buffalobill4 έγραψε:embuji έγραψε:
Αν μπορουσα να κινηθω σε φιλοσοφια ποδοσφαιρικη προσωπικα θα κοιτουσα Ολλανδια και Γερμανια. Ειναι οι χωρες που εχουν βρει ενα πολυ καλο balance αναμεσα σε αυτο που λεμε. Αναδειξη ταλεντων και πρωταγωνιστικο ρολο.
Ο ΠΑΟΚ ψαχτηκε στο παρελθον σε ενα μοντελο πορτογαλικο το οποιο μαλλον για την βλεψη και υπομονη του οργανισμου παρα ειναι αποτομο γιατι οι πορτογαλοι για να τρεξουν το μοντελο τους θελουν μεγαλυτερο βαθος χρονου. Επισης λαθος οτι προσπαθησαν να το κανουν αυτο με τον λουτσεσκου. Αλλα σε αυτο δε φταιει ο Λουτσεσκου σε καμια περιπτωση.
Εκει θα κοιτουσα για τεχνοκρατες ικανους. Γερμανια και Ολλανδια. Σε συνδιασμο με το να μπουν στα γραφεια Αντρε και Σβαμπαρος ωστε να αποκτησουν την εμπειρια και καποια στιγμη να μπουν μπροστα και να τρεξουν την ομαδα αυτοι.
Εχουν αποκτηθεί και Ολλανδός και Γερμανός ως ΤΔ και μάλιστα με περγαμηνές.
Η κατάληξη;
Ο Ολλανδός στο 6μηνο καπελωθηκε από Νίκο Βεζυρτζη που ήρθε να ξεσκονίζει τα συμβόλαια (sic) και έφερε και Χ"ησαια Βελλίδη αν θυμάμαι καλά το Γενάρη. Στο 9μηνο αποχώρησε ο Αρνεσεν.
Ο δε ρεμπε έμεινε 11μηνο με τους τελευταίους μήνες απλά να υπάρχει στη μισθοδοσία και άνευ χαρτοφυλακιου.
Για όλους τους ΤΔ που θητευσαν πλην Μιχελ, ακούστηκαν ψίθυροι (από πληρωμένους αρδ προφανώς) πως τρώνε λεφτά από προμήθειες μάνατζερ. Αυτά ακούστηκαν λίγο καιρό πριν φύγουν. Ε δεν υπάρχει περίπτωση ο Ιβάν όπως τον ξέρουμε να δωσει ελεύθερο σε κανέναν ΤΔ, ακόμα και ο ίδιος ο Μοντσι να έρθει και να τον παρακαλάει να φτιάξει το μοντέλο ΠΑΟΚ.
Δε διαφωνουμε καθολου οτι εχουν φαγωθει ανθρωποι λαχανο που δεν επρεπε στον ΠΑΟΚ (ειδικα ο αρνεσεν) και οτι το ζητημα ειναι κατα κυριο λογο δομικο. Αν ρωτας εμενα; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ το τονιζω, θεωρω οτι υπαρχει ΠΟΛΥ παρασητο μεσα στην ΠΑΕ που εχει με τον καιρο εκπαιδευτει αρτια στο πως να φαει και να διωξει οποιονδηποτε μπορει να τους ξεβολεψει. Λογος που πολλοι (συμφωνα με τον καρποφ) απετρεψαν τον Ιβαν απο το να απολυσει τον Λουτσεσκου ειναι γιατι εαν φυγει αυτος θα πρεπει να κανουν την δουλεια τους στην οποια μαλλον δεν ειναι και τρομεροι γιατι δε θα εχουν τον λουτσεσκου να κανει τα παντα εκει μεσα (που ειναι αδικο για τον ιδιο).
Μπαινουμε στα 100. Εαν ηρθε μια στιγμη που ο ΠΑΟΚ πρεπει να αλλαξει σελιδα ΚΥΡΙΩΣ εσωτερικα σαν διοικηση και να αποκτησει μια πιο ευρωπαϊκη συγχρονη φιλοσοφια και οργανωση τοτε δε ξερω αν γινεται να αλλαξει ποτε.
Και για να μενω στο τοπικ, ο Λουτσεσκου ειναι ενας πολυ καλος προπονητης-διαχειριστης. Του αρεσει και ειναι καλος στο φερε μου τους παικτες που θελω, εμπειρους με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και θα σου παρουσιασω ενα καλο αποτελεσμα. Για την αλλαγη που στα δικα μου ματια ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να κινηθει, θελει εναν προπονητη-coach. Εναν προπονητη που ειναι καλυτερος στο να παρει παικτες να τους δουλεψει και να ειναι διαλλακτικος και να μπορει να φτιαξει κατι ή να το διορθωσει αναλογα με τα χαρακτηριστικα των ποδοσφαιριστων του. Κατι στο οποιο ο λουτσεσκου δεν θεωρω οτι ειναι τοσο καλος.
Απο εκει και περα ΤΔ και πανω απολα ΠΑΟΚ πρεπει στον προπονητη-coach να του πουν τι θελουν. Πχ θελω 5 παικτες ελληνες ενεργους στο ροτεσιον και να δουλευεις μεσα στην βασικη 11αδα (κατα προσεγγιση) 1-2 project για να παρουν την υπεραξια που θελω. Ξενους η ελληνες. Θελω να πρωταγωνιστεις και να εχουμε εναν μικρο μεσο ορο ηλικιας στο ροστερ.(βλ. τι κανει η μπριζ). Αυτα ειναι που πρεπει στα δικα μου ματια να κανει ο ΠΑΟΚ. Και οχι, ο προπονητης που εδωσε 2000 λεπτα στον σαματα και 500 στον τζιμα που πλεον παει στην ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ δεν μπορει να κανει αυτα που νιωθω εγω οτι πρεπει να κανει ο ΠΑΟΚ.