Ριαν_Καπαγιαννιδης · 09/07/2026, 19:05Σόρι φίλε, ίσως εγώ το διαβάζω λάθος, αλλά πρακτικά είναι τοπ σε ότι έχει να κάνει με το κουβάλημα μπάλας και ότι προκύπτει από αυτό (επαφές στην περιοχή, πάσες μπροστά κλπ). Είναι άνω του μετρίου σε αρκετά, και κακός σε άλλα. Ωστόσο όλα αυτά σε σύγκριση με τους αντίστοιχους παίκτες του σουηδικού πρωταθλήματος, που οκ, τους λες και κάτω του μετρίου. Είναι σα να παίρνει η Φέγενορντ ας πούμε τον Πελίστρι. Δεν ξέρω, μου φαίνεται εξωφρενική κίνηση σε θέση που έχουμε τον, συνομήλικο του προπονητή μας, Τάισον.
Έχουμε αντίστοιχα γραφήματα για τον Πένια την χρονιά πριν έρθει σε μας? Να δούμε πόσο καλύτερος των άλλων χαφ ήταν.
Χαίρεται φίλε Ριαν

Θα αρχίσω από το τέλος, όπου αναφέρεις και για τον Πένια. Ναι, νομίζω μπορώ να βρω radars από το ίδιο εργαλείο, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο!
Τώρα, στο πρώτο bold απόσπασμα που έβαλα, είσαι 100% σωστός, αφού είναι και φοβερός στα percentiles, όντας τοπ 10% σε τομείς όπου είναι με το μπλε χρώμα.
Στο δέυτερο απόσπαμα, που είναι και σε bold italic, θα σου πω το εξής.
Το ότι είναι "κακός" σε κάποιον τομέα, δεν σημαίνει πως δεν είναι παραγωγικός. Για παράδειγμα, στην σεζόν 2025, το radar τον συγκρίνει με τους φορ (για κάποιο λόγο)! Αν παρατηρήσεις, παράγει 0.25 xG ανά 90λέπτο, νούμερο το οποίο επαναλαμβάνεται την αμέσως προηγούμενη χρονιά, αλλά σε σύγκριση με τα εξτρέμ είναι πολύ καλός, αλλά όχι και top. Άρα, να σημειώσουμε πως το 2025 (αν όντως έπαιξε περισσότερο μπροστά, που το αποκλείω, ειδικά αν δεις το heatmap του στο sofascore), δεν είναι και η καλύτερη καρτέλα να σταθούμε, αφού τον συγκρίνει με παίχτες εκτός της φυσικής του θέσης, με φυσικό επακόλουθο να μην παράγει τόσες αλλά και πολύ καλές (>=0.3xG p90) φάσεις άνα 90λεπτο. Αν, μάλιστα, βάλουμε το 0.25xG p90 που παρήγαγε πέρσι και πρόπερσι ο Αλί στην Σουηδία, σε σχέση με τα εξτρέμ της δικής μας Σουπερλιγκ, βρίσκεται 11ος σε ισοβαθμία με τους Λάμπρου-Ζίφκοβιτς και Ζέλσον! Άρα αυτό μας δείχνει πως, ναι το Σουηδικό πρωτάθλημα είναι θεωρητικά χειρότερο σε ποιότητα από το δικό μας, όμως ο Αλί παράγει νούμερα οπού αν εκεί είναι above average (που και αυτό δεν είναι κακό, αφού σημαίνει πως βρίσκεται ανάμεσα στο τοπ 11%-35% των εξτρέμ, όπου το 2025 βλέπω να φτάνει κοντά στο τοπ 20% που είναι πολύ καλό percentile), εδώ μπορεί να παραμείνει ψηλά και να βοηθήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο στην εκτέλεση ποιοτικών ευκαιριών!