόμα και αυτοί που φύγαν κατευθείαν στο εξωτερικό από τις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια φύγαν σε πολύ μικρές ομάδες.

Μακάρι να συμφωνούσαν και οι εκάστοτε προπονητές μας αλλά και τα ίδια τα παιδιά και να έμεναν για φθηνό και φιλότιμο βάθος πάγκου. Αλλά πλην αυτού, τι άλλο να κάνεις, να τους ανανεώνεις τα συμβόλαια εσαεί μπας και δεήσει να έρθει κάποιος να τους αγοράσει με 100-150 χιλιάρικα; Το μεγάλο κέρδος με τον Τσιγγάρα, ακριβώς όπως είπε ο Πανος, δεν έιναι να διαπραγματεύεσαι ένα μήνα με το Σπανό για να πάρεις 100 χιλιάρικα, είναι να τον έχεις για ρολίστα και να γλιτώσεις το συμβόλαιο του Μπακαγιόκο.

Το άλλο μεγάλο κέρδος με τον κάθε Μπαλογιάννη, Βρακά, Διαμαντή κλπ που έχουν ένα καλό επίπεδο και θα πάνε εντέλει τζάμπα στο Βόλο και στις Σέρρες είναι ότι αυτά τα παιδιά δημιουργούν μια ανταγωνιστική ομάδα για να μπορέσει να φανεί ο ένας Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας κλπ που θα βγάλει μάτια.
These users thanked the author breakdown88 for the post:
Unpsofable78
icue

Δημοσίευση από icue »

Ποσοι να μεινουν; Τρεις; Πεντε; Οι υπολοιποι δεκαπεντε παλι εκει θα καταληξουν. Για να πετυχεις τον καθε Τζολη και τον καθε Κουλιερακη θα εχεις και εικοσι τριαντα που δεν θα σου κανουν. Αλλα για να πεισεις αυτους τους τριαντα να ερθουν σε σενα θα πρεπει να τους προσφερεις και την προοπτικη οτι θα παιξουν μπαλα επαγγελματικα καποια στιγμη. Και η καλυτερη διαφημιση για αυτο το πραγμα απο το να εχει γεμισει με παικτες απο την ακαδημια μας η σουπερ λιγκ, δεν υπαρχει. Μεγαλυτερη και απο την καθε πωληση στο εξωτερικο που γινεται μια στις τοσες.
These users thanked the author icue for the post (total 3):
breakdown88, Unpsofable78, thanos-xanthi
Varela14

Δημοσίευση από Varela14 »

leftosss4 έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 16:35
tonipap801 έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 16:30
renegade έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 15:45

Συγνώμη αλλά κάνεις λάθος.
Η ομάδα κρατάει πέρα από ποσοστό πωλήσεις το δικαίωμα ματσαρισματος σε οποιαδήποτε προσφορά από τρίτο ενώ έχει στους περισσότερους και ρήτρα επαναγοράς
Κανένας κομποτης δεν μπορεί να δώσει κανέναν παίκτη στον κάθε βάζελο αν ο ΠΑΟΚ δεν το θέλει
Ο Κομποτης μπορει οντως να κανει ο,τι γουσταρει γιατι οι παιχτες ανηκουν στον Λεβαδειακο. Απλα εμεις εχουμε 50% των δικαιωματων (και τα αλλα που αναφερθηκαν). Το προβλημα με τον συγκεκριμενο ειναι τα ντηλ κατω απο το τραπεζι (ειδικα με βαζελο). Δλδ αν δηλωσει οτι πουλησε τον Φιλων πχ 2 εκ ενω στην πραγματικοτητα πηρε 5, εμεις θα παρουμε μονο το 50% του 2 που φαινεται.
Ναι αλλά εφόσον έχεις το δικαίωμα ματσαρίσματος, άμα ο παιχτης αξίζει 5 και πάει να τον δηλώσει 2, μπορείς να δώσεις τα 2 και να τον πουλήσεις 5. Αρα πιασμένο τον έχεις και πάλι.
Παιδια σας ξαναλεω δεν εχουμε το 50% των δικαιωματων του παικτη,αυτο λεγεται συνιδιοκτησια και δεν κανουμε τετοιες συμφωνιες εμεις...
Εμεις εχουμε το 50% του ποσοστου μεταπωλησης του παικτη...Εχει μεγαλη διαφορα...
Δλδ αν τον πουλησει ο Κομποτης πχ 5εκ εμεις θα παρουμε τα 2,5εκ αλλα ο παικτης δεν μας ανηκει καθολου,ο παικτης ειναι ιδιοτησια του Λεβαδειακου και θα κανει οτι θελει αυτος,αμα θελει τον αφηνει και ελευθερο χωρις να μας ρωτησει...
Πουθενα στη συμφωνια η ΠΑΕ δεν διευκρινιζει για ρητρα επαναγορας η δικαιωμα για ματσαρισμα...
Απλα ενα ποσοστο μεταπωλησης κραταμε και τπτ αλλο,ο παικτης φευγει ελευθερος!!
black death

Δημοσίευση από black death »

Γιατί ειναι τεράστιο μπαμ ο σαμουροντοφ, μπορεί να μου εξηγησει κάποιος; Δεν τον εχω δει ποτε τον παίχτη.
Η καριερα του δεν φαινεται να εχει κατι παραπανω απ του chalov πχ.
These users thanked the author black death for the post:
pagotatzis
Psagmenos4

Δημοσίευση από Psagmenos4 »

black death έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 18:31 Γιατί ειναι τεράστιο μπαμ ο σαμουροντοφ, μπορεί να μου εξηγησει κάποιος; Δεν τον εχω δει ποτε τον παίχτη.
Ο Τσαλοφ δεν είχε βγει ποτέ από Ρωσία, ο Σαμοντουροφ 5 χρόνια στην serie A είναι και μάλιστα στην Ρομα.
black death

Δημοσίευση από black death »

Ναι οκ, η χρονια στη τζενοα φαίνεται να ηταν καλη. Στη ρομα λιγα λεπτα, λιγα γκολ. Επισης μου δίνει την εντύπωση ο παιχτης οτι ειναι περισσοτερο περιφερειακος στυλ γιαρεμτσουκ, παρα εκτελεστης.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Varela14 έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 18:31

Ο Κομποτης μπορει οντως να κανει ο,τι γουσταρει γιατι οι παιχτες ανηκουν στον Λεβαδειακο. Απλα εμεις εχουμε 50% των δικαιωματων (και τα αλλα που αναφερθηκαν). Το προβλημα με τον συγκεκριμενο ειναι τα ντηλ κατω απο το τραπεζι (ειδικα με βαζελο). Δλδ αν δηλωσει οτι πουλησε τον Φιλων πχ 2 εκ ενω στην πραγματικοτητα πηρε 5, εμεις θα παρουμε μονο το 50% του 2 που φαινεται.
Ναι αλλά εφόσον έχεις το δικαίωμα ματσαρίσματος, άμα ο παιχτης αξίζει 5 και πάει να τον δηλώσει 2, μπορείς να δώσεις τα 2 και να τον πουλήσεις 5. Αρα πιασμένο τον έχεις και πάλι.
Παιδια σας ξαναλεω δεν εχουμε το 50% των δικαιωματων του παικτη,αυτο λεγεται συνιδιοκτησια και δεν κανουμε τετοιες συμφωνιες εμεις...
Εμεις εχουμε το 50% του ποσοστου μεταπωλησης του παικτη...Εχει μεγαλη διαφορα...
Δλδ αν τον πουλησει ο Κομποτης πχ 5εκ εμεις θα παρουμε τα 2,5εκ αλλα ο παικτης δεν μας ανηκει καθολου,ο παικτης ειναι ιδιοτησια του Λεβαδειακου και θα κανει οτι θελει αυτος,αμα θελει τον αφηνει και ελευθερο χωρις να μας ρωτησει...
Πουθενα στη συμφωνια η ΠΑΕ δεν διευκρινιζει για ρητρα επαναγορας η δικαιωμα για ματσαρισμα...
Όχι. Έχουμε δικαίωμα να ματσαρουμε την πρόταση. Δεν μπορεί να κάνει ο Λεβαδειακός ότι γουστάρει
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

black death έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 18:31 Γιατί ειναι τεράστιο μπαμ ο σαμουροντοφ, μπορεί να μου εξηγησει κάποιος; Δεν τον εχω δει ποτε τον παίχτη.
Μπαμ ψάχνουμε; Η για ένα φορ που επιτέλους θα κάνει την δουλειά;
Panostas1995

Δημοσίευση από Panostas1995 »

Varela14 έγραψε: Πέμ 03 Ιούλ 2025, 18:31

Ξεχνάς ότι παίζει ρόλο και τι θέλει ο κάθε παίκτης και αυτοί αν είναι σωστοί δε θα παίξουν παιχνιδάκια ενάντια στον ΠΑΟΚ
ΑΜΠΑΛΑΕΑ

Δημοσίευση από ΑΜΠΑΛΑΕΑ »

Το θέμα είναι να ταιριάζει στον
Ραζβαν.
Δε νομίζω ότι τον ενδιαφέρει
πόσα γκολ θα βάζει, αλλά να ανοίγει
χώρους, να κρατάει μπάλα, να πιέζει
και να συνδυάζεται με τους μεσοεπιθετικούς άμεσα.
Άβαταρ μέλους
DaVinci

Δημοσίευση από DaVinci »

Νομίζω ότι κάπου μπερδεύεται η προσωπική μας άποψη για το ιδανικό φορ, και το ποιος είναι ιδανικός για τον προπονητή. Αν είναι να έρθει ένας κίλερ σε νούμερα για να χαρούμε εμείς, και να μην είναι λειτουργικός στο παιχνίδι του Λουτσέσκου, είναι ανούσιο. Αν στο γήπεδο η ομάδα πετάει φωτιές, λίγο με ενδιαφέρει αν είναι 1,75 ή αν είχε 20 γκολ πέρυσι. Ούτε άμα είναι Βραζιλιάνος ή Τσέχος.
These users thanked the author DaVinci for the post (total 2):
Unpsofable78, abc_o_ karpouzas
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”