Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό gika » Τρί 03 Μαρ 2020, 17:54

Mitsospaoki4 έγραψε:Ο πανοζαχος (φοροτεχνικος της ΠΑΕ) είχε δηλώσει ξεκάθαρα στο Μετρόπολις πως δεν υπάρχει θέμα με το ffp και όλα είναι υπό έλεγχο ..


Αυτό μπορεί να μεταφράζεται ως "είμαστε στα όρια με το ffp, αλλά επειδή δεν θα κάνουμε μεταγραφές, δεν θα τα ξεπεράσουμε και δεν θα έχουμε ποινές και προβλήματα".

Το "δεν υπάρχει πρόβλημα" του Πανοζάχου, άνετα μπορεί να σημαίνει "δεν θα τιμωρηθουμε γιατί δεν είμαστε ακόμα στα κόκκινα και δεν θα αφήσουμε την ομάδα να φτάσει εκεί". Βέβαια αυτοί που λένε ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν εννοούν ότι θα μας αποκλείσει η ΟΥΕΦΑ από την Ευρώπη αύριο, απλά λένε ότι επειδή είμαστε οριακά δεν μπορούμε να κάνουμε επιπλέον μεταγραφές και κινήσεις, ως εκ τούτου είμαστε περιορισμένοι από το FFP και αυτό είναι "πρόβλημα".

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Άβαταρ μέλους
gika
 
Δημοσιεύσεις: 17046
Εγγραφή: Δευτ 28 Ιαν 2008, 15:52
Τοποθεσία: Λονδίνο

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό Mitsospaoki4 » Τρί 03 Μαρ 2020, 18:04

Άρα με βάση την διαχείριση των οικονομικών που έγινε φέτος από το καλοκαίρι θα μπορούμε να μπούμε κανονικά στο μεταγραφικό παζάρι;

Γιατί αρχίσαμε συζητήσεις για να επιστρέψει ο Ουαρντα που δείχνει πως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλα..
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
 
Δημοσιεύσεις: 10692
Εγγραφή: Δευτ 21 Μάιος 2018, 12:53
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη - Βολος

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τρί 03 Μαρ 2020, 18:04

Πρόβλημα με το ffp δεν έχουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι η τελευταία μας μεταγραφή είναι ο Esiti και έγινε στις 25 Ιουλίου.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό seaman » Τρί 03 Μαρ 2020, 18:07

Όταν αντικρίσουμε τη ζημιά της τρέχουσας χρήσης, απλά να μην τρομάξουμε. Θέλουμε να μπούμε και στο μεταγραφικό παζάρι, τρομάρα μας :D
Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Και αν θα τους πάρει χρόνο να φτάσουν ξανά στην κορυφή, είναι γιατί θα κουβαλάνε την αξιοπρέπειά τους μαζί τους.
_____________________ Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών _____________________
Άβαταρ μέλους
seaman
 
Δημοσιεύσεις: 9536
Εγγραφή: Δευτ 25 Ιούλ 2011, 17:58
Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό skalon » Τρί 03 Μαρ 2020, 18:36

Λύση στο ffp θα δώσει και ο τερματισμός των συμβολαίων.
Και των πολλών συμβολαίων που έχει η ομάδα, αλλά και κάποιων πολύ μεγάλων (πχ Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, Βιειρίνια, κλπ).
Εγώ προσωπικά δε συμμερίζομαι την άποψη ορισμένων ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές. Έχει πάμπολλους παίκτες και πρέπει να γίνει χώρος να πάρουν παιχνίδια και κάποιοι νεαροί από τις ακαδημίες. Θεωρώ απαράδεκτο για την ομάδα να μην παίζει σ' αυτή την επόμενη χρονιά ο Τζόλης (ίσως και ο Κούτσιας). Μιχαηλίδης, Διαμάντης και Μιχάι κάλλιστα μπορούν να γεμίσουν θέσεις στο ρόστερ, ενώ και ο Λύρατζης μπορεί να μην έκανε παπάδες, αλλά δεν τα πήγε και άσχημα στο Βόλο (ειδικά στην αρχή της χρονιάς που έπαιζε στη θέση του - τώρα τον βάζει εξτρέμ).

Επίσης δεν συμμερίζομαι και την άποψη ότι η ομάδα αυτή έκανε τον κύκλο της και θέλει ανανέωση... Με τον Πασχαλάκη στα 30, με τον Ίνγκασον στα 26, με το Γιαννούλη στα 24, με τον Εσίτι και τον Μίσιτς στα 25, με τον Αουγκούστο στα 22, με τον Καντουρί στα 29, με τον Πέλκα στα 26, με τον Λημνιό στα 21, με τον Λάμπρου στα 22, με τον Άκπομ στα 24, με τον Σβιντέρσκι στα 22, δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στην ηλικία και στον κύκλο των παικτών. Αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια... (κίνητρα, συνθήκες, κλπ).
Άβαταρ μέλους
skalon
 
Δημοσιεύσεις: 2233
Εγγραφή: Κυρ 12 Φεβ 2017, 22:10

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Δευτ 30 Μαρ 2020, 20:36

Η μετάθεση για το FFP και ο μονόδρομος

Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης - σφινα

Η ΟΥΕΦΑ αναμένεται να μεταθέσει για το μέλλον τη διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων ενόψει της επόμενης σεζόν, λόγω κορωνοϊού και αυτή είναι μια είδηση που υποδέχονται στον ΠΑΟΚ με μεγάλη ικανοποίηση.

«Ανοικτό» θέμα με το Financial Fair Play έχει ο ΠΑΟΚ και τα νεότερα από τη Νιόν προβάλουν ως ένα μεγάλο «συν», στην προσπάθειά του να αποφύγει οποιεσδήποτε επιπλοκές και να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την επόμενη σεζόν. Ξέχωρα φυσικά από τις ενέργειες που ο ίδιος κάνει και αποσκοπούν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η ΟΥΕΦΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατεθούν για το μέλλον οι προθεσμίες για την αδειοδότηση των ομάδων ενόψει της επόμενης σεζόν, αφού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι αδύνατο να οριστικοποιηθούν άμεσα ποιες θα συμμετάσχουν από κάθε χώρα του χρόνου στα Κύπελλα Ευρώπης, αφού τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει επιπλέον χρόνος να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με το FFP.

Γενικότερα η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι να δώσει μια ανάσα στους ήδη πολύ πιεσμένους συλλόγους και είναι μια καλή είδηση. Όμως, κι αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ακόμη και έτσι στον ΠΑΟΚ είναι ειλημμένη η απόφαση σε ριζικές αλλαγές προκειμένου να μπορούν να κοιτάξουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους, μετά από το διάστημα αυτό που ο πλανήτης ταλαιπωρείται από τον κορωνοϊό.

Στην Τούμπα γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να «παίξουν» στο θέμα του FFP, η πίεση ήταν έντονη στη τελευταία χειμερινή μεταγραφική περίοδο, γι’ αυτό ο σύλλογος (μετά από τόσους οδυνηρούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς και τη μέτρια πορεία πριν δύο χρόνια) θα πρέπει να παρουσιάσει έσοδα και όχι μόνο έξοδα. Δεν αρκεί να βάζει κάθε τρεις και λίγο ο Ιβάν Σαββίδης το χέρι στην τσέπη.

Είναι απαραίτητο να γίνει ένας εξορθολογισμός στο συνολικό κόστος του μπάτζετ, παράλληλα με τις όποιες πιθανές πωλήσεις (αν και το τοπίο που διαμορφώνεται δεν ευνοεί κάτι τέτοιο) να υπάρξει μια προσπάθεια να συμμαζευτούν τα οικονομικά της ομάδας και η νέα «επένδυση» να γίνει με μια τελείως διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων, μια μεγαλύτερη ποδοσφαιρική λογική, μακριά από την αλόγιστη σπατάλη των τελευταίων ετών.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 02 Απρ 2020, 13:58

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τι ισχύει για τον ΠΑΟΚ και την συμμετοχή του στην Ευρώπη (FFP)

σφινα - Στέλιος Στεργιάδης

Λόγω των πολλών ακριβών μεταγραφών μπήκε στη ζωή του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια το Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ με τον νταμπλούχο Ελλάδας, να αναγκάζεται να αλλάξει πολιτική ώστε να βγει «καθαρός» από τον έλεγχο και να μην έχει κυρώσεις.

Το ποδοσφαιρικό «μνημόνιο» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας αποσκοπεί στην αυτάρκεια των ομάδων, η οποία εγγυάται και υγεία στα ταμεία τους. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι οι σύλλογοι να επιτύχουν διετή/τριετή κύκλο εργασιών, στον οποίο καλύπτουν το σύνολο των εξόδων τους σε ένα μεγάλο σημείο. Το ετήσιο ποσό των ζημιών που επιτρέπεται είναι μέχρι 5.000.000 ευρώ και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που γίνονται ανεκτές φορολογικά μέχρι 25.000.000 ευρώ

Το συνολικό ποσό δηλαδή φτάνει τα 30.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας. Θα πρέπει δηλαδή έσοδα-έξοδα να είναι μηδέν με μία ανοχή 25.000.000 ευρώ που θα έχουν καλυφθεί από ΑΜΚ συν 5.000.000 ευρώ. Ουσιαστικά, δεν μπορεί ένας σύλλογος να στηρίζεται μόνο στα λεφτά που βάζουν οι μέτοχοι, ούτε μπορεί να έχει πολλές ζημίες.

Σε περίπτωση που ο σύλλογος παρουσιάζει ζημία τριετίας περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο, τότε η υπόθεσή του θα διαβιβαστεί από την ελεγκτική στην δικαιοδοτική επιτροπή του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων, ώστε να επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές.

Τι ισχύει για τον ΠΑΟΚ

Στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ανακοινώθηκε ζημιά 5.200.000 ευρώ για το έτος 2019, ζημιά που προέρχεται από το γεγονός πως τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα (44.000.000 ευρώ έσοδα, 49.200.000 ευρώ έξοδα). Αυτό το νούμερο είναι σαφές πολύ μικρότερο από αυτό του 2018, ένα νούμερο που ουσιαστικά αφορά τη σεζόν 2017-2018.

Το 2018 ο ΠΑΟΚ είχε ανακοινώσει ζημιά 20.000.000 ευρώ, ένα απίστευτα μεγάλο ποσό που δεν προήλθε μόνο από τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό το καλοκαίρι του 2017 από την Έστερσουντ αλλά και εξαιτίας της κακής μεταγραφικής πολιτικής και των πολλών λαθών που έγιναν στις μεταγραφές εκείνης της περιόδου.

Αυτή τη στιγμή η ζημιά τριετίας για τον ΠΑΟΚ είναι περίπου 30.500.000 ευρώ και στα έξοδα δεν έχουν μετρηθεί αυτά που έγιναν για τις μεταγραφές φέτος το καλοκαίρι και θα μπουν στης επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της LIVE SPORT, ο Δικέφαλος θα πρέπει λοιπόν εκτός όλων των άλλων κινήσεων για την μείωση του μπάτζετ, να παρουσιάσει τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ από πωλήσεις το καλοκαίρι και πριν την ευρωπαϊκή του συμμετοχή.

Σημαντική υποσημείωση για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι το πώς η ΟΥΕΦΑ θα αποφασίσει να «χαλαρώσει» τον έλεγχο στο FFP και πότε θα τον μεταθέσει, προκειμένου να ελαφρύνει τις ομάδες που όλες έχουν πληγεί λίγο ή πολύ από τον κορονοϊό και την παύση της αγωνιστικής δράσης.

Πηγή: Live Sport
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό Taseos » Πέμ 02 Απρ 2020, 18:16

Επι μςεους κατηγοριες μετρανε για το ισοζυγιο.οχι ξερα εσοδα εξοδα.

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Taseos
 
Δημοσιεύσεις: 3829
Εγγραφή: Κυρ 30 Δεκ 2007, 14:25

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 07 Μάιος 2020, 19:31

Ο Στέλιος Στεργιάδης ξαναγράφει στη σφίνα άρθρο σχεδόν ίδιο με αυτό που έχω παραθέσει παραπάνω, που καταλήγει επίσης στο ότι ο ΠΑΟΚ "να παρουσιάσει τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ από πωλήσεις το καλοκαίρι και πριν την ευρωπαϊκή του συμμετοχή".
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό tzo_1926 » Παρ 08 Μάιος 2020, 08:53

Έχει ξαναγραφτεί το νούμερο.. Νομίζω το sportime είχε γράψει 12 εκατομμύρια.
Δεν είναι ζόρικο το νούμερο. Ιδίως αν βρεις καλή τιμή για το Γιαννούλη. Αποδεσμευοντας και κάποια συμβολαια μια χαρά μπορείς να πορευτεις.. Αν μάλιστα πάρει κ αναβολή το ffp για φέτος μπορείς να κάνεις κ μια υπέρβαση.
Αδιαφορώ για ότι κι αν λένε γιατί δεν ξέρουνε το πως νοιώθουμε για ΣΕΝΑ
Άβαταρ μέλους
tzo_1926
 
Δημοσιεύσεις: 843
Εγγραφή: Σάβ 12 Ιαν 2019, 19:49

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Παρ 08 Μάιος 2020, 09:43

Επίσκεψη Γκαγκάτση και πρώτη κουβέντα για περικοπές

sfinagr

Στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ βρέθηκε σήμερα ο Μάκης Γκαγκάτσης. Ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, ευχήθηκε καλή αρχή για την επανέναρξη των αθλητικών υποχρεώσεων, ενώ έκανε κουβέντα με τον προπονητή και τους αρχηγούς για τις περικοπές μισθών που εξετάζει η ΠΑΕ σε συνεργασία με την λίγκα και της υπόλοιπες ομάδες.

Σε περίπτωση που το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει, η αρχική σκέψη για περικοπή των μισθών ανέρχεται περίπου στο 30%, βάσει πάντα των φετινών συμβολαίων. Αν υπάρξει επανεκκίνηση στην Super League, αυτή πιθανότατα θα είναι της τάξης του 20%, το οποίο όμως μπορεί να εξαλειφθεί αν ο ΠΑΟΚ μπει στους ομίλους του Champions League στην επόμενη διοργάνωση!

Αυτή, ήταν μία πρώτη συζήτηση προκειμένου να αντιληφθούν όλοι την κατάσταση που υπάρχει, ενώ οι αρχηγοί θα μεταφέρουν όλα τα δεδομένα και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ώστε να προχωρήσει η διαδικασία συζητήσεων και διαπραγματεύσεων.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Παρ 15 Μάιος 2020, 09:06

Οι σημαντικές αλλαγές που σκέφτεται η UEFA για το FFΡ

ΠΑΟΚ24 - 14-05-2020, 16:24

Η UEFA προσανατολίζεται σε αλλαγές με στόχο την ελάφρυνση των κανονισμών του Financial Fair Play λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσεφεριν, μιλώντας στο συνέδριο που έγινε στο Άμστερνταμ πριν από λίγες ημέρες, μεταξύ άλλων είχε σημειώσει: «Το Financial Fair Play κρίνεται επιτυχημένο ως σύστημα, αλλά πρέπει να το προσαρμόσουμε στις νέες συνθήκες».

Σήμερα, ήρθαν στην επιφάνεια οι αποκαλύψεις του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RMC για κάποιες από τις αλλαγές που φαίνεται πως θα «περάσει» η UEFA. Σύμφωνα λοιπόν με τον σταθμό, το αρμόδιο ελεγκτικό οικονομικό όργανο θα εξετάζει τους ισολογισμούς όχι των τελευταίων 12, αλλά των τελευταίων 24 μηνών, ενώ το όριο των 30 εκατομμυρίων ευρώ παθητικού, αναμένεται να διπλασιαστεί και να πάει στα 60 εκατομμύρια ευρώ στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 24 μηνών.

Οι έλεγχοι που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν το φθινόπωρο αναμένεται να ανασταλούν για όλο το 2020, ενώ οι επόμενοι θα γίνουν την άνοιξη του 2021 και θα αφορούν τις δύο τελευταίες σεζόν (24 μήνες).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα για μια σειρά από ομάδες που βρίσκονται στο όριο των 30 εκ. Ευρώ «ανοίγματος» την τελευταία τριετία.

Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα είναι μια θετική εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ, καθώς θα φύγουν από το κεφάλι των «ασπρόμαυρων» τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί κυρίως λόγω της απουσίας εσόδων από την Ευρώπη λόγω της αδυναμίας παρουσίας σε φάση ομίλων τις σεζόν 2017-18 και 2019-20.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Δευτ 01 Ιουν 2020, 20:44

inpaok

Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν διάφορα σενάρια για την συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους παίκτες του Δικεφάλου, όμως ποια είναι η αλήθεια;

Στον κάθε παίκτη έγινε μείωση 12,5% του συμβολαίου του, κάτι που σημαίνει πως θα μειωθεί το 50% των συμβολαίων για τον καθένα, από τους τρεις μήνες της αναστολής του πρωταθλήματος. Δηλαδή 1.5 μισθός.

Οι παίκτες του Φερέιρα θα πάρουν πίσω το 1/3 της μείωσης σε περίπτωση πρόκρισης τους στους ομίλους του Europa League την επόμενη σεζόν και ολόκληρα τα ποσά (δηλαδή σαν να μην υπήρξε πανδημία ποτέ) σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό laska4 » Τρί 02 Ιουν 2020, 11:43

Αυτή είναι η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ

Λίγες ώρες πριν το αγαπημένο μας repress.gr συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε λίγο την φάση που μπαίνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ. Ο οποίος είναι το κορυφαίο παράδειγμα ανάγκης εξορθολογισμού που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην τακτική γενική συνέλευση που θα λάβει χώρα στα γραφεία της Τούμπας τον ερχόμενο Δεκέμβρη, αναμένεται να ακουστούν απίστευτα νούμερα όσον αφορά στις ζημίες της εταιρίας. Γίνεται λόγος για ένα ποσό που αγγίζει τα 40εκατ ευρώ. Αν μιλούσαμε για μία ομάδα της Πρέμιερσιπ, το νούμερο θα χαρακτηριζόταν ευτελές, όμως μιλάμε για την ελληνική Σούπερ Λίγκα.

ταδε εφη στ.κολκας
laska4
 
Δημοσιεύσεις: 3857
Εγγραφή: Τετ 30 Αύγ 2017, 16:55

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Τετ 16 Σεπ 2020, 09:26

Το... χρυσάφι τον περιμένει!
Ζαλίζουν τα εκατομμύρια που μπορεί να βάλει στα ταμεία του ο ΠΑΟΚ εφόσον περάσει και το εμπόδιο της Κράσνονταρ!


ΠΑΟΚ24 16-09-2020, 09:56 Στεργιος Αναστασιαδης

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει με την πρόκρισή του εις βάρος της Μπεσίκτας το ποσό των 7-8 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο κανείς στον Δικέφαλο δεν σκέφτεται αυτά τα χρήματα!

Και πως να τα σκεφτείς, όταν μπροστά σου βρίσκονται τα διπλάσια ή ακόμα και τα τριπλάσια του Τσάμπιονς Λιγκ, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ απέδειξε χθες στην Τούμπα κόντρα στην Μπενφίκα πως είναι ικανός να κάνει πραγματικότητα το όνειρο και το τελευταίο εμπόδιο που τον περιμένει φαντάζει - θεωρητικά τουλάχιστον -χαμηλότερο από αυτό των Πορτογάλων!

Από την φετινή χρονιά μάλιστα, το Τσάμπιονς Λιγκ μοιράζει... χρυσάφι στις ομάδες που θα βρεθούν σε αυτό από τη φάση των ομίλων και έπειτα, με τα χρήματα που θα μοιραστούν να είναι κατά πολύ αυξημένα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, από πρόπερσι υπάρχει και το επιπρόσθετο μπόνους των 528 εκ. ευρώ, το οποίο οι ομάδες θα μοιραστούν ανάλογα με την ιστορική πορεία τους στην διοργάνωση, με το ελάχιστο μπόνους να είναι 1 εκ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το μπόνους για την είσοδο στους ομίλους, αυτό ανέρχεται στα 15,25 εκ. ευρώ, ενώ η κάθε νίκη αποτιμάται πλέον σε 2,7 εκ. ευρώ και η κάθε ισοπαλία 900 χιλιάδες ευρώ!

Φυσικά, υπάρχει και το market pool που συνολικά θα αποφέρει στις ομάδες το ποσό των 292 εκ. ευρώ, με το τελικό ποσό που θα εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ να εξαρτάται αφενός από το αν ο Ολυμπιακός καταφέρει ή όχι να προκριθεί στους ομίλους και αφετέρου από το πως θα διαμορφωθεί ο τελικός "χάρτης" του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τα έσοδα για κάθε ομάδα από την εκμετάλλευση της τηλεοπτικής τους εικόνας να προκύπτει από την εμπορικότητα της τηλεοπτικής αγοράς κάθε χώρας που εκπροσωπείται στη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων και έπειτα, τις χώρες που θα απαρτίζουν τη φάση των ομίλων, την τελική θέση κάθε ομάδας και την απόδοσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, εάν προκριθούν στους ομίλους και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ τότε οι Πειραιώτες θα εξασφαλίσουν το 45% του market pool της χώρας μας ως Πρωταθλητές και ο ΠΑΟΚ το 45%, ενώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει να προκριθεί εις βάρος του νικητή του ζευγαριού Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας, τότε ολόκληρο το ποσό θα καταλήξει στα "ασπρόμαυρα" ταμεία. Σε κάθε περίπτωση, το market pool της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 5 εκ. ευρώ!

Μέχρι στιγμής πάντως, ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει το ποσό των 5.86 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο έως τώρα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν συμμετάσχει ή θα συμμετάσχουν στις προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ακολουθούν Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη με 5.48 εκ. ευρώ!
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89216
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Διοικητικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες