Πω Πω τι ωραία συζητάτε στις τελευταίες σελίδες, χωρίς ανούσιες κόντρες, προσβολές, νεύρα. Τέλεια σαν ήσυχο κυματάκι πριν τον ύπνο.
Οι μεταγραφικές περίοδοι είναι χάλια τις απεχθάνομαι, κάνουν την Ομάδα άνω κάτω πολύ περισσότερο από ότι την βοηθούν. Είμαστε και ΠΑΟΚ...
Η γνώμη μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά, ειδικά για τις τωρινές συγκυρίες. Έχει μέσα του ποιότητα, ποσότητα, έχει εμπειρία έχει μεγάλη εμπειρία, τα πάντα. Δυστυχώς δεν έχει ηρεμία. Πολλά εγώ και ισχυρά εγώ, τραντάζουν την ομάδα και αυτό είναι κακό, πολύ κακό. Ο έχων νούν ψηφίζειν, ψηφισάτω και έχων ώτα ακούειν ακουέτω...
Η διοίκηση αποφάσισε να πλεύσει σε νέα νερά, να αλλάξει ρώτα και καλά κάνει, διοικεί. Για να πετύχει όμως η νέα στρατηγική πρέπει να την επικοινωνήσει σωστά στα στελέχη, να γίνει απόλυτα κατανοητή και να βεβαιωθεί γι' αυτό. Στα στελέχη που εφαρμόζουν την στρατηγική (ΤΔ, Προπονητική ομάδα, σκάουτερς κ.λ.π.), στα στελέχη που παίρνουν το feedback της εφαρμογής της στρατηγικής (Αντιπρόεδροι, Οικονομικοί διευθυντές κ.λ.π.), αλλά να ορίσει επακριβώς και τις διαδικασίες επικοινωνίας μεταξύ αυτών. Ειδικά στον ΠΑΟΚ μας, που ισχύει το "όπου λαλούν πολλά κοκόρια...
Κλείνω με ένα παράδειγμα του πως μου φαίνεται ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή. Μοιάζει λοιπόν με μια μεγάλη επιχείρηση που δαπάνησε πάρα πολλά χρήματα για να αγοράσει ένα πανάκριβο σύστημα μηχανογράφησης για να οργανώσει όλες τις λειτουργίες του. Στήθηκε, καταχωρήθηκαν όλα τα στοιχεία στο καινούργιο κοσκινάκι, έγινε εκπαίδευση σε όλα τα τμήματα, και αρχίζουμε. Την επομένη μέρα παρουσιάζεται το εξής φαινόμενο : ο διευθυντής πωλήσεων τηλεφωνεί στον υποδιευθυντή και του λέει -γιατί ρε Περικλή πουλήσατε με έκπτωση μόνον 20% στον Κωνσταντινίδη στην Κοζάνη. -Δεν ξέρω κύριε διευθυντά να ενημερωθώ από τον αρμόδιο πωλητή αμέσως, - γιατί Διομήδη πούλησες στον τάδε με έκπτωση μόνο 20%, - μα γιατί κύριε προϊστάμενε μου είπανε ότι πλέον τέρμα τα μπερδέματα, θα κοιτάω το σύστημα και αυτό θα μου δίνει το ποσοστό της έκπτωσης, σύμφωνα με την νέα στρατηγική που μειώνει ή αυξάνει τα ποσοστά έκπτωσης ανάλογα με την ποσότητα και φυσικά την τελική αξία της παραγγελίας. Ότι μου είπατε έκανα. Αρχίζει η αντίστροφη διαδικασία -κύριε διευθυντά έγινε έκπτωση μόνον 20% στον Κωνσταντινίδη διότι το και το η νέα στρατηγική. - Τι λες ρε Περικλή τρελάθηκες, ο Κωνσταντινίδης είναι 20 χρόνια πελάτης και το κυριότερο βάφτισε την κόρη μου ρε, την ψυχή μου, το καμάρι μου. - Μα κύριε διευθυντά -Άσε τα μα και τα σα και απάντησε μου, γιατί δεν με ενημερώσατε πριν το κάνετε, - μα κύριε διευθυντά δεν μου είπε κανείς κάτι τέτοιο, παρά μόνον να ακολουθώ την νέα στρατηγική κατά γράμμα και απαρέγκλιτα και, και και...
Σας κούρασα ζητώ συγνώμη αδέλφια