Timelord έγραψε:Σήμερα τελειώνει το παράθυρο στο Ισραήλ, η μακαμπι δεν έχει πάρει φορ ακόμα. Ίσως η τελευταία ευκαιρία να αποχωρήσει ο Αλί
Jean Valjean έγραψε:Δεν ξέρω αν είναι πρόωρο αλλά θα προσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη της φετινής μεταγραφικής περιόδου.
Θυμίζω πως μετά τον τελευταίο τελικό με τους χάρτινους όπου χάσαμε, ο Λουτσέσκου είχε δηλώσει πως η ομάδα χρειάζεται παίκτες με προσωπικότητα. Σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει επίσης πως η ομάδα πρέπει να γίνει πιό "βρώμικη". Βλέπουμε όλοι ποιοί παίκτες αποκτήθηκαν από τότε. Π.χ. αντί για Ντάντας, Φελίπε έχεις τώρα Μπακαγιόκο και Καμαρά. Παίκτες που εκτός των άλλων προσθέτουν δύναμη, όγκο και ύψος χωρίς να υστερούν σε ταχύτητα.
Ο Λόβρεν είναι για μένα πιθανά η μεγαλύτερη μεταγραφή που έχουμε κάνει ποτέ εάν θεωρήσουμε το ιστορικό του και αυτά που έχει πετύχει. Θα έχουμε αρκετούς παίκτες με ηγετικά χαρακτηριστικά, στην άμυνα (Λόβρεν), στη μεσαία γραμμή (Σβαμπ), στην επίθεση (Αντρίγια) συν τον Βιειρίνια στα αποδυτήρια και όπου χρειαστεί για λίγα λεπτά μέσα στα ματς.
Συνολικά η ομάδα έχει ενισχυθεί στους εξής τομείς:
α) παίκτες ηγέτες και παράδειγμα για τους υπόλοιπους μέσα στον αγώνα και στα αποδυτήρια,
β) όγκο και ύψος παικτών (δες τον Κόλει, τον Λόβρεν, τον Μπακαγιόκο, τον Καμαρά) που σημαίνει καλύτερες δυνατότητες εκμετάλλευσης των στημένων όταν είμαστε στην επίθεση και καλύτερη άμυνα όταν είμαστε σε άμυνα
γ) βελτίωση της δύναμης και της ταχύτητας (ίσως όχι στο μεγαλύτερο βαθμό)
δ) νέοι ταλαντούχοι παίκτες με κίνητρο (Σορετίρε, Γκόμεζ συν τα δικά μας παιδιά)
ε) έμπειροι παίκτες με παραστάσεις από Ευρωπαϊκούς αγώνες υψηλού επιπέδου (Τσ.Λ. και Γιουρόπα), αγώνες με τις Εθνικές τους, με συμμετοχές σε τελικούς, με κατακτήσεις τροπαίων κλπ.
Όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να έχουν επιτευχθεί στην τύχη. Είναι σαφής η βελτίωση της ομάδας και δείχνει πως υπάρχει σχέδιο. Μάλιστα εάν παρατηρήσουμε και τις χρονικές διάρκεις των συμβολαίων των παικτών μας θα δούμε πως υπάρχει ένας κορμός που προετοιμάζεται για τα επόμενα χρόνια.
Θεωρώ πως τον σχεδιασμό αυτό πρέπει να τον πιστώσουμε στη διοίκηση και στον προπονητή. Προφανώς και κάθε σχέδιο όπως και ο προγραμματισμός ενεργειών που το συνοδεύει δεν αποκλείει τα λάθη. Είπαμε, μόνον οι νεκροί δεν κάνουν λάθη. Αλλά το σημαντικό είναι ένα: να έχεις τα μάτια στον στόχο. Αν το κάνεις αυτό θα διορθώσεις και την πορεία σου και τα λάθη σου. Η ομάδα μας φαίνεται να το κάνει.
Το ερώτημα που παραμένει είναι εάν και κατά πόσον το ρόστερ αυτό θα μπορέσει να γίνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, ένα ισχυρό σύνολο που θα είναι δυσκολοκατάβλητο και δεν θα οπισθοχωρεί μπροστά σε τίποτα. Γι αυτή τη δουλειά έχουμε τον Λουτσέσκου που έχει αποδείξει πως μπορεί να την κάνει πολύ καλά. Οπότε, σε ότι με αφορά δεν ανησυχώ. Η ομάδα θα πετάει σε λίγο διάστημα.
Επικεντρώνουμε λοιπόν στα θετικά, επιμένουμε να βλέπουμε αυτά και όχι τα αρνητικά. Τα αρνητικά βέβαια δεν τα εξαφανίζουμε από μπροστά μας. Τα σημειώνουμε αλλά ΔΕΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ σε αυτά, αναμασώντας τα συνέχεια.
Ο λόγος είναι πολύ απλός: για να μπορέσεις να επιλύσεις τα προβλήματα χρειάζεσαι σωματική ευεξία και καθαρό μυαλό αλλιώς η σκέψη μπλοκάρει και δεν μπορείς να είσαι δημιουργικός στην επίλυση του όποιου προβλήματος. Η θετική σκέψη απελευθερώνει σεροτονίνες κλπ. που χαλαρώνουν το σώμα και δίνουν αίσθηση ευεξίας που βοηθάει και στη λειτουργία του μυαλού. Οι αρνητικές σκέψεις φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Όσοι έχουν κάνει πολεμικές τεχνες της Ανατολής το καταλαβαίνουν καλύτερα αυτό. Όχι απλώς το κατανοούν αλλά το βιώνουν, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να κάνουν πολεμικές τέχνες. Όσοι έχουν ασχοληθεί με γιογκα ή με ψυχανάλυση ή ακόμη και με νευροφυσιολογία ή ιατρική επίσης το καταλαβαίνουν καλύτερα.
Αγαπήστε την ομάδα.
ΥΓ. Όσοι είναι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία (60+) θα θυμούνται ασφαλώς πώς ήταν η αύρα της Τούμπας τις δεκαετίες του 70 και του 80. Όποιους παίκτες και να είχαμε στο ρόστερ (και τότε οι ξένοι ήταν μόνο 2), όποια ομάδα και να ερχόταν στην Τούμπα η στάση του μέσου ΠΑΟΚτσή ήταν με δυο λόγια η εξής: "και ποιά είναι η π.χ. Αίντραχτ, η Μπαγερν, η Νάπολι κλπ.; 11 αυτοί, 11 και μεις, μπαίνεις μέσα και το παλεύεις μέχρι τελικής πτώσεως". Αυτήν την θετική στάση εννοώ κι αυτή θα ήθελα να βιώσω ξανά στην Τούμπα. Πήγα πέρσι σε 4-5 ματς στην Τούμπα, έχω 3 διαρκείας στην 5. Πήγα με το γιό μου και τη γυναίκα μου στο πρώτο ματς με Παναιτωλικό νομίζω, είχε και ψιλόβροχο. Ήταν ένας δυο θέσεις από πάνω μου και κανα δυο τρεις ακόμη από γύρω που μουρμούριζαν όλον τον αγώνα. ΟΛΟΝ τον αγώνα ρε φίλε!!!
Και θυμήθηκα όταν ήμουν 8-9 χρονών που για πρώτη φορά είδα διεθνή αγώνα στην Τούμπα, ένα φιλικό με την θρυλική Πολωνία του Τομαζέφσκι, του Λάτο κλπ.. Είχαμε πάει μια παρέα απο πιτσιρικάδες της γειτονιάς και διπλαρώσαμε ο καθένας από έναν "μεγάλο" ("θείο θα με παρεις μαζί σου;"), μπήκαμε μέσα και στα πρώτα σκαλιά που αναεβαίνεις για να βγεις στην 5 γίναμε καπνός και πιάσαμε θέσεις. Η εθνική Πολωνίας είχε βγει τρίτη στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Νομίζω κερδίσαμε 1-0 με γκολ του Άγγελου Αναστασιάδη μια βολίδα από τα 30 μέτρα στο γάμα του Τομαζέφσκι. Η μνήμη εκείνου του γκολ, με τον ήλιο να χαμηλώνει προς την 7 και να με στραβώνει, είναι μια μνήμη που δεν θα φύγει ποτέ παρά μόνον όταν φύγω κι εγώ.
Ε λοιπόν, δεν υπήρχε ούτε ένας μέσα στο γήπεδο που να μην πίστευε πως θα τους πατήσουμε. Ούτε ένας!
Έχει αλλά δεν βλέπω τον λόγο να πάμε για δεύτερο τερματοφύλακα. Για την συζήτηση όμως έχει και καλούς τερματοφύλακες που δεν νομίζω να έρχονται για δεύτεροι όπως Pavlenka,Koubek και νεαρούς όπου ίσως βγούν λαβράκι όπως ο Klaesson και βατούς όπως ο Sluga και βετεράνους σούπερ σταρ όπως ο Navas.Δεν υπάρχει λόγος πάντως να κινηθούμε για τερματοφύλακα πρωτού ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Τσιφτση.Ακομα και να χρειαστεί όμως δεν θα πάμε σε κάποιον ξένο. Είτε θα εμπιστευτούμε κάποιον μικρό είτε θα πάμε στην μονή αξιοπρεπή λύση ελεύθερου τον Ανέστη.Mitsospaoki4 έγραψε:Κάνα ελεύθερο τέρμα υπάρχει;
makispaspartou έγραψε:https://www.transfermarkt.com/miralem-pjanic/profil/spieler/44162
Αυτός θα μας χαλούσε ? Στυλ Lovren για δύο χρόνια λουκούμι θα ήταν...
boogeyman77 έγραψε:Έχει αλλά δεν βλέπω τον λόγο να πάμε για δεύτερο τερματοφύλακα. Για την συζήτηση όμως έχει και καλούς τερματοφύλακες που δεν νομίζω να έρχονται για δεύτεροι όπως Pavlenka,Koubek και νεαρούς όπου ίσως βγούν λαβράκι όπως ο Klaesson και βατούς όπως ο Sluga και βετεράνους σούπερ σταρ όπως ο Navas.Δεν υπάρχει λόγος πάντως να κινηθούμε για τερματοφύλακα πρωτού ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Τσιφτση.Ακομα και να χρειαστεί όμως δεν θα πάμε σε κάποιον ξένο. Είτε θα εμπιστευτούμε κάποιον μικρό είτε θα πάμε στην μονή αξιοπρεπή λύση ελεύθερου τον Ανέστη.Mitsospaoki4 έγραψε:Κάνα ελεύθερο τέρμα υπάρχει;
Timelord έγραψε:Σήμερα τελειώνει το παράθυρο στο Ισραήλ, η μακαμπι δεν έχει πάρει φορ ακόμα. Ίσως η τελευταία ευκαιρία να αποχωρήσει ο Αλί
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες