Εγώ θέλω ΠΑΟΚ πρωταθλητή και με τοσες πωλήσεις Τσε δύσκολο. Αν έχεις χαμηλά τους μισθούς, και δεν έχεις τρύπα, δε χρειάζεται να πουλάς. Όταν δεις κάποια περίπτωση που σε συμφέρει πουλάς, αλλά το +10 κάθε χρόνο είναι για καθαρά selling club. Το ζητούμενο είναι να αγοράζεις ταλέντα για να έχεις να ξαναπουλήσεις. Η πώληση Μακ, του μοναδικού πραγματικού βασικού σε εθνική ομάδα που έπαιξε σε σοβαρή διοργάνωση, έφερε αντικαταστάτη το Τζαλμά. Για μένα δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη γιατί είναι σε άλλη ηλικία. Όταν λες φέρνεις αντικαταστάτη, φέρνεις ελεύθερο το Τζαλμά για να προσφέρει σήμερα, και μαζί ένα ταλέντο σαν τον Τανάσε με 1,8Μ για να έχεις μέλλον. Εξάλλου 3,5 πήρες από Μακ. Δε θεωρώ ότι αντικαταστήθηκε ο Μακ, παίκτης με απίστευτες αντοχές και στην καλύτερη ηλικία. Πρέπει σαν ομάδα να φτάσουμε στο επίπεδο να μπορούμε να ανανεωνουμε τον Μακ, αλλα και να εκτιμούμε το δικό μας όταν αξίζει. Γιατί δηλαδή να μην πάρει 1.2εκ/έτος μισθό ο Μακ και να πάρει ο Μπίσεσβαρ 900 ή 1,8εκ ο Μπέρμπα? Δε νομίζω να εγινε προσφορά στο Μακ σε αυτό το ύψος και να μας είπε όχι. Στην τελική ας ανανεώνουμε όταν μπορούμε και όχι τελευταία στιγμή.
Σήμερα πχ μπορούμε να πιάσουμε τον Τσίμιροτ και να του πούμε ότι σε εκτιμούμε πολύ και για αυτό θα θέλαμε να σε δέσουμε με 4ετές συμβόλαιο όπου θα παίρνεις 150,000 παραπάνω από τα σημερινά ή 5ετές με 200,000 παραπάνω. Δίνεις και ένα ποσό στο μάνατζερ φυσικά. Αν περιμένουμε το καλοκαίρι, θα έχει μια γεμάτη χρονιά βασικός σε ομάδα που θα χτυπήσει πρωτάθλημα, και οι ενδείξεις μας λένε ξεκάθαρα ότι θα είναι πολύ σπουδαίος παίκτης για το πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι που θα έχει μείνει 1 έτος συμβολαίου τι θα κάνουμε? Ο μάνατζέρ του είναι στάνταρ ότι θα θέλει ο παίκτης να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και να φύγει ελεύθερος ή να πάρει μεταγραφή με μικρό ποσό (και να πάρει μεγαλύτερο μπόνους εκείνος για την "υπηρεσία του"). Ο παίκτης αν έρθει πρόταση από Γερμανία τι θα πει? Αγαπάω τον ΠΑΟΚ και θα πω όχι σε 1εκ μισθό από καλύτερο πρωτάθλημα? Αν τον έχεις δεμένο με συμβόλαιο και έχει 3 έτη να λήξει, του λες τίμα το συμβόλαιό σου ή φέρε μου το ποσό που με καλύπτει ως ομάδα.