Igor Tudor

Συζήτηση για το εμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
pilotos

Re: Igor Tudor

Δημοσίευση από pilotos »

Πόσο βέβαιος είσαι;

Στάλθηκε από το SM-G920F μου
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

pilotos έγραψε:Αφού είχαν συμβόλαια οι πουθεναδες Πορτογάλοι......... Ότι πρόλαβαν, έδιωξαν... Λες να μην βλέπουν;

Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, έχει να κάνει με την πνευματική προετοιμασία των παικτών και της ομάδας.
εχτές για παράδειγμα το πρώτο γκολ ήταν καθαρά ευθύνη του λεοβατς και το δεύτερο του σαμπο.
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

Σε κάθε γκολ, φταίει πάντα κάποιος; δε σε πιάνω

Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

desperando έγραψε:
pilotos έγραψε:Αφού είχαν συμβόλαια οι πουθεναδες Πορτογάλοι......... Ότι πρόλαβαν, έδιωξαν... Λες να μην βλέπουν;

Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, έχει να κάνει με την πνευματική προετοιμασία των παικτών και της ομάδας.
εχτές για παράδειγμα το πρώτο γκολ ήταν καθαρά ευθύνη του λεοβατς και το δεύτερο του σαμπο.
Να δεχθω οτι χανει την κεφαλια ο λεοβατς.ο παιχτης της γριας κανει το γκολ ενω διπλα του υπαρχουν 4-5 παιχτες δικους μας.
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

5 κωνοι θες να πεις, σαν αυτούς που βάζουν στην προπόνηση. Γιατί οι αμυντικοί μας, σαν κωνοι αντιδρούν στα στημένα

Άβαταρ μέλους
georgedoulk2008
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από georgedoulk2008 »

Οσο παιζουμε με 3-6-1 ή 3-5-2 ή 3-4-3 θα τρώμε τέτοια αστεια γκολ.

Δεν γινεται ετσι δουλεια. Δεν υπάρχουν παικτες με χαρακτηριστικά για τριαδα στην αμυνα και δεν υπάρχει κανεις που να παίζει μπακ-χαφ ολη την πλευρά. Αυτα τα πειραματα έχουν τα ποτελεσματα που βλέπουμε.

Ας παιξουμε με Γλύκο τέρμα, δεξια Κίτσιου, αριστερά Λεοβατς, σεντερ μπακ Μαλεζά-Τζαβέλα, αμυντικο χαφ Τζιόλη, μπροστά Πέλκα-Κάτσε, αριστερά Μακ, δεξια Ροντρίγκεζ και κορυφή Μπερμπάτοφ. Αν θέλεις περισσότερους παίκτες επίθεση, βγάλε Πέλκα βάλε μέσα Κλαους.

Προσωπικά πιστεύω οτι τα αποτελεσματα θα είναι καλύτερα. Αν τώρα δεν μας ενδιαφερουν τα αποτελεσματα και θέλουμε να βάλουμε βάσεις για το μέλλον τότε ας διαμορφωθεί το ρόστερ ανάλογα. Γιατί Λέοβατς και Ροντρίγκεζ δεν είναι μπακ-χαφ η δε αμυνα είναι ΟΛΗ ακατάλληλη.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Τα γκολ από στημένα τι σχέση έχουν με το σύστημα;
Άβαταρ μέλους
georgedoulk2008
Επικοινωνία:

Να ηταν μονο τα στημενα. Τρωμε γκολ με καθε πιθανο και απιθανο τρόπο.
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

sourmenetes έγραψε:
desperando έγραψε:

Να δεχθω οτι χανει την κεφαλια ο λεοβατς.ο παιχτης της γριας κανει το γκολ ενω διπλα του υπαρχουν 4-5 παιχτες δικους μας.
με ενοχλεί που πρέπει να λέμε πολλές φορές τα αυτονόητα
από την στιγμή που η άμυνα χάσει την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι η φάση αυτόματα γίνεται 50-50 Γιατί οι υπόλοιποι παίκτες δεν έχουν την αμυντική ισορροπία μετά την αλλαγή πορείας της μπάλας
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι η ομαδα προσεγγιζει σχεδον καθε παιχνιδι με μια χαριτωμενη παιδικη αφελεια οπως οι περισσοτεροι αναγνωριζουν πως η ομαδα βαζει την μπαλλα κατω δημιουργει και παιζει κατα διαστηματα ελκυστικο ποδοσφαιρο.Αυτες οι 2 εννοιες,αφελεια και ελκυστικο ποδοσφαιρο μοιαζουν τοσο μακρινες μεταξυ τους αλλα την ιδια στιγμη μπορει να ειναι και πολυ κοντα και ο χρονος θα δειξει ποια απο τις 2 θα επικρατησει,το μονο σιγουρο ειναι οτι η ομαδα δεν αντεχει να συνυπαρχουν για πολυ.4 ειναι για μενα τα βασικα θεματα συζητησης,η διαταξη,το υλικο,η διαχειριση του υλικου και τελος εντος γηπεδου τα στημενα.Οσον αφορα το πρωτο,αν ο προπονητης μου πιστευει και εχει διαμυνησει και στους υπευθηνους οτι μπορει να υπηρετησει καλυτερα μονο το 3-5-2 και οποια παραλλαγη του χρησιμοποιει,εγω θα ειμαι μαζι του και θα τον στηριξω,αυτο ομως απαιτει γεναιες αποφασεις σχετικα με το υλικο της ομαδας.Εγω λεω απο την αρχη της χρονιας πως λειπουν βασικα συστατικα για εναν τετοιο σχηματισμο,συστατικα οπως ενας κεντρικος αμυντικος γρηγορος καλος με την μπαλλα στα ποδια η ενας εμπειρος επιτελικος,καλα καλα ενας δευτερος επιθετικος αλλα ακομα και σημαντικοι παικτες της ομαδας μοιαζουν να μην μπορουν να το υπηρετησουν.Ενα τετοιο παραδειγμα ειναι για μενα ο Μακ ο οποιος πολυ απλα δεν ειναι δευτερος επιθετικος,δεν ειναι καν επιθετικος και μπορει να ξεκινησε καλα επιθετικα αλλα οσο προχωρα η σεζον και οι τακτικες θα αφομοιωνονται απο τους περισσοτερους αντιπαλους αυτος θα μενει να κουτουλαει πισω απο τον επιθετικο και θα εχει μια πορεια αναλογη της περσινης και καπου εκει ερχονται οι γενναιες αποφασεις,αποφασεις οπως μια ενδεχομενη πωληση του και αποκτηση αντιστοιχα ενος Σκοκοειδους,ενος Λουκαοειδους,στυλ παικτων ταμαμ για αυτο που θελει ο Τουντορ και ο Μακ ειναι απλα ενα παραδειγμα μην το παρει κανεις προσωπηκα.Γενικα βασικος κανονας κατα την περιοδο των μεταγραφων ειναι να αποκτουνται παικτες που να ταιριαζουν σε χαρακτηριστικα στα θελω του προπονητη.Τωρα οσον αφορα την διαχειριση του υλικου εδω νομιζω πως ολοι βλεπουν πως υπαρχει θεμα.Δεν ειναι δυνατον να επιμενεις στην ιδια τριαδα στοπερ οταν ολοι τους εχουν χαρισει απλοχερα στιγμες γελιου στους αντιπαλους.Δεν μπορεις να καις παικτες οι οποιοι εχουν τραβηξει γογλγοθα απο το ξεκινημα της σεζον μεσα στο κατακαλοκαιρο αγωνιζομενοι συνεχως χωρις ανασα.Δεν μπορεις γενικα να βγαλεις σεζον 50παιχνιδιων με 15 παικτες αναλαμβανοντας το ρισκο να δημιουργησεις ενα ασχημο κλιμα στα αποδυτηρια κλιμα μαλιστα που φιτιλιαζεις ακομα περισσοτερο με συνεχεις δηλωσεις για τις ικανοτητες του ροστερ.Παικτες οπως οι Χαρισης,Ζαιρο,Σκονδρας,Μαλεζας μπορουν και πρεπει να παρουν χρονο συμμετοχης στην θεση παικτων που στο κατω κατω δεν ενθουσιαζουν κανεναν,καλα καλα ουτε τον Τουντορ τον ιδιο,μολις χτες δηλωσε πως καποιοι νομιζουν πως ειναι καλυτεροι απο αυτο που πραγματικα ειναι,ωραια τραγικη δηλωση αλλα και εσυ βρε παλικαρι μου τι κανεις για αυτο.Τελος δεν μπορει να μην αναφερθει καποιος και στο μεγαλο προβλημα των στημενων φασεων.Δεν ειναι δυνατον ομαδα που αγωνιζεται με 3 κεντρικους αμυντικους να ειναι η χαρα του καθε πικραμενου στα στημενα,καπου καπως κατι γινεται λαθος και οφειλει ο προπονητης να δουλεψει για να το διορθωσει.Πιστωση χρονου υπαρχει,ο κοσμος εχει την διαθεση να στηριξει,ο ιδιος δικαια εχει ηδη δημιουργησει πολλους φιλους,αλλα θα ακολουθησει ενα χρονικο διαστημα που θα κληθουν ολοι να δωσουν απαντησεις,τοσο ο προπονητης,οσο οι παικτες αλλα και ο προισταμενος τους,ο τεχνικος διευθυντης της ομαδας ο οποιος σε μεγαλο βαθμο μοιραζεται τις μεχρι τωρα ευθυνες της εικονας της ομαδας καθως και οι επιλογες του μεχρι τωρα τουλαχιστον δεν εχουν ενθουσιασει κανεναν και δεν πρεπει να τα ακουει οποτε τα ακουει μονο ο Κροατης.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

ο Λέοβατς όπως και οι Κίτσιου και κων.νίδης είναι ταμαμ για αυτό το ρόλο. ναι, ο γκάρυ δεν μαρκάρει τόσο καλά αλλά έχει δείξει συνεπής τακτικά και φυσικά δίνει το κατι παραπάνω στην επίθεση.

όσον αφορά την τριάδα πίσω, ο τζαβέλλας θεωρώ ότι του έχει έρθει κουτί το σύστημα. επίσης περίμενα το βίτορ να δυσκολευτεί αλλά φαίνεται να προσαρμόζεται. σίγουρα όμως η άμυνα θα χρειαστεί προσθήκη ίσως και προσθήκες ακόμα και το χειμώνα αν αυτό είναι δυνατόν.

το 343 είναι ένα σύστημα που προσωπικά πάντα μου άρεσε και το έπαιζε και εγώ στα... ηλεκτρονικά παίγνια. μπορείς να έχεις συμπαγή άμυνα και παράλληλα πολλούς παίχτες στην επίθεση σύν το ότι προσφέρει τεράστια ευχέρεια στην κατοχή της μπάλας καθώς μπορείς να έχεις πολλούς παίχτες κοντά στη μπάλα και καλύτερη κυκλοφορία στην γραμμή άμυνας αφού έχεις τρείς και όχι δυο επιλογές.

αλλά απο την άλλη είναι ένα ιδιαίτερο σύστημα που σίγουρα θέλει και η ομάδα να το μάθει αλλά και θα δημιουργήσει προβλήματα μέχρι να εντρυφήσει στις απαιτήσεις του.

ο Κόντε για να στρώσει τη γιούβε έκανε 2 χρόνια αλλά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό εν τέλει.

και μη μου πείτε για γιουβε και τι παραδείγματα είναι αυτά, είπαμε πάντα βάζουμε το πιο γνωστό και "εύκολο" παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
pisakaipoupoula

Δημοσίευση από pisakaipoupoula »

georgedoulk2008 έγραψε:Οσο παιζουμε με 3-6-1 ή 3-5-2 ή 3-4-3 θα τρώμε τέτοια αστεια γκολ.

Δεν γινεται ετσι δουλεια. Δεν υπάρχουν παικτες με χαρακτηριστικά για τριαδα στην αμυνα και δεν υπάρχει κανεις που να παίζει μπακ-χαφ ολη την πλευρά. Αυτα τα πειραματα έχουν τα ποτελεσματα που βλέπουμε.

Ας παιξουμε με Γλύκο τέρμα, δεξια Κίτσιου, αριστερά Λεοβατς, σεντερ μπακ Μαλεζά-Τζαβέλα, αμυντικο χαφ Τζιόλη, μπροστά Πέλκα-Κάτσε, αριστερά Μακ, δεξια Ροντρίγκεζ και κορυφή Μπερμπάτοφ. Αν θέλεις περισσότερους παίκτες επίθεση, βγάλε Πέλκα βάλε μέσα Κλαους.

Προσωπικά πιστεύω οτι τα αποτελεσματα θα είναι καλύτερα. Αν τώρα δεν μας ενδιαφερουν τα αποτελεσματα και θέλουμε να βάλουμε βάσεις για το μέλλον τότε ας διαμορφωθεί το ρόστερ ανάλογα. Γιατί Λέοβατς και Ροντρίγκεζ δεν είναι μπακ-χαφ η δε αμυνα είναι ΟΛΗ ακατάλληλη.
Τα μισά γκολ που έχουμε φάει προέρχονται μετά από πίεση στα στόπερ μας που είναι τελείως άτεχνα και κάνουν είτε λάθος πάσα είτε μαλακία, βάλε και τον Σάμπο όταν παίζει πλειμέικερ, τα άλλα μισά από αστειότητες σε στημένα...τι σχέση έχουν αυτά με το σύστημα?
Άβαταρ μέλους
georgedoulk2008
Επικοινωνία:

K_geo έγραψε: όσον αφορά την τριάδα πίσω, ο τζαβέλλας θεωρώ ότι του έχει έρθει κουτί το σύστημα. επίσης περίμενα το βίτορ να δυσκολευτεί αλλά φαίνεται να προσαρμόζεται. σίγουρα όμως η άμυνα θα χρειαστεί προσθήκη ίσως και προσθήκες ακόμα και το χειμώνα αν αυτό είναι δυνατόν.

το 343 είναι ένα σύστημα που προσωπικά πάντα μου άρεσε και το έπαιζε και εγώ στα... ηλεκτρονικά παίγνια. μπορείς να έχεις συμπαγή άμυνα και παράλληλα πολλούς παίχτες στην επίθεση σύν το ότι προσφέρει τεράστια ευχέρεια στην κατοχή της μπάλας καθώς μπορείς να έχεις πολλούς παίχτες κοντά στη μπάλα και καλύτερη κυκλοφορία στην γραμμή άμυνας αφού έχεις τρείς και όχι δυο επιλογές.
:lol: :lol: :lol:
:opaokara:
Αφου το είδα ΚΑΙ αυτο τότε δυο επιλογές μου μένουν:
ή να αλλάξω οφθαλμίατρο ή ψυχίατρο.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

:mrgreen:

μαλλον δεν έπιασες τη λογική που εκφράζω καθώς το διάβασες με αρνητισμό. ;)

αυτό που εννοώ είναι ότι ο τζαβέλλας του είναι καλύτερο το να κάνει το αριστερό σεντερ μπακ σε άμυνα με τρείς παρα το σεντερ μπακ σε άμυνα με δύο. επίσης ο βίτορ είχε θέματα στα πρώτα ματς με το να ανεβαίνει αλλά δείχνει σιγά σιγά να το αποκτάει και να παίρνει μέτρα. βέβαια χθες δυο λαθη του παραλίγο να δώσουν κόντρα στον αντίπαλο. ;)

επίσης μια παρατήρηση που θέλω να κάνω και για χθες είναι ότι ενώ στη διάρκεια του αγώνα ψάχνουμε (και βρίσκουμε) τις αδύνατες πλευρές του αντιπάλου, δεν επιμένουμε απο εκεί αλλά ψάχνουμε να αλλάζουμε τον τρόπο ανάπτυξης και να λειτουργούμε πιο πλουραλιστικά, κάτι που όμως δεν είναι πάντα καλό.

πχ χθές φαινόταν ότι αν επίμέναμε περισσότερο στο να παίζουμε κάθετες στον ροντρίγκεζ θα είχαμε περισσότερες φάσεις καθώς το αριστερό μπακ του ηρακλή δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει το εκρηκτικό ξεπέταγμα του δικού μας. βγάλαμε 3 κάθετες (αν θυμάμαι σωστά) απο εκεί ενώ θα μπορούσαμε να επιμένουμε και να ψάξουμε και άλλα ρήγματα απο τα δεξιά. :roll:

πχ θυμίζω τη τακτική του γαύρου στο καραϊσκάκη με στεφενς που βαρούσαν συνεχώς στο δίδυμο λίνο-καμπελ.
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

joshua έγραψε:Οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι η ομαδα προσεγγιζει σχεδον καθε παιχνιδι με μια χαριτωμενη παιδικη αφελεια οπως οι περισσοτεροι αναγνωριζουν πως η ομαδα βαζει την μπαλλα κατω δημιουργει και παιζει κατα διαστηματα ελκυστικο ποδοσφαιρο.Αυτες οι 2 εννοιες,αφελεια και ελκυστικο ποδοσφαιρο μοιαζουν τοσο μακρινες μεταξυ τους αλλα την ιδια στιγμη μπορει να ειναι και πολυ κοντα και ο χρονος θα δειξει ποια απο τις 2 θα επικρατησει,το μονο σιγουρο ειναι οτι η ομαδα δεν αντεχει να συνυπαρχουν για πολυ.4 ειναι για μενα τα βασικα θεματα συζητησης,η διαταξη,το υλικο,η διαχειριση του υλικου και τελος εντος γηπεδου τα στημενα.Οσον αφορα το πρωτο,αν ο προπονητης μου πιστευει και εχει διαμυνησει και στους υπευθηνους οτι μπορει να υπηρετησει καλυτερα μονο το 3-5-2 και οποια παραλλαγη του χρησιμοποιει,εγω θα ειμαι μαζι του και θα τον στηριξω,αυτο ομως απαιτει γεναιες αποφασεις σχετικα με το υλικο της ομαδας.Εγω λεω απο την αρχη της χρονιας πως λειπουν βασικα συστατικα για εναν τετοιο σχηματισμο,συστατικα οπως ενας κεντρικος αμυντικος γρηγορος καλος με την μπαλλα στα ποδια η ενας εμπειρος επιτελικος,καλα καλα ενας δευτερος επιθετικος αλλα ακομα και σημαντικοι παικτες της ομαδας μοιαζουν να μην μπορουν να το υπηρετησουν.Ενα τετοιο παραδειγμα ειναι για μενα ο Μακ ο οποιος πολυ απλα δεν ειναι δευτερος επιθετικος,δεν ειναι καν επιθετικος και μπορει να ξεκινησε καλα επιθετικα αλλα οσο προχωρα η σεζον και οι τακτικες θα αφομοιωνονται απο τους περισσοτερους αντιπαλους αυτος θα μενει να κουτουλαει πισω απο τον επιθετικο και θα εχει μια πορεια αναλογη της περσινης και καπου εκει ερχονται οι γενναιες αποφασεις,αποφασεις οπως μια ενδεχομενη πωληση του και αποκτηση αντιστοιχα ενος Σκοκοειδους,ενος Λουκαοειδους,στυλ παικτων ταμαμ για αυτο που θελει ο Τουντορ και ο Μακ ειναι απλα ενα παραδειγμα μην το παρει κανεις προσωπηκα.Γενικα βασικος κανονας κατα την περιοδο των μεταγραφων ειναι να αποκτουνται παικτες που να ταιριαζουν σε χαρακτηριστικα στα θελω του προπονητη.Τωρα οσον αφορα την διαχειριση του υλικου εδω νομιζω πως ολοι βλεπουν πως υπαρχει θεμα.Δεν ειναι δυνατον να επιμενεις στην ιδια τριαδα στοπερ οταν ολοι τους εχουν χαρισει απλοχερα στιγμες γελιου στους αντιπαλους.Δεν μπορεις να καις παικτες οι οποιοι εχουν τραβηξει γογλγοθα απο το ξεκινημα της σεζον μεσα στο κατακαλοκαιρο αγωνιζομενοι συνεχως χωρις ανασα.Δεν μπορεις γενικα να βγαλεις σεζον 50παιχνιδιων με 15 παικτες αναλαμβανοντας το ρισκο να δημιουργησεις ενα ασχημο κλιμα στα αποδυτηρια κλιμα μαλιστα που φιτιλιαζεις ακομα περισσοτερο με συνεχεις δηλωσεις για τις ικανοτητες του ροστερ.Παικτες οπως οι Χαρισης,Ζαιρο,Σκονδρας,Μαλεζας μπορουν και πρεπει να παρουν χρονο συμμετοχης στην θεση παικτων που στο κατω κατω δεν ενθουσιαζουν κανεναν,καλα καλα ουτε τον Τουντορ τον ιδιο,μολις χτες δηλωσε πως καποιοι νομιζουν πως ειναι καλυτεροι απο αυτο που πραγματικα ειναι,ωραια τραγικη δηλωση αλλα και εσυ βρε παλικαρι μου τι κανεις για αυτο.Τελος δεν μπορει να μην αναφερθει καποιος και στο μεγαλο προβλημα των στημενων φασεων.Δεν ειναι δυνατον ομαδα που αγωνιζεται με 3 κεντρικους αμυντικους να ειναι η χαρα του καθε πικραμενου στα στημενα,καπου καπως κατι γινεται λαθος και οφειλει ο προπονητης να δουλεψει για να το διορθωσει.Πιστωση χρονου υπαρχει,ο κοσμος εχει την διαθεση να στηριξει,ο ιδιος δικαια εχει ηδη δημιουργησει πολλους φιλους,αλλα θα ακολουθησει ενα χρονικο διαστημα που θα κληθουν ολοι να δωσουν απαντησεις,τοσο ο προπονητης,οσο οι παικτες αλλα και ο προισταμενος τους,ο τεχνικος διευθυντης της ομαδας ο οποιος σε μεγαλο βαθμο μοιραζεται τις μεχρι τωρα ευθυνες της εικονας της ομαδας καθως και οι επιλογες του μεχρι τωρα τουλαχιστον δεν εχουν ενθουσιασει κανεναν και δεν πρεπει να τα ακουει οποτε τα ακουει μονο ο Κροατης.

:!: :!: Χαρά στο κουράγιο σου που έγραψες το σεντόνι και δείχνει ακριβώς που βρίσκεται το πρόβλημα.
Δε θα άλλαζα ούτε κόμμα.
Και πλέον ο κόουτς μας έχει πρόβλημα. Όλοι έχουν τα κολλήματά τους, αλλά όσο έρχονται αποτελέσματα φαίενται παντού πως είναι και θέμα δικαιοσύνης. Άντε τώρα να σε δω διαχείριση εντός και εκτός αποδυτηρίων.
Και πες πως κατεβάζει το Σκόνδρα π.χ. στο επόμενο. Πως θα παίξει; Σα να περνάει τις εξετάσεις της ζωής του χωρίς δικαίωμα στο λάθος;
Ή πες πως μπαίνει ο Γλύκος. Με αυτήν την αεράμυνα δε θα έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Θα σώσει κάποια θα φάει κάποια άλλα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”