ΑποστόληςΑ έγραψε:Ο Αθανασιάδης ΔΕΝ είναι ο πρώτος μας σκόρερ, γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει σε 3 διοργανώσεις και όχι μόνο στην Superleague. Συνολικά λοιπόν έχει πετύχει 9 γκολ. Οι άλλοι μας σκόρερς είναι:
Μak 15
Πέλκας 6
Rodrigues 5
Berbatov 5
Sabo 3
Μυστακίδης 3
κλπ
Ας πάρουμε όμως μόνο την SL:
Έχει παίξει 1203 λεπτά και έχει 19 τελικές και 8 γκολ. Δηλαδή κάνει μία τελική ανά 63,3 λεπτά! Αν αυτό είναι καλό για ένα φορ εγώ πάω πάσο.
Τι ίδιες τελικές έχει και ο Rodrigues σε περίπου ίδιο χρόνο συμμετοχής (1219 λεπτά), αλλά αυτός έπαιξε πολλούς αγώνες σαν full-back.
Ο Μακ σε 1613 λεπτά έχει 37 τελικές (1 τελική ανά 43,6 λεπτά)
Ο Πέλκας έχει 28 τελικές(!) σε 1161 λεπτά (1 τελική ανά 41,5 λεπτά)
Ο Berba έχει 14 τελικές σε 577 λεπτά (1 τελική ανά 41,2 λεπτά)
Ο Χαρίσης έχει 9 τελικές σε 424 λεπτά (1 τελική ανά 47,1 λεπτά)
Ο Kace έχει 12 τελικές σε 852 λεπτά (1 τελική ανά 71 λεπτά)
Ο Sabo έχει 10 τελικές σε 602 λεπτά (1/60,2)
και τέλος ο Μυστακίδης πρόλαβε να κάνει 6 τελικές σε 371 λεπτά (1/61,83)
Τα συμπεράσματα δικά σας.
εύγε
Και επειδή μερικές φορές πρέπει να γράφουμε και τα αυτονόητα, ο Κλάους έχει και ανέκαθεν είχε ταλέντο στην εκτέλεση (πλασέ, ριμπάουντ, προβολές) και στις θέσεις που παίρνει. Γι αυτό με τόσες λίγες τελικές έχει τόσα γκολ και η αναλογία 1γκολ/2,5τελικές είναι σίγουρα πολύ καλή. Αλλά έμεινε εκεί. Αν είχε βελτιωθεί όλα αυτά τα χρόνια, όχι σε όλα τα αδύνατα του σημεία αλλά έστω και σε κάποια, τώρα θα λέγαμε για φορ επιπέδου τσουλού. Δεν είναι ότι θα έβαζε απλώς περισσότερα γκολ (που θα έβαζε) αλλά θα τον ένοιωθαν και περισσότερο οι άμυνες, θα κρατούσε την ομάδα ψηλά, θα απασχολούσε κανέναν αμυντικό παραπάνω.
Δεν περίμενα να μάθει κάνει ατομική ένέργεια και να περνάει 2 παίκτες όπως ο Μακ ή ο Ροντρίγκεζ. Ήθελα όμως να μάθει να γυρίζει με τη μπάλα όταν την παίρνει με πλάτη, να κάνει ένα καλύτερο πρώτο κοντρόλ, να δυναμώσει μια ιδέα και να παίρνει μια μονομαχία. Τώρα φταίνε οι συμπαίκτες του που δεν του δίνουν σωστά τη μπάλα.
Και όπως κάποιοι ήδη ανέφεραν, προτάσεις δεν έχουμε από πουθενά για τον "κίλερ". Και αυτό λέει πολλά. Κρίμα γιατί είναι ίσως το πιο αυθεντικό ταλέντο που έχουμε βγάλει τα τελευταία 20 χρόνια και έμεινε στο 70%-80% των δυνατοτήτων του.
Και εντάξει ο Κλάους ας πούμε ότι δε δούλεψε όσο έπρεπε για να βελτιωθεί. Ο ΠΑΟΚ τι λάθος έκανε; Τι έπρεπε να κάνει για να τον βελτιώσει; Αυτή είναι η μεγάλη μου απορία (την έγραψα με πολλά λόγια και στο φορουμ των υποδομών αλλά απάντηση δεν έχω πάρει, ίσως να είναι χαζή η ερώτηση, δεν ξέρω). Είναι τεράστιο κρίμα να φτάνουν οι παίκτες αυτοί στο 70-80% των δυνατοτήτων τους στα 20 τους και να παραμένουν εκεί. Κάτι πρέπει να μπορεί να γίνει...και δε γίνεται.
Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είναι το μεγαλύτερο μάθημα από την ιστορία του Κλάους.