Maklaz · 18/08/2026, 23:59Μπλακ, μου έστειλες το ίδιο κείμενο δύο φορές, λέξη προς λέξη. Το διάβασα και τις δύο, μην ανησυχείς.
Απλά να ξέρεις, όταν το επιχείρημα δεν πείθει την πρώτη φορά, το copy-paste δεν του προσθέτει βάρος. Ένα Ctrl+V είναι.
"Έγινα επιτέλους κατανοητός, θα φανεί", έγινες κατανοητός από την αρχή, αυτό είναι το πρόβλημά σου.
Κατανοητός και μη πειστικός είναι δύο διαφορετικά πράγματα και το δεύτερο δεν διορθώνεται με επανάληψη, με ΥΓ, ούτε με ελπίδες για τη δική μου αντίληψη.
Στην ουσία, που τη χάνουμε μέσα στα υστερόγραφα, ακόμα περιμένω να μου πεις ποια ποινή επιφέρει το πανό και το σύνθημα.
Γιατί όταν γράφεις ότι ο δικός σου τρόπος είναι "ο μοναδικός ΝΟΜΙΜΟΣ" και οι δικές σου επιλογές "οι μη ποινικά κολάσιμες", κάτι μας λες για όλες τις άλλες.
Άρθρο, νόμο, κάτι. Μέχρι τότε, είναι απλά η γνώμη σου με κοστούμι εγωισμού.
Και για την παγίδα του τελευταίου ΥΓ, ωραία προσπάθεια: το "πάω ή δεν πάω" και το "τι φωνάζω όταν πάω" είναι δύο ερωτήσεις.
Εσύ τις κολλάς σε μία, γιατί μόνο έτσι βγαίνει η αποχή "μονόδρομος".
Στην πρώτη απαντάω: πάω, γιατί ο Λίσι κι οι παίκτες δεν σου φταίνε σε τίποτα.
Στη δεύτερη: ο καθένας εκφράζεται όπως κρίνει, κι αυτό το δικαίωμα το υπερασπίζομαι και για σένα, ακόμα κι όταν αυτό που προτείνεις είναι ο καναπές.
Και κάτι τελευταίο, για να μην ξαναστήνεις αυτό που δεν είπα: πρόταση έκανα, και την έχεις μπροστά σου δύο φορές, να πάνε για την ομάδα.
Αυτή είναι η τρίτη επιλογή, ολόκληρη, χωρίς σκηνοθεσία.
Το πανό και το σύνθημα δεν ήταν πρόταση.
Ήταν απάντηση στο "μοναδικός ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος είναι ο δικός μου", για να σου θυμίσω ότι νόμιμοι τρόποι υπάρχουν κι άλλοι.
Νόμιμο και προτεινόμενο είναι δύο διαφορετικές λέξεις, εσύ πήρες τη "νομική απάντηση" και τη βάφτισες πρόταση, γιατί χρειαζόσουν κάτι να απαντήσεις.
Θα φανεί, όπως λες. Στο γήπεδο όμως, όχι στα υστερόγραφα.
Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να επιδιώξω να προσθέσω βάρος στην απάντηση μου, ούτε γιατί να σε πείσω.
Μεγάλο κακό το τελευταίο. Βλέπω τεράστιο άγχος.. πειθούς ανάμεσα μας. Δεν περίμενα να υπάρχει τόση ανάγκη να μας πείσει ο οποιοσδήποτε άγνωστος για το οτιδήποτε. Βέβαια όσο ζεις μαθαίνεις.
Anyway, όχι λοιπόν, έχεις δίκιο. Δεν είναι παράνομα τα πανό, ούτε τα συνθήματα και το να μην πας στο γήπεδο δεν είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος διαμαρτυρίας. Έσφαλα, φυσικά.. απολογούμαι και χρωστώ μια επεξήγηση.
Το πανό, το σύνθημα, το κλίμα, χωρίς να θέλω να σε σοκάρω, νομίζω πως μπορούν πανεύκολα να οδηγήσουν και σε άλλα πράγματα.
Έχεις απόλυτο δίκιο όμως, ήταν μεγάλο (και ουσιαστικό) λάθος το να χρησιμοποιήσω τη φράση "μόνος νόμιμος τρόπος"... (χωρίς μια ολόκληρη παράγραφο επεξήγησης για όλους τους παράπλευρους κινδύνους.) Απολογούμαι λοιπόν. Ξανά.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι; Ναι! Υπάρχουν!
Βέβαια καλώς ή κακώς, εγώ δεν τους έχω στο κεφάλι μου. Δεν τους έχω στο κεφάλι μου φίλε Μακλαζ, γιατί εγώ δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να πω να πάω στο γήπεδο, όταν επικρατεί τέτοιο κλίμα, το μυαλό μου βράζει, είμαι έντονα δυσαρεστημένος και με την νοοτροπία πως έχω την επιλογή (αν θέλω) να διαμαρτυρηθώ ΕΝΤΟΣ γηπέδου. Έτσι είμαι εγώ βέβαια. Περίεργος.
Πάμε λοιπόν να τα βάλουμε όλα σε μια όμορφη σειρά και να τελειώνουμε:
1 Είσαι πανευτυχής, άρα δεν έχεις λόγο διαμαρτυρίας -> πας γήπεδο.
2 Δεν είσαι πανευτυχής, θες να διαμαρτυρηθείς -> μπορείς και πάλι να πας στο γήπεδο και να το κάνεις σηκώνοντας πανό και φωνάζοντας αντίστοιχα συνθήματα. Επεξήγηση:
Δεν το πρότεινες εσύ αυτό.
4 Και τι προτείνω εγώ ο περίεργος: Δεν είσαι πανευτυχής, θες να διαμαρτυρηθείς, ΠΡΟΤΕΙΝΩ να μην πας στο γήπεδο να το κάνεις, γιατί όλο αυτό μπορεί να καταλήξει πανεύκολα και σε κάτι μη νόμιμο.
Επαναλαμβάνω για να μην νομίζεις πως σε κατηγορώ και μάλιστα εντελώς άδικα: ΌΧΙ δεν πρότεινες εσύ να πάμε στο γήπεδο με πανό και συνθήματα κατά της διοίκησης, εσύ απλά έτυχε να το αναφέρεις ως ένα από τα ενδεχόμενα νόμιμης διαμαρτυρίας.
Ήθελες απλά να διορθώσεις εμένα, που δεν το συμπεριέλαβα ως ένα από τα ενδεχόμενα, ενώ.. έπρεπε να το κάνω.
Καλό σου βράδυ φίλε μου.