Το σημαντικότερο όλων είναι πάντα, για την πορεία ενός οργανισμού, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.
Ρωτώ τώρα: Ποιά είναι η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μας στις μεταγραφές?
Εκείνη η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που διαφαίνεται στις μεταγραφές, αδιάφορο από το τί λέγεται στα λόγια, είναι το να δίνουμε παίκτες που έχουν δυνατό παρόν και μεγάλη ανοδική προοπτική εξέλιξης για να πάρουμε παίκτες που βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Αυτό εμένα δεν μου φαίνεται να έχει κανένα θετικό μέλλον.
Ίσως, η πραγματικότητα είναι αυτή: ΔΕΝ υπάρχει κανενός είδους ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και οι ιθύνοντες άγονται και φέρονται από τις συνθήκες που κάθε φορά δημιουργούνται με σκοπό να μπαλώνονται τα προβλήματα.
Αν το παραπάνω ισχύει είναι πολύ λυπηρό γιατί υπονομεύει τα πάντα.
Άλλη μια απόδειξη για τον ισχυρισμό μου είναι η ομάδα που κτίζουμε φέτος. Λόγω ηλικίας και μόνο είναι για ένα χρόνο. Τι στρατηγική επιδίωξη υπάρχει πίσω από αυτό?
Επίσης, θέλω να πω κάτι και για τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Νομίζω λοιπό ότι ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή είναι κρίσιμος σε μια ομάδα, ακριβώς γιατί καλείται να υποστηρίξει τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ του οργανισμού απέναντι σε όλους που σκέφτονται πιο κοντόφθαλμα, σύμφωνα με το προσωπικό τους συμφέρον. Να, ένα κομβικό σημείο σε αυτό: Ο προπονητής σκέπτεται συνήθως σύμφωνα με το συμφέρον του για ΑΜΕΣΕΣ επιτυχίες. Αν όμως η επιδίωξη του άμεσου αυτού συμφέροντος, στον τρόπο εκτέλεσης του, αντιβαίνει το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ της ομάδας, τότε ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ είναι εκεί για να υπερασπίσει αυτό το συμφέρον.
Δεν ωφελεί να ρίχνουμε τις ευθύνες σε αυτούς που έχουν τις λιγότερες. Γι αυτό θα πω ότι λυπάμαι πολύ γιατί φοβάμαι ότι ο Ι. Σαββίδης ΔΕΝ έχει ξεκάθαρη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, αλλά άγεται και φέρεται από τις εξελίξεις. Και δεν ξέρω αν περιβάλλεται από πρόσωπα που έχουν τη προσωπικότητα να του υποδείξουν με επιμονή αυτό το θεμελιώδες σφάλμα...