Ριαν_Καπαγιαννιδης · 09/07/2026, 19:29@rockcity4 ευχαριστώ για τις εξηγήσεις, η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται αν το γράφημα συγκρίνει μόνο μεσοεπιθετικούς ή όλες τις θέσεις. Δυστυχώς έτσι δεν διογκώνονται μόνο τα κακά του στοιχεία, αλλά και τα καλά του. Αν είναι πχ στο 10% σε κουβαλήματα αλλά το τοπ10% έχει μόνο εξτρέμ, είναι όντως καλός για εξτρέμ? Τυχαίο παράδειγμα, ξέρουμε ότι είναι το δυνατό του σημείο.
Στα άλλα που αναφέρεις, όπου νομίζω ότι τον ευνοείς λιγάκι στις συγκρίσεις, εγώ βλέπω μόνο ανησυχητικά σημάδια. Επίσης βλέπω <60 λεπτά ανά συμμετοχή. Δεν μου αρέσει απολύτως τίποτα δυστυχώς. Καλές οι ντρίμπλες και η ανακατωσούρα, αλλά έχει 2 χρόνια που ψάχνουμε βασικό, ποιοτικότατο παίκτη στην θέση του. Όχι ειδικών συνθηκών.
Τίποτα φίλε, μπορώ να σου εξηγήσω και αυτό που έγραψες στο πρώτο bold για αυτό το μήνυμα.
Θεωρώ πως είναι πιο λογικό να εστιάζουμε στην σύγκριση μεταξύ ίδιας θέσης (βέβαια όταν εννοώ θέση δεν εννοώ αριστερό εξτρέμ, αλλά γενικά εξτρέμ αφού θεωρητικά τις ίδιες αρμοδιότητες συνηθίζουν να έχουν στο γήπεδο), αφού είναι πιο λογικό μια θέση σαν του εξτρέμ να χρειάζεται περισσότερο έναν παίχτη που παράγει περισσότερες key passes πχ, παρά το 6ρι. Ας πούμε τώρα τσέκαρα στο sofascore που βρισκόταν πέρσι στις key passes p90, όπου ήταν 34ος σε όλο το πρωτάθλημα, αλλά μπροστά του βρίσκοταν μόλις 9 φορ+αμυντικοί, οπότε φαίνεται πως στα εξτρέμ καταβάλει την 25η θέση σε key passes p90, άρα δεν είναι ούτε τοπ ούτε μέτριος, είναι ανάμεσα. Όσο για την τελευταία παράγραφο, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Για μένα, προσωπικό bias εξαιρουμένου, θεωρώ πως για μπακάπ του Ταισον που μπορεί όμως να σταθεί ως βασικός σε ματς εκτός των ντέρμπι και να βγάλει 90λεπτο, φαντάζει μια ιδανική και cheap beast κίνηση. Αυτό το λέω όμως, χωρίς να έχω δει τον παίχτη εκτενώς, αλλά όσο και εσύ που τον είδαμε δύο-τρία ματς και έκανε τα αλητηλίκια του εκεί στα αριστερά. Για μένα, αν δεν μπορείς να φέρεις κάποια τοπ επιλογή τώρα (τύπου να επενδύσεις 3-4εκ και να ξέρεις ότι το περιθώριο παταγώδους-πλήρους-όποιον χαρακτηρισμό θες αποτυχίας του παίχτη είναι ελάχιστη), τότε είναι μια καλή περίπτωση. Οψόμεθα!
😐