Σελίδα 1 από 5

29. Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 19:58
από Μαυρο Χιονι
Ο Αλεξ Αντετοκούνμπο στον ΠΑΟΚ

Εικόνα


Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας ως το τέλος της σεζόν 2024-25. Καλωσορίζουμε τον Άλεξ στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ!

Ο Αλέξανδρος Εμέκα Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου του 2001 και είναι ο μικρότερος σε ηλικία από τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και ο τέταρτος μετά τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα, που παίζει επαγγελματικό μπάσκετ! Έχει ύψος 2μ.03, αγωνίζεται ως φόργουρντ και με τον ΠΑΟΚ mateco θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Stoiximan GBL.

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έπαιξε μπάσκετ στις ΗΠΑ και στο Dominican High School. Το 2020, παρά το γεγονός ότι είχε προσφορές για υποτροφίες από φημισμένα Αμερικάνικα πανεπιστήμια, προτίμησε να έρθει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί τη σεζόν 2020-21 στην Ισπανία με την Murcia. Αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι στην ACB, ενώ με την 2η ομάδα της Murcia αγωνίστηκε στην Liga EBA και στο ντεμπούτο του στις 18/10/2020 πέτυχε 28 πόντους με 6/9 τρίποντα!

Τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε στη GLeague με τους Raptors 905 σε 15 παιχνίδια (2,6 πόντοι και 1,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο), ενώ στη διάρκεια της περσινής σεζόν (2022-23), έπαιξε σε 32 αγώνες με τους Wisconsin Herd στη GLeague με 5,8 πόντους και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Στις 22/3/2023 πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι, πετυχαίνοντας 20 πόντους και κατεβάζοντας 10 ριμπάουντ, στη νίκη του Wisconsin επί των Grand Rapids με 129-114.

Στη διάρκεια της σεζόν 2023-24, αγωνίστηκε αρχικά στη GLeague με τους Wisconsin Herd (5,9 πόντοι και 3,3 ριμπάουντ σε 34 παιχνίδια), ενώ στη συνέχεια έπαιξε στη Λιθουανία με την Mazeikai (8 πόντοι, 2,3 ριμπάουντ σε 13 παιχνίδια).

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στο Μαυροβούνιο με την KK Podgorica, με την οποία πρόλαβε να παίξει σε τρία παιχνίδια, για να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

https://paokmania.gr/mpasket/metagrafes ... aok-mateco

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 20:06
από renegade
Καλως ήρθες

Ξέρει καθόλου μπάσκετ αυτός?

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 20:08
από PAOK_Antarctica
Καλώς ήρθες :pano:

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 20:39
από chri5ti9
Και μόνο φανέλα αντετοκουμπο με φτιάχνει.
Καλώς ήρθες

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 20:50
από kataramenos5
Αλεξ καλωηρθες και.....καλο κουραγιο .

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 21:02
από Rexaris
Ομαδάρα έχουμε (τηρουμένων των αναλογιών)
Προπονηταρά έχουμε
Προεδράρα έχουμε
Έλα να γεμίζει το Παλατάκι να δείξουμε και τι ΛΑΟ έχουμε!

:opaokara: :opaokara:

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 21:12
από Μπαρκαρούτσος
Αντετοκούνμπο μας έφερε. Τι άλλο θέλετε;

Φανέλα Αντετοκούνμπο κλείδωσε.

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 21:14
από potamda
Καλώς ήρθες Αλεξ!
Θυμάμαι όταν ήταν μικρός, έλεγαν ότι έχει προοπτικές να ξεπεράσει τον Γιάννη. Αυτό προς το παρόν δεν επαληθεύτηκε σε καμία περίπτωση. Κάπου χάθηκε στον δρόμο.
Μακάρι εδώ να δείξει κάτι από το πλούσιο ταλέντο του.

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τρί 22 Οκτ 2024, 23:50
από Σουριναμέζος
Καθόμασταν στα καφενεία και συζητούσαμε, βάλε αυτόν,βάλε εκείνον και βάλε τον άλλον και πεταγόταν ο τρίτος από πίσω και έλεγε, όλοι προπονητές γίνατε... Ποιόν θέλετε να σας φέρουμε? Κανένας δεν σας αρέσει...
Τον Αντετοκούνμπο θέλετε να σας φέρουμε?

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Οκτ 2024, 01:40
από ektoras
Στα videos φαίνεται ότι έχει στοιχεία που ταιριάζουν με την ομάδα...αλτικότητα, ταχύτητα, σουτ τριών πόντων και έκρηξη

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Οκτ 2024, 03:08
από Zanis24
Ε λοιπον ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονικης εφερε τον Αντετοκουνμπο!

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Οκτ 2024, 07:21
από ΑποστόληςΑ
Ευχάριστη έκπληξη!
Για να δούμε...

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Οκτ 2024, 08:51
από BlackMagicPAOK
Είχε ακουστεί και πέρυσι (πρόπερσι;) το όνομα του.
Δηλ το έψηνε καιρό ο πρόεδρος!!
Καλή κίνηση για μάρκετινγκ και περιμένω και ουσία!

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Οκτ 2024, 09:01
από joshua
Ο Αλεξ ειχε πολυ καλα στοιχεια και εμοιαζε ο πιο ελπιδοφορος απο τα αδερφια του Γιαννη αλλα εκανε πολλες περιεργες επιλογες ομαδων χωρις να στεριωνει πουθενα κατι που δειχνει περισσοτερο πνευματικο παρα αγωνιστικο προβληματισμο.Μακαρι να βρει σε εμας την Ιθακη που θα του επιτρεψει να επαναπροσδιορισει τους στοχους του.

Re: Άλεξ Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Οκτ 2024, 09:04
από john4serres
Καλώς όρισες!