renegadeMilesΜια μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος ή η Μπεϊτάρ θα κάνει αντεπίθεση με τρεις παίχτες ή με βαθιές μπαλιές και οι υπόλοιποι θα κάθονται πίσω - έτσι παίζουμε εμείς; Επίσης αν κάνει ο αντίπαλος ψηλά πίεση και έχει πίσω την αμυντική τετράδα, θα μπορείς πολύ εύκολα να σπάσεις την πίεση κατεβάζοντας τους μπροστινούς κάτω από τη μεσαία γραμμή όταν θα έχουν μόνο τους δύο χαφ να επιτηρούν διπλάσιους παίχτες. Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν μπορείς να το κάνεις, αλλά τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα φέρνει η συγκεκριμένη τοποθέτηση της ομάδας. Ο Λουτσέσκου ρισκάρει τις βαθιές μπαλιές, που έτρωγε και από τον βάζελο, για να έχει μεγαλύτερη πίεση και επανακατοχή μπάλας σε μια ευρεία ζώνη.
ΥΓ. Μην απαντήσεις πάλι διά του αντιπαραδείγματος, εννοώ αυτό που έγραψες στο ΥΓ, πόσο γνώστης και τεχνίτης είσαι, γιατί ειλικρινά με τους τόσους που έχεις έρθει σε αντιπαράθεση όταν δεν σου αρέσουν αυτά που λένε, το μόνο που δεν μας έχεις πει εδώ είναι το all time classic "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;"
Εσύ πάλι δεν έχεις άποψη και οτιδήποτε χρησιμοποιήσει ο λουτσεσκου είναι θέσφατο και δεν χρίζει καμίας αμφισβήτησης.
Συγνώμη αλλά όταν γράφονται πράγματα που είναι εντελώς μακριά από το πραγματικό ποδόσφαιρο θα πω ότι είναι ποδοσφαιρικες μπαρουφες ( ποτέ δεν είπα ξέρεις ποιος είμαι εγώ...αν θες να το μεταφράσεις έτσι δικαίωμα σου.).
Εν απλό playbook έχει 10.000 συστήματα, διατάξεις , τοποθετήσεις ανάλογα που είναι η μπάλα και που θέλεις να την οδηγήσεις.
Στο κανονικό ποδοσφαίρο δεν υπάρχει σωστό ή λάθος... υπάρχουν επιλογές έναντι άλλων επιλογών οι οποίες σε φυσιολογικές συνθήκες θα πρέπει να είναι βάση των χαρακτηριστικών των παικτών και των αντιπάλων.
Η ερώτηση μου που έτρεξες με ζήλο να απαντήσεις ( μην χάσεις τα πρωτεία) είναι γιατί επιλέγει τον συγκεκριμένο τρόπο άμυνας ( συγνώμη αλλά η απάντηση σου δεν περιέχει κανένα ποδοσφαιρικο κριτήριο πέρα από τετριμμένες τηλεοπτικές αναφορές) με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών του ( σχετικά βαριά και αργή άμυνα) και αυτά των αντιπάλων
Το "γιατί έτσι" που στην ουσία ήταν η απάντησα σου....δεν είναι απάντηση
Πάλι τα ίδια;
Δεν έχω κανένα πρόβλημα για τις τετριμμένες τηλεοπτικές αναφορές, όλοι σχεδόν τις ίδιες έχουμε. Η μεγαλειότητά σου με το βαθύ ποδοσφαιρικό κριτήριο -πάλι στον ίδιο λάκο του αυτοθαυμασμού έχεις πέσει και επιμένεις να μην το καταλαβαίνεις ότι όσο και να μειώνεις τον συνομιλητή σου τόσο πιο ρεζίλι και αντιπαθής γίνεσαι εσύ- τι λέει;