Ο τελευταίος αισθηματίας
19/07/10
Διάβασα με μεγάλη προσοχή τη συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον Σταύρο Κόλκα. Ομολογώ πως αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν να διαπιστώσω αν τελικά ο «Σάλπι» είναι στ’ αλήθεια αυτό που πίστευα εδώ και χρόνια: ο τελευταίος «αισθηματίας» στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Ο τελευταίος των Μοϊκανών που τοποθετεί τα ευρώ και τα συμβόλαια κάτω απ’ την καψούρα του για τη φανέλα που αγαπάει. Και όταν λέω «τελευταίος», το εννοώ πραγματικά. Διότι, ευτυχώς ή δυστυχώς, απ’ το δικό μου μυαλό δεν περνάει κανείς άλλος Ελληνας ποδοσφαιριστής πρώτης διαλογής που θα μπορούσε σήμερα να ισχυριστεί με πράξεις ότι βάζει την ομάδα πάνω απ’ τον εαυτό του. Κα-νέ-νας.
Ούτε ο Καραγκούνης μου το βγάζει αυτό, ούτε ο Νίνης, ούτε ο Τοροσίδης, ούτε ο Δέλλας, ούτε κάποιος άλλος. Οχι ότι δεν αγαπάνε (ίσως και πολύ) την ομάδα τους, κάθε άλλο. Σαλπιγγίδηδες όμως δεν είναι. Θυμάμαι με ευχαρίστηση τις φορές που έγραφα στην εφημερίδα για το τέλος του «αγροτικού» που κάνει ο Σαλπιγγίδης στην Αθήνα και τις αντιρρήσεις εκείνων που υποστήριζαν ότι ο Σαλονικιός επιθετικός ή θα πάει στο εξωτερικό γιατί το «έχει μαράζι», όπως και άλλοι Ελληνες διεθνείς, ή θα δεχθεί την πρόταση του Αντωνίου για ανανέωση. Δεν αναρωτήθηκα ούτε στιγμή αν έχουν δίκιο οι άλλοι, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στη συνέχεια. Το ποτάμι πήρε τον δρόμο του και ο Σαλπιγγίδης γύρισε στην Ιθάκη του.
Το προσωπικό story όμως του «Σάλπι» εξακολουθεί να με συγκινεί, επειδή θέλω πολύ να δω τι κατάληξη θα έχει η ιστορία του «τελευταίου αισθηματία». Θα έχει ή όχι χάπι εντ; Απ’ όσο μπορώ να καταλάβω, σήμερα ο Πάμπλο Γκαρσία είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος απ’ τον «άσωτο υιό» στις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων. Αυτός είναι η σημαία τους, αυτός είναι ο παίκτης που αναδεικνύει το μεγαλείο της ομάδας τους. Και ο Σαλπιγγίδης τι ακριβώς θέση πρέπει να περιμένει; Εκείνη της «νέας προσθήκης» που ξεκινάει απ’ την αρχή;
Δεν ξέρω, έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια. Να δούμε τον τρόπο που θα χειριστεί ο ίδιος ο παίκτης την κατάσταση, το ράφι στο οποίο θα τον τοποθετήσουν οι οπαδοί, τη στρατηγική που έχει ο Θοδωρής Ζαγοράκης ώστε να τον ξανακάνει νούμερο 1 στον ΠΑΟΚ.
http://www.exedrasports.gr/blogs/articleblog/?cid=98&aid=70045