Igor Tudor

Συζήτηση για το εμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
Odi

Re: Igor Tudor

Δημοσίευση από Odi »

Το 3-5-2 έχει πολλές ιδιαιτερότητες σαν σύστημα και στην εφαρμογή του ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των παικτών που υπάρχουν στην ομάδα.

Άποψη μου είναι πως με το 3-5-2 ο Τουντορ προσπαθεί να παντρέψει την αμυντική σταθερότητα των 3 στόπερ με την επιθετική πολυφωνία χρησιμοποιώντας και 2 φουλ επιθετικούς μπακ/χαφ και 2 παίκτες στην αντίπαλη περιοχή με διαφορετικά χαρακτηριστικά,έτσι ώστε να υπάρχει και πολυφωνία στους τρόπους επίθεσης.

Το όλο πράγμα χαλάει στον άξονα,όπου αν βρεθούν και οι 3 σε κακή μέρα οπως χθες,η ομάδα κόβεται στην μέση,η μπάλα κολλάει και δεν μοιράζεται καθόλου και χάνονται όλα τα θετικά που προσδίδει το 3-5-2.

Εγώ πιστεύω πως το σύστημα αυτό ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των παικτών μας και είναι θέμα χημείας και προσαρμογής το πόσο γρήγορα θα φανερωθεί αυτό.

το 4-3-3 όπως γράφτηκε με φτερά Μακ και Ροντρίγκεζ δεν με συγκινεί.Παρότι έχουν ταχύτητα,τους λείπει και η τρίπλα και το γκολ.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Και τι σχεση εχει το 4-4-1-1 με το 3-5-2 και μου κανετε συγκρισεις.Ας επαιζα και εγω εστω και 4-4-1-1 με Μακ και Σαμπο η Ροντριγκεζ στα φτερα και ας εβγαινε στο πλαι ο Ζαιρο θα το θεωρουςα πιο λογικο απο το 3-5-2 με εναν εκ των Μακ,Ζαιρο στον παγκο και Λεοβατς,Κιτσιου στα φτερα.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

γιατί; ο κοκε στην ατλέτικο που παίζει δεξί χαφ (στην άμυνα), παίζει δεξί χαφ (στην επίθεση); :o :roll: :lol:

ελπίζω να ειμαι κατανοητός. :mrgreen:

γενικά, αν βάλεις και στη συζήτηση την αμυντική συμπεριφορά και τακτική σε σχέση με την επιθετική ανάπτυξη θα βλέπουμε στον ύπνο μας...συνδυασμούς με 10 παίχτες, οπότε το κόβω εδώ. τουλάχιστον για σήμερα. :mrgreen:

υγ: έχεις σκεφτεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουμε αρκετές φορές τον λέοβατς με τον κίτσιου στα άκρα και τους μακ-ζάιρο πίσω απο το φορ; :ugeek:

υγ2: "όμορφο¨ σαν διαδικασία καθε αρχή της χρονιάς (για εμένα) είναι να κάθομαι με χαρτί και μολύβι και να βάζω πιθανούς συνδυασμούς παιχτών και θέσεων σε διάφορα συστήματα. να είμαι ειλικρινής, αν και ακόμα νωρίς και δεν μπορεί κανείς να ξέρει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των παιχτών, φέτος οι πιθανοί συνδυασμοί είναι πάρα, πάρα, πάρα πολύ και αν κανείς παει να το κανει πχ σε εικόνα, θα φάμε μισή ωρα σε scroll down για ενα ποστ. :)
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Δεν καταλαβα τι εννοεις με τον Κοκε,σου φερνει πιο πολυ σε Κιτσιου απο Μακ; Αυτο που γραφει για Μακ,Ζαιρο και Λεοβατς,Κιτσιου θα ηταν ευχης εργον
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Παρ 18 Σεπ 2015, 22:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

οχι. πιο πολυ σε κατσε (αν ντε και καλα πρέπει να βαλω ενα απο το ροστερ μας). 8αρι παίζει. αλλά στα δεξιά. :shock: :lol:

τώρα πιστεύω είμαι πιο κατανοητός. ;)

υγ: και σκέψου ότι σε αυτό το σενάριο μένουν έξω μερικοί απο πέλκα, κλάους, μπερμπάτοφ, γκάρυ κτλ. :roll: :roll: 8-)
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ο κοκε; Ο Κοκε της ατλετικο σου φερνει σε Κατσε; Μιλαμε για τον ιδιο Κοκε;
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

έβαλα επεξήγηση σε παρένθεση. ;) δεν νομίζω να μπορούμε να παρομοιάσουμε, ούτε και σε υπερβάλλουσα διάθεση με κάποιον απο την ομάδα μας.

ίσως θα μπορούσε ο τσίμιροτ, πιο πολύ απο κάτσε, αλλά δεν τον έχω δει για να μπορώ να μιλήσω με κατηγορηματικό τρόπο.

πάντως το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για ενα 8αρι (κοκε) που στην άμυνα (συνήθως ε; ) ειναι στα δεξιά και στην επίθεση ελεύθερος να κάνει παιχνίδι σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. όπως και για ένα 2ο φορ που ξεκινάει παρα πολλές επιθέσεις απο τα άκρα και περισσότερο τα αριστερά όπου έχει και το σεκέϊρα να γίνεται εξτρέμ απο μπακ-χαφ. 8-)

και ένα παράπονο.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΠΙΚ έκανα για συζήτηση για το ρόστερ και μου τα έχετε κάνει αχταρμά σε όλα τα άλλα. έλεος. :lol:
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

K_geo έγραψε:οκ. ας συνεχίσουμε τη θεωρία με απλά, δικά μας παραδείγματα. :mrgreen: :mrgreen:

χθες, ο μακ μπορούσε να παει στα άκρα αντί του Ροντρίγκεζ; είχε αμυντικό προσανατολισμό; οχι πιστεύω. άρα ουσιαστικά μιλάμε για εξτρέμ. ένα το κρατούμενο δλδ. σκέψου πχ πόσες τελικές βγήκαν στον Ροντρίγκεζ, το "μπακ -χαφ" ή μήπως όχι μπακ-χαφ; ;)

επίσης, ο Ζάιρο, όταν είχαν μπει οι Γκολάσα και Μπερμπάτοφ, απο που ξεκινούσε τις ενέργειες του; ναι, απο τη γωνία της μεγάλης περιοχής και προς τα δεξιά. άρα ήταν ενας εσωτερικός ακραίος ουσιαστικά.

τώρα θα μου πεις ο κίτσιου που έπαιζε; μα πανω στη γραμμή αλλά -λογικά- με εντολή να μην παίρνει τοσες προσπάθειες και να συγκλίνει όπως σε άλλα ματς; γιατί; γιατί είχαν αριστερά τον πιο επικίνδυνο τους παίχτη,το ντοντό. άρα έμενε στη γραμμή με σκοπό να μπορεί να δίνει πλάτος στην κυκλοφορία αλλά και να αφήνει χώρο δράσης για τον μακ (κυρίως στο α΄ που έπαιζε είτε ανάμεσα στα σεντερ μπακ είτε ανάμεσα σε αριστερό μπακ και αριστερό-σεντερ μπακ) και μετά το ζάιρο συν να μπορεί να έχει τις αναγκαίες επιστροφές.

υγ:ατλέτικο 4411 με δεξί χαφ συνήθως τον..κοκε. 8-)

υγ2:simba δεν ξέρω να σου πω. 2 ματς τον είδα. ;)

υγ3: γενικά, ξαναλέω, είναι υπερβολικά νωρίς για να επιχειρήσουμε οποιαδήποτε τακτική προσέγγιση του πως μπορεί να είναι ο ΠΑΟΚ και το πιο πιθανό να κάνουμε μεγάλο λάθος (και εγω πρώτος φυσικά!).
Ναι αλλα δεν ειναι λιγο χαζο με Καμπαλες και Ξανθες να σπαταλας ενα παικτη για να χεις 3 πισω + Τζιολη,
και να αναγκαζεις ενα καθαρο εξτρεμ να χανει δυναμεις τρεχοντας πανω κατω σαν τρελος, αφου χθες αν θυμαμαι καλα οταν μας πιεζαν (:shock: :mrgreen: ) το ασυμμετρο δε δουλεψε και πολυ με αποτελεσμα ο Γκαρι να γυρναει πολυυυ πισω..

Στα αλλα που λες ομως συμφωνω..

Καλα εννοειται και γω τα ιδια ματς τον ειδα, απλα και απ'αυτο το μικρο δειγμα, αλλα και απ'αυτα που τον συνοδευαν οταν ηρθε (αποψεις απο ατομα που τον ηξεραν, βιντεακια κλπ), δε μπορεις να πεις οτι ειναι και ο Λινο, αντε αστον Χολεμπα αφου σε ξενιζει λογω του γαυρικου παρελθοντος..

Και για το ΥΓ3, επισης συμφωνω..

Καλα αν αρχισουμε ν'αναλυουμε την Ατλετι θα μας παρει πρωι..
4-4-1-1 με Κοκε-Αρντα(Ο.Τορες φετος) (8αρι ο ενας-10αρι ο αλλος) στις πτερυγες :mrgreen:
Σα βενταλια παει..
Σε φαση αμυνας ειναι σ'αυτο το σχηματισμο αλλα σε φαση επιθεσης οι 4 στο κεντρο παιζουν κατι σε ρομβο με τους Γκριζμαν-Κοκε-Αρντα (Ο.Τορες) να εναλλασσονται πολλες φορες..
Η πολυμορφικοτητα και ευελιξια που λεγαμε..

Υ.Γ.
joshua έγραψε:Παιζει η ατλετικο 3-5-2;
Και τι σχεση εχει το 4-4-1-1 με το 3-5-2 και μου κανετε συγκρισεις.
Με δουλευεις τωρα ε? :mrgreen: :?
Η ολη αναφορα στους 2 που παιζει η Ατλετικο και συγκεκριμενα στο Griezman εγινε για να προσδιορισουμε τι σημαινει ελευθερος περιφερειακος επιθετικος, ωστε να προσεγγισουμε τον ρολο του Ζαιρο στο 3-5-2 (οπως ο Λουκας που και εσυ ο ιδιος ανεφερες..)
Πω εσυ αδερφε, σκας και γαιδαρο! :mrgreen: :opaokara:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος simba την Παρ 18 Σεπ 2015, 23:03, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

ναι Λίνο επιθετικά δεν είναι. τουλάχιστον στη δυνατότητα να κατεβάζει τη μπάλα. σέντρα και σουτ δεν μπορώ ακόμα να εκφράσω άποψη.

επίσης, για αυτό ίσως και πήγε να δοκιμάσει με τζιόλη σεντερ μπακ. ;)

τεσπα. έχουμε πολλά να δουμε ακόμη για να μπορούμε να πουμε ότι έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και ακόμα περισσότερο καιρό για να πουμε οτι έχουμε κάποιες σταθερές. 8-) υπάρχουν και πόσοι παίχτες που ακόμα ούτε καν τους είδαμε πχ τσίμιροτ, αντώνης κτλ ...
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Εσυ μας δουλευεις simba.Εχει τεραστια διαφορα το 3-5-2 με το 4-4-1-1.Οταν εχεις αλλους 2-3 παικτες οπως η ατλετικο που μπορουν να παρουν την θεση του Γκριζμαν οταν αυτος βγαινει στο πλαι χεστηκε κανεις αν βγαινει στα ακρα.Οταν ομως ο Ζαιρο πρεπει να βγει στα ακρα στο 3-5-2 και οι καλυψεις τους ειναι ο Λεοβατς,ο Κιτσιου η ο Κατσε καταλαβαινεις οτι δεν μπορω να στερω παικτες οπως ο Μακ απο την εντεκαδα μονο και μονο γιατι ειμαι κολημενος με το 3-5-2.
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

Και κολλαει αρκετα ο παραλληλισμος με τον Griezman (αν και προφανως ειναι πιο ευελικτος και υδραυλικος, και και :mrgreen: ) ειναι οτι στη Σοσιεδαδ ηταν ενας ψιλομονοδιαστατος παικτης ασβεστη και ο Σιμεονε τον εχει κανει πολυδιαστατο περιφερειακο φορ..
joshua έγραψε:Εσυ μας δουλευεις simba.Εχει τεραστια διαφορα το 3-5-2 με το 4-4-1-1.Οταν εχεις αλλους 2-3 παικτες οπως η ατλετικο που μπορουν να παρουν την θεση του Γκριζμαν οταν αυτος βγαινει στο πλαι χεστηκε κανεις αν βγαινει στα ακρα.Οταν ομως ο Ζαιρο πρεπει να βγει στα ακρα στο 3-5-2 και οι καλυψεις τους ειναι ο Λεοβατς,ο Κιτσιου η ο Κατσε καταλαβαινεις οτι δεν μπορω να στερω παικτες οπως ο Μακ απο την εντεκαδα μονο και μονο γιατι ειμαι κολημενος με το 3-5-2.
Οκ αυτο που λες εχει μεν μια βαση επειδη ουτε Ατλετικο ειμαστε,
ομως επειδη και το αλλο που θες (αλλα και εγω) ουτε ειναι ΤΟ ιδανικο γιατι οπως ειπε και ο Odi εχει τα μειονεκτηματα του,

για το επιπεδο τουλαχιστον που ειμαστε, το να χεις το Ζαιρο περιφερειακο φορ στο 3-5-2 με καλυψεις τους Μακ (οχι Λεοβατς οπως λες), Κιτσιου και Πελκα (οχι Κατσε), δυνητικα ειναι μια χαρα..

Εξαλλου η ολη κουβεντα αρχισε απο μεριας μου οχι για την υπερασπιση ενος 3-5-2 (αλλωστε ειδες οτι πιστευω οτι εχει μειονεκτηματα), αλλα για την υπερασπιση της χρησιμοποιησης Ζαιρο ως περιφερειακο στο 3-5-2.. ;)
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Βαζωντας τον Μακ αριστερο φουλ μπακ κατι αναλογο με τον Μακ περιφερειακο και τον Ροντριγκεζ φουλ μπακ; Δουλεψε ; Επιπλεον και κυριως ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ;
Άβαταρ μέλους
simba

Δημοσίευση από simba »

Και γι'αυτο
Odi έγραψε:Άποψη μου είναι πως με το 3-5-2 ο Τουντορ προσπαθεί να παντρέψει την αμυντική σταθερότητα των 3 στόπερ με την επιθετική πολυφωνία χρησιμοποιώντας και 2 φουλ επιθετικούς μπακ/χαφ και 2 παίκτες στην αντίπαλη περιοχή με διαφορετικά χαρακτηριστικά,έτσι ώστε να υπάρχει και πολυφωνία στους τρόπους επίθεσης.
και γιατι το πιστευει πολυ ο Ιγκορ.
Θα το δουμε στην πορεια ποσο θα του βγει ειδικα αν αρχισει και δοκιμαζει Χαριση στους 3 πισω, αν γυρισει ο Τσιμιροτ, αν παντρεψει επιτυχημενα το Ζαιρο..

Και θα φανει ποσο ευελικτος και διορατικος θα ειναι, αν δε δειχνει να βγαινει..

Τουλαχιστον εχει το δικαιωμα να το δοκιμασει εκτενως..

Και ο Αλεγκρι ας πουμε, που ηταν του 4-3-2-1 (η 4-3-1-2), στην αρχη κρατησε το 3-5-2 της Γιουβε, και στη συνεχεια σε αρκετα ματς αρχισε να δοκιμαζει και το 4-3-1-2..Και πλεον τα εναλλασσει..
Άβαταρ μέλους
spyretto

Δημοσίευση από spyretto »

Βαρέθηκα να ακούω όλη μέρα τους προπονητές της κερδίδας και των ερτζιανών για τη διαχειρηση που κάνει ο Τούντορ στους παικταράδες και πόσο τρους καταστρέφει. Φτάνει τόσο, ξεκουραστείτε και λίγο.
Dimg4

Δημοσίευση από Dimg4 »

Ενα θα πω προπονηταραδες ολοι. Κι εγω παω μπουζουκια χρονο αλλα δε σημαινει πως εμαθα να παιζω. Καντε χαβαλε συζητηση αλλα μην τρελαινεστε και πολυ και αφηστε την γαμημενη διοικηση και την ομαδα να δουλεψουν σε μια γαμωμεταβατικη περιοδο ανανεωσης.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”